Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2006.01.30 0 0 46
Előzmény: ZsuR (45)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.30 0 0 45
A grillnel nem jo dolog elvagni. . .kifolyik belole minden iz.
Nem annyhira forro az, az ujjaddal kell megbokodni.
Ha nagyon laza - rare
Ha kozepesen - medium
Ha nagyon kemeny - akkor bizony az well done - lehet ragos is meg szaraz is.
VAnnak atmenetek ezek kozott: medium rare, az en kedvencem, meg a medium well done.

Hogyan tudod az ujjad hegyevel erzekelni ezeket?
Egyszeru.
Bal kezedet tenyerrel lefele kinyujtod.
Megerinted a huvelyk es mutato ujjad kozott a hust - rare.
Lazan behajtod az ujjaidat - medium
Okolbe szoritod - well done
Előzmény: Boarhunter (43)
Boarhunter Creative Commons License 2006.01.30 0 0 44

Ja, kihagytam, hogy magas hőfokon, amúgy kiadja a levét és kiszárad. Nem hátrány, ha kicsit "megkapja" a külsejét, mert a kialakult kéreg nem engedi ki a lét...

Két hete állnak a hűtőben pácban szarvascomb szeletek. Kicsit már aggódtam értük, de tegnap este végeztem egy próbasütést. Csodás volt.

Boarhunter Creative Commons License 2006.01.30 0 0 43

Mi az, amit ki kellett dobnod egy sertéscombból?

Miért nem főztél egy pörköltet, gulyáslevest, húslevest v. ilyesmit a marhahúsból?

Vannak dolgok, amiket nem tudok megérteni.

Amúgy sütési időről nehéz tanácsot adni a hardware pontos ismerete nélkül. Ezt inkább neked kell kitanulni. Pl. 4.-esen egyik fele 3, a másik 2 percig, aztán elvágod. Ha még rózsaszín, mehet vissza.

Ha a jól átsültet szereted(bár ez a legrosszabb dolog, ami egy szép szelet marhahússal történhet), akkor vékony szelet kell. Viszont így van a legtöbb esélyed arra, hogy rágós lesz.

Előzmény: kemese (39)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.30 0 0 42
A grillen sult szeletnek az eros tuz kell. Ha nem eleg forro, akkor levet eresz es parolodik - aminek meg sok ido kell, es, ugye nem grill lesz belole. . .

Amikor uj voltam a grillnel, daralt hussal (hamburger) kezdtem, meg csirkemellel. Azt nem lehet elrontani.
Ha a csirkemellet ujjnyi vastagra szeleteled, es csak egy pici citromot, pici borsot teszel ra, nagyon jo izt kapsz.
Utana hamburger. Keves fuszert bele, nem agyonmasszirozni es csak egyszer forditani (mint minden grilles etelt).
Na meg a halakat. . .ne hagyd ki! Hamar lehet sutni, jo iz, jo etel.
Ha ezekkel mar tapasztaltad, mekkora hofok kell, mennyi ido. . .akkor gyere a szelettel.
Előzmény: kemese (41)
kemese Creative Commons License 2006.01.30 0 0 41

Bélszin, nyami! Nem bélszint adtam a kutyának, az tuti! Az nem lenne rágós, és végső esetben tatár bifsztek lett volna :o) Na, azt megeszem nyersen!

 

Egy kis ismertetőt kérhetnék, hőfokról sütési időről, húsok vastagságáról? Az én kerámialapom 6 fokozatú, de a 6-os irtó erős, hagyma, szalonna piritáskor szinte rögtön visszaveszem 4-esre.

Előzmény: ZsuR (40)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.30 0 0 40
Hat nekem ez bizony vekony. . .a vastag szelet az 3-4 ujjnyi (noi ujjnyi) vastag szelet, de annak nagyon jo minesegu belszinnek kell lennie. . . A flank steaket 45 fokosan szeletelik -szeletelve talaljak - igy vastagabbnak latszik a szelet, na es nagyon vekonyan szeletelik..

Ez egy kellemes fajta hus (cheap steak), szeretem, konnyu megcsinalni, es izletes.

Kemese - nem minden fajta marha jo grillre - csak akkor csinalj ha biztosan tudod, hogy jo. . .maskepp kidobott penz.

Előzmény: TTAMAS (38)
kemese Creative Commons License 2006.01.30 0 0 39

Az angolos a félig nyers-nekem. Én se szeretem, de a férjem mániákusan menekül előle.

A hússal az volt a baj, hogy rágós volt. Ezt már akkor láttam rajta, amikor otthon kibontottam. Két szeletet kisütöttem, a többiről lemostam a mustárt és borsot, igy remek kutyakaja lett belőle. Szerintem ezzel bármit csinálok, ez van. VAn egy jó hentes a közelünkben, de az egyik nő mindig sz.. húst ad, a disznó combból is egy csomót ki kellett dobnom. Többet nem veszek tőle, és kész!

Előzmény: ZsuR (37)
TTAMAS Creative Commons License 2006.01.30 0 0 38

Ne legyen a szelet vekony - hat ez nem minden husfelere igaz, mert van olyan amelyik eleve vekony amikor megveszed, ez a "flank steak".

 

A képen lévő hús egyáltalán nem vékony, széle pirult, belül rózsaszín, pont ahogy szeretem.

Előzmény: ZsuR (36)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.30 0 0 37
Ne haragudj - de mit ertesz az "angolos" alatt? Nekem a veres (rare) ugrott be, de lehet te masra gondolsz.

Mi lett a baja a husodnak?
Előzmény: kemese (35)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.30 0 0 36
Akkor csinald amerikaiasan :))

Ne legyen a szelet vekony - hat ez nem minden husfelere igaz, mert van olyan amelyik eleve vekony amikor megveszed, ez a "flank steak". Nem draga es zamatos. Sokat nem szoktam izesiteni sutes elott, vekonyan beolajozom, sozom-borsozom sutes elott.


