hagyjál már a szadesz programmal, lényegi kérdésekben úgyis csak a zsebét tartja, nem tesz semmit. 8 éves kormányzatuk a bizonyíték. Még be is ismerik: lásd Kung-ce interjú a Figyelőben.
"
A pártot sokszor éri az a vád, hogy bár kis párt, mégis nagyobb súllyal képes akaratát érvényesíteni. Mondana olyan dolgokat, amire különösen büszkék, hogy kisebbik koalíciós pártként álltak ki az igazuk mellett?
A sorkötelezettség eltörlése, ha mi nem vagyunk, akkor ez ma nincsen. Amikor először felvetettük, mindenki ellene volt, de végül sikerült bevenni a kormányprogramba. A másik az adócsökkentés. Igaz, mi radikálisabbat szerettünk volna, de a kétszer száz napos program elvitte ennek feltételeit. Ezzel együtt is volt adócsökkentés akár a személyi jövedelemadót vagy a társasági nyereségadót, vagy az általános forgalmi adót nézzük. Összességében mindegyik csökkent, ennek következményeként csökkent az átlagos terhelés is, már a GDP-hez viszonyítva. Ez se lett volna, ha nincs az SZDSZ. Bár a szemünkre is vetik, hogy ha ilyen állapotban van a költségvetés, akkor miért kell adót csökkenteni. Erre én azt mondom, hogy ez kell ahhoz, hogy a gazdaság erősebb legyen, képes legyen állni a versenyt. Kezdeményezésünkre került bevezetésre a közszférában a diplomás minimálbér. Emellett ma már mindenki beszél a kisebb parlamentről és önkormányzatokról, az olcsó, de hatékonyabb államról, ez is nekünk köszönhető."
Most 7%. Remélem valóban a választásokra megduplázódik. Igazán akkor lennék elégedett, ha az SZDSZ egyedül kormányozhatna. na jó, ez most persze nem a realítás, de akkor is ezt szeretném, saját szavazatommal ezért fogok tenni.
Az SZDSZ ha olvastad a felméréseket 7% körül jár már most. Az SZDSZ az egyetlen párt, amelyik nem nézi le a választókat, nem tartja agaytlan birkának őket és felnőtt emberként bánik velük. Az emberek ezt értik. Az SZDSZ simán bent lesz a parlamentben, és ezzel minden lehetőség bezárul azon veszély előtt, hogy az országot a felcsuti diktátor vigye ujabb ámokfutásba.
(Amúgy meg kit érdekel az SZDSZ programja? Emlékszem 2002-ből a rendbetett egészségügyre, meg a 18%-os flat taxre. Egyik sem teljesült, de az SZDSZ vidáman végigkormányozta a 4 évet, nem is különösebben erőltette ezeket a dolgokat, pedig királycsináló helyzetben volt. Ráadásul vidáman nyomta a gombot a költségvetés teljes szétbarmolásához, az euró elhalasztásához.)
A választók köszönik az SZDSZ programját. Ha esetleg úgy alakulnak a dolgok, hogy nem lesz meg az 5%, majd lehet nagy SZDSZ-programfelolvasó esteket tartani 4 évig. :))
A helyzet nem változott. A Fidesznek nincs programja. Amit programként akar eladni az egy neve3tséges demagóg szarság, ami minden csak nem program. A program ismérve, hogy megmondja mit és hogyan csinálna meg és miéert, valamint megjeleöli a forrást, hogy miből és megindokolja ez miért jó. ilyen programot egyedül az SZDSZ adott a választóknak. A Fidesz programja egyszerűen nevetséges, szakmai szempontok sehol nem érvényesülnek benne, az egy nesze semmi fogd meg jól. Tehát hiába állítja a Fidesz, hogy nesztek itt a program, ez nem az. Megint hazudnak.
Eddig az volt a szöveg, hogy nincs programja. Most az, hogy ami van, az nem program. Szánalmasok vagytok. :))) Aki programot olvas, az már rég tudja, hova fog szavazni.
Na, biztassátok csak egymást, hogy ki milyen okosan fog majd szavazni. :))) A magas fővárosi részvétel csak az SZDSZ országos 5%-a szempontjából előny, egyébként hátrány, mert attól még nem osztanak több mandátumot a területi listáról, viszont több töredékszavazat kerül az országos listára az egyéniben nem nyertes jelöltek után.
:-))))) Olvastad a Fidesz izéjét, amit programnak neveznek? Ha igen akkor miről is beszélünk itt! A Fidesznek nincs programja, amit annak akar eladni, az az emberek lenézése.
