szvsz pont a spanyol csapat volt az egyetlen amelyik folyamatosan jó teljesítményt nyújtott és a legjobb csapatként nyert eb-t.
a németeknek volt 2 max. 3 jó meccsük. a harmatgyenge lengyeleket verték simán, szoptak a horvátok ellen, az osztrákokat verték egy szabadrúgásgóllal. a portugálok ellen is jól játszottak, a törökök ellen pedig igazából "csak" a helyzetkihasználás dicsérendő. mindemelett teljesen megérdemelten lettek ezüstérmesek.
portugália: a németek lenyomták őket (a svájci meccset nem tudom hová rakni)
hollandia: nagyon jók voltak a negyeddöntőig. a csoportban mindent belőttek amit lehetett, a negyeddöntőben nem jött ki a lépés. ezért is jó az eb, mert nagyon szoros a mezőny. spanyolországon kívül talán ők lettek volna méltó bajnokok... de csak lettek volna.
Azt gondolom, nem a legjobb csapat nyerte az EB-t, de a spanyolok a döntőn nagyot játszottak.
Sok csapatnak volt egy vagy több jó meccse, de egyenletes teljesítményt én egyik csapattól se láttam. Azt gondolom, a spanyol, német, portugál, olasz, holland, kvintettből bármelyik megnyerhette volna az EB-t, ha másik meccse(ke)n fognak ki jó napot.
A legjobban én a hovátokat sajnáltam, óriási pechjük volt a törökök ellen. Nekem játékban a legkellemesebb meglepetés a horvátoké volt, a legnagyobb csalódás meg az olaszoké.
annyit jegyeznék meg, hogy az olaszokat se fikázd... 94 vb döntő, 96 kurva jó játék, és a 2 döntőssel szemben estek ki (megjegyezzem, egymás ellenin kívül mindenben jobbak voltak cseheknél) , 98 csak büntetőkkel estek ki a házigazda világbajnoktól, 2000 döntősék (Frisk fordulna fel............) 2002, 2004 - Trapattoni és bírók miatt tényleg gyenge volt....... és egyenes keséses rendszerben rendes játékidőben irtó rég nem kaptak ki.
Németek küzdenitudását, profizmusát elismerem, de érdekes módon nem egyszer szinte sétagaloppal jutottak döntőbe.....
Mára meccset vártam. Féle az elvonási tünetektől. Skandináviában, Oroszországban folyik a bajnokság. Még nem láttam norvég 2.osztályt, szivesen nézném. Utazni kell?
Azért lehet árnyalni egy picit az érvelésed, például a 98-as dán csapat, immár M. Laudruppal, az elért eredmény ellenére szerintem erősebb volt mint a 92-es, és a vébétörténelem egyik legjobb meccsét játszották a brazilokkal.
Mielőtt a Vb-történet tárgyában valaki kiigazítana, közölném, hogy Pelé be volt nevezve az 1962-es brazil válogatottba, és játszott is az első két csoportmeccsen.
Az idei spanyol válogatott a harmadik Európa-bajnok, amelyik úgy nyerte meg a tornát, hogy a legnagyobb sztárt be sem nevezte a keretbe. A dánok 1992-ben Michael Laudrup, míg a németek 1996-ban Lothar Matthäus nélkül győztek. Most Raul volt a soros nagy hiányzó. Érdekes ugyanakkor, hogy a numero 1-es csillag nélkül még soha senki nem tudott világbajnoki címet szerezni.
Miután rövidesen Vicente Del Bosque lesz a spanyol kapitány, ezért alighanem Raul is vissza fog térni a csapatba. Ugyanez történt Laudruppal és Matthäusszal is, és ami meglepő (vagy nem meglepő?), hogy a velük kiegészült csapat az Eb-győzelem után visszaesett.