Már régóta gondolkodom a topic megnyitásán, a futó u. 1. mintájára. Hátha összefutunk majdani lakókkal, szomszédokkal:). Még decemberben vettünk itt egy 43m2-es lakást. Eddig minden rendben megy. Szomszédok esetleg?
Közben elméláztam a netkérdésen. Milyen lehetőségre gondoltál, egy kábelnet előfizetést bontani 4-5-6 részre Wi-Fi LAN-on? Vagy beruházni pl. egy műholdas kütyüre és azt osztani?
Mert a kábelnet max DL 2M-bit. Adsl nincs. Az annyira nem hasít 4 részre osztva, ráadásul az 512kb/sec 3900Ft asszem. Ráadásul etikai problémákat vetne fel a fájlcserélőprogramok használata. Márpedig én használnék ilyet, s nem tartanám etikusnak hogy 2Mbit-ből 1-et lefoglalnék a DC++-al, és a többi 3-4-5 osztozna a maradék sávszélességen.
Az műholdas megoldás nem lenne rossz, csak lövésem sincs mennyibe kerülne. És sávszélesség gondok sem lennének.
A bolt ügy el van vetve. Úgyhogy amiatt már nem kel aggódnod.
A net dolog érdekelne, de szept.15 előtt jó lenne v.mi konkrétumot tudni, mert addig kedvezményes a matáv kábel+net. Konkrétan milyen cumó kell egy Wi-fi hotspothoz? Lehet vele normálisan letölteni? Pingek? Biztonság?
Előre is üdv. a lakók között!
Ma lepingáltuk az egyik falat, hát elég foltoska lett:) A színe tetszik, a következő réteg remélem jobb lesz:P Már jópár lakótárssal összefutottam.
Van valakinek jó/ÉS OLCSÓ:P gipszkartonosa? Ma sikeresen seggreültem a telefonon közölt ártól. Az a baj, hogy amiatt(is) húzódik a beköltözésünk...:(
A 14-es lakásra hajtok a Futó 15-19-ben... Mondjuk még nem szerződtem, de már nagyon esedékes :)
Viszont kicsit rémültem olvasom a hozzászólásotokat a boltról, s egyebekről a ház földszintjén- noss, ez úgy kb. pont alattam van, mert az I/14 az első emeleten, az utcára néz. Tudtok valami újat azóta erről a bolt dologról? A lakógyűlésen volt téma ez, s mi lett a vége? Egy kávézóval még talán így-úgy kiegyeznek, de mondjuk egy éjjelnappali. :( Bár a legjobb ötletnek nekem még mindíg az értékesítési iroda tűnik :) Vagy utazási iroda vagy esetleg ruhás butik... Amúgy tudjátok hogy a 2-3 üzlethelyiségből - amik mellesleg emlékezetem szerint az OTP-nél irodahelyiség megjelöléssel szerepelnek - melyikbe terveznek, s mit, vagy melyik van már eladva?
Köszi a válaszokat előre is!
Ami az internet témát illeti, majd lehetne Wifi (vezetéknélküli internet) HotSpot-okat telepíteni a házban - egy ilyet akár 4 (egy minimálisabb kb. 10K-s eszközberuházás esetén 4, amúgy akármennyi) ember is használhat a forrástól +- 3 emelet és lakás távolságra, ami kicsit csökkenti az előfizetési dijat. Persze a szolgáltatónak nem kell tudnia róla :) Informatikát végeztem, szal. szivesen állítok be ilyet a házban bárkinek bármikor. Feltéve ha alá merem irni az adásvételit a bolt-ügy miatt :)
Csütörtökön én is megkaptam a kulcsokat, költözni még nem tudunk, mert a beépített szekrény + gipszkartonozás késik(szept 15-el számoltunk). Nagyon szép lett a ház, már a garázst is kipróbáltam:) Én még csak-csak elvergődök a rámpa alján, de életem párja nem tudom hogy fog rákanyarodni...Nem baj, megtanulja:) Ha nem, a felnik bánják, elég centizős. Ez legyen a legnagyobb baj a házzal.
