Keresés

Részletes keresés

Magic Horse Creative Commons License 2006.08.18 0 0 313
bár már lehet, hogy nem aktuális
1
gibra6 Creative Commons License 2006.08.18 0 0 312
Na ja, csak ezt már talán GyF se tudná beadni a választóinak, szóval nem is lesz belőle semmi.
Előzmény: Törölt nick (303)
_fatu_ Creative Commons License 2006.08.18 0 0 310
neked is és freepeak-nek is: csatlakozom én is. csak annyira beteg fertőnek látom az ország vezetését, hogy nem látok rá semmi reális esélyt, hogy váratlan pozitív fordulat állna be. olyan ez, mint a focisták: ma már nem tűnnek fel igazán kiemelkedő focisták, termelik őket. nálunk úgy termelik, hogy megfeleljen a korrupt rendszernek. demokratikusan ezek ellen... hát... hajrá.

elszaladt a ló most nagyon, az GYF-en kicsit azt érzem, hogy azt hiszi, bármit megtehet. és úgy néz ki, tényleg így van. a program azonnali eredménye: újra gyengül a forint... szerintem nem kell sokat várni, hogy 300 legyen az euro. középtávon: lelassul a gazdasági növekedés: hosszú távú eredmény: maradunk a sor végén, és mégcsak nem is ez a baj, hanem a lemaradásunk egyre nagyobb lesz, toporgunk egy helyben ahelyett, hogy mennénk másokkal.

Orbán is csak a saját ismerőseit nyomta, ahogy most a Ferkó. Ezért mondom, hogy egykutya. de tény, hogy amit most művel az mszp, az bőven túlvan az illendőség határain.
nemzeti radikalizmus: remélem nem egy csurkaféle emberállatra gondoltál. mert az lenne még szép világ. de tényleg egy olyan ember kéne, aki nem fél seggberúgni néhány lebetonozott vezetőt, mert anélkül nem lesz itt semmi.
én meg megyek, és ebédelek egyet! :)
Előzmény: Törölt nick (307)
bagyula Creative Commons License 2006.08.18 0 0 308
En nem tudom ki hogy van vele de több mind 4 evvel kormanyzas elkezdese utan ennyi amit az MSZP fel tud mutatni? Egy tavoli kodbe tuno egyensuly vizioja?

Hogy ki a felelos? Errol mar volt egy topik
_fatu_ Creative Commons License 2006.08.18 0 0 306

jaj, ezt a részt már nem is neked írtam ám. :) 

mondjuk az igaz, hogy nem vagyok egy politikai szakértő, és leginkább a "felszini mozgásokat" látom, de szerintem tényleg egykutya. csak a leghangosabbat: országimázs... ezek a dolgok nekem nagyon sántítottak. sajnos a mostani kormány egyre lejjebb süllyed, és azt hiszem ez még korántsem a vége.

Előzmény: A kindertojás fantomja (304)
McLek Creative Commons License 2006.08.18 0 0 305

Én meg abban vagyok biztos,hogy nem lesz olyan nap amikor akár csak 1000 ember követelné a kormány leváltását.

Ez nem az az ország. Ha 1000,-Ft lesz egy liter benzin, és bevezetik a 68%-os személyi jövedelemeadó sávot, évi 500e Ft, felett. Itt akkor sem lesz semmi.

Tudjátok: Birka nép birka vezetéssel!

Előzmény: _fatu_ (299)
A kindertojás fantomja Creative Commons License 2006.08.18 0 0 304
"Pro Patria: ha a "tömeg fellázad" és leváltja a kormányt, ki lesz helyette? II.Orbán király, vagy ki? Ugyanolyan legalja mint GYF, ugyanaz a tolvajbanda."

