Keresés

Részletes keresés

ciza Creative Commons License 2006.10.22 0 0 126
jaj ! sajnálom szegénykét, a kisfiamnak hetente 2-3 szor fürdés közben meg szoktam neki húzigálni. Most 3 és fél éves és szépen fel lehet húzni neki !Nem tudjátok hogy még kell húzni neki vagy nem?
Előzmény: Utazó_1 (119)
agimami Creative Commons License 2006.10.04 0 0 125

S.O.S. kérdés:

Van valakinek tapasztalata fitymaszűkület-műtét ügyben? Tehát amikor NEM letapadást oldottak fel, hanem amikor a szűk fitymát műtik meg bemetszéssel, hogy tágabb legyen?

Utána hogy néz ki az ilyen kuki??? Hol metszenek be rajta és mekkorát? Az előbőrön utána egy metszés marad, vagy egy bevágás, vagy egy V alakú hasadék? Ugye ha mondjuk egy szűk szárú nadrágot behasítok, hogy bővebb legyen, akkor lesz rajta egy hasadék. Vagy a bőr két széle utána összenő, csak tágabban?

Kérlek, aki tud, informáljon, nagyon izgat ez a kérdés!!! (Jövő szerdán lesz a szűkületes műtét, és még nem tudom pontosan, mi is lesz az eredmény...)

És bocs, én a korábbi Utazó vagyok, csak ez egy régebbi nickem, amivel egy másik topikból ragadtam itt:)

Előzmény: agimami (124)
agimami Creative Commons License 2006.10.04 0 0 124

Köszi:)

Beszámoló folytatás: péntekre normalizálódott a helyzet (akkor volt az első sírás nélküli pisi), tehát pont 1 héttel a műtét (visszahúzás) után. De tény, hogy a műtét után 3 napra a szélénél már megint vissza volt tapadva... a doki a keddi kontrollon újra felszedte, 2 nap múlva itthon megint elkezdett letapadni. Végül megerősítettem a lelkemet, és bekrémezett ujjal (Lidocain) megfogtam határozottan a makkot és fölfejtettem kétoldalt a letapadt részt. Gyerek üvöltött egyet, de szépen feljött. Azóta úgy tűnik, hogy rendben van! Kicsit még mindig szűk, de már elég jól föl-le húzható.

Előzmény: Südve (123)
Südve Creative Commons License 2006.10.03 0 0 123
Utazó, az a doki szinte biztosan meg fogja kérdezni, hogy körülmetélést akartok-e, vagy sem. Nem késtél le még semmiről azzal, hogy akkor elfelejtetted. :-)
Előzmény: Utazó_1 (119)
kazsb Creative Commons License 2006.10.03 0 0 122
Én még mindig Franco vagyok, csak közben nick-et váltottam.

Köszönöm a választ. Nekünk nem mondtak 2 hetes szünetet. Először 3 hétig kellett kenni, most meg 3 hónap múlva kell visszamennünka az orvoshoz. Én még nem látok semmi változást. A kistesójának- ki még pólyás - simán feljön (félkézzel könnyedén). Tudom a hivatalos álláspontot, hogy nem szabad húzogatni, de vajon a picinek nem fog időközben letepadni? Nem tudok vele dűlőre jutni, úgyhogy hol kimosom neki, hol nem. A következetlenségem a bizonytalanságomból fakad.
Előzmény: mazsoláskuglóf (121)
mazsoláskuglóf Creative Commons License 2006.10.03 0 0 121

