Keresés

Részletes keresés

spooler Creative Commons License 2006.03.20 0 0 111
A Fidesz feladta Budapestet?

Hülye ez a POSTA?

A 4 évvel ezelőtti cuccot se fizette ki a Fidesz, mos a vizslát sem fizette ki a kefemaca, majd pont ezt fogják?

Legalább utánvéttel?

Vagy portósan?
Előzmény: libsike2006 (-)
lajafix Creative Commons License 2006.03.20 0 0 110

hagyjál már a szadesz programmal, lényegi kérdésekben úgyis csak a zsebét tartja, nem tesz semmit. 8 éves kormányzatuk a bizonyíték. Még be is ismerik: lásd Kung-ce interjú a Figyelőben.

"

A pártot sokszor éri az a vád, hogy bár kis párt, mégis nagyobb súllyal képes akaratát érvényesíteni. Mondana olyan dolgokat, amire különösen büszkék, hogy kisebbik koalíciós pártként álltak ki az igazuk mellett?

A sorkötelezettség eltörlése, ha mi nem vagyunk, akkor ez ma nincsen. Amikor először felvetettük, mindenki ellene volt, de végül sikerült bevenni a kormányprogramba. A másik az adócsökkentés. Igaz, mi radikálisabbat szerettünk volna, de a kétszer száz napos program elvitte ennek feltételeit. Ezzel együtt is volt adócsökkentés akár a személyi jövedelemadót vagy a társasági nyereségadót, vagy az általános forgalmi adót nézzük. Összességében mindegyik csökkent, ennek következményeként csökkent az átlagos terhelés is, már a GDP-hez viszonyítva. Ez se lett volna, ha nincs az SZDSZ. Bár a szemünkre is vetik, hogy ha ilyen állapotban van a költségvetés, akkor miért kell adót csökkenteni. Erre én azt mondom, hogy ez kell ahhoz, hogy a gazdaság erősebb legyen, képes legyen állni a versenyt. Kezdeményezésünkre került bevezetésre a közszférában a diplomás minimálbér. Emellett ma már mindenki beszél a kisebb parlamentről és önkormányzatokról, az olcsó, de hatékonyabb államról, ez is nekünk köszönhető."

http://www.fn.hu/index.php?id=187&cid=118428

Előzmény: libsike2006 (104)
libsike2006 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 109
Most 7%. Remélem valóban a választásokra megduplázódik. Igazán akkor lennék elégedett, ha az SZDSZ egyedül kormányozhatna. na jó, ez most persze nem a realítás, de akkor is ezt szeretném, saját szavazatommal ezért fogok tenni.
Előzmény: Turulmadár (108)
Turulmadár Creative Commons License 2006.03.20 0 0 108
7% körül? Ne szerénykedj, van az 14% is! :))))))))))
Előzmény: libsike2006 (107)
libsike2006 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 107
Az SZDSZ ha olvastad a felméréseket 7% körül jár már most. Az SZDSZ az egyetlen párt, amelyik nem nézi le a választókat, nem tartja agaytlan birkának őket és felnőtt emberként bánik velük. Az emberek ezt értik. Az SZDSZ simán bent lesz a parlamentben, és ezzel minden lehetőség bezárul azon veszély előtt, hogy az országot a felcsuti diktátor vigye ujabb ámokfutásba.
Előzmény: Turulmadár (105)
Turulmadár Creative Commons License 2006.03.20 0 0 106
(Amúgy meg kit érdekel az SZDSZ programja? Emlékszem 2002-ből a rendbetett egészségügyre, meg a 18%-os flat taxre. Egyik sem teljesült, de az SZDSZ vidáman végigkormányozta a 4 évet, nem is különösebben erőltette ezeket a dolgokat, pedig királycsináló helyzetben volt. Ráadásul vidáman nyomta a gombot a költségvetés teljes szétbarmolásához, az euró elhalasztásához.)
Előzmény: Turulmadár (105)
Turulmadár Creative Commons License 2006.03.20 0 0 105
A választók köszönik az SZDSZ programját. Ha esetleg úgy alakulnak a dolgok, hogy nem lesz meg az 5%, majd lehet nagy SZDSZ-programfelolvasó esteket tartani 4 évig. :))
Előzmény: libsike2006 (104)
libsike2006 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 104
A helyzet nem változott. A Fidesznek nincs programja. Amit programként akar eladni az egy neve3tséges demagóg szarság, ami minden csak nem program. A program ismérve, hogy megmondja mit és hogyan csinálna meg és miéert, valamint megjeleöli a forrást, hogy miből és megindokolja ez miért jó. ilyen programot egyedül az SZDSZ adott a választóknak. A Fidesz programja egyszerűen nevetséges, szakmai szempontok sehol nem érvényesülnek benne, az egy nesze semmi fogd meg jól. Tehát hiába állítja a Fidesz, hogy nesztek itt a program, ez nem az. Megint hazudnak.
Előzmény: Turulmadár (103)
Turulmadár Creative Commons License 2006.03.20 0 0 103
Eddig az volt a szöveg, hogy nincs programja. Most az, hogy ami van, az nem program. Szánalmasok vagytok. :))) Aki programot olvas, az már rég tudja, hova fog szavazni.
Előzmény: libsike2006 (101)
Turulmadár Creative Commons License 2006.03.20 0 0 102
Nagyon okosan fogsz szavazni.