Egy kicsit meg kellene tanulnod olvasni, hogy lásd, mennyire nem azt írtam, mint amiről beszélsz. A másik, hogy nemcsak a kirakatemberek léteznek, a jobb négy éve alatt olyan erők jutottak szóhoz, amelyek a gazdasági-politikai életből kiirthatatlan visszaélések mellett is ezerszer jobban teljesítettek. Csak ezt a kényelmesebb szajkózni: a másik sem volt jobb. Jobb volt. Persze hogy nem eléggé, az is biztos.
Előzmény: _fatu_ (299)
A kindertojás fantomja Creative Commons License 2006.08.18 0 0 302
Ahogy mondtam: az egyébként is teoretikus országégés szerintem semmi jót sem hozna - a mocsok újratermelődik, a szar pedig még mélyebb lesz, az életet pedig senki sem prolongálja a kiesett évekkel. Ez persze nem az én belenyugvásom, ez a helyzet - fogjuk rá - objektív értékelése. Amúgy sokak seggében jó lenne cipőt látni, sarkantyúig belevágva.
Előzmény: Törölt nick (300)
A kindertojás fantomja Creative Commons License 2006.08.18 0 0 301
Ja, és azt is kihagytam, hogy a színfalak mögötti gazdasági erőkkel együtt értettem a politikai elitet, úgyhogy ebben én is végtelenül naívnak számítok, mert csak sejtéseim vannak róluk.
Előzmény: A kindertojás fantomja (297)
_fatu_ Creative Commons License 2006.08.18 0 0 299

"amely országokban eddig nem alakult ki valami működőképes egyensúly, már nem nagyon fog, mert a feltételek egyre inkább ellene dolgoznak"

ahogy itt sem alakult ki, és valóban, soha nem is fog.

Pro Patria: ha a "tömeg fellázad" és leváltja a kormányt, ki lesz helyette? II.Orbán király, vagy ki? Ugyanolyan legalja mint GYF, ugyanaz a tolvajbanda. Amiről írsz, azok szép gondolatok, csak semmi valóságalapja nincs. Ha 2hónapig azt követelné többszázezer ember a parlament előtt tüntetve, hogy mondjon le a kormány, akkor se mondana le, ebben 100%ig biztos vagyok.

El van cseszve ez az ország, és olyanok vezetik, akik nem is akarnak tenni érte, csak a saját zsebüket minél jobban megtömni. És akik ellenzékben vannak, szintén nem azért akarnak hatalmat, hogy majd helyrehozzanak itt bármit is: ők is csak a saját zsebükre gondolnak, hiszen ha az ő kezében van a kormányrúd, több forintot lehet eltenni, mintha valaki más irányít.

A kindertojás fantomja Creative Commons License 2006.08.18 0 0 298
eszencia. Bocs.
A kindertojás fantomja Creative Commons License 2006.08.18 0 0 297
A dühös ember semmit sem ér, jelenlegi formájában csupán veszélyforrás a többi ember számára. Először el kell érni, hogy akarjanak tanulni, aztán tanítani kellene őket, hogy a demokrácia ne üres szó legyen, hogy képesek legyenek a politikusok ellenőrzésére és irányítására, az érdekeiket valóban sértők megbünte(tte)tésére - persze a tanítás nemesebb értelmében, és nem arra, hogy hogyan lehet a legvadabb hazugságokkal érvényesülni és ezt a módszert szükségesnek feltüntetni. Persze ez már utópia - amely országokban eddig nem alakult ki valami működőképes egyensúly, már nem nagyon fog, mert a feltételek egyre inkább ellene dolgoznak. Meg aztán a világnak mindettől függetlenül is van elég baja, ami szintén csak nehezebbé és nehezebbé teszi az életet. Úgyhogy bármennyire is helyeselném a politikai elittel szembeni retorziókat szinte minden szinten, mivel alig különböznek az őket megválasztó kisemberek az elmúlt kb. ötven-hatvan év kártétele miatti butaságától, önzésétől és ügyeskedésétől, csupán azok bármikor újratermelődő esszenciájának tekinthetők, így ezek közt a feltételek közt nem látom értelmét.
Előzmény: Törölt nick (296)
_fatu_ Creative Commons License 2006.08.18 0 0 295