Szia Franco,

még mindig nem sikerült eljutnom a gyerekkel a sebészetre (4 és fél éves), hogy azt a pici letapadást megnézessem. Úgyhogy addig is kenegetem még a Ftorocort krémmel, amit két éve írt fel a sebész. Két hetes kezelés után két hét szünetet kell tartani, és félévente ellenőriztetni.... nos nekünk is nagyon erős szűkülettel idult a dolog, és a Ftorocort krém sokat segített... most már simán hátracsúszik a bőr, csak a széleinél van letapadás. Nekem bevált ez a krém, mert fájdalommentesen sikerült lazítani apránként vele a szűkületet, de vigyázni kell vele, mert nem mindegy, hogy hogy kened fel. Ugyanis a hatásmechanizmusa a követekező: egyszerűen elsorvasztja a bőrt....  úgyhogy én fülpiszkálóval kenem fel nagyon vékonyan a letapadt részre. Szerencsére a fiam már elég idős és partner benne... közben megtanulta, hogyan is néz ki a fütyije, hogyan kell mosni, hogyan kell(ene) pisilni, hogy ne maradjon a bőr alatt és ne gyulladjon be... persze gyakorlatba még nem megy simán a dolog:-))

szóval használjátok nyugodtan a krémet, de csak óvatosan és vékonyan kenni!

Előzmény: Franco CC (120)
Franco CC Creative Commons License 2006.09.28 0 0 120
van valakinek tapasztalata a ftorocort krémmel? valakinek hozott ez megoldást?
Utazó_1 Creative Commons License 2006.09.27 0 0 119

Sziasztok!

Beszámolok az eseményekről.

2 éves kisfiammal, teljesen letapadt fitymával a Madarászba mentünk, az itt ajánlott dr. Sült T.P. doktorhoz (nehogy a gyerekorvosunk csinálja meg neki "sec-pec", mert már nagyon akarta:)). Kis altatásban 3 perc alatt felhúzták neki múlt pénteken. Maga a "műtét" tényleg semmi nem volt, az altatást is jól viselte, a neheze utána jött.

Elég drámai volt.

Szombat, vasárnap, hétfő úgy telt, hogy a gyerek teljesen jókedvű volt, de pisilni nem akart, ordított, ha jött a pisi, és visszatartotta, aztán meg azért ordított, mert már nagyon kellett neki. A fürdés sem segített, ott is ordított és ki akart jönni. Végül majdnem minden nap adtam neki 1-1 adag Panadolt vagy Nurofent, az segített. A jégkockát meg sem tudtam próbálni, mert már ha közelítettem a kukija felé, üvöltőrohamot kapott, úgyhogy inkább hagytam.

Az első 3 napban az is rossz volt, hogy vérzett is neki (mondjuk nagyon szűk volt a fityma, tehát jól be is repedt a visszahúzástól). Emiatt alig mertem húzkodni, keddre egy része vissza is tapadt, de azt a doki a kontrollon felhúzta.

Ma, szerdán már elviselhetőbb a helyzet. Visszahúzáskor már nem vérzik semmi, a gyerek sem olyan velőtrázóan üvölt, inkább csak hivatalból; a makk is elég normálisan néz ki, már csak egy-két kis helyen piros. Viszont a fityma nagyon szűk. A doki azt mondta, most húzkodjam 3 hétig, aztán majd meglátjuk. Végülis hátramegy, de nagyon szorul az egész...

Mellesleg a másik, 7 éves fiamnál is kiderült, hogy neki is fitymaszűkülete van, azt szintén 3 hét múlva megyünk megcsináltatni (szintén a Madarászba). Most csak azon aggódom, h. elfelejtettem megkérdezni a dokitól, hogy ezt ugye csak egy picit bevágják, nem metélik körül??? Mert azt nem hagyom. Nála egyébként nem drámai a szűkület, rendesen hátramegy a bőr, de kétoldalt a perem mellett le van kicsit tapadva, és hát egy kicsit tényleg szorul.

Szóval ezek vannak. Majd beszámolok a folytatásról is.