Öreg! ne kamuz. Na jó. nézzük meg mennyire igaz amit állítasz családod és a DE kapcsolatáról. Megmondanád nekem koma, hogy hova szállította le a nyomdából pesten a DE elsőnek a Beszélőt, ahonnan utána vitte mindenki ezer felé?
Tudod én azt tapasztaltam, hogy akiknek a szájáéból nagyon kilóg a kapanyél, azok általában Fidesz szavazók. lehet, csak véletlen, hogy akikkel ezek közül találkoztam mind azok voltak.
1
Pokorni Zoltán
2
Dr. Fónagy János
3
Rogán Antal
4
Szatmáry Kristóf
5
Németh Zsolt
6
Molnár Béla
7
Dr. Kupper András
8
Dr. Nagy Gábor Tamás
9
Dr. Balsai István Ákos
10
Dr. Pesti Imre
11
Kubatov Gábor
12
Dr. Simicskó István
13
Borbély Györgyné
14
Dr. György István
15
Révész Máriusz
16
Dr. Szentgyőrgyvölgyi Péter
17
Tirts Tamás
18
Loppert Dániel
19
Ughy Attila
20
Deák András
21
Dr. Fried Miklós Sándor
22
Wintermantel Zsolt
23
Sasvári Szilárd
24
Riz Levente
25
Kucsák László
26
Rátonyi Gábor
27
Zombory Miklós
28
Földesi Gyula
29
Bús Balázs
30
Németh Szilárd
31
Dr. Hollósi Antal Gábor
32
Menczer Erzsébet
33
Németh Zoltán
34
Mihály Zoltán
35
Dr. Rétvári Bence
36
Dr. Fürjes Balázs
37
Dr. Illés Zoltán
38
Kulcsár József
39
Dr. Kosztolányi Dénes
40
Dr. Tarnai Richárd
41
Dr. Kecskés Gusztáv
42
Horváth József
43
Beke Pál
44
Kammermann Csaba
45
Dr. Láng Zsolt Péter
46
Hegedűs Zoltán
47
Dr. Juharos Róbert
48
Molnár József
49
Bácskai János
50
Kovács Balázs
51
Dr. Endrédy István
52
Weinwurm Árpád
53
Balás-Piri László
54
Szepessy Tamás
55
Csomós Miklós
56
Weeber Tibor József
57
Jankó István
58
Bartók Béla
59
Benyhe István
60
Puskás Attila Sándor
61
Lévai István Zoltán
62
Ozsváth Kálmán Gyula
63
Bodó Márton
64
Jeneiné Dr. Rubovszky Csilla
65
Hassay Zsófia
66
Dr. Kollarik Tamás
67
Hutiray Gyula
68
Koltai Ildikó
69
Pelle András
70
Sági István
71
Rózsahegyi Péter
72
Ábel Attila
73
Dr. Dombóvári Csaba
74
Wencz Miklós
75
Karsay Ferenc
76
Cselovszki Zoltán Pál
77
Hatvani Zoltán István
78
Marksteinné Molnár Julianna
79
Gadácsi Miklós
80
Hodruszky Csaba
81
Zentai Oszkár
82
Radványi Gábor
83
Melega Kálmán Miklós
84
Rónaszéki Balázsné
Nincs kuss. Én már olvastam a neten több nyilatkozatot is. Délután került fel a netre a fidesz programja PDFben, 40 oldal nem sok képpel, úgyhogy gondolom azért eltartott 1-2 órát, amíg elolvasták rendesen.
