Azt mondja a rádió, hogy ha ma lenne a választás, utcahosszal nyerne a Fidesz.
Mi ez a hülyeség? Azért mert "kiábrándultunk" az Mszp-ből miért következik automatikusan az, hogy a Fideszre kell szavazni?
Ki az aki hisz bármelyik oldalnak is? Én most sem szavaznék a Fideszre!
Elhiszem, de szerintem aki önállósította magát és valóban jó szaki, az még az átkosban végzett! Akkor ha valaki levizsgázott a szakmai alapjait tudta, már csak a csínját-bínját kellett megtanulnia.
Most a gyakorlatot nem tudja megtanulni. Lehet, hogy régen egy nagyüzembe nég belefért volna, hogy öreg szakik tanítgatják, de most? 3 napon belűl a vállalkozó kirúgja ( egyébként jogosan ) hiszen nem tanítani vette fel, hanem dolgozni.
Éppen ezért kell a szakmunkásképzésre sokkal nagyobb figyelmet fordítani.
Belátom, hogy ez pl. először csak visz a kségvetésből.
De hogy a Konvergencia Programban meg sem említették, azon nagyon csodálkozom.
Ja, arra gondolsz, hogy a fekete autóban sofőrrel utazó, vagyonokat gyűjtő, külföldre járó léhűtők azt mondták a vasárnap kommunista műszakban ingyen dolgozó munkásosztálynak, hogy ők most elit?
Mar bocsika , nem akarlak megserteni , de negyszemkozt nem mondhatom el , hogy ha nem erted hogy a Fittelina-Nomentanat mar az arra hivatott allami szervekre irtam , nem a privatizaciora( arra ott van a Szalay utca , meg az Oszod meg a kefegyar vagy mi a csuda ), valamint ha a j es ly-t nem tudod helyesen hasznalni , akkor nekem most nincs idom teged meggyozogetni , mert neveletlen es ellatatlan gyermekek nyuzsognek a hatam mogott.
De ezt komolyan nem rossz szandekkal irom.
Szoval: a 172-est NEM a privatizaciora irtam, hanem a fuggetlen allami szervekre.
Mellyek is ezek a fuggetlen allami szervek? Csak nem azok akik a Pricz ugyben lassan a nemzet hosenek kialtjak ki gaborunkat, vagy aki az itelkezesi szunet alatt szabadsagra engedi kulcsart a haziorizetbol?
Szerintem gondolj bele hogy ha te ezeknek az ugyeknek csaktoredeket kovetned el, mennyi ido utan ujra szabadember.
//Nem gondolom másként, csak félreviheti a dolgokat a túl könnyű rábeszélhetőség.//
Most vagy nagyon félreértettelek, vagy elég furán godolkozol!
Az, hogy ki mennyire rábeszélhető legyen a pártok dolga a választás során. Ha nem tud valakit "rábeszélni" akkor nehogy már a választópolgár iskolai végzettségén kezdjünk gondolkodni!
Nem tudja rábeszélni a zöld párt, hogy Kovács János őt válassza, a sárga meg rá tudja. Akkor Kovács rábeszélhtő, mert 8 általánosa van.
Könnyen rábeszélte ( a sárga párt ) ezér a zöld párt kitalálja,hogy a 8 általánost végzetteket zárjuk ki a szavazásból.
Következő választásnál kizárni a középiskolát végzetteket, majd az egyetemet végzetteket, mert könnyen rábeszélhetők, így a párt tagjai magukra szavaznak?
Vagy nem nyer egyik sem,mert már mindenkit kizártunk a szavazásból a rábeszélhetősége miatt?
Ott van a kampány!
Pártok tanuljanak meg kommunikálni, úgy, hogy mondanivalójukat a 8 általánost végzett is megértse.
Pl. mikor a Fercsi Fittelinajat(vagy az a Nomentana volt) adougyileg ugy leellenoriztek hogy minden OK volt , es mire kiderult hogy nem . mar el is evult az egesz ?
Arra hogy mi törvényes és mi nem arra megvannak a független (!) állami szervek amelyeknek feladatuk az ellenőrzés és az intézkedés (ezt meg is tették többször is)
OV és fidesz nem tartozik ebbe szervezetbe.
Amit mondott így tehet az népbutitás volt, keverve némi gazdasági veszélyeztetésel.
Véletlenül se mondtam, hogy szükségtelenek a megszorítások, hogy szükségtelen a tandíj! Azt mondtam,mondom, hogy ez lehet valaminek a kezdete, de már MOST tudnia kéne a kormányzatnak, hogy ez után mi következik! Legalább vázlatosan!
Meg fogsz lepődni!
Nem tudja!
ÁSZ. is hiányolja!
Szakmunkásképzessel szerintem úgy van ez, mint a tyúk meg a tojás.
Rossz szakmunkásokat nem fizetik meg, csak max segédmunkási szinten, mert alapvetően nem tud dolgozni. Nem tanulta meg.
De állítólag egy jó CNC esztegályos 500 ezret megkeres egy hónapban, ha akar. A JÓT jangsúlyoznám.
Azért ha a jó szakmunkások ( pláne az elején, amíg kevés van belőlük ) 200 ezret keresnének nem lenne annyira lenézett a szakmunka. Ha meg 300 ezret, akkor rövidesen megszűnne az a szociológiai átalakulás amiről írtál!
Ha pedig kitalálnának egy továbbképzési rendszert, akkor olyan főiskolát végzett művezetők, részlegvezetők dolgoznának, akik előtte gyakorlott szakmunkások voltak.
Nem mondta maskent , pont igy mondta, es nem csak a Ferihegyrol volt szo.Megmondtak ,ha minden torvenyes , akkor rendben , de azt hiszem az ilyen Oszod-feleket megpiszkaltak volna.
Tokre nem arrol volt szo hogy ki alatti privatizalas volt , hanem a torvenyessegrol.A szabalyok betartasarol.A nemzet erdekerol.
Annyiban volt elhibazott hogy erre a szocilibsik anyait-apait beadtak , nem sajnaltak a milliardokat a kampanyra , mert tudtak , hogy ha elvesztik , akkor ugorhatnak a zsiros bankbetetek , meg a milliardok.
Azért akárhogy csürjük csavarjuk a dolgott nagy tanulság van ebben a fidesz számára.
Ugyanis ezt a választást nem az MSZP nyerte, hanem a FIDESZ elvesztette és ez nem csak tanulságos hanem nagy szégyen is, de nem a szavazóké (ahogy OV szeretné látni) hanem a FIDESZ-é.