A Fidesz története során több pártot tönkretett, hisz kettészakította az MDF-et, padlóra küldte a KDNP-t és leszalámizta a FKGP-t. Dávid Ibolyának életveszélyes lenne szövetséget kötni Orbán Viktorral – vélekedett Szabadi Béla, az Orbán-kormány egykori politikai államtitkára, volt kisgazdavezető.
"Az SZDSZ-nek 1990-ben 91 képviselője volt a Parlamentben."
és akkor leszalámizta az MSZP? ne nevettesd ki magad, a 94-es választásoknak még a Fidesszel együttműködve vágtak neki! (persze ez nem gátolta meg őket, hogy amikor a komancsok nyertek, azonnal le is feküdjenek nekik, bebukva a szavazóik javát) Azóta meg rendszeresen kölcsönös visszalépésekkel segítik egymást. Ha a fidesz fele olyan becsületes szövetségi politikát folytatott volna az MDF-fel szemben, mint az MSZP az SZDSZ-szel, akkor most a koala rághatná a körmét a második forduló előtt!
Miért kéne eltűnnie ? senki sem akarja ... Ideális lenne : MDF 20 % FIDESZ 20 % kb. Csak a szalámizűsról beszéltönk: a bal oldalon nem tudsz mondani eltűnt pártot a parlamentből, a jobb oldalon meg TE mondtál az előbb 3-at...
Azért a választás erejéig tartó összefogás még véletlenül sem egyenlő a lefekvéssel.
Amúgy Ibolyka ezzel egyes egyedül azt éri el, hogy a) kettészakad a pártja b) elfordulnak tőle a szavazók, mert konzervatív párthoz képest hagyja a hatalomabn maradni a ballibet.
Azért biztos dob fletó meg kuncemaci egy pár jutalomfalatot.
Szabadi az Orbán kormány államtitkára volt addig, míg az FKGP bele nem került a darálóba. Torgyán kicsit harcolt érte, de inkább lelépett.
A Fidesz taktikája az volt, adnak a kisgazdáknak teret hogy megcsinálják a maguk simlijeit, aztán rájuk uszították Poltot. Aki ellenállt, ment a süllyesztőbe vagy a tömlöcbe, aki nem, az átlépett a Fideszbe.
Ha Ibolyka most lefeküdne ennek a mocsoknak, ugyanúgy járna az MDF mint a kisgazdák. Mert az MDF-ben is vannak olyan tetűk mint a kisgazdáknál voltak.
Nem tudom, miért az a feltétel, hogy el kell tűnnie. Szerintem az is bőven elég, ha egy 24%-os pártból 5%-ost csinálnak(most 2006-ban már 6.5%-ost).
Amúgy meg a KDNP most közös listán indult a Fidesszel. LEhet, hogy ők is kiválnak, és lesz saját frakciójuk. Azt meg mindenki tudja, hogy 4 éve nem jutott volna be az MDF, ha nem indul közös listán a Fidesszel.
Szabadi Béla kurvára nem hiteles , de a TI emberetek OVI kormányának a tagja volt...A lényeg , hogy ha kikerül a hatalomból valaki ott akkor mindjárt egymásnak estek...
Kit szalámizott le az MSZP ? Első választáson 7%-ot kapott.... SZDSZ-ből meg maradtak a liberálisok a világon mindehol 5-15 % a számuk , de az stabilan... Szóval nem emléxem más pártra a bal oldalo de segíccs....
"orbán akkor is a rákositól ellesett szalámizást nyomta."
Absolute egyetértek , beérett a termés mára : 1998-ért most kell megfizetni : Torgyi papa+szabadibela + a sajat menők : tompika+mikola stb ide vezetett
Egy műsor volt ( sosem szerettem Szabadit kifejezetten taszított mindig ) és én nem tudom mert nem követtem életútját , hogy mi volt vele az elmúlt években ( OVI kormányából bilincsbe verve vitték el ) , de a müsorvezető rékérdezett ? állítólag semmifle ítélet még nincs , folyamatban van a büntetőügye :- )) azért ez is röhej nem ?