Na, biztassátok csak egymást, hogy ki milyen okosan fog majd szavazni. :)))
A magas fővárosi részvétel csak az SZDSZ országos 5%-a szempontjából előny, egyébként hátrány, mert attól még nem osztanak több mandátumot a területi listáról, viszont több töredékszavazat kerül az országos listára az egyéniben nem nyertes jelöltek után.
Előzmény: libsike2006 (20)
libsike2006 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 101
:-))))) Olvastad a Fidesz izéjét, amit programnak neveznek? Ha igen akkor miről is beszélünk itt! A Fidesznek nincs programja, amit annak akar eladni, az az emberek lenézése.
Előzmény: Toxicus (87)
libsike2006 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 100
Öreg! ne kamuz. Na jó. nézzük meg mennyire igaz amit állítasz családod és a DE kapcsolatáról. Megmondanád nekem koma, hogy hova szállította le a nyomdából pesten a DE elsőnek a Beszélőt, ahonnan utána vitte mindenki ezer felé?
Előzmény: Toxicus (75)
libsike2006 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 99
Tudod én azt tapasztaltam, hogy akiknek a szájáéból nagyon kilóg a kapanyél, azok általában Fidesz szavazók. lehet, csak véletlen, hogy akikkel ezek közül találkoztam mind azok voltak.
Előzmény: Toxicus (73)
libsike2006 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 98
Tegyed légyszives ide azt a Kuncze nyilatkozatot 91-ből amiben ezt állította. Ilyet Kuncze soha nem mondott. Miért hazudozol?
homancska Creative Commons License 2006.03.19 0 0 97
Ez is jó pasi, csak nekem kicsit túl kirekesztő:)
Előzmény: Újlaki (92)
Újlaki Creative Commons License 2006.03.19 0 0 96
Hmm, korrelációról nem hallottál?
Előzmény: Törölt nick (95)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.19 0 0 95

egyértelmű, hogy a demokráciát védi mindaz, aki orbánéknak mond nemet.

Nem figyeltél, most a köztársaság van napirenden:))

Előzmény: libsike2006 (39)
töpörtyű Creative Commons License 2006.03.19 0 0 94
Rosszul emlékszel! Kuncze nem mondott ilyet!
töpörtyű Creative Commons License 2006.03.19 0 0 93

A teljes budapesti FIDESZ-lista:

