Keresés

Részletes keresés

Din10 Creative Commons License 2008.02.09 0 0 132

Afrikában az elmaradottabb részeken is épitenek hasonlókat ma is.

Építenek egy homokdombot, ásnak rá két lyukat és beleeresztenek két hosszúkás sziklát. aztán felhúznak rá keresztbe egy laposat és kiássák alóla a főldet.

Magam is láttam.

Nem könnyű meló, de bárki képes megcsinálni.

kisbibor Creative Commons License 2008.02.07 0 0 131
Sziasztok!
Azt írják sok helyen, hogy Stonhengeben semmi egyedi nincs, ugyanolyan
erővel rendelkező különleges hely, mint a piramisok, vagy a maja építmények,
meg többi... Több ilyen pont is létezik a Földön.
23 negedi Creative Commons License 2008.01.25 0 0 130
Ez a cikk innen van, nem én irtam: http://konyv.netkukac.hu/
Előzmény: 23 negedi (129)
23 negedi Creative Commons License 2008.01.25 0 0 129

STONEHENGE
A druidák szentélye

</P>

Hosszú ideje foglalkoztatja az embereket a kérdés, hogy miért építették fel a druidák Stonehenge monumentális kőköreit, de igazi választ a mai napig sem kaptunk...

A kelta papok, a druidák művének tulajdonítják azt a két koncentrikus kört, amelyet 5-7 méter magas, súlyos kövekből állítottak fel. Mára megállapították, hogy honnan és miféle úton szállíthatták az angliai Salisbury közeli helyre a kőtömböket, de máig rejtély, hogy miként emelték keskenyebb oldalukra, vagy hogy hogyan emelték  a két-két álló kő tetejére az azokat átfedő harmadikat. Ez  annyira érthetetlen, mint a piramisok megépítésének technikája, (Lásd: "Világunk titkai" - A piramisok titkai) hiszen azokban az időkben sem daru, sem igazán komoly emelőszerkezet nem volt még, amivel ezt a hihetetlen súlyt megemelhették volna.

A legelfogadottabb nézet szerint csillagvizsgálóként működött, ám olyan ötletek is keringenek világszerte, hogy UFO-k fogadására jött létre (észrevettétek, hogy a rejtélyekbe szinte mindig belekeverik az UFO-kat és mindig azt állítják, hogy régebben úgy jártak-keltek a Földre, mint mi a suliba és onnan vissza haza?); ám olyan felvetés is volt már, hogy varázslatokhoz használták oltárként.
A Stonehenge legősibb része az időszámításunk előtti harmadik évezredből származik.

A druidák, noha elsősorban a fantasy-irodalomból ismerhetjük őket, valóban éltek; kelta papok voltak.a bronzkori, kereszténység előtti Galliában és Britanniában; maga a druida szó pedig a "papság"-ot jelenti. Vallási szertartásokon túl természettudománnyal és oktatással is foglalkoztak és talán ez lehet az egyik legfőbb érv, valamint tény(?) amellett, hogy valóban köze van a Stonehenge-nek a csillagokhoz.

A monumentális kőtömbök talán azért foglalkoztatják ennyire az embereket, mert dísztelen, szinte megmunkálatlan és túlzottan szokatlan; nem olyan fenségesek és hihetetlenek, mint a piramisok vagy nem annyira remekmű, amely valamilyen tökéletességével rív ki a társai közül. Ha megnézzük, a Stonehenge rejtélye valójában abban merül ki, hogy miért és hogyan építették és valószínű, hogy ez a túlzott egyszerűség az, amely a legnagyobb alkotások közé emeli és a legnagyobb titkok közé sorolja a Földön a Stonehenge körgyűrűit.

Napjainkban a kelta papok leszármazottai szoktak különböző szertartásokat tartani a Stonehenge-nél; valamint turisták százai látogatják meg nap-mint-nap, különösen akkor, amikor a felkelő Nap fénye pontosan ugyanazon a napon a kör közepén lévő oltárt világítja meg.

Nem véletlen, hogy több filmben is megemlékeznek valamilyen módon erről a titokról, rejtélyről, csodáról: nemrég például az Arthur-mondakör történelmi tényein (?) nyugvó film, az "Arthur király" végén láthatjuk, hogy Arthur a Stonehengenél veszi feleségül Ginevrát.

Stonehenge azon rejtélyek közé tartozik a Földön, amelyre valószínűleg sosem fogunk tényként elfogadható magyarázatot találni.
De így legalább mindenki találgathat és mi gazdagabbak maradunk egy rejtéllyel, amit tovább birizgálja fantáziánkat.