Én is egy fél délutánon keresztül hívtam az exmatávot, én is annyit tudtam meg hogy kábelnet lesz. Legalább nem kell beköttetni a telefont...
Jó kis infó a szept 15. Mi is beköttetjük. KábelTV-vel jól járunk, UPC sokkal drágább, és úgy is nézhetetlen a 40csatiból 36...
Na, kiderítettem, amit már sokan tudtak..Nincs ADSL az utcában..DE!! A T-kábelen keresztül van alternatív megoldás a netre. A tv-n keresztül jön és többfajta csomagban árulják. Az 1 mb/sec az 7990 Ft, a 2 mb/s az 9990 Ft (áfával). Szóval még az ára is tűrhető. De kb 3 hét alatt szerelik be,ha egyszerre rendeled a tv-t és a netet. Külön a tv-t 1-2 hét alatt bekötik. Ja és bár értelemszerű, de tv nélkül nem megy a net, de ott is van egy nagyon jó csomag a tv-re kb 2800Ft( nem emléxem) és szinte minden benne van, legalábbis ami nekem kell.
De eszetekbe ne jusson telefonon keresztül ügyintézni, mert borzalmas. Menjetek el a Baross u 133-ba a T-kábelhez és ott személyesen és gyorsan ügyintézhettek.
A telefont az Árkádban vagy a Westendben a T-pontban intézhetitek. Én úgy döntöttem azt nem fogom beköttetni- költségtakarékosság:), meg idő:) Voltam ma ott és 1 óra sorbanállás után azt mondták jöjjek vissza később, mert nem találják az előfizetési díjakat és anélkül nem köthetünk szerződést..Majd távozáskor utánnam szóltak, hogy sorry, de majd húznom kéne újra sorszámot. Így nem mentem vissza.
Ja és még bonusba:): Szeptember 15-ig kedvezményes árakon fizethetsz elő a T-kábelnél, utánna emelik!
Ha bármi kérdésetek lenne, megtaláltok, úgy néz ki, hogy holnaptól benn lakom:).
T- kábel a szolgáltatónk. Egész nap hívtam őket telefonon, de nem sikerült elérni senkit a gépi hangon kívül. Most, 23:00 kor végre felvették és azt mondták, hogy nem tudnak róla, hogy ők lennének a szólgáltatónk. Annyira újjak vagyunk, hogy a rendszerben még benn sincs. No para, holnap megyek a területi irodájukba.:) Birom én a bonyolult eseteket, csak mostanában (beköltözéskor) kicsit túl sok van:). Majd lesz jobb is! Mint például, amikor én már beköltözve javában a vizsgámra készülök és a ház másik fele pedig akkor fog költözni:) Nem baj, toleráns is vagyok:)
Én is utánna érdeklődtem:) Mi már benn vagyunk a házban és felszettük a parkettát is, de nyugi, eddig minden minőségi. Szuper termosztát, csúcs beépített gépek, minőségi csaptelepek, maszírozos zuhanyfej(...), minőségi ajtók, minőségi konyhaszekrény (az egyik legelőkelőbb bútorszalonból).
Amiért ez mind így történt: A házban az OTP-sek közül is vettek itt főnökök lakást, illetve a kivitelező főnökök is vettek. Így ez egy vizsgamunka lett.. Én úgy tudom a másikat nem is ők kivitelezték, de ez nem tuti.
Egy dolog aggaszt, a garázs átjárás..Az egyik kisfőnök véletlenül elejtett egy információt, amivel talán érünk valamit..Tehát ha megkapják az engedélyt még van egy hangyányi esély..De ezt majd inkább személyesen, mert nem internet téma. Beköltözések után, szeptember végén, október elején tarthatnánk valami összejövetelt az udvarba. Többiekkel grillezést beszéltünk, de erre térjünk még vissza, ha aktuális lesz:) Hogy tetszik az ötlet?:)
Klassz lett a ház, és nemsokára itt a költözés, HURRÁ! Már aludni is alig bírok, epedve várom a nagy napot.