Találtam egyébként egy nagyon jó linket mindenféle fütyi-, fityma- és körülmetélés-kérdésről (km előnyeiről és Hátrányairól(!)), csak ajánlani tudom:

Babanet/Társalgó/Gyereknevelés/Körülmetélés

haissah Creative Commons License 2006.08.13 0 0 118
Sysco

Látta doki a kisfiamat. Igen, faggyúról van szó. Semmit nem kell vele csinálni (habár ezt már a többiektől is tudjuk). A védőnő azonban annyival kiegészítette az ino-t, hogy ha több termelődik, és az "jönni akar kifelé", akkor maga is felszakíthatja a fitymát. (Persze nem úgy, nem olyan brutálisan, ahogy az orvos). Ilyenkor magától megoldódik a szűkület, csak innentől kezdve húzogatni kell, meg kezelgetni, hogy vissza ne tapadjon.
Előzmény: sysco (94)
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2006.08.13 0 0 117
Ez teljesen logikusan hangzik. Köszönöm.
Előzmény: mazsoláskuglóf (116)
mazsoláskuglóf Creative Commons License 2006.08.13 0 0 116
Nekem is volt olyan tapasztalatom, bár mandulaműtéttel, hogy ugyanaz az orvos különböző kezelést írt elő két betegnél. Legnagyobb "bánatom", hogy én nem ehettem fagyit mandulaműtét után, a másik beteg meg igen. Nem értettem az okát, de az tény, hogy minden ember más. Lehet, hogy a barátnőd kisfiának alapból már egy picit hátra lehetett húzni a bőrt. Ilyenkor meg azt a részt, ami szabadon van, már tisztítani kell. Azon kisfiúknak, akiknek élettanilag teljesen le van tapadva, valóban nem kell bántani, huzogatni. Nekem úgy magyarázta a sebész, hogy minden fiú más- és más eset, más adottságokkal születik. Van akinek teljesen le van tapadva, van akinek csak félig-meddig, és van akinek teljesen hátra lehet húzni már a kezdet kezdetén. Mint ahogy az is változó, hogy kinek mennyire "hosszú" a bőr, amit hátra lehet húzni. Van olyan fiú, aki úgy születik, hogy eleve kint van picit a makkja. Én azt gondolom, hogy ha teljesen le van tapadva, tényleg nem kell még hozzányúlni, de ha nagyon aggódsz, kérd ki egy vagy több sebész véleményét.
Előzmény: Pipacsvirág14 (114)
szomorce Creative Commons License 2006.08.12 0 0 115

kálium-szulfurátum

Pont ezt a szót rontottam el...

Bocs!

De én biztos, hogy előbb a papsajtot próbálnám ki, még a gyógyszereket és kenőcsöket is megelőzőleg! Minden gyógynövényboltban lehet kapni.

Előzmény: szomorce (113)
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2006.08.12 0 0 114
Átolvasgattam amit írtatok. A fiam 18 hónapos, egyáltalán nem lehet hátrahúzni a bőrt nála, picit sem. A doki nénink azt mondta anno, hogy nem kell húzogatni, egyelőre így jó, ne nyúljunk hozzá. Pár hónapja meg azt, hogy hááát, már vminek mozdulnia kéne, de várjunk még.
Kedden jön újra (18 hós oltás), kiváncsi vagyok ,mit fog mondani.
Azért furcsa számomra, mert a barátnőm fiának is ő az orvosa, egyidősek a gyerekek, neki azt mondta, ohgy húzogassák, még kenőcsöt is írt fel nekik (nincs is gond náluk a fütyivel)
Fura, hogy totál ellentétes dolgot mondott.
Semmiképp nem szeretném, ha durván hátrarántva vagy műtéttel kéne megoldani.

