Gyurcsány a párton kívül a kormányban is erősíti, centralizálja pozícióit. Jobbkeze, azaz a kancelláriaminiszter lesz a barátja és korábbi cégtársa, Szilvásy György.
(A kormányüdülő), az ingatlanszerzés törvénytelen, a szerződéssel foglalkozó KEHI-jelentést utólagosan módosították. Szíjjártó bemutatott két levelet. Az egyikben Szilvássy György államtitkár Kiss Pétertől azt kéri, hogy a kancelláriaminiszter utasítsa a KEHI vezetőjét, Monostory Lajosnét az ügyletről készült jelentés átírására. A második levél Kiss Péter átírásra vonatkozó utasítását tartalmazza. Szilvásy tettei (1)
KISZ KB titkár, 1994ig Antal kormányban államtitkár 1994-1998 Horn kormányban KüM közig államtitkára volt , majd az Altus-csoporthoz tartozó Perfekt-Audit Rt.-Gresco konzorcium tagja,
Egyetértek. Ott nem lehet mutyizni. Még akkor sem vagy nyerő, ha tudod a választ, mert lehet, hogy valaki 1 mp-cel jobb nálad. ( Sajnos átéltem ezt a szitut... :-( )
szorulásról szó sincs. ha egy kicsit ismered a politikát, akkor láthatod: szgy tudatosan maradt a második, szinte láthatatlan vonalban, minden oka meg is van rá. ez így volt egészen mostanáig, sztem irtó nagy gáz, hogy előre lett hozva az első vonalba.
"olyan ügyesen húzódott meg a háttérben szürke eminenciásként"
A Miniszterelnöki Hivatalban Pozsgay Imre államminiszter titkárságán dolgozik kormányfőtanácsadóként 1989-ben, majd 1990-1995 között a Miniszterelnöki Hivatal helyettes államtitkára. Közigazgatási államtitkár 1995-1998 között Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztériumban, 2002-2003-ban a sporttárcánál, 2003-2004-ben a kulturális tárcánál, 2004. októberétől a Belügyminisztériumban. Közben 1998 és 2000 között az Altus Rt. igazgatója, 2000-2002 között a Perfekt Rt. vezérigazgatója.
a szilvásy a legsötétebb kiszes gengszter az összes közül. volt szerencsém hozzá anno, még 88-ban, meg előtte. ő az egyetlen, akit egyszerűen le kellett volna csukni. szomorú, hogy még sose írta le senki a dolgait, mert olyan ügyesen húzódott meg a háttérben szürke eminenciásként. de talán majd most.
Új struktúrát kell kialakítania a Miniszterelnöki Hivatalban, ahol jelenleg tizenegy politikai államtitkár és öt helyettes államtitkár dolgozik. A hivatal, lecsupaszítása után, a kormány döntéseinek előkészítésében venne aktívan részt.
Talán sikerül megbírkózni ezzel a komoly feladattal :-))
"Ami Gyurcsány Ferenchez való viszonyomat illeti, az bonyolultabb annál, mint amit az ellenzék feltételez. Hadd tegyem hozzá: a közigazgatási államtitkárság szerintem a szakma csúcsa, a Belügyminisztérium pedig a közigazgatás központja. A miniszter politikus, én viszont nem szeretnék ismét az lenni (...) Például mert nem akarok avatni, politikai tárgyalásokra járni, nagygyűléseket tartani. Csináltam eleget a nyolcvanas években." (HVG Portré, 2004/46.)
Nahát, milyen sokáig tudta tartani a szavát. Úgy látszik vannak nagyobb csúcsok a közig. államtitkárságnál is...