Ha van az embernek 500 ezer- 1 millio forintja mit tehet vele? Hisz azt mondják pénzből lehet pénzt csinálni. ez még kevés? ha ezzel is el lehet indulni mien uton tegye ezt az ember? Minden érdekel! befektetés, tőzsde, vállalkozás, mezőgazdaság...ami van minden szóba jöhet...
nem miliárdos akarok lenni csak a sajátmagam ura, és egy biztos anyagi hátteret...
jo lesz egy 5 éves terv is! :) vagy 10 éves.... minden épitőjelegü hsz-t várok!
Szisztok nem tudnátok mondani egy olyan iparágban termelő vállalatot ami semmilyen negatív externáliát nem gyakorol a társadalomra ha termel? Nem szennyezi a környezetet, nem büdös stb. Tudnátok segíteni? Előre is kösz.
sziasztok!arról lenne szó, hogy szeretnék befektetni pénzt, ez már régóta foglalkoztat, de csak most lett tőkém. a neten keresgélve találtam ezt a pioneer investment dolgot és nem tudom, hogy télleg olyan jó mint amilyennek látszik, vagy van vmi buktatója?próbálta már valaki?
és persze lehet e 1 milla alatt?nem igazán igazodom ki a honlapjukon, de asszem igen. ugye?
A D080827 tényleg 2008. augusztus 27. -én járna le.
De nem a hozammal növelt érteket kapnád meg, hanem darabonként 10.000 Ft -ot (ezért diszkont, mivel a lejáratkor megkapható összeg mindig fiksz), amiből lejön a kamatadó: (10.000 Ft - darabonkénti vételár) * kamatadó.
A hozam közvetetten a vételár és a lejáratig hátralevő idő függvényében határozható meg (nem közvetlenül határozzák meg, illetve kapod meg).
(A valóság tekintetében korrektebb értéket kapsz, ha 365 -tel számolsz, de a diszkontkincstárjegyeknél - a szokások szerint, illetve miatt - 360 -nal számolva adják meg a hozamnokat).
Értelemszerűan a képlet "visszafele is működik" (a darabonkénti véltelárra rendezve az kiszámolható a hozam és a hátralevő idő föggvényében).
Pl. van ilyen, hogy D080827. TEhát akkor ezt megveszem most, és augusztus 27-én megkapom a hozammal növelt összeget? Értelemszerűen persze csak arra a 2 hónapra jár kamatot. MEnnyi most ezeknek a kamata? Meg van A-val kezdődő is. Más nincs. Ill. van még Q-val kezdődő, de ez gondolom, a Quaestor daját kötvénye lehet. Az ebrokeren nagyobb a választék úgy nézem. A vételi/eladási árfolyam/hozam az mit takar? %-ban van megadva. Nem tudok elmenni rajta, hogy most akkor végülis mennyit kereshetek rajta. Van itt mindenféle % :)
Van. Például 2009 áprilisában lejáró. Csak lehet, hogy nem volt rá az EQ -nál árfolyam és nem figyeltérl fel rá. De ezek nem csak a PETI felületen keresztül, hanem közvetlenül is meg lehet venni/vetetni.
Ha D -vel kezdődik vagy ha ezt elhagyják, úgy ha 08 -cal, 09 -cel, akkor az diszkontkincstárjegy (D betűt követő első két számjegy a lejárat éve). Ez egy éven belül lejár, lejáratkor a megkapod a névértékét (darabonként 10.000 Ft -ot). Értelemszerűen a kamatot a befektett értékre kapod, azaz diszkontált értéken veszed, azaz a 10.000 Ft -nak a lejáratig hátralevő időig, az eladáskori hozammal (mint kamattal) diszkontált értékét kell érte fizetned.
A másik kétszer két számjegy a lajárat idejét takarja (hónap nap). Példa: D091230 - a fentiek szerint egy 2009 december 30 -án lejáró diszkontkincstárjegyet takar.
Ha nem ezt látod, hanem például ilyesmit: 2009/F - vagy hasonlót (értsd évszám, majd perjel után betű), az az adott évszám évszám évében lejáró államkötvényt takar. Ezek különbözőek (kamat, stb.) így itt már neked kell utánamenned, ráadásul a vételár meghatározása is macerásabb (a felhalmozott kamat miatt). De azért ez sem akkora probléma (netes hozamkalkulátorok).
