Keresés

Részletes keresés

caixa Creative Commons License 2012.06.14 0 0 65630

Szép nagylány! Nagyon jó a szoknyája meg a blúza, felnőttben is elfogadnám. Te varrtad?

Előzmény: Pamina (65628)
caixa Creative Commons License 2012.06.14 0 0 65629

Csoda helyes kis család! Mind hasonít egymásra, jól látom?

Előzmény: Babola_ (65626)
Pamina Creative Commons License 2012.06.14 0 0 65628

Balról a 2. az enyém, magasságban veri a fiúkat :) okosságban meg mindenkit :D (nem vagyok elfogult! :P)

Elballagtak a nagycsoportosok, így már ő most nagycsoportosnak érzi magát, nem mintha ez változtatna bármin is...

ÁgóBerci Creative Commons License 2012.06.13 0 0 65627

Iskola jövőre, szétszórt, álmodozó:-))

Amúgy üdv mindenkinek!

Babola_ Creative Commons License 2012.06.13 0 0 65626

A kicsike most 20 hónapos, ilyen ni:

Nagyon magabiztos kispasi, sokat dumál, amikor késő este hazajövünk ágyba zuhanni, bejelenti, hogy "Kertbe megyünk azonnal!". :D Őt nem viseli meg az idegen nyelvű környezet, játszóházban vígan eldiskurál a német anyukákkal is, úgy, hogy mindent visszamond, amit hall tőlük, igaz, nem biztos, hogy érti is, amit mond. :D

A hogy vagyunkot inkább ugrom, ma semmi szépet nem tudnék írni, a német iskolaügy az oka egyébként, de inkább nem mennék megint bele.

A gyerkőcökről közös képet tettem nemrég a Jancsi topikjába, ide, meg ide. De akkor már az ontopicról is teszek egy közelképet, a múlt héten megszelídítettek egy hernyót, a képen épp azzal pózol. :D

Előzmény: caixa (65621)
Pamina Creative Commons License 2012.06.13 0 0 65625

EnyémLány tegnap közölte, hogy ő majd a suliban nem fog rendetlenkedni és értelmes lesz.

Kellett röhögnöm rajta :D micsoda elhatározás!

Előzmény: mizseiszilvi (65623)
caixa Creative Commons License 2012.06.13 0 0 65624

Nekünk nem volt itt választási lehetőségünk, mert itt 5 évesen mennek, 6 éves kor előtt muszáj megkezdeni a tanulást.

Előzmény: mizseiszilvi (65623)
mizseiszilvi Creative Commons License 2012.06.13 0 0 65623

Iskola majd csak jövőre. :) Én nagyon nem bánom, hogy még nem megy. Kelekótya, szórt a figyelme, nagyon játékos még. Egy év nagyon sokat számít.

Előzmény: Pamina (65616)
caixa Creative Commons License 2012.06.11 0 0 65622

Akkor itt is jó!

Gratula! Mindjárt megnézem a google-ben, hogy ez mi. Tudatlan vagyok, bocs!

Előzmény: Pamina (65619)
caixa Creative Commons License 2012.06.11 0 0 65621

De jó téged is "látni"!

Hogy vagytok? nem teszel be fotót a srácokról? kicsike most már mekkora?

Barbi szeret iskolába járni, nagyon igyekszik. Néha fáradt, de ált. ez a hét elején van, főleg a hétfő délután a necces. Az angollal még küzdünk, de már sok mindent megért. Úgy tűnik, reálos érdeklődésű.

Dia is mehetne jövőre, akkor lesz 5 éves, de ő pont úgy esik, hogy mehet egy évvel később is. Még nem tudom, vele hogy lesz, mert értelmes ugyan, de nem szófogadó és nem együttműködő.