láttam a "miért kell a megszorítás" bannert... lehet levelet is írni nekik... minek? a szakemberek véleményét nem hallgatják meg, akkor a "nép" véleménye mit számít? ott van egy kép egy fecskendőről = bár a szuri kicsit fáj, de meggyógyul tőle az ember. én egy másik banner is indítanék: egy vödör, aminek nincs alja, GYF egyik kezével szórja bele az emberekről lenyúzott pénzt, a másikkal pedig alulról veszik ki azt, és osztozik a politikus cimboráival. nagyon beteg ez az ország, és azok, akik miatt ilyen, természetesen most sem a rendszeren változtatnak, hanem azt szivatják, aki kívül van ezen a korrupt rendszerükön, de fizet neki: vagyis minket.

ellenben nekem is lenne néhány javaslatom: pénztárcaadó: ami a tárcában van, igenis adózzon, a vödörbe bele. foylószámla adó: ami a folyószámlán van, adózzon. - így nincs kiskapu. a kamatadó pedig eldobja a kiskapu kulcsát. levegőadó: vessünk ki 25% áfát a levegőre is, a levegő árát pedig a kormány határozza meg. esetleg a füstadót is újra elő kéne venni... új néven: hőadót - aki fűt, adózzon!

ez a program megint arról szól, hogy hogyan lehet még több pénzt beleönteni egy feneketlen vödörbe, anélkül, hogy a vödör fenekén lévő lyuk átmérője ne legyen kisebb - egy bizonyos kör ugyanolyan kényelmesen ki tudjon venni belőle. nincs ebben egy csipetnyi reform sem. ennél hazugabb kampány/kormány azt hiszem még nem volt, és én még örültem is, hogy nem OV fejét kell 4évig nézni. nézésadó: aki néz, fizessen! 

egy dolgot kérnél én az EU-tól: vizsgálják át a magyar viszonyokat. de ehhez töketlenek, sajnos. külföldről kéne egy kevésbé korrupt bizottság, mert ahogyan a fertőzött számítógép sem tudja megtisztítani magát, úgy a magyar állam is képtelen megszabadulni ettől a beteg rendszertől. de szerintem a legtisztességesebb ellenőrző csapatot is lefizetnék itt - a mi pénzükből.

hajrá magyarország, igen-igen?

fork() Creative Commons License 2006.08.18 0 0 294
Késő. A 2004. dec-i népszavazás óta világos, hogy itt a prolik vannak többen. A panellakó, a segélyből élő lumpen itt az ideál, akinek se gyökere, se múltja. Az autonóm középosztályt még azelőtt kinyítják, hogy kialakulhatna. Az "elit" félművelt sehonnaiakból áll. Bethlen volt kb. az utolsó nagyformátumú politikus.

Pénzt kivinni, ha meg ragaszkodsz az anyanyelvi környezethez, vannak zárványok, ahol ellehetsz, és nem kell érintkezned a prolikkal.
Előzmény: Törölt nick (289)
A falu Bikája Creative Commons License 2006.08.18 0 0 293
igen, ez a kettő volt, aminek volt bármi érdemi hatása. az adatok alapján kicsit javított az amúgy folyamatosan romló adatokon. :o) ha ez nincs, a szocik teljesítménye még szarabb lett volna. :o)
Előzmény: Indián (288)
sir_bobby_charlton Creative Commons License 2006.08.18 0 0 292

Pontosan, viszont mindez nem sokat ért volna, ha közben a kb. 2000 milliárdos privatizációval nem csökkentjük az államadósságot.

Ma pl. pont ezért nem működik az elinflálás.

Előzmény: Indián (288)
USAbarát Creative Commons License 2006.08.18 0 0 290
Késő.
Előzmény: Törölt nick (289)
Indián Creative Commons License 2006.08.18 0 0 288
Áknye, má' megin a legendárium... a Bokros-csomagból maratt a zecceri leértékelés, meg a vámpótlék... a többit kiherétte az Alkotmánybíróság... meg nehány firlefranc, de azoknak nem vótt érdemi hatása...