Üröm az örömben, hogy elbeszélgettem a szemben lévő szintén OTP-s ház számvizsgáló-bizottsági tagjával, és finoman szólva nagyon elkeseredtem. Pl.: átadás óta, azaz másfél év alatt 8 csőtörés, ami egy 55 lakásos társasházban nem nevezhető normálisnak. Ilyenkor ugye jön a légkalapács, és parketta felszed, beton feltör, cső kicserél, betonoz, parkettáz, tonna por, szomszéd megőrül (összes), és ami a slusszpoén, hogy a szomszédos lakások falai is megrepedtek a légkalapácstól. Épületgépészek elérhetetlenek, a vízvezetékek bilincsei, a fűtéscsövek mind alulméretezettek, nem bírják a nyomáspróbát, úgyhogy bármikor megtörténhet bármelyik lakásnál ismét. Ez csak egy szösszenet, a lista nagyon hosszú, már egy DVD-nyi fénykép készült bizonyíték gyanánt. A lakásokban a falak repednek, mivel süllyed az alap, a garázskapura százezreket költött a ház, most is rossz, a tető ázik, a kazán nem lett iszapolva + alulméretezett, így egy csomó lakást nem lehet kifűteni télen, tönkrement a szünetmentes áramforrás Az OTP úgy szerződött a kivitelezővel, hogy kizárólag ő dönti el, milyen anyag építhető be. Ki-ki vonja le a konzekvenciát. Porhintés az egész: ami látszik, az pöpec, na de vakard le a vakolatot, és mindenre fény derül. Persze mire a beruházó, a fővállalkozó, az alvállalkozó és annak alvállalkozója megtömi a zsebét, a maradék kevés pénzért csak a románok vagy ukránok hajlandók elvégezni az effektív munkát, akik ugye csak a fejüket vakarják, s szakértelem híján nem meglepő az eredmény. Ezt a házat konkrétan ukránok csinálták, de nem lennék meglepődve, ha a miénket is.
A közös képviselő még egy igazságügyi szakértőt sem tud megfizetni, mert egy csomó lakó nem fizeti a közös költséget, így a ház mínuszban van, pedig egy polgári perben egy szakvélemény perdöntő.
Aki járatos az építőiparban, netán csinált már költségvetést mondjuk Viking vagy Terc költségvetés-készítővel, az tudja, hogy kb. 100-150 millióból az egész projekt megvan, telekkel együtt. 800 millió az eladott lakások és garázsok után. Így marad 650 millió. Ebből azért lehetne minőséget produkálni. De minek, ha úgyis megveszik. Aktuális lenne valami civil kezdeményezés.
Na, bocs, hogy ilyen hosszú és lehangoló voltam reméljük a legjobbakat és azt, hogy mi kivételek leszünk.
Nem, de pár napon belül aktuális lesz, szóval 15-re már biztos tudni fogom:)
Drága is volt a Nettó-s, a Gestorról nem is beszélve. Én is sokkal rosszabbra számítottam, de nagyon normális banda volt. És örülök annak is, hogy nem lesz bolt..
Akkor megnyugodtam:) Mi is nagyon várjuk a költözést. Nem mint ha lenne mit bepakolni a lakásba(kb. Szept.15. környékére jönnek a bútorok), de azért mégis jó lett volna.
Voltam lakógyűlésen. Eddigi lakógyűléseimhez képest meglepően kultúrált volt:P, minden úgy történt, ahogy szerettem volna. (közösképviselő, stb.stb.) A közösképviselő korrektnek tűnik, attól a Nettós nőtől a hideg futkározott a hátamon, volt benne valami, ami zsigeri ellenszenvet váltott ki belőlem...Mellesleg a Futó XY-ban most mondtak fel neki...
