Így is lehet magyarázni, de remélem nem kötelező elfogadnom. A Pesty filmről még az index is az írta, hogy betiltották, és azért hozta le a linket, mert ők a sajtószabadság hívei. A jobbos és balos lapokkal kapcsolatban tuti igazad van, de mivel a balos pernyerésekről gyakrabban hallani, holott a jobbos pernyerések többen vannak, ez azt bizonyítja, hogy baloldali médiatúlsúly van. A Tamiflu pedig annyira nem ritka, és ezt tanulom, hidd el. De ha valami hiteles forrásból ezt megcáfolod, hát akár még el is hiszem.
A Pety féle filmet nem betiltották, hanem gagyi volta miatt nem mutatták be. Nem is lehetne betiltani most az internet korában... én is megnéztem innen. (Ja és asszem a hírtévé be is mutatta vagy nem?) Keresd elő az erről szóló topicot, abban kockáról kockára ki van tárgyalva, és be van bizonyítva, hogy gyakorlatilag semmit nem mond azon kívül, hogy azt sejteti, hogy Gyurcsány egy sötét alak. (Nekem leginkább az a megtalált kislány esete tetszett, ugyanis abban éppenhogy az lett bebizonyítva, hogy a kislány valóban elszökött, valóban a Gyurcsány házban lelet éjjeli menedékre, majd a min.elnök felhívta az anyját, hogy megnyugtassa jó helyen van, mire az anyja lecsapta a kagylót... szóval én ezzel a filmmel nem dicsekednék.)
Ami a jobb meg bal lapok pernyeréseit illeti, hátkérlek az úgy műxik, hogy a jobbos lapok pernyeréseit a jobbos lapok hozzák nagybetüvel, a balos lapokét meg a balos lapok. Sajtószabadság pedig van, már a Freedom Haus vagy micsoda is hivatalosan azt közölte, hogy Magyarországon teljesen szabad a sajtó (valamikor vagy 8 éve még félig szabadnak nyilvánítottak minket, Lovas minden második mondata ez volt akkor.)
Ami meg a Tamilflut illeti: ez a gyógyszer egy ritka gyógyszer, olyan értelemben ritka, hogy évente max. párezer doboz fogy belőle, nincs is több raktáron, a gyógyszergyáraknak nem érdekük, hogy milliós nagyságrendben előre gyártsanak, a gyógyszertáraknak meg nem érdekük, hogy ennyit raktározzanak. A madárinflenza pánik idején boldog boldogtalan nekiállt ebből feltankolni, otthon raktározni - teljesen feleslegesen, ugyanis még soha senki nem mondta, hogy ez valóban hatásos (- erről is van topic, Madárinflenza - védd magad a címe, nézz utána, hozzászól ott mindenki, orvos, biológus is - ), mire a kormány - nagyon helyesen - zároltatta a maradék készletet, hogy ha valóban indokolt lesz, akkor egyáltalán legyen. Én is ezt tettem volna, a kormány mindenkori felelőssége az is, hogy ha tömeghisztéria kezd kialakulni, akkor tegyen meg ez ellen is mindent.
Szóval össze vissza beszélsz, mielőtt ilyeneket leírsz légyszives nézz utána.
Attól, hogy benne élsz nem biztos, hogy jobban át is látod ezt az egészet. Szerintem. Biztos több a tapasztalatod, és tudsz olyanokat amiket más nem. Ez mindenféleképpen behozhatatlan. De akár egyetértettél azzal a rendszerrel akár nem a tudatmódosítás és a felfogás irányítása rád is hatott. Én szerencsére kimaradtam ebből, és lehet, hogy egy két dologban hasznos az objektivitásom.
Ja, és ha már diktatúra, kedves kilenctizenegy
Ma sincs szabad sajtó Pesty László Fletó-filmjét pl. betiltották. Nyilván nem a háttérzene miatt.
Loppert Dániel sztorija is eléggé diktaórikus volt (és nem kifogás, hogy az már régen volt, ugyanez a slepp)
Arról csak elvétve lehet hallani, ha egy Fideszes politikus, vagy egy jobb oldali nap pert nyer egy baloldalival szemben. (Mondjuk ez kb. mindennapos, úgyhogy lehet hogy nincs túl nagy hírértéke) De ha egy balos akár csak kicsit is nyer, rögtön tele van vele a média.
Vagy mégegy: a madárinfluenza para idején az orvosok által ajánlott Tamiflu nevű gyógyszert 2 hét után bevonták. Vö. Csernobil esetével amikor a jódtablettát vonták be. És itt teljesen mindegy, hogy mekkora para a madárinfluenza. Az elv a fontos.