Előzmény: kemese (35)
kemese Creative Commons License 2006.01.30 0 0 35
Akkor marhát többet nem grillezek, mert nem szeretem az angolos húst. A kutya legnagyobb bánatára, mert ezt végül ő kapta...
Előzmény: TTAMAS (31)
TTAMAS Creative Commons License 2006.01.30 0 0 34
Nem. Bár a mustár és a szalonna úgyis sós, utólag se nagyon kell sózni.
Előzmény: tuutuu (33)
tuutuu Creative Commons License 2006.01.30 0 0 33

De ugye nem előre sózva? Mert ugye korhad egy ideig a hűtőben( pihen...),

akkor előre nem sózva?

Előzmény: TTAMAS (32)
TTAMAS Creative Commons License 2006.01.30 0 0 32

Ilyent még készíthetsz belőle:

 

"Hátszín szeletet vékonyra verek, megkenem mustárral, sózom, borsozom, vékony bacont rá és feltekerem. Kétujjnyi darabokra vágom és két beáztatott bambusznyársra felhúzom. Kb. centis távolságot hagyok a tekercsek között. Legfeljebb mediumra sütöm, teljesen átsütve nem az igazi."

Előzmény: kemese (19)
TTAMAS Creative Commons License 2006.01.30 0 0 31

Vettem marhahusit, jó vékony szeletek, meg jól megklopfolgattam őket.

 

Rosszul kezdődik. A marhát kétujjnyi szeletekben szokták grillezni. Bélszín, hátszín, angolosan...

A pácba olajat is szoktak tenni.

Előzmény: kemese (19)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 30
koszi.
"Nagyobb boltabn beszerezhetőek." de nem mifelenk(Israel)
Előzmény: moxi (29)
moxi Creative Commons License 2006.01.30 0 0 29
Én a Kotányi grill klasszikust (paprika fokhagyma, só, kömény, cayenne-i bors) éa  grill fokhagymás fűszersót is(só, fokhagyma, petrezselyem) is szívesen haSZNÁLOM.Nagyobb boltabn beszerezhetőek.
Előzmény: magnum13 (28)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.29 0 0 28
Kemese,Moxi! elfelejtettem megkoszonni.........koszi
Előzmény: kemese (25)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.29 0 0 27
" +ami van "...ez egy kicsit razos lenne:))),mert eleg sokfele van es mi jonne ki belole , viszont a kotanyi fele grillfuszer szamomra beszerezhetetlen vagy legalabbis (hosszu) ido kerdese,ez mit takar?
Előzmény: moxi (26)
moxi Creative Commons License 2006.01.29 0 0 26
só, bors, majoranna ,fokhagyma, vöröshagyma,+ami van, kotányi grillfűszer pl.
Előzmény: magnum13 (24)
kemese Creative Commons License 2006.01.29 0 0 25
Só, bors.
Előzmény: magnum13 (24)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.29 0 0 24
meg mit tesztek a mustaroshoz?
Előzmény: moxi (20)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.29 0 0 23
szerintem,ha beteszed mindkettobe,senki nem fog haragudni,ilyen inycsiklandozo recepteket mindenki szivesen vesz.
Előzmény: ZsuR (18)
moxi Creative Commons License 2006.01.29 0 0 22
Majd meséld el milyen lett?
Előzmény: kemese (21)
kemese Creative Commons License 2006.01.29 0 0 21
Akkor jól csináltam :o) Nem várhattam tovább!
Előzmény: moxi (20)
moxi Creative Commons License 2006.01.29 0 0 20
mustárosba!
Előzmény: kemese (19)
kemese Creative Commons License 2006.01.29 0 0 19

Segitség!!!!

Vettem marhahusit, jó vékony szeletek, meg jól megklopfolgattam őket. De, még mindig rágósnak látom! Milyen pácba tegyem, még 1-2 napra, hogy esetleg puhuljon is menet közben????

ZsuR Creative Commons License 2006.01.28 0 1 18
Most bajban vagyok, hogy hova tegyem be ezt a receptet, salataba, grillbe :)}

Mai ebed - kb 20 perc volt az elkeszitese - osszevontam az elmult napok receptjeit, es egy kellemes ebedet csinaltam.

Grillen megsutottem a portobello gomba szeleteket (ketto kalap).
Felszeleteltem - csikokra - egy fel voroshagymat, grilleztem.
Egy romaine salatat csikokra vagtam.
Fel csirkemellet felbevagtam (nagy volt) es jo vekonyra vertem, megszortam cajun fuszerkeverekkel (ha nincs so-bors), krumplihamozoval vekonyra szeleteltem ementali sajtot, es hosszaban a szeletre kozepere fektettem. Felbehajtottam es madzaggal megerositettem. Grillen megsutotten.

Salataontetet keszitettem, a Salatak-ban leirt azsiai ontetet:

2 evokanal szoja szosz
2 kaveskanal tort fokhagyma
1 kaveskanal cukor
1 evokanal barna sesame olaj
1/4 kaveskanal Tabasco

Osszekevertem a csikokra vagott salata leveleket, a grillezett gombat, hagymat a salata ontettel.
A csirkemell csomagokat (madzag leszedve) ferden negybe vagtam.

Finom volt!
zsuzsu001 Creative Commons License 2006.01.28 0 0 17

Lányok, fiúk ! Elkunyiztam anyukám griil serpenyőjét. Szerintem aluminium öntvény teflon bevonattal. Mire kell odafigylni a használat során. Anyukám nem grillezésre használta, csak sima serpenyőnek. Várom a válaszaitokat. Köszi. zsuzsu

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!