Ha jól értelmeztem, amit nálatok olvastam, általában idősebb gyerekeknél jelent ez gondot, és a fiamnál még talán lehetne várni.
szomorce Creative Commons License 2006.08.12 0 1 113

Ezt írja a Mária Treben:

"Fitymaszűkület (Fimosis)

Dr. Dirk Arntzen berlini orvosnak van egy módszere, amelynek alapján fürdővel lehet kezelni a kisfiúk fitymaszűkületét. Tíz-húsz ml 10%-os kálim-szulfurátum oldatot adunk egy fürdőhöz, azaz kb. 50-70 liter meleg vízhez. (Az oldatot legjobb gyógyszerésztől frissiben kérni.) Ebben a fürdőben óvatosan húzzuk fel a fitymát. Hetenként egy-két fürdő szükséges. Gyakran már négy fürdő után mutatkozik eredmény; de tíz fürdőnél többnek nincs értelme. A kezeléshez a legkedvezőbb a 4-7. életév közötti kor, de még tízéveseknél is érdemes megpróbálni a gyógyfürdőt. Ily módon már sok fiú elkerülte a műtétet. Idősebbeknél ez a módszer nem alkalmazható. A papsajtfürdő úgyszintén sikerre vezethet.

Gyerek számára egy marék papsajtot áztatunk éjszakára hideg vízben, felnőtt számára kb. 100 gramm kell egy ülőfürdőhöz."

Előzmény: mazsoláskuglóf (112)
mazsoláskuglóf Creative Commons License 2006.08.09 0 0 112
Lehet, hogy félreértettél, nem lekötözték a gyereket, hanem bekötözték a sérült kezét, de akkor is áldatlan állapotok uralkodnak ott. Gondolom nem az orvosok hibájából. A háromnapi hideg élelem és a játékcsere, meg a folyosón visítva fogócskázás már ismerős:-)) (sajnos)
Előzmény: Shiro (111)
Shiro Creative Commons License 2006.08.09 0 0 111
ott még sosem fordult elő, hogy egyszerre több gyerekkel foglalkoztak volna.
meg le sem kötözik őket. inkább hívott egy műtősfiút, aki megfogta a lábát, és nekem meg a kezét kelett a feje fölé emelve fogni. így gyakorlatilag nem tudja felemelni a fejét sem, de nem is igazán kellett lefognom, mert annyira gyorsan történt az egész. a várakozó gyerekek nem látják és igazán nem is hallják azt, hogy mi történik bent. na jó, ha tényleg nagyon ordít egy gyerek az azért kihallatszik, de egy kis sírás semmiképpen. a várakozás az szörnyű, viszont a gyerekek egy ilyen vizsgálat végére néhányan rendszerint összebarátkoznak és együttes erővel viszik sírba a szüleiket ;o)
vigyél enni, inni, meg valami játékot - persze nem azért, hogy a sajátod játszon vele, hanem hogy legyen mit elcserélni arra a másikéra, mert az mindig jobb, meg szebb :o)
Mielőtt mész, hívd fel a doktort és egyeztess vele, hogy mikor lesz bent, mert akkor talán sikerül elkerülni, hogypont akkor menj, amikor műt.
Üdv.S.
Előzmény: mazsoláskuglóf (110)
mazsoláskuglóf Creative Commons License 2006.08.09 0 0 110
Meg fogom próbálni. Sajnos a várakozás mindenhol általános. Szabit kell kivenni, hogy el tudjon menni az ember a gyerekével bármilyen kivizsgálásra. Iszonyat a várakozás még a felnőtteknek is, mikor tudod, hogy mi vár rád, hát még egy gyereknek. Régebben a Heim Pálban vért izzadtam szegény csöppséggel a sebészeten. Eszméletlen mi volt ott. És a vizsgálóban két orvos négy gyerekkel foglalkozott egyszerre futószalagon. A vizsgálóasztal egyik végén a gyereknek a kezét kötözték, a másik végén a kissrác fütyijén a bőrt rántották vissza, a harmadik meg várakozott és így nem csak az a gyerek üvöltött, akinek a fütyijét gyötörték, hanem az ijedtségtől a másik kettő is.... embertelen. Remélem a Madarász egy fokkal jobb.
Előzmény: Shiro (109)
Shiro Creative Commons License 2006.08.09 0 0 109
ha visszaolvasol én az elején írtam a madarászról, meg Sült Tamás dr-ról. Nagyon kedves és határozott. a gyerekeket is egyenrangú félként kezeli. az én fiammal például kezet fogott az akció után, mikor magához tért teljesen és gratulált a férfivá válásához. szegény gyerek nem is értette, hogy mi történik, de rendkívül büszke volt magára. nagyon javaslom őket. csak arra készülj fel, hogy nagyon sokan várakoznak vizsgálatoknál...
Üdv: S.
Előzmény: mazsoláskuglóf (108)
mazsoláskuglóf Creative Commons License 2006.08.09 0 0 108