Persze, vannak, de azt ki dönti el, hogy mi a pozitív és mi a negatív? Én pl. nem értek egyet azzal, amit Magyar BÁlintról írtál. Én úgy gondolom, hogy a változásokhoz idő kell. Főleg olyan területeken, mint pl. épp azoktatás, vagy az egészségügy. Régen fennálló bebetonozott viszonyokat kell átalakítani. Ez nem egyszerű. És egyszer el kell kezdeni. Sőt, többféle szempont is létezik. Annak az idős professzornak a szemszögéből, aki már 100 éve ül egy főorvosi székben, teli a zsebe hálapénzzel és dicsőséggel, holott csak a kalmopyrint ismeri valószínűleg skandallum egy átalakulás. Annak a fiatal orvosnak a szempontjából, aki tele van ötlettel, információval, követi a szakmáját és gyógyítani szeretne, de új módszerekkel... annak öröm az átalakulás, mert most erre nincs lehetősége. Ugyanígy van ez az oktatással is, vannak mindenféle nézőpontok. Tanárok, szülők, gyerekek és még világnézetek is, magáról az oktatás módszereiről már ne is beszéljünk. Nem nagyonlehet egy-egy témában sommásan kijelenteni, hogy kinek van igaza mindenben, kinek nincs igaza semmiben sem. Ez a mai politikai élet legnagyobb hibája, hogy kizárólag pártok nézetei alapján lehet/kell működni... mert minden rossz, amit a másik oldal mond. És ebbe a harcba mi állampolgárok is beszálltunk. Baráti kapcsolataink mentek tönkre, volt, ahol házasságban és családban is marják egymást. Szomorú, de ez van. Ebben kell élni és ehhez kell igazodni, de nem kell ezzel egyetérteni. Én most csak annyit mondanék, hogy én úgy látom, hogy a kevesebb konfliktust a mostani baloldali koalíció szítja. A Fideszt én sokkal agresszívabbnak látom és nyomulósabbnak. Persze más meg másként látja. De attól még kommunikálni lehet és kell egymással. Ezért nem szeretem ezen a fórumon sem, ha valaki valamiért véleménytnyilvánít, vagy egyetért valamelyik párttal, akkor már rajta a stempli:)
A Fidesznek és az SZDSZ-nek is van programja. (Mellesleg a baloldali olvtársak hangosan követelték idáig, tessék, ma prezentáltak egy programot, azóta kuss van. Bitonyára lusták elolvasni :))
A Fidesznek sz*r a kampánya, mint azt egy hsz-szel lejjebb is írtam már. Olcsó demagógia, ráadásul kevés eredménnyel. Az SZDSZ viszont képmutató. Azt mondják, hogy ők tartozkodnak a mocskolódó kampánytól, mert nem az ő stílusuk. Érdekes, 2002-ben semmi másból nem állt a kampányuk, csak a kormány és a Fidesz fikázásából. Na mindegy, a Kuncze egyszer azt is mondta (úgy '91 környékén) , hogy az MSZP-vel sose kötnének koalíciót. Fő a következetesség :)
Vannak pozitív és negatív változások mint azt tudjuk. A változás, az nem feltétlenül fejlődés, egyszerűen csak egy új út kipróbálása.
De hogy konkrét példát említsek: az újkori magyar történelem legdilettánsabb minisztere (aki már egyszer bele is bukott abba, hogy ilyen kétbalkezes) Magyar Bálint. Az, amit ma csinál(t) a magyar oktatásüggyel, az több mint botrányos, és sajnos nagyon szomorú. Ez is nagy felelőssége az SZDSZ-nek: egy olyan párt ami egykor oriási értelmiségi holdudvarral rendelkezett, nem igaz, hogy nem tud egy hozzáértő pedagógust kitermelni magából, és másodszor rakják az ország nyakába ezt a majmot.
A Fidesz kampányról meg nem vitatkozom, mert a Fideszt nem szeretem, a kampányukat meg katasztrófálisnak tartom. Deutsch hülyeségeit meg már nem is kéne kommentálnunk, úgyse tudunk újat mondani.
Lehet, hogy nem tudom jól, de úgy sejtem, hogy az első fordulóban akit nem választanak meg egyéniben (vagyis vagy visszalép, vagy valaki más rögtön nyer), akkor annak a szavazatai egyből mennek a töredékekhez, vagyis az országos listán a nagy kalapba. Igy aztán nem vész el egy szavazat sem.
De így elveszik a szadi szempontjából az egyéni jelöltre leadott töredékszavazat, ami később az országos listán hasznosulhatna az szdsz-nek. Nem igazán értem a logikáját. Végül is akármelyikre szavazol, attól a fidesz jelöltje nem fog 50%-ot szerezni, a második fordulóban pedig már úgyis csak két jelölt marad.
Szegénykém,ugylátom fogalmad sincs miről is volt ott szó.Röhögni pedig mindenki tud.Esetleg egnézted milyen programot kinál az Szdsz?Rögtön elmenne a nevethetnéked.Hiszen mit tud a -Fidesz:ujabb gázáremelés,-de unom istenem-Folyamatosan növekvő mu nkanélküliség-ez egy baromság.Akkor most én is röhögjek.Inkább sajnálkozom
És szerinted a fidesz kampánya jókedvű??? Az őszintéről ne beszéljünk, mert nyilván van, aki elhiszi, de a jókedvűt még a hívei sem állíthatják:) Egyébiránt szerinted a változás az mindig együtt jár a nyugalom hiányával??? Szerintem egyáltalán nem! Ha nem lennének változások, akkor még mindig a lapos földön laknál és a máglyáknak gyújtogatnál alá. Minden és mindenki változik... felnövünk, fejlődünk, megokosodunk, meghülyülünk... ez van.