Keresés

Részletes keresés

Gabiiiiii Creative Commons License 2006.09.12 0 0 29

lehet,hogy nektek jogosan jar,azt en nem is vonom ketsegbe,de furcsallom,hogy ahol fizetni kellene a parkolasert,ott az arany majdnem fele-fele a mozgasserultek es a tobbiek kozott...mashol elenyeszo

nezz korul a belvarosban,en egy ideje direkt figyelem......Akinek szuksege van es jar neki,hasznalja batran,nem tole sajnalom,hanem azoktol,akik a 10 millas auto mellett a parkolast sajnos mar nem tudjak kifizetni...es nekem pont ezzel visszelni ,kicsit gyomorforgato

Előzmény: MEB (27)
MB. Creative Commons License 2006.09.12 0 0 28

Arra, hogy az is előfordulhat, hogy jogszerűen használják a kártyát.

Ha nem, arra is van megoldás.A kártya személyre(névre) szól és nem autóra (rendszámra.)

Előzmény: Gabiiiiii (26)
MEB Creative Commons License 2006.09.12 0 0 27
Mekkorát koppantak múltkor a közterületesek... Apámat szoktam vinni,neki jogosan van kártyája... terepjáróm van,nem is akármilyen :)... láttam nézegetik a kártyát,gondolták,hogy nagy fogás lesz... aztán szóltam az öregemnek...egyből le is koptak. :-D
Előzmény: MB. (25)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.09.12 0 0 26
elolvastam...mire gondolsz??
Előzmény: MB. (25)
MB. Creative Commons License 2006.09.12 0 0 25

Csak a tisztánlátás kedvéért. Mozgáskorlátozottak parkolási igazolványa.

Ezt a részt ajánlom figyelmedbe:

"Az igazolvány használata    

Használatkor az igazolványt a mozgásában korlátozott személyt szállító jármű szélvédője mögött úgy kell elhelyezni, hogy előlapja az érvényesség és a jogosultság ellenőrzése céljából látható legyen. Az igazolványt az ellenőrzésre jogosult személy felszólítására ellenőrzés céljából át kell adni.  

Az igazolványt a jogosult köteles sértetlenül megőrizni. Az érvénytelenné vált, illetve a megrongálódott vagy egyéb okból cserére szoruló igazolványt haladéktalanul le kell adni az okmányirodában. Szintén be kell jelenteni, ha az igazolványát ellopták, megsemmisült vagy elveszett.  

Az igazolvány nem adható át használatra az arra jogosulatlan személynek. A jogosultat szállító jármű vezetője az igazolvány által biztosított kedvezményekkel csak a jogosult szállítása esetén élhet. Amennyiben a jogosult maga él vissza az igazolvány biztosította kedvezményekkel, az igazolványt vissza kell vonni és a visszavonástól számított egy évig részére új igazolvány nem állítható ki .  

Igazolvány ellenőrzése    

Az igazolványban foglaltak adattartalmát, érvényességét, jogszerű használatát a rendőrség és a közterület-felügyelő jogosult ellenőrizni.  

A rendőr vagy a közterület-felügyelő az igazolványt a helyszínen elveszi, ha  

1. az igazolvány érvénytelen, vagy
  2. megalapozott gyanú van arra, hogy az igazolvány hamis, meghamisították vagy azzal más módon visszaéltek.

Az igazolvány elvételéről jegyzőkönyvet kell készíteni.  

A parkolóhelyek rendeltetésszerű használatát ellenőrző más személy igazolvánnyal való visszaélés gyanúja esetén értesíti a rendőrséget vagy a közterület-felügyeletet . "

Előzmény: Gabiiiiii (24)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.09.12 0 0 24

sziasztok

engem valahogy kulonesen idegesit,ha a mozgasserult-kartyaval elnek vissza.Van a kozvetlen csaladomban mozgasserult,talan azert vagyok erzekenyebb erre.

A belvarosban dolgozom,direkt szamolok reggelente

Az arany a Sas utcaban kb 20 kocsibol 8-9-en kint van a mozgasserult igazolvany...nem akarmilyen terepjarokon is.Ez milyen arany????????????????

ilyenkor azert szivem szerint a tulajt belekotonem par hetre egy tolokocsiba csak hogy tudja,mivel el vissza...

engen rettenetesen felhaborit

Wúdi ellenes effekt Creative Commons License 2006.09.12 0 0 23

Azért hagytak egy helyet :)

napoli007 Creative Commons License 2006.09.07 0 0 22
Szomorú, hogy ilyenek vannak. Én is hasonló cipőben járok "sajnos". Több alkalommal is inzultáltak mind az egyszerű emberek és mind a rend derék őrei.
Előzmény: MB. (21)
MB. Creative Commons License 2006.09.07 0 0 21

Tahó autósok megamix.

