Mi az , hogy nincs becsülete a munkának. Egy ország alapja a munkán alapul. Az ha egy ország feléli a korábban megtermelt értékeit, annak befellegzett, az a nemzet halálra van ítélve.
Pontosan ezt ajánlottam én is a panaszkodó feleségnek, hogy jöjjön el a párja közmunkába. És erre volt a válasz az, hogy a ffi nem olyan beállítottságú aki bírná a folyamatos, fegyelmezett munkát, 2-3 napig úgy dolgozik mint 1 gép, de aztán leáll.
"....Éppen ez az, hogy ma már nincs becsülete a munkának! Az ország vezetői a tőkejövedelmükből magánuszodát építenek lifttel, asse tudják, mit csináljanak jódógukban, a szegény ember meg gebedjen meg! Még örüljön, ha kap valami munkát amiből kifizeti a villanyszámláját meg a kajáját!...."
Nem ez volt a kérdés. Te azt írtad a kormány szégyene, ha van valaki munka nélkül, villany nélkül kénytelen élni, stb. Erre írtam én hogy ismerek olyan pasit akinek nincs kedve az állandó munkához, mert ő nem olyan beállítottságú, hogy bírja a tartós fegyelmezett munkavégzést. Mit léphet ilyen helyzetben a kormány kényszer (diktatórikus eszközök)híján?
Kicsit vissza az egészségügyre, meg a fizetgetésre :D
A Fidesz - OV személyesen jelentette be -:
28%-ról 10 %-kal 18%-ra csökkenti a TB hozzájárulást (gondolom munkáltatóit) ez kb 30% bevétel/befizetés kiesés... :) érdekes lesz!
Nem is ez a lényeg, de a TB és az egészség ügy is recseg ropog, ha csökken a munkáltatói járulék azza a TB forrásokat megcsapolják kb 20-25%-kal akkor mi lesz a TB-vel az Egészségüggyel...
Netalán magántőke, privatizálás, fizetős differenciált rendszer az a liberális modell amit a SZDSZ akar?.... Vissza a gyökerekhez??? :)
Ugye!? Micsoda egy családfő az, aki elherdálja a család dolgozó tagjainak jövedelmét, azok meg éheznek? Ezen csak a válás segíthet. Ki kell rugni, el kell venni az összelopott vagyonát és vissza kell adni a családnak. Menjen dolgozni, amíg családfő volt biztosan teremtett sok munkahelyet, keressen egyet és dolgozzon meg a megélhetéséért.
Éppen ez az, hogy ma már nincs becsülete a munkának! Az ország vezetői a tőkejövedelmükből magánuszodát építenek lifttel, asse tudják, mit csináljanak jódógukban, a szegény ember meg gebedjen meg! Még örüljön, ha kap valami munkát amiből kifizeti a villanyszámláját meg a kajáját!
"....Ha egy közösségben akár csak egyetlen fedél nélküli, csak egyetlen éhező, csak egyetlen munkanélküli is van, annak a közösségnek a vezetői nem alkalmasak a tisztségükre...."
Tulajdonképpen magam is vallom ezt a nézetet, de ez nem valósulhat meg, csak központi irányítással, kissé diktatórikus módszerekkel. A demokrácia jelen állapotában a munka nélkül létezés szabadságát hozta el. A szociban kötelező volt dolgozni, ma élhet valaki a tőkéje jövedelméből, ha gazdag, vagy segélyekből, csencselésből, kéregetésből, ha szegény.
Van 1 munkatársnőm, párja egy 40-es ffi, szoba-konyhában laknak, ahol nincs víz, jelenleg villany sem, fával fűtenek. A pasi nem dolgozik, csak alkalmi munkákat 1-2 napig, mert ő nem olyan beállítottságú.
Mit tehet ilyenkor 1 vezető a demokráciában, ahol kényszer nincs?
Mathaus (a volt foci szövetségi kapitány ) is hasonlóan nyilatkozott az országról , szavait idézve: „Nekem nem mondták, hogy ilyen ez az ország”.Bocs de én nem tartom magam marhának, mert átlátok rajtuk. Semmilyen szavaztatási cirkuszukban nem vettem részt.
Ha egy közösségben akár csak egyetlen fedél nélküli, csak egyetlen éhező, csak egyetlen munkanélküli is van, annak a közösségnek a vezetői nem alkalmasak a tisztségükre. Arról nem is beszélve, hogy a közösség által előállított javakat jónéhányan kétmarokra folyamatosan lopják el, miközben vannak, akik éheznek, rongyokban járnak, nincs fedél a fejük felett, nincs munkájuk, nincsenek reményeik. Idén ismét őket is várják majd az urnákhoz. Egy közösségben nem tűrik meg az olyan egyedeket, akik meglopják a közösséget. A politikacsinálók nagy többsége - ne legyenek illúzióitok, kb 100% -a! - és és a gazdasági életben velük együtt futó sameszeik mind ilyenek. Húsdarálóba valók.
100 milliós vagyonokat meg erős spórolással takarítottak meg maguknak kedves képviselőink. Végül is példát mutatnak a népnek, ezek után nem tudom ki mire számít.Ha engem próbálnának megvesztegetni 100 millióval, 1 percig talán gondolkoznék.