Egyébként jól vagyunk, csak nagyon fura a júniusi tél, ami inkább otthoni októberszerű. A sötétség viszont hideg nélkül is lehangoló! 5 körül sötétedik, de nemsokára jön a június 21. és elkezdenek hosszabbodni a napok. Csak kapkodom a fejem.

Előzmény: Babola_ (65618)
Pamina Creative Commons License 2012.06.11 0 0 65620

Nekem a 2 nagyobb már regisztrált :) bár csak utánam :D

Előzmény: Babola_ (65618)
Pamina Creative Commons License 2012.06.11 0 0 65619

A fb körülményes, egyrészt alig tudom valakinek az IRL nevét, másrészt meg nincs is mindneki regisztrálva.

Ja, lediplomáztam közben :) végzett andragógus vagyok.

Előzmény: caixa (65617)
Babola_ Creative Commons License 2012.06.11 0 0 65618

Andris is megy iskolába augusztusban, de még nem világos, hogy hova. :-s Szerdán megyünk az egyikbe megnézni, meg beszélni az igazgatónővel.

Én nem vagyok fent a facebook-on. Bár megfogadtam, hogy még azelőtt regisztrálok, mielőtt a gyerekeim megtennék. :D

caixa, és Barbinak hogy tetszik a suli? És neked? És hogy érzitek ott magatokat?

caixa Creative Commons License 2012.06.11 0 0 65617

Közben eszembe jutott, hogy Facebook-ra is költözhetnénk amúgy, ha az könnyebb, csak én nem tudom, hogy kell egy ilyen csoportot csinálni. Pamina, te nem értesz ehhez esetleg?

Barbi elkezdte a sulit február elején, mert itt korábban kezdődik az iskola. Úgyhogy most ezt gyűrjük, angolul, mélyvíz volt és még építjük az angolt és mindent. Teljesen más itt az iskola, mint otthon, de persze az én otthoni iskola élményeim 1983-tól kezdődnek és az egy másik kor volt.

Előzmény: Pamina (65616)
Pamina Creative Commons License 2012.06.10 0 0 65616

beszélgessünk :)

van, aki suliba megy ősszel?

Előzmény: caixa (65615)
caixa Creative Commons License 2012.06.10 0 0 65615

hú, de hiányzik nekem ez a csapat!

beszélgessünk már! mindjárt jönnek sorban a hatéves szülinapok

mizseiszilvi Creative Commons License 2012.02.17 0 0 65614

Nem panaszkodhatom, mert nagyon jól viseli a betegségeket. Viszonylag ritkán is beteg, de nagyon együttműködő a gyógyulás érdekében. Tehát rá lehet beszélni a megfelelő kezelésre akkor is, ha az kellemetlen neki, mert tudja hogy jobban lesz tőle.

Most kapja a Bolus adstringens-t (bélfertőtlenítő), és én is szedem a biztonság kedvéért. Ez jó a gyerekeknek, mert szétrágható, nincs semmi íze. Enni nem nagyon akar, de sokat iszik magától, szóval nem hinném, hogy komoly gond lenne belőle. Hasát fájlalja sokat, erre szoktam még meleget tenni neki.

Előzmény: Babola_ (65612)
mizseiszilvi Creative Commons License 2012.02.17 0 0 65613

Hegekre a Contractubex gélt használjuk. Ez szépen simítja a hegeket, de pár hétig kenegetni kell vele. Boginak 1-2 rondább pöttye maradt, ezeket kenem neki. Én meg leszedettem az anyajegyeket és szemölcsöket magamról, arra használom.

Előzmény: Babola_ (65610)
Babola_ Creative Commons License 2012.02.16 0 0 65612

Nagyon ügyes Bogi, hogy ilyen jól viselte! Nálunk azért mindenkinek eléggé betett. Oltóanyagot én is sajnálnám, hogy megromlott, de hátha vigasztal az a tudat, hogy bizonyos orvosok véleménye szerint így jártatok jobban. :D Ha lesz még tesójuk, én is mindenképpen az otlásra szavaznék az eddigi élményeink alapján, de szerintem előtte még utánanézek, hogy tényleg mit is lehet tudni a hosszútávú dolgokról...