Egyik OFF a három közül, de egy egységet képeznek és így a legkönnyebb betenni. :-))

MB. Creative Commons License 2006.09.06 0 0 20
napoli007 Creative Commons License 2006.06.15 0 0 19
Jó lenne egy kicsit újra éledne ez a topic mert nagyon aktuális problémát feszeget.
e_dora Creative Commons License 2006.01.06 0 0 18

a mozgássérült parkolóhely igénybevételekor az autóban kell tartozkodni a kártya tulajdonosának

?! nem szállhat ki, és nem mehet el?? akkor meg nem mindegy, hol parkolnak? :)

Előzmény: MB. (12)
flying dutchman Creative Commons License 2006.01.06 0 0 17

BUEK mindenkinek. Egy kis adalek:

MB. Creative Commons License 2005.12.18 0 0 16
Olvasd csak el mit ír a kártya,ha jól emléxem így kezdődik:A kártya tulajdonosa jogosult ......
Előzmény: MEB (14)
Csokis Creative Commons License 2005.12.17 0 0 15
Ez alól a legkönnyebb kibújni (szerintem). Jön a faszi az autójához, megállítja a parkolóőr, hogy "csókolom, az úrnak mozgássérültnek tetszik lenni? Különben perka!" "Nem kérem, nem vagyok az, a nagymamám az, és épp most hoztam ide, a barátnőjlhez ötyézni, most pedig távozom." Szóval csak az segít, ha a ki- és a beszállást is figyelik, természetesen rögzítik, és így büntetnek. Csakhogy azt csak a térfigyelő kamerák előtt ülő rendőrök tehetik meg, azok meg nem fognak kiszaladgálni ilyesmiért. (Megint csak szerintem.)

Autómárkához meg annyit, hogy amikor boldog SAAB tulajdonosként még Érdre jártam Popovics Lacihoz szervízbe, ott láttam mindenféle csodát, amit hycomatnak alakítottak át. SAAB-okon kívül kuplungrobot beszereléssel is foglalkozott, nagy mágus a pasi. Volt például Mazda MX5 is, amit egy apuka csináltatott a huszonéves, mozgásérült lányának. Nem biztos, hogy a csajszinak egyszerű volt a ki- beszállás, de ő dolga, ő akarta.
Előzmény: MB. (12)
MEB Creative Commons License 2005.12.17 0 0 14
Persze,tudom,hogy nem kell. :-)
Viszont a közelmúltban megint hallottam azt a tévinfót vmelyik tévéműsorban,hogy az autóhoz kötik...ez hülyeség...a régi sem volt,az új sem lett.
Előzmény: MB. (13)
MB. Creative Commons License 2005.12.16 0 0 13

Nem kell autótcserélned.De a kártyabiztosította előnyöket csak akkor veheted igénybe ha a kártya tulajdonosa is az autóban tartózkodik.A kártya kiállításakor nem kérdés és feltétel az autótulajdonlás.

Előzmény: MEB (4)
MB. Creative Commons License 2005.12.16 0 0 12

Olvassátok,nézzétek!

Sajnos én is érintett vagyok.Én azt szeretném,ha a mozgássérültek érdekében szigoruan ellenőriznék a parkolókártyák (jogos és jogosulatlan)használatát.Ugye a mozgássérült parkolóhely igénybevételekor az autóban kell tartozkodni a kártya tulajdonosának.Mivel a kártya fényképes az ellenőrzés viszonylag egyszerű dolog.Visszaélés esetén én az autóst és a kártyatulajdonost is büntetném.

mj3 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 11
Köszi, hogy leírtad, hogy a kártya nem autóra jár. Ez is közkeletű tévedés.
Előzmény: öreganyám (10)
öreganyám Creative Commons License 2005.12.16 0 0 10
Egy-két terepjárósnak és "drágakocsisnak" adok most egy kis felmentést.
Ugyanis, nekem is van ilyen kártyám JOGOSAN, és van szerencsém dolgozni, ahol a kollégák céges autóval, de akár saját autóval is (amik joggal lehetnek drága autók)
céges ügyekbe,de magánügyeimben is (mivel én nem vezetek)szívesen elvisznek bárhová.
Mivel a kártya névre szól és nem autóra (hisz nekem nehéz a járás nem az autónak, és sajnos saját kocsira nem futja) ezért bármilyen autóban láthatsz kártyát mert nem biztos, hogy a tulajé.

Ezt csak azért írom, hogy az előző hozzászolásokat akinek nem inge az ne vegye magára, de akinek inge az öltözködjön fel végre!

rali Creative Commons License 2005.12.16 0 0 9
Egész egyszerűen undorító ilyennel visszaélni.
Előzmény: MEB (6)
mj3 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 8

Megnéztem az én kártyámat: ZÖLD!

Miért beszéltek KÉK kártyáról???????