Internetről tudsz valamit? Kábeltv szolgáltató melyik van? T-kábel/UPC?
A hivatalos költözés szeptember 15-én lesz és mindenkit hívni fognak. De mi már a szerződés kötésekor is kikötöttük, hogy bútorozási engedélyre szükségünk van augusztus végén, mert a bútorokat el kell hoznom már a másik lakásból, így ez miatt azokat bevihettük, de csak a 100% kifizetése után.
Szóval nyugi:), Nem maradtál le semmiről!!!!:) Benn még mi sem alhatunk.
Az OTP hozzáállásáról csak csupa jót tudok mondani. Várakozáson felüliek voltak. Korrektek, tisztességesek és és minden ígéretüket beváltották!
Hiba listára 2 nagyon gagyi dolgot tudtunk csak felvenni, pedig szőrszál-hasogató voltam.. Így azt, hogy megkarcolták a bukó ajtó műanyagját, mikor levették róla a fóliát és a az erkélyen még egy ennél is apróbb dolog..Azt mondták, ahogy jönnek az ablakosok küldik őket.
A beépített gépek pedig nagyon minőségik és jól néznek ki! Már kipróbáltuk:)
Jó-fej emberek voltak ott hétfőn!:) Úgy tűnik jó lesz a társaság! Sok fiatal, ami meg külön jó! Beköltözés után grillparti a kertben!:) A részleteket még megbeszéljük!
Sajnos nekünk nagyon sürgős..:( A legjobb még ez a hét vége lenne, de az már kizárt, mert közösképviselő választás után, még a képviselő átveszi a közös tereket, feljegyzi a hibákat, megkötik a szerződést vele és csak utánna lehet, remélem minnél hamarabb megtörténik. Amúgy meg az előrehozásról annyit, hogy már 1 hónapja csúszik:) Nekünk augusztus elejét mondtak:), de még bőven időben vagyunk.
Az árukirakodást úgy tudják megoldani,(például) ha a boltos vett/vesz egy vagy két parkolót... És beengedi a szállítókat a garázsba, aminek főleg nem örülnék.
Szerintem egész jó bolt a park sarkán lévő, illetve a Corvin mozi mellett levő is. Próbáld ki!:)
És ha nem is italbolt lesz itt, attól még az általad felsorolt dolgok valósak.:(
Az a probléma, hogy egy ilyen közgyűlésen (első lévén), az emberek még nem akarnak tiltakozni, nem ismerik egymást, sok lakás még az OTP tulajdonában, tehát a szavazati jog nála.. Szóval össze kell fognunk, így ismeretlenül is!!:)
Amúgy ha annyira meg szeretné valósítani az OTP, akkor szemből az értékesítés elköltözik alánk, a kávégép üzletnek felajánlanak egy előnyös cserét és már mehet is a bolt szembe:)Csakhogy ott már egy összeszokott társaság van és velük nem lehetne már szerintem véghezvinni, ezért itt kezdik.
Én már valószínüleg fél10 körül ott leszek kedden, ha tudtok, gyertek Ti is.
Szórványos beköltözések vannak, jó nagy késéssel (némi illegalitással füszerezve, mert használatbavételi még nincs, remélhetőleg hamarost lesz.) Jelenleg az Europea küszködik velünk, más házuk is van az utcában (is)
Ti már beköltöztetek? 1-2csillárt már láttam lógni, de még kicsit kihaltnak tűnik a ház. Úgy volt hgy nagy késés lesz, nem? Elég jól belehúztak a végére, késznek tűnik a házatok. Közösktsg. mennyi (lesz) nálatok? Melyik céget bíztátok meg?