1

Pokorni Zoltán

2

Dr. Fónagy János

3

Rogán Antal

4

Szatmáry Kristóf

5

Németh Zsolt

6

Molnár Béla

7

Dr. Kupper András

8

Dr. Nagy Gábor Tamás

9

Dr. Balsai István Ákos

10

Dr. Pesti Imre

11

Kubatov Gábor

12

Dr. Simicskó István

13

Borbély Györgyné

14

Dr. György István

15

Révész Máriusz

16

Dr. Szentgyőrgyvölgyi Péter

17

Tirts Tamás

18

Loppert Dániel

19

Ughy Attila

20

Deák András

21

Dr. Fried Miklós Sándor

22

Wintermantel Zsolt

23

Sasvári Szilárd

24

Riz Levente

25

Kucsák László

26

Rátonyi Gábor

27

Zombory Miklós

28

Földesi Gyula

29

Bús Balázs

30

Németh Szilárd

31

Dr. Hollósi Antal Gábor

32

Menczer Erzsébet

33

Németh Zoltán

34

Mihály Zoltán

35

Dr. Rétvári Bence

36

Dr. Fürjes Balázs

37

Dr. Illés Zoltán

38

Kulcsár József

39

Dr. Kosztolányi Dénes

40

Dr. Tarnai Richárd

41

Dr. Kecskés Gusztáv

42

Horváth József

43

Beke Pál

44

Kammermann Csaba

45

Dr. Láng Zsolt Péter

46

Hegedűs Zoltán

47

Dr. Juharos Róbert

48

Molnár József

49

Bácskai János

50

Kovács Balázs

51

Dr. Endrédy István

52

Weinwurm Árpád

53

Balás-Piri László

54

Szepessy Tamás

55

Csomós Miklós

56

Weeber Tibor József

57

Jankó István

58

Bartók Béla

59

Benyhe István

60

Puskás Attila Sándor

61

Lévai István Zoltán

62

Ozsváth Kálmán Gyula

63

Bodó Márton

64

Jeneiné Dr. Rubovszky Csilla

65

Hassay Zsófia

66

Dr. Kollarik Tamás

67

Hutiray Gyula

68

Koltai Ildikó

69

Pelle András

70

Sági István

71

Rózsahegyi Péter

72

Ábel Attila

73

Dr. Dombóvári Csaba

74

Wencz Miklós

75

Karsay Ferenc

76

Cselovszki Zoltán Pál

77

Hatvani Zoltán István

78

Marksteinné Molnár Julianna

79

Gadácsi Miklós

80

Hodruszky Csaba

81

Zentai Oszkár

82

Radványi Gábor

83

Melega Kálmán Miklós

84

Rónaszéki Balázsné

Előzmény: libsike2006 (29)
Újlaki Creative Commons License 2006.03.19 0 0 92
Most Semjén az ara...

Előzmény: Szegedi Edith (91)
Szegedi Edith Creative Commons License 2006.03.19 0 0 91
Most Semjén az ara,és semmivel sem jobb a Józsi bánál,csak kissé szenteskedőbb!
Valamivel kevesebbet beszél,de legalább akkora marhaságokat mond!
Előzmény: homancska (90)
homancska Creative Commons License 2006.03.19 0 0 90
ja és még pótlólag ide... hát igen, ilyen is volt, de emlékeim szerint Viktornak is volt egy futó viszonya Józsibácsival:)
homancska Creative Commons License 2006.03.19 0 0 89
Nincs kuss. Én már olvastam a neten több nyilatkozatot is. Délután került fel a netre a fidesz programja PDFben, 40 oldal nem sok képpel, úgyhogy gondolom azért eltartott 1-2 órát, amíg elolvasták rendesen.
homancska Creative Commons License 2006.03.19 0 0 88
Persze, vannak, de azt ki dönti el, hogy mi a pozitív és mi a negatív? Én pl. nem értek egyet azzal, amit Magyar BÁlintról írtál. Én úgy gondolom, hogy a változásokhoz idő kell. Főleg olyan területeken, mint pl. épp azoktatás, vagy az egészségügy. Régen fennálló bebetonozott viszonyokat kell átalakítani. Ez nem egyszerű. És egyszer el kell kezdeni. Sőt, többféle szempont is létezik. Annak az idős professzornak a szemszögéből, aki már 100 éve ül egy főorvosi székben, teli a zsebe hálapénzzel és dicsőséggel, holott csak a kalmopyrint ismeri valószínűleg skandallum egy átalakulás. Annak a fiatal orvosnak a szempontjából, aki tele van ötlettel, információval, követi a szakmáját és gyógyítani szeretne, de új módszerekkel... annak öröm az átalakulás, mert most erre nincs lehetősége. Ugyanígy van ez az oktatással is, vannak mindenféle nézőpontok. Tanárok, szülők, gyerekek és még világnézetek is, magáról az oktatás módszereiről már ne is beszéljünk.
Nem nagyonlehet egy-egy témában sommásan kijelenteni, hogy kinek van igaza mindenben, kinek nincs igaza semmiben sem.
Ez a mai politikai élet legnagyobb hibája, hogy kizárólag pártok nézetei alapján lehet/kell működni... mert minden rossz, amit a másik oldal mond. És ebbe a harcba mi állampolgárok is beszálltunk. Baráti kapcsolataink mentek tönkre, volt, ahol házasságban és családban is marják egymást.
Szomorú, de ez van. Ebben kell élni és ehhez kell igazodni, de nem kell ezzel egyetérteni. Én most csak annyit mondanék, hogy én úgy látom, hogy a kevesebb konfliktust a mostani baloldali koalíció szítja. A Fideszt én sokkal agresszívabbnak látom és nyomulósabbnak. Persze más meg másként látja. De attól még kommunikálni lehet és kell egymással. Ezért nem szeretem ezen a fórumon sem, ha valaki valamiért véleménytnyilvánít, vagy egyetért valamelyik párttal, akkor már rajta a stempli:)
Előzmény: Toxicus (86)
Toxicus Creative Commons License 2006.03.19 0 0 87
A Fidesznek és az SZDSZ-nek is van programja. (Mellesleg a baloldali olvtársak hangosan követelték idáig, tessék, ma prezentáltak egy programot, azóta kuss van. Bitonyára lusták elolvasni :))