Előzmény: mizseiszilvi (65609)
Babola_ Creative Commons License 2012.02.16 0 0 65611

No, ezennel megkövetem a német oktatási rendszert. :D Tegnap szülői értekezlet után írtam, amit írtam, aholis nagyon úgy tűnt, hogy a sok szülői vélemény ellenére veszett fejsze nyele az egész. Erre ma nagy meglepetésünkre felvetette az Anna osztályfőnöke, hogy beszélt az illetékes kolleginával, és mi lenne, ha kipróbálnánk, hogy Anna ne járjon nyelvi fejlesztésre. Vagyis nincs több 6. óra, és csak heti egyszer 5! :) Remélem, úgy fogják látni, hogy megy ez anélkül is. Most komolyan, én felnőtt létemre nem bírok idegen nyelvű dumára pár óránál tovább koncentrálni, egy idő után egyszerűen lekapcsol az agyam. Anna is elmesélte valamelyik nap, hogy fogalma sincs, miről beszélt a tanító néni az 5. órán, mert annyira fáradt volt, hogy nem bírt figyelni. És hogy a 6. már jobb volt, mert volt a kettő között egy hosszú szünet. Az már persze csak álom lenne, hogy a nyelvi fejlesztés megmaradjon, órarendben előrébb hozva, és helyette valami mást hagyjanak el... Node ilyen már tényleg csak a mesében van.

Előzmény: Babola_ (65606)
Babola_ Creative Commons License 2012.02.16 0 0 65610

A miénk a rotát is ellenezte. Hát a bárányhimlő hegeknek én sem örülök. Mindegyiküknek van az arcán is, monduk azok nem annyira feltűnőek, de Jancsinak az egész hasa lyukacsos maradt, no az nagyon durva! :-o :-( De a dokink azt állítja, hogy hogy ha most átesnek rajta, kisebb valószínűséggel kapják el felnőttkorukban, mintha be lennének oltva, és később ez ugye nagyon veszélyes. Hát nem tudom, biztos nem egyértelmű még a dolog, ha egyik doki ebben hisz, a másik abban.

Előzmény: caixa (65608)
mizseiszilvi Creative Commons License 2012.02.16 0 0 65609

Jelentem: Bárányhimlőből meggyógyult

Másfél napot volt oviban, most rotával döglődik itthon csórókám. Kifogta nagyon...

Az oviban mindenféle járvány van, alig van bent gyerek, óvónők is betegek.

Bárányhimlő nem volt nagyon vészes, az első négy nap volt a rossz. Hőemelkedés, rossz közérzet, extra nyűgösség, gyengeség, akkor jöttek ki a pöttyök. Hólyagos kb 30 db lett rajta, és volt jópár, ami csak piros folt maradt, aztán elmúlt. Apa sem úszta meg, mint kiderült, őrajta övsömör formájában jött ki, amit először pókcsípésnek, vagy valami ilyesminek gondoltunk. Gyereket rendesen zuhanyoztattam minden este, kétszer haját is mostam, mert már szörnyű volt, és az apjának kiírt cinkes rázókeverékkel kenegettem a pöttyeit, amiért a gyerekorvos lecseszett. Végülis nekünk lett igazunk, mert nagyon szépen leszárította a hólyagokat. Fenistil cseppet egyszer kapott, mert neki inkább fájtak a pöttyök, nem viszketett. Ezen kívül Nurofen szirupot kapott az első pár napban és ennyi.

Nekünk volt kiírva oltás és be is adattam volna neki, de mikor mentünk volna, akkor beteg lett, utána meg elfelejettük és lejárt az oltás a hűtőben. Így jártunk, pedig nem volt annyira olcsó mulatság, hogy csak úgy kidobjuk.