Viccet félretéve, én sem örülnék annyira egy ABC-nek. Ahol most lakom, ott egy italdiszkont lakik az alagsorban. Nem öröm... Reggel 7 előtt megy a rajcsúr, aztán este 7 után is. Napközben 15x áruszálítás, dől be az ablakon dízelretek, nem lehet parkolni(nem szempont a mélygarázs miatt), de abból a szemszögből nézve már az, hogy az egyetlen hely, ahol meg lehet állni az utcánkba, a mi kocsibejárónk...Nem akarok általánosítani, de az őslakosokból igen sokan szeretnek sorban állni a napi betevő dianásborszeszért, ami ott helyben elfogyasztásra is kerül. A szertartás után a féldecis koporsó pedig helyet talál magának a mi kapualjunk környékén.
A vásárlóerő tényleg magasabb lett, de kb.25nm-en nem hipermarket fog épülni, hanem egy negyedik "éjjel-nappali".
Mondjuk szavazati jogom nincs nálatok, mert én a 25-ben fogok lakni néhány napon belül, de jó lenne valami TISZTA ÉS KULTURÁLT bolt, egy kicsit lepattantnak találom azt a bizonyos hármat. CSak reménykedni tudok, hogy esetleg valaki rádöbben és nyit egy valamivel nagyobb, jól ellátott boltot annak örömére, hogy a most odaköltözöttek más vásárlóerőt képviselhetnek.
Amiről még szavazni kell: Lehessen-e bolt a ház földszintjén levő üzletekből vagy sem.
Valóban nagyon kényelmes csak leugrani és úgy bevásárolni, de.. Kell-e nekünk a hetente egyszer vagy többször ház előtt megálló áruszállító autó, a reggeli nyitás vagy az esti zajongás, bár ez csak az utcára néző lakástulajdonosokaz zavarja. De vannak egyéb hátrányai is: Kell-e a bolt előtt eldobált sörös üveg, csokipapír, egyéb szemét és a legnagyobb agályom: Ahol sok ember járkál, ott könyebben jöhetnek be az épületbe is, kevésbé tűnik fel. 200 méteren belül amúgy is 3 bolt van. Mi nekünk ebben a pozitívum? Lesz külön zárható szeméttárolójuk, külön szellőztetéssel vagy a kartonok és a rohadt zöldségek tárolása a heti kétszeri szemétürítésig ott bűzlik a mi kukatárolónkba? ( ez egy másik épületnél jelenleg is probléma, mert ígéret volt elég, de végül ugyanott gyűjtik a megromlott hús és egyéb holmikat, persze a szellőztetést megoldották: egy hatalmas gép reggeltől estig zúg a ház oldalán)-szóval az aggályaim nem oktalanok. Azok irodának vannak tervezve, így ha valószínüleg össze is nyitnának két üzletet. Nem jobb nekünk ha maradnak csendes irodák?
Nekem az is elég, hogy 20-25 parkoló miatt majd átfúrják a pinceszintet és ezt is csak az utolsó pillanatban tudtuk meg, pedig nem új hír..: a szomszéd épület tervei 2 éve fenn vannak a neten és alapból nincs rá garázsbejáró tervezve..Az OTP sem az utolsó pillanatba tudta meg..Csak mi.
kérdezzétek meg, hogy mit mennyiért vállal és jegyzőkönyvezzétek. bp-en lakásonként azon a környéken 800-1500 ft lakásonként. 1000 ft reális lenne a közös képviselő díja lakásonként. a többi költséget sajnos nem nagyon lehet befolyásolni, mert a közüzemi díjak fixek, az irodai költségek is fixek szinte (fénymásolás, postaköltség ... stb). a takarítónő díjára érdemes még odafigyelni.
ami nagyon fontos, hogy a közös költségre való megállapodások legyenek benne a közgyűlési jegyzőkönyvbe! szó elszáll írás megmarad.
sajnos a közös képviselőknek még nem alakult meg a kamarája, így sok becstelen kolléga van a szakmában. remélhetőleg, ha létrejön a kamara, akkor a becstelen kollégák száműzve lesznek a szakmából.
továbbá fontos része a közös költségnek az előtakarékosság is, amit majd felújításra fognak szánni, amit a felújítási számlán tartanak nyílván. ez is megállapodás szerint kell, hogy legyen.
mindenesetre jó, ha tudjátok. vidéki városokban a közös képviseleti díj, ami a közös költség része 500-700 ft között van. bp. frenventált kerületeiben akár az 2000 ft-ot is elérheti lakásonként (albetétesenként).
