A lövedék becsapodási energiája meg közömbös, ha nincs gyúanyag. Ha van, akkor sem alakul a mozgási energia teljesen hővé, mert a lövedék és a céltárgy deformálódására is rengeteg energia megy el.
Bocs, de hogy menthetnék úgy életet, hogy a magamét sem tudom? Magad mondod, hogy nem törvényszerűen haltak meg, ezek szerint a szakmai szabályok miatt haltak meg? Mert azt írtad, hogy szabályszerűen jártak el.
Több mint 100 éves lőtér. Nagymúltú. Miért volt rá engedély, ha szerinted nem szabadna lennie?
az elején fejtegeted a tűzoltóság rosz mechanizmusát, majd "rákened" Szilvásyra. szerintem a kommunista ellenálló zsidók votak, akik a sortűz előtt beleugrottak a jeges Dunába, természetesen búvárfelszerelésben, de Pelikán József látta őket. őstulok.
A három srác előírásszerűen járt el. Ott nem azon megy az agyalás, hogy lemenjek-e vagy sem, meghalok-e vagy sem. Ki sem szabadott volna adni az engedélyt arra sz@rra. -2 szint, lőtér, gumifal, és b+ nincs beépített tűzoltórendszer? Én helyben fellógatnám azt a a szakit, aki erre az áldását adta. Ennyi.
Tehát, akkor történhetett volna másképp is, ehhez pedig mást kellett volna csinálni. De kinek és mit? Ezt miért nem lehet tudni? Miért nem tudtak azon a kijáraton kijönni? Azon mentek le! Nem akadályozta őket semmi, csak egyszerűen nem tudták, hogy hol van.
Az a három srác, akik meghaltak egy "-1 szintről szivárgó füst" hívásra mentek ki
Egyébként ezt a szlenget csak szakmai körökben használják. A nyakamat teszem rá, hogy a telefonban a Pincelőtér szerepelt. Ez a -1, -2 szint csak a tűzoltóság közleményeiből került át közhasználatba. Egy tűzoltó pedig pontosan tudja, mi az a pince, és mi az a lőtér. És azt is, hogy milyen a füstje az égő guminak.
Írtam már e rovatban, hogy életet menteni sem úgy kell, hogy a kijáratot nem találva magam is bennfúlok. Teljesen mindegy ilyen ostoba helyzetben, hogy miért voltak lent. Életet sem tudtak volna menteni. Nem a cél volt a rossz, hanem a módszer. Az a kérdés, hogy a módszertani hiba lényege miben rejlik, s hogy ki a helyszíni felelős, és kik nem biztosítják a már korábban felvázolt elengedhetetlenül fontos nyugodt, szakszerű tűzoltómunkát - leterheltség, alulfizetettség, elégtelen felszereltség. Pl. mikor voltak a srácok utoljára pihenőn? Erről szól a fáma?
Pl, miközben nagyokosnak szólitasz 0 információval az üres fejedben, tudom, hogy "-1 szintről gomolygó füst" szerepelt a hívásban, amire tűzoltóék letolt gatyával mennek ki, mert 99%ban téves riasztás. A három srác a heszínen tudta meg, hogy mi a valós ábra, hogy nincs tűzoltási terv stbstb, és mivel senki meg nem tudta mondani konkrétan, van-e lenn még ember, embermentésre mentek le.
Ne ugass le egy olyan 0, akit a sírás kerülgetne, ha tudná mi történt ott valójában.
Tehát te úgy véled, hogy a golyó lukat ütött a falba, áthatolt rajta, majd ezen a golyó utötte nyíláson keresztül valahonnan betodult valaminek a füstje?