23 negedi Creative Commons License 2007.11.10 0 0 127

Feltárják Stonehenge épitőinek hatalmas városát

http://www.mult-kor.hu/cikk.php?article=18866

23 negedi Creative Commons License 2007.11.06 0 0 126

Stonehenge újabb megdöbbentő titka

http://vg.hu/index.php?apps=cikk_start&cikk=194817&fr=hk

23 negedi Creative Commons License 2007.08.29 0 0 125

Mégegy cikk a témáról:

http://www.an-no.hu/index.php?cikk=3919

Előzmény: 23 negedi (124)
23 negedi Creative Commons License 2007.08.28 0 0 124

Elveszett várost találtak Stonehengenél:

http://www.mult-kor.hu/cikk.php?article=18182

23 negedi Creative Commons License 2007.07.24 0 0 123

Őskori zarándokok látogatták Stonehenge szomszédait:

http://www.mult-kor.hu/cikk.php?article=16256

23 negedi Creative Commons License 2007.07.24 0 0 122

Veszélyben Stonehenge világörökségi cime:

http://www.mult-kor.hu/cikk.php?article=17948

23 negedi Creative Commons License 2007.07.06 0 0 121

Csodaesélyes Stonehenge:

http://index.hu/politika/bulvar/n7w_stoneh/

elsoszulott Creative Commons License 2007.07.05 0 0 120
Szerintem ma is sokan annak tekintik.
Előzmény: Törölt nick (116)
23 negedi Creative Commons License 2007.07.05 0 0 119
23 negedi Creative Commons License 2007.06.05 0 0 118

Nem tudom, hogy volt - e már valamelyik topicban de nem baj...

Kőkorszaki szentély Temesvár közelében:

http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=3&id=5570

durhstósz Creative Commons License 2007.05.20 0 0 117
:)
Előzmény: dialektika (115)
dialektika Creative Commons License 2007.05.19 0 0 115

Hazugság.Semmilyen templom ott nincsen !

Romhalmaz van.

A vallás nem a templom,ahova beléphetsz,hanem inkább a TEREMTÉS ahol létezel.

23 negedi Creative Commons License 2007.05.17 0 0 114
23 negedi Creative Commons License 2007.04.04 0 0 113
23 negedi Creative Commons License 2007.04.04 0 0 112

"Azt mondták-glecserek maradványai?"

A jégkorszakról a Wikipédiából: http://hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A9gkorszak

Előzmény: vitaminek (110)
23 negedi Creative Commons License 2007.04.04 0 0 111

"Azt mondták-glecserek maradványai?"

Bulgáriában még lehetséges, sőt szerintem délebbre is.

"(nem én okoztam- kikérem magamnak előre! :-))"

Kár...:))

Előzmény: vitaminek (110)
vitaminek Creative Commons License 2007.04.04 0 0 110
Én csak Bulgáriában, a Vitosán jártam.
Óriási kőzuhatagok voltak ott. (nem én okoztam- kikérem magamnak előre! :-))
Azt mondták-glecserek maradványai?
Ennyire délen, ha igaz?
Nem tudom persze, mikor, millió éve, vagy csak nemrég?
Előzmény: vitaminek (105)
vitaminek Creative Commons License 2007.04.04 0 0 109
Azzal egyetértek, hogy ez az üledékes "félsziget", ami 4-500 km-t elnyult nyugat felé, és többszáz km széles is volt, kapcsolatot tartott a brit szigetekkel, a Kanára szigettel, talán az USÁ-val is.

Szigetnek mondják- én meg torlaszként írtam. Ez ellentmondó.

Mert Atlantiszlhet, hogy nem teljesen zárta le a szorost, hiszen a Földközi tengert azért táplálhatta is...mint említettem, ~60000 m^2 keresztmetszet kell a párolgás fedezéséhez, ha nem lett volna semmi, abszolute kiszáradt volna.... a folyók nem képesek fedezni ma sem...
Ha az nem volt, akkor a vízszint addig csökken, amíg csak fele nem lett a párolgás.

Az lehetett tehát egy néhány kilométer széles, de sekélyvizű laguna, ami a kontinenseket Atlantisztól elválasztotta, csak erős áramlással.

Hiába, bonyolult a kép, de valahogy össze kellene rakni...
Előzmény: 23 negedi (107)
23 negedi Creative Commons License 2007.04.04 0 0 108

"Ilyenkor felmerül bennem egy fogalom : "ősemlékezet"., persze a DNS- be zárva. "

Szerintem is létezett/létezik az ősemlékezet.