Ezenkívül ez fényképes!

flying dutchman Creative Commons License 2005.12.16 0 0 7
Igen, ebben igazad van, sok embernel nem tudod megallapitani, hogy jogosan, vagy nem jogosan hasznalja. Egyszeruen csak feltunoen nagy a valtozas a regiekhez kepest...es ebben sajnos igazam van. Lehet, hogy hajlamos vagyok altalanositani, de ez csak abbol fakad, hogy nemreg komolyan majd' masfel oraba telt parkolohelyet keresni es a megalloban, ami a mozgaskorlatozottaknak van fenntartva egy BMW terepjaro allt egy nem tul mozgaskorlatozott -ertsd verolegeny kinezetu- vezetovel. Na ez haboritott fel vegkepp.
Előzmény: MEB (6)
MEB Creative Commons License 2005.12.16 0 0 6
Nézd,-hálistennek'- apámnak megvan keze-lába,nem kerekesszékes,stb.,ennek ellenére jogosan van leszázalékolva és jogosan van a kártyája is.
A nagyszámú kártya: mindenki tudja,hogy milyen jelentős anyagi előnyökkel jár a kis kék lap birtoklása,így baromi sokan "szereztek" magunknak nagymama-nagypapa-testvér révén,ami akárhogy is nézzük,félig-meddig legális. Nincs autóhoz-rendszámhoz kötve,magát a használót nem (tudják) ellenőrzik. A régi,papíralapú kártyákat könnyedén lehetett hamisítani,elég volt hozzá egy scanner+jó minőségű nyomtató. A mostaniakkal nem tudom mi a helyzet.
Előzmény: flying dutchman (5)
flying dutchman Creative Commons License 2005.12.16 0 0 5
Ezzel megint semmi gondom nem lenne, mert valoszinuleg apukad -megint mondom, sajnos- raszorult erre a kartyara. Lattam 1-2 alakot, akik ilyen terepjarokbol szalltak ki, hat nem neztek ki mozgasserultnek es azok sem, akikkel beszallt a kocsiba.
Nem akarok senkit sem tamadni, megint hangsulyozom, hogy a topic nem offenziv celokat szolgal, egyszeruen csak feltunt, hogy ennyire sok az ilyen engedely.
Valahogy mashogy kellene megszervezni ezt, a fenykepnek nem a hatlapon forditva kellene szerepelnie, vagy valami hasonlo. Tudom, hogy amig 2 ember van a vilagon, addig el a korrupcio is.
Egyszeruen csak velemenyekre vagyok kivancsi.
(kulonben a mozgasserulteknek jaro gepkocsi hozzajarulas is egy vicc, foleg az, ami alapjan megitelik es megadjak. Ez is megerne egy masik topicot talan. Arrol nem is beszelve, hogy ha valaki le akarja magat szazalekoltatni, akkor azt a szemelyt is hogy meghurcoljak, hat az nem semmi...) Na mindegy, ez mar egy masik sztori.
Előzmény: MEB (4)
MEB Creative Commons License 2005.12.16 0 0 4
Az,hogy ennyi kártya van forgalomban,nem véletlen. Hogy ki hogyan jutott hozzá,az már más kérdés...elméletileg az ellopott kártyákat körözi a rendőrség,erre (is) hivatott lenne a térfigyelő rendszer...vagy mi.
Ja,apámnak is van ilyen kártya,és mivel kvázi együtt dolgozunk-együtt mozgunk,így ott van a terepjárómban (ami nem 10m.Ft.-os) a kis kék lap. Első látásra biztosan furcsa a csörlős-terepgumis offroad autó és mozg.korl.igazolvány,de csak ezért nem fogok autót cserélni.
Előzmény: flying dutchman (3)
flying dutchman Creative Commons License 2005.12.16 0 0 3
Itt nem elsosorban a BMW-vel volt gond, hanem azzal, hogy ilyen kocsi kb.10mft, amit szerintem nem engedhet meg maganak egy mozgasserult. Ennyi. En nem vagyok senki ellen, foleg nem azok ellen, akik valoban raszorultak -sajnos- erre a kartyara. Osszesen annyi volt csak a topic celja, hogy megtudjam: masok is eszrevettek-e rajtam kivul, hogy amiota itt az "uj rendszeru" kartya, azota sokkal tobb a mozgasserult.
Szamitottam hasonlo felhaborodasokra, mint ahogy te is irtal, de sebaj. Talan masok mashogy reagalnak, meglatjuk. Ha tobben lesznek azok, akik leszolnak, hogy milyen huje vagyok, akkor megkovetek mindenkit es elnezest kerek.
Dutch
Előzmény: mj3 (2)
mj3 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2
Ja, és nehogy félreérts: nincs BMW-m.
Előzmény: mj3 (1)
mj3 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1

Kedves hollandi!

Szívből örülök, hogy ennyire figyelmesen jársz az utcán! Mégis felhínám a figyelmed, hogy a mozgássérültek kártyája nem kék, hanem halvány zöld. Vagyis amelyik autón csak a kék piktogram van, az nem számít kitüntetettnek, ergo megbüntethetik.

Egyébként pedig áruld már el nekem, BMW-ből/BMW-be mennyivel könnyebb egy fogyatékosnak ki- vagy beszállni, mint mondjuk egy Zsiguliból/Zsiguliba.

Előzmény: flying dutchman (-)
bindera Creative Commons License 2005.12.16 0 0 0
0k

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!