Ja, és a Millenáris esetben a testüregmotozás is elég érdekes, bár ez nem a médiához kötődik. De a diktatúrához igen.
Kedves At0manti:
Ez meg botrányosan rossz szöveg, hogy a baloldali szavazók a jobbosoktól féltek. Ez annyira abszurd, hogy alig hiszem el, hogy leírtad. Paranoiaások a balosok. Ez önmagában gáz.
Mások 800000 párttagról beszélnek.Persze nem ők uralták az országot,hanem a nevükben néhány tucatnyian.Aztán persze piramis alakúan lefelé néhány százan,ezren,az akkori felső tízezerrel bezárólag.
Sem én, sem Alice nem állította, hogy itt nem volt diktatúra!
Nekünk nem a gimiben emlegették, és nem kell elolvasni egyetlen írást,(zividivi) vagy politikusi nyilatkozatot. Mi benne éltünk!!!
Nem kéne összekeverni a Rákosi, ill. a késői Kádár korszakot!
Persze mindíg akadtak véresszájú párthuszárok, akik a reszelős nyelvükkel, még akkor is nyalták a funkcik seggét, amikor már a csont is kilátszott. Persze ez most is így van minden oldalon. Akár a FIDESZ-MSZMP-t akár az MSZP-t, vagy a többit nézzük! Ezek a seggnyalók akkor is és most is közutálatnak örvendhettek. Még ha nem is midíg tudtak-tudnak róla!
Akkoriban 600.000. párttag uralta az országot!
Mi ez ha nem diktatúra?
Ami persze nem az a diktatúra amit sokan emlegetnek!
Az első "szabad" választás (gegszterváltás) után sokan hittük azt, hogy most azán eljött a kánaán! Aztán ez a kánaán, nagyon gyorsan elkezdett a hímnemű versenyállat nemi szervéhez hasonlítani! Azok az emberek kezdtek szart dobálni az elmúlt rendszerre, akiknek maximálisan ki volt nyalva a segge! Azok hangoztatták, hogy ők, hogy meglettek hurcolva! Csak azt nem tudom, miből gondolják, hogy mi nem emlékszünk rájuk, mi akik régről ismerjük őket! (Csurka, Kerényi, Mikola stb.)
De hát a politikai elit nagy része, ebből a hatszázezer párttagból került ki. Akiknek az volt az első dolguk, hogy minél rövidebb idő alatt összelopják magukat, mert hátha nem is igaz ez a váltás, és lehet, hogy hamar el fog múlni! És ez a reflex a mai napig elsődlegesnek látszik!
Mielőtt félre értenétek, jobboldalinak vallom magam (csak már azt nem tudom, melyik a jobb oldal)
Te ittal vagy nem aludtal napokig? Esetleg csak magatokbol indulsz ki?
Itt politikai megtorlas - szoszerint kijelentve altala!!! - Orban alatt volt Juszt Laszlo es a lapja ellen mert lebuktatta a hazugsagat. Azota mar legfelsobb birosagi itelet is szuletett ezen hazugsaga kapcsan.
//"....Miért, akkor mit látnék? Betltották a Polgári Köröket, a MIÉP-et, a Jobbikot? Nem jelenhet meg a Magyar Nemzet, a Heti Válasz vagy a Demokrata? Előállítottak valakit politikai tevékenységért?.."//
Lenne mit látnod, ha kinyitnád a szemed! Testüregkutatástól kezdve a rendőri erőszakon át, az elbocsájtásokig sok mindent.
//"...sok baloldali szavazó nem merte megmondani, hogy kire szavaz, ugyanis féltek. Tőletek. .."//
T. Szonda Ipse! Bizonyára közvéleménykutattad a "tőlünk" félők számát. De közlöm, hogy sokan féltek "tőletek" is. Én ugyan nem kutattam, csak beszélgettem az emberekkel.
Szóval, a "liberális" demokráciát is csak a fortélyos félelem igazgatja.
"Nahát! És mindenek ma nyomát sem látod? Nem csodálom! Lennél csak a jobbos, más nevén a nemzeti oldalon!"
Miért, akkor mit látnék? Betltották a Polgári Köröket, a MIÉP-et, a Jobbikot? Nem jelenhet meg a Magyar Nemzet, a Heti Válasz vagy a Demokrata? Előállítottak valakit politikai tevékenységért?
Vagy úgy érted, hogy az a jobbos, akit a tények nem zavarnak a véleményformálásnál?
"Orbánra ne hivatkozz! Ő csak jobbos állítólag, de nem nemzeti. Polgári, mit az SZDSZ"
Ezt az összes SZDSZ-szavazó, de az összes polgári gondolkodó nevében kikérem magamnak! :-))
Egyébként ha leszeded róla a nemzeti cukormázt, akkor Orbán valóban inkább szélsőbalos. A Fidesz programja a Munkáspártéhoz állt legközelebb. Ezt máshol úgy hívják: kommunista.
