>>A Fidesz elmúlt négy éves hozzáállása mellett lehetetlen volt bármiféle reformba fogni.
Hja, kérem! Igen nagy luxus az ellenzék vezérét basztatni egyfolytában a négy év alatt ahelyett, hogy bármiféle reformokba fogna az ember.;))
Nem Orbánt kellett volna csesztetni, nem osztogatni kellett volna, hanem felelősen kormányozni.
Mondjam azt, hogy a ballib elit jelentős politikai hibát vétett ezzel a bolgárgyurista zsigeri gyűlölködéssel?
Orbán nem vett részt a parlamenti munkában, mert nyilvánvaló média-hajtóvadászat folyt ellene, lesték a bármiféle megszólalásának alkalmát, hogy kitekerjék mondanivalóját és Antall,Boros,Torgyán mintájára kicsináélják, politikai-hulla szintre amortizálják. Nem jött össze, vesztettek.
A helyzet változását jelzi ez a topic is. Most mondott kiforgatnivalót, de jól láthatóan megszólaltak a ballib vészcsengők és nem akarnak bemenni az Orbán felkínálta utcába.,))
hogy mi sovánka és mi nem az érdekes kérdés, különösen annak fényében, hogy pár napja ennek a sovánka győzelemnek a töredékével is beértétek volna, dehát savanyú a szőlő...
sőt, telejesen el vagyunk keseredve, azt hiszem szétnézek kötél után is... te tényleg ennyire kihívásokkal kűzdesz szellemi téren vagy kóros befolyás alatt állsz így esténként?
olvasgass te is kicsit mondjuk Tölgyessy-t, hamár...
vagy Orbánt: a rendszerváltás akkor tekinthető befejezettnek, amikor egy kormány másodszor is bizalmat kap...
Orbán maradása csak nektek lenne rossz, a szocikat bebetonozná, elhiszitek a sajár propagandátokat és azt hsizitek, hogy még nem vagytok elég jobbszélen, pedig ott már csak a szakadék van, bázis nincs, de egészségetekre...
90-ben még tôlem is katak egy x-et. de már elmúlt. Szánalmasak lettek. Értékek nélküli, hataloméhes jogász gittegylet. Nem hiszem, hogy eljönne az az idô, hogy tisztelni tudjam ôket.
A Lengyelo mintánál pontosan ez zajlott, tehát nem lehet azt mondani, hogy kizárt volna mégegyszer.
A lendülő kezemről szóló víziód sajnálom, de nem igazán ül. Sok mindenm egyéb mellett azért sem, mert mikor ifjukoromban könnyűszerrel tehettem volna, akkor sem ezt az utat választottam. A másik oldalon pedig családi alapon alkalmatlan vagyok.
Ha nem is értettem egyet azzal az Orbánnal aki volt a 90-es évek elején, de tudtam tisztelni benne valamit, ami mára teljesen elveszett belőle és önmaga karikatúrájává vált. Én ennek nem örülök. Többre tartottam őt, s talán egyszer megint becsülhetem. Úgy legyen!
A baloldalon korábban volt elkülönült két osztat, mindenesetre most egy Gyurcsány-Kóka barátság igazolta Demszky ellenes jelölés, vagy épp Persányi szónoklata a kimondottan szoci rendezvényen, megtámogatja azt a nézetet, hogy jelentős közeledés van a gyurcsányista vonal és az SZDSZ között, szinte egy CDU-CSU mintájú szimbiozis szintjéig. Ez pedig csak látszatra más mintr az egypárt. Ahhoz képest, hogy Orbán bedarál mindenkit, útnak indult egy zsenge KDNP, mint létező elit-szegmens leképezése, valamint kétkedő gondolkodóknak minduntalan eszébe jut a málnaszőr esete az MDF kapcsán Mikola beszédeinek hatását elemezve.
A többi, amit leírtál heveny orbánfóbia, bocs de nincs terapeuta hangulatom.
Ja, rájöttem közben én is, lehet, hogy én szerettem volna ezt hallani. Na, mindegy. Alkosson ha akar. Ellenzéket már nem kell, mert azt megalkotta. Akkor mit akar? Félrebeszélni?:)
veletlenul SEM mondott konstruktivet. alkoto ellenzeket mondott. jelentsen azt amit jelenteni akar. de valoszinuleg orbani jelentese van, tehat akaratlagos. miert is mondott le a POLGARI ellenzek hangoztatasarol?
A Fidesz elmúlt négy éves hozzáállása mellett lehetetlen volt bármiféle reformba fogni. A szocik valszínűleg politikai árat fognak fizetni a reformokért. A Fidesz ezt nyilvánvalóan nem vállalta volna, és most sem akarja vállalni. Tehát semmiféle felelősségérzet nincs arrafelé (talán Orbánon túl még lehet). Orbán nem vett részt a parlamenti munkában, nem harcolt négy éven át semmiféle érdemi cél érdekében, csak utazgatott és a híveivel tapsoltatta magát. Ez nem egy államférfi, hanem egy hordószónok mentalitása.
A választás minimális százalékarányú(nem mandátum) megnyerése a négyéves soha meg nem ismételhető osztogatáspolitika után elég sovánka győzelem, ha tekintjük a jövőbeni, válságkezelésért kijáró népszerűségvesztést,. A ballib elit pedig elvesztette az Orbánnal szembeni, annak a politikai térből történő liaiktatásra indított háborúját. Ezu teljesen nyilvánvaló.
Nem látszik, hogy nagyon örülnétek a kialakult állapotoknak.;))
"Ezzel szemben a jobboldalon a csurkizmus reális lehetőség. Az pedig, hogy mindez gazdasági megszorítások közepette tényező, esélyt ad a megvalósulásra. A legjobban annak röhögök, hogy a komcsik által megmozgatott plebs az, aki a sültgalamb-eső fogytával megtámogatja ezt a szélsőségességet.;))"
Látom tanultál történelmet. Szerencsére rajtad kívül más is. Még egyszer senki nem fogja megvenni a náci gyilkos demagógiát. Annyira átlátszol, hogy látom lendülő kezedet, és persze jól értem mit értesz te "csurkizmus" alatt. Csúnyán fogsz csalódni.
a társadalombiztosítás meg az egészségügy pedig egyértelműen az Orbán kormány sara, módjuk és lehetőségük is lett volna végigcsinálni, ehelyett szétcseszték még jobban...