Köszi a segítséget.

Amíg befejezem a két hetes kezelést a Ftorocort krémmel, utána nézek, hogy hol és milyen módszerrel kezelik az ilyen problémákat. Aztán irány a doki.... Remélem gyorsan és kis fájdalommal túl leszünk rajta. Valahogy azt is meg kell majd oldanom, hogy a kis lelke ne sérüljön nagyon, úgy is olyan érzékeny szegény. Nem lenne jó, ha gátlások alakulnának ki benne.

Előzmény: Utazó_1 (107)
Utazó_1 Creative Commons License 2006.08.08 0 0 107

Mazsoláskuglóf, olvass vissza, az eleje felé írták, hogy a Madarászban kis kábításban csinálják ezeket a kuki-visszahúzásokat, én is oda fogom vinni nemsokára a 2 éves fiacskámat! Pont ezért, hogy ne legyen olyan trauma szegénynek.

Többen is dr. Sült Tamás Péter ajánlották ott, hogy ő legalábbis nagyon humánusan csinálja.

Szerintem érdemes telefonon rákérdezni a Budaiban is, hátha ott is kábításban csinálják, az is elég rendes kórház. 

Földikutya, persze hogy faggyú, csak néha összekavarodik a nyelvérzékem:) 

Előzmény: mazsoláskuglóf (105)
ági anyu Creative Commons License 2006.08.08 0 0 106
Mostmár meg kéne csinálni. Ez még nem hiszem, hogy sebészeti megoldást igényelne. Azt inkább csak szűkületnél csinálják.
Nálunk a gyerekorvos megcsinálta (de ezt már írtam) 3 évesen, mielőtt oviba ment. 1 hónap múlva már nem is emlékezett rá
Előzmény: mazsoláskuglóf (105)
mazsoláskuglóf Creative Commons License 2006.08.08 0 0 105
Igen, azt hiszem kár húzni-halasztani a dolgot. Még végigcsinálom neki ezt akét hetes kezelést a Ftorocort krémmel, aztán megyünk kontrollra. Annyira már nem gáz hál istennek. Remélem humánusan oldják meg. Sajnos a Heim Pál sebészetéről elég rossz a véleményem, végül is mi budaiak vagyunk, nem tud valaki közelebb levő jó orvost? A legjobb lenne, ha az apja vinné, de hát ugye..... na mindegy.
Előzmény: Shiro (104)
Shiro Creative Commons License 2006.08.08 0 0 104
Szia!

Szerintem mindenképpen mutasd meg orvosnak azt a kicsi letapadást is. Ez már csak egy pillanatnyi mozdulat. Az én fiamnak, ahogy az előzményekben már írtam, szintén nagyon le volt tapadva a bőr. Neki altatásban húzták fel és utána egy egészen kicsi darabon újra letapadt. Azt ott, a vizsgálószobában egy hirtelen mozdulattal felhúzta a dr. és után kb. 2 napig volt vele probléma. Viszont legalább 1 hétig minden pisilés után fel kellett húzni teljesen a bőrt, lidocainnal krémezni és steril gézlapot tenni rá. ez gondolom a fájdalomcsillapítás miatt is, meg a bőr alatti zsírréteg miatt is jó volt, mert így nem fájt, nem dörzsölődött annyira. Minél később csinálják meg neki, SZVSZ annyival rosszabb élmény marad.