Na kezd körvonalazódni a dolog: tehát 1 milla, egyelőre 1 évre, 8-9% kamatra. Most elkezdtem gondolkodni államkötvényben is, de full sötét vagyok hozzá. A webbrokeren tudnék venni, de nem tudok elmenni rajta, mindenféle kódokkal van jelölve a kötvény fajtája, betű/szám... Vagy a HBW Takarékszövetkezetnek van 8.46% EBKM-es ajánlata. Mondjuk nem tudom, van-e nálunk fiókjuk. Esetleg vegyek termőföldet? :)
Hm, most eszembe jutott, hogy lehet így palira venni emberkéket :) Nyit a delikvens egy számlát monjuk egy netes kereskedési felületen. MEgadja emberünknek a jelszót, így az be tud lépni, hogy tudjon kereskedni. Így a maga számláján megköti az üzletet, a delikvensén meg az ellenpárját, és így nyer is a maga javára :) Vagy a delikvensé nyer, de jutalék meg folyik belőle. Végülis nem is rossz taktika :) A saját veszteségeit csökkenteni tudja ezáltal.
Érdekes máshol csak havi 5-10 % közötti értékről beszélsz (Ezt sem hiszem, hogy rendszeresen és kockázatmentesen el tudnád érni). Az is érdekes hogy 15 évi tapasztalatot említsz, de valahogy mégsem látok ez évinél korábbi ilyen jellegű hírdetésedet.
A korábbaikaban meg Online oránkénti 100.000 Ft -os keresetet említesz.
Apropó! Ha ennyit tudsz keresni óránként, hogy lehet, hogy 15 év után nem a milliárdosok közt ülsz (ugye napi 1 milka az 15 éva alatt alsó hangon pár milliárd lenne). Tudom, te nem a pénzre hajtasz... vagy mégis?
15 év alatt évi 60 % -os hozam esetén is már többszáz milliódnak kellene lennie (Nincs).
Bocs és a kockázatait is elmondanád, mert olyan, hogy valami rendszeresen havi fix 10 % -ot hozz nincs. Az említett kevés rizikó finoman szólva palira vétel.
A FOREX piac nem kevésbbé kockázatos - sőt a rendszerszinten alkalmazott tőkeáttétel mtiat akár sokkal kockázatosabb is lehet - mint az egyszerű "tőzsde". Talán be kellene mutatni mit is jelent ez. Főleg, ha nem találjátok el a dolgokat (mert ugye a rendszerből adódóan, valakinek egyidejűleg "veszítenie is kell"!)
Az meg külön szép, hogy írod: "egyszerre csak a pénz 1 % -ával dolgozol". Ez mit is takar? Talán csak nem a fentebb jelzett tőkeáttételt? Non plusz ultra, hogy - ha igaz amit írtok, akkor - a többivel miért is nem dolgoztok, ha - mint írod - ennyire rendszeres a havi 10 % hozam (azt, hogy akkor mire is vetül az a 10 % már nem is kérdem). Hisz az már havi 1000 (ezer) % -os hozamot jelentene. Hiszem? Én nem.
Arról nem beszélve, hogy - megintcsak te írod - csak a delikvens fér hozzá a számlájához. Akkor ti ezek szerint nem? Akkor hogyan is kereskedtek TI az Ő pénzével? Vagy az nem hozzáférés? Ha így gondolod, akkor enged meg ezt nekem a TE számláddal kapcsolatban. Jó?
Netalán arra gondoltál, hogy Ő kereskedik aszerint amit TI mondtok neki? Gondolom ez esteben a jutalék a TI nyereségetek. És ha a delikvens nyer (nem havi rendszeres 10 % -ot!), jó, de ha veszít sem gond, mivel TI a jutalékkal is jól elvagytok?
Hogy is van az a mondás? Más farkával a csalánt? Na neee.
Egy fontos dolog kimaradt: Több éves éllampapírok esetében a lejáratig rendszeres kamat illetve tőketörlesztést is figyelembe kell venni (nem diszkontpapírok!), azaz ennek előnyeit-hátrányait is érdmes nézni (kinek mi mit jelent).
Nincs olyan sok. Ugye a lejárat a lényeg (amire te gondolsz), ahhoz érdemes kiválasztani az állampapírt (az esetleges kisebb hozameltérések - piaci kereslet/kínálat - ezt csak árnyalhatják, de alapjában nem változtatják meg).
