Keresés

Részletes keresés

internal server terror Creative Commons License 2005.12.13 0 0 96
Nem az arabok mentek fosztogatni, rabolni, gyílkolni, USAba, Angliába, Ausztráliába és sorolhatnám.
Úgy van. Franciaországba mentek. Több, mint egy évezrede :)

A sorrendet nem ártana tisztázni.
Jó ötlet. Kezdetnek talán ismerd meg a Poitiers-i csata időpontját (és helyét a térképen). Persze csak ha még érdekel a "ki kezdte?" :)
Előzmény: Törölt nick (90)
Első Polgár Creative Commons License 2005.12.13 0 0 95
Igen gonosz fehérek nem általlotak gyarmatosítani (ásít).
Szöveged kb ugyanolyan fals, mint azoké, akik szerint Mo megérdemelte Trianont, mert nem adott 21. századi szintü nemzetiségi jogokat a románoknak a 19 száazadban. Sőt mindez feljogosítja a románokat arra, hogy gecibbek legyenek a magyarokkal, mint mi voltunk velük a Monarchia idején.
Azokban a korokban az volt a nívó, és az angolok nem voltak különösebben kegyetlen gyarmatosítók, legalábbis sokkal humánusabbak voltak, mint pl az arabok (732 Poitiers, rémilk valami?), mongolok, törökök, spanyolo, japánok, oroszok, németek vagy zuluk.
Előzmény: Törölt nick (90)
Első Polgár Creative Commons License 2005.12.13 0 0 93
Nézd szvsz az angolszász társadalmakban ez a hozzáállás kezd fölénybe kerülni, és előbb utóbb a napi politikába is át lesz építve. Mert az nem megy, hogyha a fehér hőbörög az rasszizmus, ha az arab, akkor az szabadságharc.
A rendőrségnek le kell csuknia mindenkit bőrszínre való tekintet nélkül, és ha ezt nem teszi, jönnek a faji feszültségek.
Az nem megy, hogy a nem fehéreknek joguk van a bünözésre állítólaggos történelmi sérelmeik alapján.
És hogyha a törvény nincs kierőszakolva a rendőrség által, akkor majd a szélsőséges tömeg fogja kierőszakolni. És ez jobb, mint türni a faji védelmet élvező bandák terrorját. Mert amit mondasz, aszerint, ha a libanoni veri az ártatlant az OK (mert ez a status quo) de ha a fehérek ezen változtatni próbálva ők is vernek ártatlant, az már fasizmus.
Az emberek mindig csak azt adják, amit kapnak. Ha ez igaz a párizsi arabokra, akkor igaz az ausztrál fehérekre is.
Előzmény: dolphin (89)
dolphin Creative Commons License 2005.12.13 0 0 91
Minthogy o maga a jelek szerint nem siet idetenni, alljon itt Elso Polgar sztorijanak a masik oldala. Kommentek ugyanazon BBC forumbol, a kep a NYTimesbol szarmazik.

"I was born here, I have light hair, blue eyes and speak perfect English, but I am still a "wog". I am European but was never accepted, even today I am OK until Anglo-Aussies see my surname, then I can see the change on their faces. What chance an Asian or someone of Middle Eastern appearance. It was always there, just waiting to erupt. Inevitably there will retaliation, ethnic gangs will not let it rest and the cycle of violence begins." Ed, Australia

"Born and breed in Sydney, both parents Greek, at school in the sixties and seventies, not one day didn't pass without abuse (which often ended in fights) from other students, their ignorence is fueled by their parents and they in turn from their parents, etc, the racists have reared their ugly head." George, Perth

"As an undergraduate student from East Africa I was constantly exposed to racism in Sydney. This usually came in the form of insults. However, during my last year in Sydney (1999), I experienced a physical attack. While I was standing alone at a bus stop, a car filled with young white men sped past and threw eggs at me while shouting insults. I was the only one at the bus stop. My feelings are that it is not a small minority but a sizeable number of Australians are racist." Nancy Karuri, Princeton NJ

"Very scary. I'm half chinese. What will happen to me when these drunken and violent mobs decide to harrass the East Asian community? These mobs are full of alcoholic young men who look for any excuse to beat people up. This is not about Australian Pride, this is about a group of people who feel they now have an excuse to hurt people. They don't confine their criminal activity to people of middle-eastern ancestry, they attack anyone they can see. " Mark, Brisbane