üdv. S.
Előzmény: mazsoláskuglóf (103)
mazsoláskuglóf Creative Commons License 2006.08.08 0 0 103
No igen, én első gyerekes anyuka vagyok, ráadásul ugye fiú a lelkem, hát honnan tudhattam volna, hogy mi a helyes fütyi ügyben? Általában az ember megbízik az orvosban, mert azt feltételezi, hogy az orvos tudja mit csinál. Aztán mégsem. Mikor a sebész (férfi) meglátta a fiam fütyijét, felszisszent, annyira átérezte a helyzetet. Viccesen azt mondta, hogy ezek a nők (mert ugye női gyerekorvos volt) mindig piszkálni akarják a fütyit, még akkor is ha nem kéne. Most már tudom, hogy nem engedném az orvosnak hogy a gyerek fütyijéhez nyúljon, de ehhez a felismeréshez egy keserves tapasztalat vezetett. Pl. a bátyámat annó körül kellett emiatt metélni, és az én korosztályom pasijai közül szinte mindnek gondja volt gyerekkorában a fütyijével az ilyen felfogású orvosok miatt. Régen természetes volt, hogy húzgálni kellett meg mosni, és persze mindnek visszatapadt. Ez csak egy újkeletű felfedezés, hogy ugyan hagyjuk már szegény gyereket békén, nem véletlenül van élettanilag letapadva. Egyébként ahány orvos, annyi félét mondanak.
Előzmény: sysco (101)
ági anyu Creative Commons License 2006.08.08 0 0 102
Kb. 3-4 hónapos korig a fityma és a makk a szakirodalom és biológiai tanulmányaim szerint (8 éve is így volt) sejtszinten van összetapadva, a fertőzések megelőzése érdekében. Mi féléves koráig nem nyúltunk egyáltalán a fiúk kukijához. Tökéletesen öntisztult. A nagyobbik fiamnál volt 3 éves korában egy kis letapadás, azt a doki egy gyors mozdulattal megoldotta, utána 1 hétig kellett vigyázni rá, és kenegetni. Azóta rendben van. A kicsinél semmi gond nem volt.
Egyébként a mi gyerekorvosunk férfi, és szerinte a korai húzogatás hegesedést okoz, ami később szűkület kialakulásához vezethet
Előzmény: mazsoláskuglóf (99)
sysco Creative Commons License 2006.08.08 0 0 101

na ez az! én is azon agyalok, hogy mi a helyes. Nálunk a dokinéni pont nem húzgálta vissza, azt mondta, csak annyit amennyit enged.

Viszont barátnőim, akik már nagyobb gyerekesek, ugyanennél a dokinéninél vannak, kivétel nélkül a végén a sebészeten kötöttek ki, saját bevallásuk szerint azért másképpen kellett volna csinálni. És ez három anyuka véleménye, egymástól függtelenül.

Legyen okos egy anyuka, akinek sohasem lehet saját tapasztalata a témában:-))

Előzmény: mazsoláskuglóf (99)
sysco Creative Commons License 2006.08.08 0 0 100

Köszi a választ, valószínűleg a faggyú, mert világos színű, és az egész egy kis kitüremkedés oldalra. Semmi gyulladás, meg társai.

