A topicot az A Year Like None Other c. fanficet angolul olvasók nyitották, hogy az eseményeket és lelküket kiönthessék egymásnak, anélkül, hogy a regényt magyarul olvasók örömét elrontanák a "poénok" lelövésével.
Nem, sajnos nincsen új fejezet... Viszont újraolvastam az utolsót, és rájöttem, hogy nagyon nem tetszik a következő rész: The image of Lucius was breathing hard, its eyes wild, but when it spoke it managed to remain surprisingly calm. "You don't know as much as you think, Draco." "About?" "Yourself." The portrait smiled, its expression settling into a kind of malicious glee that gave Harry chills. "But you will learn. And when you do, you'll know how very, very foolish you have been . . ." Lucius chuckled, his gaze reaching beyond Draco to settle on Harry.
Nekem ez nagyon fenyegetőnek tűnt. Mi derülhet ki Dracoról??? Hogy nem is Malfoy? Hogy a nagybácsi szerezte valahonnan, vagy az Emmelia nőszemély az anyja???
Mondjuk az vitathatatlan és feltétlenül elismerésre méltó, hogy rengeteg munkát tett a történetbe, és nagyon sokszor őszinték, hihetők a karakterek és a konfliktusok. Máskor meg nem. Alapvetően ott látom a gondot, hogy eleve egy klisét akart megírni -- és ahol az események és karakterek logikus alakulása ütközött volna a klisével, ott az utóbbi győzőtt... És ott vannak azok a néha egészen vad magyarázatok, mint pl. a helyettes oklumencia meg az a kaméleonos történet...
Szerintem egy kicsit hirtelen volt a váltás az 'óvatosan barátkozó' és a 'gyerekesen féltékeny' viselkedés között... vagy az én emlékeim homályosodtak el majd' fél év alatt?
És az a szobor nem is szobor, hanem kővé vált holttest... ha valakinek a lelke visszatér a halott testébe, az már egy teljesen más műfaj (szabad akaratú élőhalott)
Vagy inkább megkaptuk a "Traumán átesett tinédzserek" könyvében szereplő átlag-Harryt, aki féltékeny, nem érti a saját érzéseit sem, nemakarosztozniazapján,satöbbi.
Érdekes újítás Aspentől az elképzelés a szobor-festmény átjárhatóságról, bár kivel csevegne a lebagolykakilt Lucius a kastély eldugott részében? Valamelyik Mardekáros diákkal, vagy esetleg egy tanárral??
Kíváncsian várom a fordítást, van benne pár szójáték, :))
Remélem, azért nem egy nyúlfarknyi kis idétlen fejezet lesz... hanem valami olvasásra érdemes. (Bár érzem, hogy valami enyelgés-szerű dolog lesz végig Luna és Harry közt... )
Már valószínűleg kiszorult, de szerintem most már ráhajt a rekordra, mármint a leghosszabb várakozás két fejezet között... már közel van az öt hónap (július 4), szerintem azt biztos kivárja.