Azé' nem köllene ennyire feledékeny népségre bazérozni egy ekkora fórumon... valaki mindig emléxik...
Előzmény: lcoder (287)
lcoder Creative Commons License 2006.08.18 0 0 287
A bokros-csomag egyetlen a helyzetet javító hatása az volt hogy eladtak egy rakás állami vagyont és abból valamennyire rendbekapták a pénzügyi helyzetet. A többi, népnyúzó intézkedése nem sokat lendített a helyzeten. De az elõbbi is szíváshoz vezetett: a gyors eladások eredményei a finoman szólva nem mindig az állam számára legelõnyösebb megállapodások voltak.
Előzmény: qncogi (280)
Don Palesz Creative Commons License 2006.08.18 0 0 286
Mindenesetre a pénz az államnál nincs, embereknél szintén, bankoknál, multiknál meg dőzsölnek, szal oly módon kéne változtatni a rendszeren, hogy az első kettőnek is jusson valami...
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (272)
borosodó Creative Commons License 2006.08.18 0 0 285
Igazad van átkozottak legyenek! De a rohadt szavazó táborukkal együtt!
Előzmény: Törölt nick (276)
BaSand Creative Commons License 2006.08.18 0 0 284
Node, ekkorát?

Előzmény: Málnafaló (279)
A falu Bikája Creative Commons License 2006.08.18 0 0 283

itt egy korábbról induló grafikon.

97-98-99-ben a Bokros csomag kellően befékezte a gazdasági növekedést, egyre kevésbé tudtuk meghaladni az eu-átlagot. oszt 2000-től sikerült egyre inkább.

akárhogy nézed, mindenképp a fidesz alatt volt a legnagyobb különbség növekedésben.

A falu Bikája Creative Commons License 2006.08.18 0 0 282

hm. a konvergenciaprogram nem csúnya, hanem érdekes arcú.

Előzmény: Málnafaló (269)
qncogi Creative Commons License 2006.08.18 0 0 281
(nem csak GDP-ben)
qncogi Creative Commons License 2006.08.18 0 0 280
Ha nem lett volna Bokros csomag (sajnos késtek vele), akkor semmiféle átlagot nem értünk volna el.
Előzmény: A falu Bikája (277)
Málnafaló Creative Commons License 2006.08.18 0 0 279
Nem látni jól...

A pannon puma ugrott hirtelen ekkorát, vagy csak az euró árfolyam?
Előzmény: BaSand (273)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2006.08.18 0 0 278
Korán nyitnak felétek a kocsmák.
Előzmény: Törölt nick (276)
A falu Bikája Creative Commons License 2006.08.18 0 0 277

Vajon miért nem tiszta előtted az, hogy az első (és utolsó :-)) ) Orbán kormány miből gazdálkodott az első két évében?

És ennek a  fényében mitől fostosodott meg a gazdaságunk 2001 elejétől?!

:-))))) 

a fellendülésnek semmi köze a Bokros csomaghoz.

Simán csak követtük az EU-átlagot. igaz, a fidesz alatt arányaiban mindig nagyobb volt a növekedés az eu-átlaghoz képest, mint akár az 1994-1998, akár a 2002-2006-os ciklusban.

külön ajánlom figyelmedbe a 2001-2002-es időszakot, amikor a "megfostosodott magyar gazdaság" legmagasabban teljesített az eu-hoz képest..

úgyhogy ideje lenne ezt "a Bokros-csomag fellendítette a gazdaságot" Urban-legendet elfelejteni.
Előzmény: mioko (201)
A falu Bikája Creative Commons License 2006.08.18 0 0 275

alvás is van a világon, és már kérdeztem:

érvelni neked, minek?

Előzmény: mioko (189)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!