"2002- ben úgy nyert az mszp, hogy a közvéleménykutatók óriási fidesz előnyt mutattak ki. Azért, mert sok baloldali szavazó nem merte megmondani, hogy kire szavaz, ugyanis féltek. Tőletek. "
Ne félj, a paranoia-oldalnak erre is meg van a magyarázata: a közvéleménykutatás tükrözet a választók valós akaratát, a választás meg el lett csalva. Ha kellőemn idióta valaki, bármit elhisz.
2002- ben úgy nyert az mszp, hogy a közvéleménykutatók óriási fidesz előnyt mutattak ki. Azért, mert sok baloldali szavazó nem merte megmondani, hogy kire szavaz, ugyanis féltek. Tőletek. Úgyhogy majd nem te fogsz itt kiselőadást tartani diktatúráról, meg elnyomásról, OK?
//"....A kádár-rendszerben észre lehetett venni, hogy diktatúra van, mert a sajtó nem volt szabad, az emberek féltek ismeretlenek, de mindenki előtt politizálni, ha pedig tüntetni, szórólapozni, tiltakozni szerettél volna, állami úton megvertek, begyűjtöttek, kirúgtak a munkahelyedről..."//
Nahát! És mindenek ma nyomát sem látod? Nem csodálom! Lennél csak a jobbos, más nevén a nemzeti oldalon! Orbánra ne hivatkozz! Ő csak jobbos állítólag, de nem nemzeti. Polgári, mit az SZDSZ,
A kádár-rendszerben észre lehetett venni, hogy diktatúra van, mert a sajtó nem volt szabad, az emberek féltek ismeretlenek, de mindenki előtt politizálni, ha pedig tüntetni, szórólapozni, tiltakozni szerettél volna, állami úton megvertek, begyűjtöttek, kirúgtak a munkahelyedről.
//"....tedd helyre azokat is, akik szerint 1990-óta bármikor is diktatúra volt, mert ez legalább annyira nem igaz! .."//
Hogyne, hogyne! Olyan bársonyos diktatúra, amit alig lehet észrevenni. Olyan, mint a Kádár-rendszer utolsó néhány éve, amikor már nem akasztottak. Tényleg, alig lehetett észrevenni Recsk és a manikürösök nélkül.
//"....elméletet, ahogy az egy derék miépestől elvárható.."//
Hm! Talán még a tagkönyvemet is láttad, hogy ennyire bizonyos vagy a dolgodban? Megmutatnád nekem is?
//"...Mennyi mindent elárultál magadról és a beteges gondolkodásodról, nem is tudod!...."//
Nem valószínű, hogy az én "beteges gondolkdásomba" fog belerokkanni a világ. A "liberális" mentalitástól viszont már-már összeroppanni látszik. Mindent felszámoltatok belőle, amit csak lehetett, de a monetáris szemléletnél többet nyújtani képtelenek voltatok. Az pedig ebben a liberalizál formában többet árt a humántársadalomnak, mint amennyit használ a drog-, abortusz-, és deviancia szabadsággal.
És miután előbb volt a tyúk, mint a tojás, hát valóban, vagy összeesküvés áldozatai vagyunk valamennyien, vagy csupán egy eszement tervé (amint én állítottam!). Minden esetre, a megfejtés innen kezdve játék a szavakkal.
Egyébként én nem tiltakoznék senki helyében annyira az összeesküvés szó ellen. Egyre több bizonyíték kerül napvilágra a forgatókönyvekből, pontosabban egyre több tétel bizonyosodik be azokból. Egyre inkább kiderül, hogy a világ társadalmát már régen egy igen ártalmas forgatókünyv szerint irányítja a hálózat.
"Szóval, az SZDSZ előre tudatában volt annak, hogy lesz itt "zsidózás"? Tehát felkészült rá? Beépítette titkos állományába a Szemere-üköt, akárcsak a "magyaros kinézetű" pártelnökét? Talán még a vén obsitos Király Bélával is volt valami tervük? "
Nem írta ezt senki, csak te értelmezted így félre. Aztán köré építettél egy egész összeesküvés - elméletet, ahogy az egy derék miépestől elvárható..
Mennyi mindent elárultál magadról és a beteges gondolkodásodról, nem is tudod!
Pártitikárok, besúgok, KB-sek, verőlegények és egyebek számára nem volt diktatúra. Ők voltak a diktatúra élcsapata. Néhányan rá is fáztak, mint Rajk László és Kádár János, de láss csodát! Sem Kádár, sem ifj. Rajk nem tartotta diktatorikusnak a rendszert. Mit lehet elvárni azoktól, akik már csak hírből ismerik az egészet?