--------------------------------------------------------------

Megegyszer, hogy tiszta legyen: en azt varom el, hogy _mindenkit_ aki bunos, legyen az hofeher vagy koromfekete buntessen meg az igazsagszolgaltatas es senkit ne lehessen buntetlenul csak a borszine miatt (sem) az utcan minden ok nelkul megverni. Aki ezt tulzottnak tartja, azt csak azert kerem, hogy jelezze, hogy a jovoben ignoralhassam.
dolphin Creative Commons License 2005.12.13 0 0 89
EP, ez a kis valogatas, mint mindketten tisztaban vagyunk vele frankon es raadasul kihivoan tendenciozus (pl. a polopiktornak ez a szokasos szintje, de nalad ez valami uj). Tortenetesen a nap folyaman tobbszor is olvastam a BBC forumot. Most legyszi azokat a hozzaszolasokat is masold ide, amelyeket nem feher vagy nem angolszasz beirok irtak ausztraliai elmenyeikrol. Tudom, hogy nem illik az elmeletedbe, de ha egy picit is adsz arra, hogy ne total-elfogodott kepet alkoss magadrol, ugy hiszem megeri...

Nem az a ketseges, hogy a vizimento tamadoit meg kellett volna buntetni, mert meg kellett volna, remelem meg is tettek (errol nem szolnak a hiradasok). De ez sehol nem menti azt, hogy artatlanokat utlegel a reszeg tomeg. Ha szamodra igen, akkor reszemrol lezartam a vitat.
Előzmény: Első Polgár (88)
Első Polgár Creative Commons License 2005.12.13 0 0 88
Ugyanaz a probléma, mint Párizsba, az arabok nem tudnak beilleszkedni és kihúzták a gyufát. Csak ozban az embereknek meg elegük lett az arab bandák garázdálkodásából. Csak erről a sajto nem ír, mert az nem PC.
Ha a párizsiaknak lenne vér a pucájukba, ugyanazt tették volna, mint az ausztrálok.

Néhány vélemény a BBC fórumáról ( a legnépszerübbek közül)
Young white men riot and they're labeled racist(Australia) while young arabic men riot and they're considered oppressed(France).As was the case in France, perhaps there are deeper reasons behind this violence beyond just alcohol.

...

These riots are a result of gang intimidation by some bad elements within the lebanese community as well as the assault of two volunteer life-guards last weekend in Cronulla. These tensions have been brewing for a long time and local government must take some of the blame for not clamping down on these gangs sooner. We all know that violence only leads to more violence but these people have had enough.

Előzmény: dolphin (79)
wogboy Creative Commons License 2005.12.13 0 0 86

Köszi a dícséretet! :-)))

De vedd figyelembe, hogy itt nem a hely volt a lényegs, hanem a megítélése nézete.

Tehát megérdemelte-e a vietnami gyerek a kötelet, vagy nem?

Az, hogy milyen állampolgár már itt nem volt lényeges, csak annyiban, hogy az itteni baloldal reklám hadjáratnak felhasználhatta!

Vagyis, hogy a mostani - liberális kormány - nem tesz meg mindent az állampolgárok érdekében!

"a vietnami csajt Szingapúrban ítélték halálra, és már ki is végezték, érdekes miatta olyan nagy felhajtást az ausztrálok nem csináltak..."

Mesélnél erről a vietnami csajról! Sosem hallottam róla!

Habár nem is voltam érdekelt soha a drog üzletelésben, így nem is figyeltem a híreket.

De a Corby ügyet annyira felfújták és aztán jött ez a csingilingi... és azok is hallottak róla, akiket ez sosem érdekelt!

Különben ezt az érdektelenséget nem vedd emberi hibának, de azért engedd meg a vélemény alkotást!

Bocs, hogy létezem!

Üdvözlettel - wogboy

Előzmény: drzyx (75)
wogboy Creative Commons License 2005.12.12 0 0 85

Szia!

Neked meg nyugodalmas jóéjszakát! - ha még ébren vagy?

Sajnos ne tudtam korábban itt lenni és így késett a "jóéjszakám"

Előzmény: fakalap99 (82)
wogboy Creative Commons License 2005.12.12 0 0 84

Szia!

Köszi a válaszokat! Hát ideöntöttél egy kosárral, de majd megcsócsálom és hátha a végén még közelítünk egymáshoz! :-)

Nem szokásom ennyit kiszedni a másik hozzászólásából, mert akkor megbénul a beszélgetés, de most kivételt teszek.