C. A gazsadág nemzethaldoklik, rendbe kell rakni, gatyába rázni, torleszteni, átszervezni, reformálni, úgyhogy egy darabig ne álmodozz nagy jólétről, majd 2-3 5-6-10 év múlva...
Igaz ezt 1990 óta álmodom...
De a komoly válaszocska: A mondat a saját helyzet-tel kezdődik.
A. A gazd jó a az új kormány mégjobbá teszi többet "ad"
B. A gazdaság nemzethaldoklik, államcsőd és mégis többet ad, mert blaziroz egy nagyot, majd mi alapon...
C. A gazsadág nemzethaldoklik, rendbe kell rakni, gatyába rázni, torleszteni, átszervezni, reformálni, úgyhogy egy darabig ne álmodozz nagy jólétről, majd 2-3 év múlva...
Feloszlatni? Hol élsz te ember? Demokrácia van. Nem tudtad?
A vezetőiket megvették kilóra, azután már nem tiltakoztak olyan hevesen, végül mind kikötött valamelyik kormányzópártban. Az esti mese ezután kezdődött.
"Egy család minden tagjáról egyenlőképpen gondoskodik, egy család minden tagjára egyenlően odafigyel, óvja, támogatja, mindenki egyenrangú."
Na ez az amin eleve elbukik a vágyad... mert a társadalom nem ilyen... mind végzettségben, képességben, anyagi javakban, önzőségben/önzetlenségben igen eltérő...
Nem óvni kell, megtanítani boldogúlni, és boldogúlni hagyni, hogy ezt adja át gyermekeinek... és segíthesse szük családját...
Saját pénzügyi helyzetüket a novemberinél valamivel kedvezőbbnek ítélték a fogyasztók decemberben, a következő 12 hónapban pedig igen jelentős javulásra számítottak
Saját pénzügyi helyzetüket a novemberinél valamivel kedvezőbbnek ítélték a fogyasztók decemberben, a következő 12 hónapban pedig igen jelentős javulásra számítottak – derült ki a GKI Gazdaságkutató Rt. legfrissebb bizalmi felméréséből.
Decemberben igen jelentősen tovább emelkedett a lakosság gazdasági várakozásait reprezentáló GKI fogyasztói bizalmi index szezonális hatásoktól megtisztított értéke.
A GKI Gazdaságkutató Rt. által – az Európai Unió támogatásával – készített felmérés alapján számított index értéke 2005 első felében folyamatosan mérséklődött, majd a második félévben jelentősen javult, s decemberben már magasabb volt, mint az előző csaknem három évben bármikor.
Megfizetni a minimális ellátást, hogy egészségi állapota nem romoljon (jelentősen) stb.
Ami fontosabb feladata, hogy olyan környezetet teremtsen, hogy ez a réteg képezhesse magát, integrálódhasson a munkaerőpiacra, és az adózás mellet fenntartsa magát, és fedezze a költségeit...
A mostani ifjú generációkat, meg helyből ránevelje erre a hozzáállásra...
azza megfelelő környezet a boldoguláshoz, olyan adó, hogy megélj és gyarapodj, a többi a te dolgod (ajajaj ez nagyon liberális vadkapitalista gondolkodás:)
Van egy nagy dilemmám: nem tudom eldönteni milyen ország az, ahol élek. Bővebben: nem értem miért nevezik demokráciának? Az én demokráciaképem egészen más, egyáltalán nem hasonlít arra emi itt és úgy általában a demokráciáknak gúnyolt rendszerekben működik. Én úgy gondolom, hogy egy demokratikus ország egy olyan _közösség_, mint egy család, csak nagyobb méretben. Egy család minden tagjáról egyenlőképpen gondoskodik, egy család minden tagjára egyenlően odafigyel, óvja, támogatja, mindenki egyenrangú. Ugyanez igaz egy kommunára, ennek kellene igaznak lennie minden életközösségre méretkorlátok nélkül. Helyette mi van? Egy rakás szar, amit országnak, meg demnokráciának neveznek. A rendszerváltás előtt a választások arról szóltak, hogy tovább taposunk ugyanabban a szarban. A rendszerváltás után a választások arról szólnak, hogy van választási lehetőségünk és önként eldönthetjük, melyik rakás szarba lépünk az elkövetkező ciklus idejére. S mindeközben nem vesszük észre azt, hogy ez nem a demokráciáról szól, hanem arról, hogy a következő ciklusban kiket hatalmazunk fel a közvagyon nagyobb mértékű dézsmálásának lehetőségével. Azután négy évig állhatunk a magunk választotta szarban, abban reménykedve, hogy újabb négy év elteltévan majd jobban választunk. Marhák.
A tartósan munkanélküli, leszázalékolt és az éhbérért foglalkoztatott nem tud ilyenfajta biztosítást kötni. Egyszerűen nincs rá fedezete, az állam meg nem fogja megelőlegezni neki.
Nézd, ha rajtam múlik akkor nem fogok, (biztosítás, ilyen olyan pénztár stb garancia, meg a képzettségem azaz boldogulok) az más, hogy nálunk nem sokás a jövö esetleges problémáira előre gondolni, hanem jól sírni...