//".....A dolog akkor került elő, amikor mélymagyarkodó faszkalapok elkezdtek minden SZDSZ-est zsidózni. .."//
Mennyi minden árultál el az SZDSZ-ről, nem is tudod!
Szóval, az SZDSZ előre tudatában volt annak, hogy lesz itt "zsidózás"? Tehát felkészült rá? Beépítette titkos állományába a Szemere-üköt, akárcsak a "magyaros kinézetű" pártelnökét? Talán még a vén obsitos Király Bélával is volt valami tervük?
Dehát honnan tudta az SZDSZ ilyen biztosan, hogy ebben az országban, hol azt sem tudtuk egymásról -évtizedeken át számon sem tartottuk egymásról-, hogy ki, milyen származású, egyszercsak előkerülnek bizonyos "mélymagyarkodó faszkalapok" (remélem nem a levágott előbőrre akartál utalni?) akik majd elkezdik az SZDSZ-t zsidózni?
A Jurta óta tudom, hogy be volt ez (is) tervezve. Szabó Albert operettnáci is kelléke volt az SZDSZ fasisztoid magyarellenes (és végeredményben titkos!) terveinek. Az antiszemitizmus-nácizmus-t egyfajta homeopatikus kúrának szánták/szánják saját maguknak. Az SZDSZ sokkal előbb kezdett el nácizni, mint ahogy a "faszkalapok" felfedezték volna, hogy zsidók is élnek közöttünk.
Ennek a vad, rasszista, politikai képződménynek az sem számít, hogy zsidót, magyart és minden etnikumot egyaránt feláldoznak politikájuk oltárán.
"Remélem nem gondoljátok komolyan, hogy az előző rendszerben nem volt diktatúra. Ez annyira röhejes, hogy nem nagyon tudnélak titeket komolyan venni ezek után."
Nyilvánvalóan igazad van, a kádár-rendszer tényleg az utolsó percéig diktatúra volt, még ha szoft is.
De kérlek, ugyanilyen vehemenciával és ignore-fenyegetéssel tedd helyre azokat is, akik szerint 1990-óta bármikor is diktatúra volt, mert ez legalább annyira nem igaz! Demokráűcia van, még ha ez sokaknak nem tetszk, akár a hatalom sáncai mögül se mindig.
Remélem nem gondoljátok komolyan, hogy az előző rendszerben nem volt diktatúra. Ez annyira röhejes, hogy nem nagyon tudnélak titeket komolyan venni ezek után. Ugyani még a gimikben is diktatúraként emlegetik ezt az időszakot. A személyes beszámolókról nem is beszélve.
Mit tettél a taxisblokád alatt? Tiltakoztál az ellen is, vagy békésen falatoztál a hídon megterített asztaloknál, miközben a mentőautó sem tudott átmenni rajta a haldokló betegével?
Ezt meg honnan szedted????
Az tény, hogy ebben az esetben (ez volt az első, és ugye ez szinte mindenkinek tetszett) is voltak olyanok, (mint midíg) akik mindent megtettek azért, hogy elszexuálják az egész megmozdulást! Pl.: Talaj részegen, derékig állva a Gösseres üvegekben hangoztatták, hogy milyen szarul megy nekik.
De a mentőt, mindíg és mindenkor átengedték, még ezek a parasztok is!!
Ellntétben néhány álhírrel, én legalábbis nem tudok olyan estről, hogy ez nem így történt volna.
Bár csak néhány évvel vagyok fiatalabb,(48) én sem emlékszem különösebb diktatúrára! Vagy lehet, hogy másképp éltük meg? Nem tudom. De nagyon utálom, amikor ezeket, a nálunk fiatalabb gyerekeket, le kommunistázzák, le gyilkosozzák. Ezzel az erővel az összes "jobboldali" Horthysta-nácibérenc??? Bár .........már azt sem tudom melyik a jobb, melyik a baloldal! Az biztos, hogy sokan összekeverik a demokráciát az anarhiával!
"Már nem azért a huszasért, de a zsidó vallás anyai ágon száll tovább. Úgyhogy egy őskatolikusnak és egy zsidó asszonynak simán zsidó vallású lesz élből a gyereke."
Tudod jól, hogy akik ma zsidóznak a politikai közéletben, azok nem vallásként, hanem származásként tekintik a zsidóságot. Antiszemiták, nem antijudaisták.
Egyébként szerintem a zsidóság identitásválasztás kérdése, így egy őskatolikus svábnak és egy ősevangélikus szlováknak is lehet zsidó gyereke, ha a gyerek felnőve ezt az identitát választja.