Előzmény: vitaminek (106)
23 negedi Creative Commons License 2007.04.04 0 0 107

"hogy Atlantisz elsüllyedt, - megsemmisült teljesen"
"Erről senki nem ír."

"Akkor gibraltár is megfelelő helyszín Atlantisznak."

Igazad van rosszul fogalmaztam, Gibraltár is de pl. az Azori és a Kanári szigetek is lehetnek Atlantisz maradványai.

"Sőt mindenki arról, hogy népéből valószínűleg sokan fennmaradtak sokan, és szétszéledtek."

A teljes megsemmisülést, nem a népre, hanem a területre értettem, a nép egy része nyilván el tudott menekülni.

vitaminek Creative Commons License 2007.04.04 0 0 106
A vizi teherszállítás Angliában, a vasút elterjedéséig nagyon is általános volt, mert kinálkozott is.
Ugyanúgy, mint évezredekkel ezelőtt.

Mezopotámiában a csatornázás szintén éezredekre vissza tudomány volt.

Ilyenkor felmerül bennem egy fogalom : "ősemlékezet"., persze a DNS- be zárva.

Erről szoktam írni a vallásilozófiai, az evolúció, és más humán topikokban.
Persze, kinevetnek.
vitaminek Creative Commons License 2007.04.04 0 0 105
"hogy Atlantisz elsüllyedt, - megsemmisült teljesen"
Erről senki nem ír.
Sőt mindenki arról, hogy népéből valószínűleg sokan fennmaradtak sokan, és szétszéledtek.
Akkor gibraltár is megfelelő helyszín Atlantisznak.
Jóformán az egyetlen lehetséges helyszín gibraltár, mert az Atlanti hátság teljesen egyyértelműen, 5-6000 m mélységben egységes, vulkanikus képződmény.
Gibraltári szoros viszont egy tengeralatti hegység, amely a Földközi tenger és az Atlanti óceán között magasodik, azok mélypontjához képest 5000 m-re magasodva.

Emellett Platon egyértelműen leírta, hogy csupán országnyi területről van szó, amelyet hegyek öveznek.
Azok a hegyek részben meg is marsadtak, a megrémült ott lakókkal, akiknek közeli rokonai helyett egy éjszaka- vagy tán hosszabb idő alatt senki se maradt?
- Aki déli oldalon maradt, az elindult keletnek- Egyiptom.
- Aki Északon, az meg Angliába, az ott élő rokonokhoz.

És magukkal vitték a vizi szállítási technológiát.
Hiszen ők már tudtak 185 m széles, és 32 m mély csatornákat ásni.
Ezt a tudást felhasználhatták a szfinksz, a piramis építésekor is.
Hiszen nem tudhatjuk a tenger, sőt a szárazföld magassági akkori viszonyát sem?
Hancock sokat tudhat erről.
De ő sem mindent?
Mert hátha a tengerszint előbb növekedett, és azután valamiért (talán visszafagyott) megint csökkent.
Hogyan emelték fel a köveket- az más kérdés.
Lehettek pld. egyszerű vizigépeik? Nincs róla ábrázolás, de lehet, hogy az a szfinx titka.

Előzmény: 23 negedi (90)
23 negedi Creative Commons License 2007.04.01 0 0 104
Egyébként a múltkor amikor azt mondtam, - már nem emlékszem, hogy itt irtam - le, v. mailben irtam Neked - hogy kiváncsi leszek, hogy mi lesz abból, hogy több hasonló épitményt is találtak a környéken, arra céloztam, hogy el tudom képzelni, hogy itt is mint Egyiptomban a nagy piramisoknál, egy öszetett rendszerről lehet szó. Persze hangsúlyoznám, hogy csak spekulálok, mert kutató nem vagyok, pláne, hogy nem a helyszinen vagyok...  
Előzmény: Törölt nick (103)
23 negedi Creative Commons License 2007.04.01 0 0 102
Én inkább az utóbbira szavazok.
Előzmény: csabilaci (101)
csabilaci Creative Commons License 2007.03.31 0 0 101

Anno megnéztem....élőben teljesen lenyűgöző....

És vmi olyat éreztem, hogy bazzz...aki ezt kitalálta, megcsinálta.....vagy nem volt ki mind a négy kereke...vagy zseni volt....

:)

23 negedi Creative Commons License 2007.03.13 0 0 99
Nem nekem cimezted de szerintem ezzel a kifejezéssel nincs semmi baj.
Előzmény: petrence77 (98)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!