A köztársasági elnök közös ünneplésre szólít '56 évfordulóján. Minek? Miért? Mire jó ez? Minek olyan látszatot kelteni, ami nincs? Ünnepeljen mindenki úgy, ahogy jónak látja - szerintem
Igen, igen, aki nem érti a különbséget, az egy, a lényeget nem érintő, egyszerű oppozíció felállításával letudottnak véli a dolgot, esetleg szellemesnek magát...
""lúzer ország, lúzer nép..." "Nem érdemlitek meg, hogy nemzetetek legyen"
Az ilyen hsz-okon szoktam elgondolkodni egy kicsit.........."
Miután manapság kitágult a világ (vagyis összezsugorodott), csábító bármilyen más jellemző tulajdonság - közös érdeklődés, műveltség, tevékenység - mentén csoportosulni, mint csupán azért, mert egy földterületen élünk valakikkel, főleg, ha nagy hülyeségeket mondanak, vagy döntéseikben annyira leszerepel a józan ész, mint errefelé, az elmúlt kb. ötven év kártétele után. :-) Így aztán könnyű hasonló kijelentéseket tenni...
Megdöbbentő azzal szembesülnöm, hogy akadnak itt - másik topikban történt - olyanok, akik véres szájjal védik a régi rendszert olyan semmis információk alapján, mint amilyeneket az akkori prospektusokból lehetett kiolvasni. És ha itt is ennyien vannak, akkor mennyien lehetnek az országban?
Párbeszédet? Mikor jelen vannak a valamikori erőszak soha meg nem büntetett kiszolgálói? Kabarét csinálnak - hatása rólatok is lemérhető - egy háborúból? Akik közel álltak az akkori, cseppet sem szelíd hatalomhoz? Súlyos tévedés "megunni", "megharagudni" azokat és azokra, akik nem engednek felejteni, míg az utolsó felelőse is el nem tűnt az akkori mocsoknak!
Izgalmas történelemóráim voltak, mikor abból feleltem, hogy hogyan robbant ki '56 - a könyv szerint azért, mert egy teherautónyi húst szállítottak valahonnan az elvtársaknak, és ezt az emberek nem nézték jó szemmel...
Wittner Máriának 1956-ban volt egy erős félórája. És őt ezért nagyon megbüntették. Ahogy mondtad: tönkretették az életét és ő ebbe egy kicsit belebolondult. Ettől ő még nem 1956 Szent Johannája, aki rámutat bűnösre és ártatlanra. Orbán Viktor úgy rántotta elő szegény öregasszonyt a naftalinból, ahogy a többi pojácát szokta és ugyanúgy fogja visszadobni, ha már nem lesz rá szüksége.
"Egyébként nem sokat veszít az ország, ha Wittner Mária duzzogva különvonul. Elég sokat tett azért, hogy 56-ról antiszociális bugrisok fegyveres handabandázásának képe alakuljon ki."
Ugyan miért? Mert a keményebb hangtól - és hol van az a halál és a börtön keménységétől - ma már mindenki zsigerből rémüldözik vagy mert magának is elég vaj van a fején, vagy valami rosszul értelmezett liberalizmusból, ami csupán a saját gyengeségéből, érdektelenségéből, műveletlenségéből stb. fakadó igénytelenségnek egy válfaja?
én közösen fogok a barátaimmal ünnepelni és leszarom, hogy melyik milyen pártra szavazott, milyen vallású és milyen focicsapatnak drukkol... nekem az számít, hogyí a barátom...
Mi a fact hörögsz itt te paraszt(vagy a zöldmezős nem a munkahelyedet jelenti?)? Gyurcsány bocsánatot kért,akkor meg az volt a bajotok.Olyan fasza gyerek vagy, annyira korrekt, hogy az nem mindennapi!
Mármint kinek? Neked, Hornnak, Amerikának vagy ki a csudának?
//"..Szerintem az orrod vérzik.."//
Ezen meg miért csodálkozol? Ha a tiédet is folyton beverte volna, Hitlertől Bushig mindenki, lehet, hogy a te orrod már régen le kellett volna operálni.
Egyébként nem sokat veszít az ország, ha Wittner Mária duzzogva különvonul. Elég sokat tett azért, hogy 56-ról antiszociális bugrisok fegyveres handabandázásának képe alakuljon ki. Erre még Berecz János sem volt képes, pedig az is törte magát.
Horn embert ölt 1956-ban? Akasztatott a 60-as években? Miért kellene elhatárolódni tőle? Amennyire te tudod, Hornnak pont annyira véres a keze, mint neked.