Mellesleg - rövid időre - most egy akciós kamatlekötés is ajánlható (most éppen nagy akciók vannak és a hozamok is egyes esetekben állampapírközeliek).
Általánossságban: megérheti. DE ez így minden féle befektetésre rámondható, mivel az ördög a részletekben rejlik (értsd: Ha tuti itippet akarsz, akkor ilyet nem tudok mondani, részletesen meg kell vizsgálnod azt a dolgot amin gondolkodsz).
Akkor én inkább most államkötvényt ajánlanék. Éves hozam (3 éves lejárat esetén) most csak Kb 0,5-1 % -kal kevesebb (9-9,2 % körül volt), de ez "biztos" (csőd, fizetési nehézség), és lényegében sokkal jobban pénzzé tehető (likviditás) igaz a hosszabb lejáratú kötvények kockázata ennél is megvan (ha nő a hozamelvárás, akkor esetleg - a vásárlástól eltelt idő függényében - kisebb veszteséggel adhtaó csak el, igaz fordítva meg plusznyereséggel).
A diszkont kötvényt a kamattal csökkentett áron veszed meg és névértéken veszik vissza. Az a kockázata, ha nem veszik vissza (mert pl. csődbe megy a kibocsátó)
EHHEZ mit szóltok? Van több konstrukciójú kötvény is a Quaestornál. Pl. az ingatlan kötvény most 9.75%-os kamatú. De azt több évig kell tartogatni, ahogy én kivettem a leírásból. EZ viszont rövidtávú. Hogy néz ez ki? Megveszem x összegért, és 1 év múlva ha kell a zsé, akkor visszaveszik a kamattal drágábban? Úgy tudom, a kötvényeknek is van valami kockázata, igaz? CSak mert ez túl szép és egyszerű, amikor a bankbetétek is max 8% körül fizetnek.
Van meg egy szektor ami tovabbra is boom elott all: az elelmiszer. Hosszu tavon megy folfele, rovid travu (1-2 eves) trend meg a termestol fugg. Aminek epp a felere esett az ara az jo vetel valoszinu (ha talalsz olyat ; ) ). Szektort itt nem merek javasolni, mert termesfuggo a dolog.
Igazi nemesfemet itt vehettek: http://www.oegussa.at/neu/ungarisch_version/metallhandel_ungarisch/preise_ungarisch.htm http://www.aranypiac.hu (Magyarorszagon tudtommal itt a legolcsobb)
A fenti helyeken lehet kereskedni a Stuttgarti warrant tozsden. http://www.euwax.de/eng_index.html A warrant az egy derivativ befektetesi jegy es barmire lehet vele fogadni szinte tetszoleges tokeatettelel: tozsdeindex, nyersanyag, egyedi reszveny, agrar termek, stb.
A kovetkezo 3-5 honapban sztem tovabb megy fel az ezust es az arany (cel arak: arany 1050, ezust $25). Amit tudni kell errol, hogy a nemesfem nagyon ingadozo piac, a napi mozgasok is brutalisak. Komolyabb osszeget nagy tokeattetellel en nem mernek feltenni. Tobb milliot hosszu tavra az igazi termekbe kell fektetni, amit a kezedbe fogsz (szerintem). Kisebb osszeggel lehet jatszogatni a derivativ papirokkal.
Amiben en most a legnagyobb potencialt latok az az ezust. Ez az egyetlen olyan fem, ami monetaris fem (penz) es ipari fem egyben. Az ipari felhasznalas evek ota magasabb mint a kitermeles. Az ezust maig nem erte el nominalisan sem az 1979-ben beallitott $50 dollaros csucsot (atlagar 1979-ben $22 volt). Szerintem a kovetkezo nehany evben el fogja erni minimum a $150-et. Ha folytatodik a vilaggazdasagi boom, akkor az ipari igeny miatt megy az ar az egbe, ha meg globalis csod kovetkezik be, akkor azert megy az egbe mert monetaris fem. Ennél sztem csak a föld biztonsagosabb befektetes.
Ez nem befektetesi tanacs, csak az en velemenyem az esetleges vesztesegekert fellelosseget nem vallalok.
Csatlakozom az előző kérdéshez, valamint mi a véleményed a rövid távról (3-5 hónap)? Ahogy a grafikonokat nézegettem, mostanában nagy volt az emelkedés a közelmúltban az előző évekhez képest... Tudom, h nem vagy jós, csak érdeklődöm a véleményed felől... Köszi!