Előzmény: Babola_ (65607)
caixa Creative Commons License 2012.02.16 0 0 65608

Nekem is maradt gyerekkoromból pár ronda sebhelyem a bárányhimlő után, a hátamon nekem akkor furunkulus alakult ki. Úgyhogy nálunk egyértelmű volt, hogy oltást kapnak. Chicagoban ingyen volt Barbinak, Budapesten fizettük Dia oltásait (2 adagot kell beadni), Rota ellenest szintén, az nagyon drága volt, kb. 17 ezer/oltás.

Előzmény: Babola_ (65607)
Babola_ Creative Commons License 2012.02.15 0 0 65607

Remélem, azóta meggyógyult Bogi. Hogy viselte? Együttérzésem utólag, enyémek tavaly voltak mind a hárman, mert a dokink ellenzi ezt az oltást, holott elvileg itt a kötelezők közt van. (Nem kötelező, csak ajánlott, itt nem kötelezőek az oltások.) Hát nem volt egy szép élmény, és a hegek sem szépek, amik maradtak rajtuk... :( Laikusként persze nem tudom megítélni, ők jártak-e jobban, vagy akiket beoltottak, ezen még biztos el fognak vitatkozni szakemberek még legalább néhány évtizedig.

Előzmény: mizseiszilvi (65601)
Babola_ Creative Commons License 2012.02.15 0 0 65606

Mi a kiút ebből? Mik a lehetőségek a német oktatási rendszeren belül?

Elköltözni egy másik bolygóra...

Előzmény: kazsb (65575)
caixa Creative Commons License 2012.02.06 0 0 65605

Köszi, elraktározom, hátha rámtör a süthetnék!

mizseiszilvi Creative Commons License 2012.02.05 0 0 65604

Aham, most látom ezt kihagytam: 1 db tojás kell bele

Előzmény: mizseiszilvi (65603)
mizseiszilvi Creative Commons License 2012.02.05 0 0 65603

Az alap: 4 ek liszt, 4 ek cukor, 3 ek tej, 3 ek étolaj, kb 1/4 cs sütőpor (azt hiszem a mindmegettén olvastam először). A többi opcionális. Összetört csoki, mazsola, aszalt gyümölcsök, kandírozott citrushéj, friss gyümölcsök stb. Gondolom fel lehet dobni őrölt fahéjjal, gyömbérrel is, de azt én nem próbáltam még.

Langyosan egész jó, de hamar kiszárad. Kisebb jénaiban szoktuk betenni a mikróba 4 percre 800 W-ra. Ha dupla adagot keverek ki akkor +1 percet hagyom bent. Jénait nem kell kikenni semmivel.

Előzmény: caixa (65602)
caixa Creative Commons License 2012.02.05 0 0 65602

milyen receptet használsz?

jobbulást Boginak!

Előzmény: mizseiszilvi (65601)
mizseiszilvi Creative Commons License 2012.02.05 0 0 65601

Ezzel nem fájdítom a szívét. (Gyere kicsikém, tudom hogy szeretnél szánkózni, na gyúrhatsz egy hógolyót...) Tök jól betartja a szabályokat, főleg ha arról van szó, hogy valami betegségből kell meggyógyulnia. Ezt is megbeszéltük, elfogadta, csak hát nem örül neki. Inkább csinálunk többféle mikrós sütit, segít narancslevet gyártani, mesézünk, kirakózik stb.

Egyébként nem tudom, ki találta ki a mikrós sütiket, de hálával tartozom neki. Nem egy nagy valami, de a gyerek kreatívkodhat vele, hamar megvan (tényleg pár perc) -türelmetlen gyerkőc mellé ideális. Jó, nem egy nagymama-féle süti, de most nagyon jó szolgálatot tesz. :) Tegnap a maradék csokimikulásokat sütöttük bele.

Előzmény: caixa (65600)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!