A Fidesznek sz*r a kampánya, mint azt egy hsz-szel lejjebb is írtam már. Olcsó demagógia, ráadásul kevés eredménnyel. Az SZDSZ viszont képmutató. Azt mondják, hogy ők tartozkodnak a mocskolódó kampánytól, mert nem az ő stílusuk. Érdekes, 2002-ben semmi másból nem állt a kampányuk, csak a kormány és a Fidesz fikázásából. Na mindegy, a Kuncze egyszer azt is mondta (úgy '91 környékén) , hogy az MSZP-vel sose kötnének koalíciót. Fő a következetesség :)
Előzmény: nikigazdi (83)
Toxicus Creative Commons License 2006.03.19 0 0 86
Vannak pozitív és negatív változások mint azt tudjuk. A változás, az nem feltétlenül fejlődés, egyszerűen csak egy új út kipróbálása.

De hogy konkrét példát említsek: az újkori magyar történelem legdilettánsabb minisztere (aki már egyszer bele is bukott abba, hogy ilyen kétbalkezes) Magyar Bálint. Az, amit ma csinál(t) a magyar oktatásüggyel, az több mint botrányos, és sajnos nagyon szomorú. Ez is nagy felelőssége az SZDSZ-nek: egy olyan párt ami egykor oriási értelmiségi holdudvarral rendelkezett, nem igaz, hogy nem tud egy hozzáértő pedagógust kitermelni magából, és másodszor rakják az ország nyakába ezt a majmot.

A Fidesz kampányról meg nem vitatkozom, mert a Fideszt nem szeretem, a kampányukat meg katasztrófálisnak tartom. Deutsch hülyeségeit meg már nem is kéne kommentálnunk, úgyse tudunk újat mondani.
Előzmény: homancska (82)
homancska Creative Commons License 2006.03.19 0 0 85
Lehet, hogy nem tudom jól, de úgy sejtem, hogy az első fordulóban akit nem választanak meg egyéniben (vagyis vagy visszalép, vagy valaki más rögtön nyer), akkor annak a szavazatai egyből mennek a töredékekhez, vagyis az országos listán a nagy kalapba. Igy aztán nem vész el egy szavazat sem.
Előzmény: vertol (84)
vertol Creative Commons License 2006.03.19 0 0 84
De így elveszik a szadi szempontjából az egyéni jelöltre leadott töredékszavazat, ami később az országos listán hasznosulhatna az szdsz-nek. Nem igazán értem a logikáját. Végül is akármelyikre szavazol, attól a fidesz jelöltje nem fog 50%-ot szerezni, a második fordulóban pedig már úgyis csak két jelölt marad.
Előzmény: Derek (25)
nikigazdi Creative Commons License 2006.03.19 0 0 83
Szegénykém,ugylátom fogalmad sincs miről is volt ott szó.Röhögni pedig mindenki tud.Esetleg egnézted milyen programot kinál az Szdsz?Rögtön elmenne a nevethetnéked.Hiszen mit tud a -Fidesz:ujabb gázáremelés,-de unom istenem-Folyamatosan növekvő mu nkanélküliség-ez egy baromság.Akkor most én is röhögjek.Inkább sajnálkozom
Előzmény: Toxicus (80)
homancska Creative Commons License 2006.03.19 0 0 82
És szerinted a fidesz kampánya jókedvű??? Az őszintéről ne beszéljünk, mert nyilván van, aki elhiszi, de a jókedvűt még a hívei sem állíthatják:)
Egyébiránt szerinted a változás az mindig együtt jár a nyugalom hiányával??? Szerintem egyáltalán nem! Ha nem lennének változások, akkor még mindig a lapos földön laknál és a máglyáknak gyújtogatnál alá. Minden és mindenki változik... felnövünk, fejlődünk, megokosodunk, meghülyülünk... ez van.
Előzmény: Toxicus (80)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!