Előzmény: Utazó_1 (97)
mazsoláskuglóf Creative Commons License 2006.08.08 0 0 99

Sziasztok,

íme az én épldám: A fiam pár napos volt, mikor először kijött a gyerekorvos hozzánk. Átvizsgálta a gyereket, majd következett a fütyije. Fogta és hátrahúzta a bőrt amennyire lehetett. Közölte, hogy akkor amennyire hátramegy a bőre, minden fürdetésnél mosni kell, hogy ne gyulladjon be neki. A gyerek persze üvöltött. (az orvos középkorú nő volt. ) Olyan pici volt a fütyi és olyan szűk a fityma, hogy én semennyire sem tudtam visszahúzni. Következő vizsgálatokkor a dokinő folyamatosan hátrarántotta neki, gyerek üvölt, a dokinő meg szid engen, hogy be fog gyulladni a fütyi, miért nem húzom hátra. Próbálgattam, de nem ment. Aztán azt vettem észre, hogy véres a pelenka. Megijedtem, hogy véreset pisil a gyerek. De kiderült a fityma repedezett be, gyerek üvölt. Elvittem az orvoshoz, közölte, hogy ÉN húztam túl erősen hátra, és öblögessem kamillával, majd meggyógyul. Na ekkor fordultam sebészhez. Először a Madarászba mentünk. A sebész elájult és nem értette, hogy mit műveltem a gyerekkel, a fityma be volt repedezve, voltak már hegek is rajta, és be is volt gyulladva. Ha hegesedik, akkor újra beszűkül. Mondtam, hogy a gyerekorvos a hibás, mikor kiderült, hogy középkorú nő, csak bólogatott, hogy igen, ez általános hiba és régi téves és rossz elképzelés a fütyiről. Vagyis, ha a bőr enged, hátrahúzható és ki is kell mosni a váladékot. De ha nem húzható hátra, békén kell hagyni, mert ha hátraerőltetjük és kimossuk a faggyút, akkor újra letapad, és ráadásul hegesedik. Minden gyerek másképp születik, alap felállásban bizony 3 éves koráig békén kell hagyni. Na szépen megkezelte a fütyijét és közölte, hogy hozzá ne merjek nyúlni, és ezt a gyerekorvosnak is leírta. Eltelt fél év, vittem kontrollra, de akkor már a Heim Pál-ba mentünk. Ott megnézte a sebész, mondta, hogy igen ez fitymaszűkület de nem vészes. Picit hátracsúszik már. Felírt egy krémet, a Ftorocort-ot. Azt mondta, hogy ahol le van tapadva, ott vékonyan kenegessem két hétig, majd két hét szünet, újra két hét kenés stb. Ez a krém elsorvasztja a bőrt, szóval nagyon óvatosan kell vele bánni. A fiam most 4 és fél éves, és már csak valóban a 10 százaléka van letapadva. Ő is előszeretettel húzogatja. De ez a 10 százalék a kenegetésre sem akar oldódni. Most nem tudom mit csináljak. Jelenleg tanítom neki a fütyimosás rejtelmeit. Dokihoz félek visszavinni, mert nem akarom, hogy drasztikus módon oldják fel neki a maradék letapadást. De attól is félek, hogy már túl idős ahhoz, hogy magától megoldódjon. Tanácstalan vagyok az ügyben. Lelkiismeret furrdalásom van, hogy elhanyagolom, és nem viszem orvoshoz. De ha lehet elkerülném azt a sokkot, amit ott kap a gyerek a sebészeten. Így is nehéz rábeszélni a pisilésre, igazi gyerek, nem hagyja ott a játékot, csak az utolsó pillanatban. :-)) Mit tudtok tanácsolni? Ilyen idős korban még oldható, vagy már sebészeti eset?

földikutya Creative Commons License 2006.08.08 0 0 98
:)) vagy a faggyú :)
Előzmény: Utazó_1 (97)
Utazó_1 Creative Commons License 2006.08.07 0 0 97

Sysco, Haissah,

ez valószínűleg az a fattyú, ami normálisan termelődik ott, pont azért, hogy a bőr később "olajozottan" tudjon csúszkálni (legalábbis tudomásom szerint); amíg nem húzható vissza az előbőr, addig is termelődik, de nem tud rendesen kiürülni. Szóval ha nem gyulladt, nem piros, nem viszket, akkor nem kell vele orvoshoz rohanni, DE mindenképpen meg kell alkalomadtán mutatni.

Előzmény: sysco (94)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!