Nemrég jöttünk meg a nyaralásból. Mi is nagyon várjuk a költözést. Tudsz v.mi biztosat az időpontot illetően? Közös képviselő választásról semmit nem hallottunk. Azt sem hogy lesz:) Minden infót szivesen veszek a témában:)))
Ma szóltak nekünk, hogy nemsokára közös képviselő választás!!!:) Ha minden igaz, akkor aug vége. Nemsokára költözés!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Juhééééééééé!
Régen hallottam felőletek! Készültök már lassan a költözésre?:)
Volt valaki mostanában megnézni, hogy hogy áll az építkezés? Esetleg fénykép?:)
Én egy hónapja voltam kb és minden egész jól állt, ha jól tudom a műszaki átadás már meg volt. Minden a helyén volt, mondjuk a mi lakásunknak hiányzott még 1réteg festés, de azóta szerintem már az is elkészült:). Egy dolog van, amit azóta elvégezhettek, megérkezhettek a kis parkunkba a padok:).
Ha lesz egy kis időm jövő héten elnézek arra felé.
Teljesen igazad van, kell a kamera, és nem kell a biztonságtechnikai cég.
A kamerák és egyéb professzionális eszközök ára a gyors technológiai fejlődés miatt irdatlanul lezuhant, 12 ezerért lehet venni digitalizáló kártyát 4 kamera bemenettel, nagyon profi szoftverrel. Csak egy PC kell még, és a rendszer arra is képes, hogy a kamerával megfigyelt területről készített képen kijelölt területeken, ha mozgás történik, a rögzített képet e-mail, MMS, stb formában eljuttatja bármilyen címre, megcsörgeti a mobilodat, letiltja a kapunyitást, riasztót hoz működésbe, vagy a belső hálózaton keresztül a számítógépedet riasztja, amin nézheted a kamera képét és elindíthatsz különböző eseményeket, pl riasztó, stb. Mindez csak egyszeri beruházás, nem kell fizetni egy vagyont a kétes hírű cégeknek. A szomszéd házban lévő biztonságtechnikai cégről legyen elég annyi, hogy a legújabb, fekete sportmercivel járnak, Lengyel rendszámmal, kopaszok, kigyúrtak, és a ház előtti mozgássérült parkolóban vagy a térfigyelő kamera alatt, a sarkon parkolnak, ott, ahol kerékbilincset raknak a parkoló autókra - na erre jó a térfigyelő: nem kell potyára kocsikázni a rendőröknek :( Amúgy a térfigyelő szart sem ér: kicsi a felbontása, senkit nem lehet rajta beazonosítani, egy perc alatt fordul 270 fokot, így elég nagy a holttere, és a rendőrök a csajokat figyelik vele, nem a bűnözőket. Amúgy tavaly nyáron egy alatta parkoló külföldinek törték be az ablakát világos nappal és vitték el a notebook-ot. A betelefonálás után kiszálló rendőrök minimális részvét helyett csak annyit mondtak: hogy lehet vki ilyen hülye, hogy oda teszi a gépét. Hát én úgy gondolom, hogy a kocsi az én magántulajdonom, és aranyrudakat is tehetek a hátsó ülésre, senkinek semmi köze hozzá.
Ja és a biztonságtechnikai cégekről még annyit, hogy semmiképpen ne helyi (budapesti) céggel szereltessétek be a riasztótokat, ui. az együttműködéshez kétség sem fér. A riasztó mesterkódját és karbantartási kódját feltétlenül változtassátok meg telepítés után. Ha a telepítő nem hajlandó elárulni a mesterkódot, akkor ne fizessétek ki!
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.