""Az irakiak azon szárnyán" túl külföldi bérharcosok (zsoldosok) is jelentős számban előfordulnak, sőt az ellenállás vezetőit is soxor küldföldről irányítják vagy eleve külföldiek. pl: Zarkavi"

Hogy mibe is fogok most bele? Szóval! A zsoldosokhoz annyit, hogyha olvastad az újságokat (!),akkor bizony arról is tudhatsz, hogy az izraeli hadseregben több a zsoldos, mint az izraeli katona. Na, most ezek palesztín terepen harcolnak, akkor mi is van...?

A külföldről való írányítást a világ számos országában alkalmazták már. Annak idején Kossuth is irányítani szerette volna a maradvány sereget, de bizony nem ment és Görgey egyszemélyes döntéssel megmentett sok embert...

Hogyan várod el, hogy az iraki esetben menjen oda minden vezető és várja, amíg az USA és társai megtalálják? Tudod mekkora a technika - lehallgató, lesekedő, fényképező és falon is átlátó berendezést használnak ott? - és így ezen a módon a világ bármely országát megszállva lehet tartani. Ki az a keményfarkú gyerek, aki ilyen áron szeretné felszabadítani az országát? Hiszen napokon belül felfedeznék és aztán: volt-nincs!

Azt tudod-e, hogy Irak felett annyi kémhold lebeg, hpogy azáltal nem tud egy légy sem észrevétlenűl elrepülni. Ezzel a módszerrel az USA-t, vagy a kisoroszokat is sarokba lehetne szorítani!

"Nem hallottam olyanról, hogy épp egy magyar piacot vagy buszt akartak volna felrobbantani az 56-os ellenállók, csak a sok orosz tank miatt ezt nem tudták megtenni. Ha rendelkezel ilyen infóval oszt meg, addig a fenti mondat nem igaz."

Mások a körülmények és a lehetőség! Közben eltelt egynéhány év és van a fanatizmusnak is különböző ága.... szóval nincs más lehetősége a "nyűves" arabnak, mint felrobbntani a buszt! Ott nincsenek épületek, mint '56-ban a budapesti harcokban, ott nincs semmi ami által kitudná hangsúlyozni az Isenhez való tartozását. De van egy olyan kormány, amit "ő" nem fogad el az islám tanítására hívatkozva. Tehát csinálni kell valamit és akkor a zsebben is hordható "pukkantót" látja megoldásnak!

"Csak nem mindegy, hogy mi a cél. A polgári lakosság elpusztítása (busz, piac és kávézórobbantás) vagy hadászati célok elérése."

Édesem! Az említett Drezda és Frankfurt említésem éppen bizonyíték arra, hogyha győzni akarok, akkor nem számít semmi! Hányszor gyújtottak fel a mi történelmünk során templomot és bennégtek a polgári személyek?

Mint már írtam: ott nincs semmi amivel kárt lehetne tenni az álldogálló rendszer ellen! Láttál már képeket és éld bele magad, hogy a városok belterületén nyüzsögnek a katonák, de a nyűves harcos bizonyítani akar és viszket tenyere, hogy jól megbüntesse az Allah ellenségét. Mit tud csak? - hát felrobbantja a város szélén álló kócerájt és te - és én! - már azt olvassuk az újságban, hogy kávézót robbantottak a szemetek!

Mert gondolj csak bele!: hova tud úgy elmenni az Allah harcosa ahol nem bukhat le? Hát a buszállomásra, a piacra és a kávézónak nevezett köpködőbe!

Ezek azok a helyek, ahol legjobban betudja bizonyítani az Allah iránti hűségét.

Hát megkeresi azt az embert, akitől megveheti a pukkancsot és akkor irány az Allah paradicsoma!

OFF:

Figyi! Én szeretek horgászni, de csak akkor fogok halat, ha próbálok a hal eszével gondolkodni, mert az én emberi(?) eszelésemet nem eszi meg a hal!

ON:

Tehát meg kell érteni az arab gondolkodást - menj vissza 500 évet! :-))) - és akkor a keresztes háborúk idejére képzeld magad. Ott is Istenre hívatkozva emberek ezreit vitték máglyára, mert akkor ez volt a módi!

Hát most is az kellene, hogy ott pusztuljon az arabja a homokban és ne avatkozzuk bele! Ki volt az az állat, aki feltalálta azt a mondatot: demokráciát az arabnak!!

Itt az a pont, ahol megkell érteni az érdekek nagyobb súlyát és ebből adódik a játék eldurvulása.

Azt mondja a bokor gyuri - G. Bush. - hogy mi majd felszabadítjuk az arabokat az elnyomásból!

Ja! Ezt a kulturált nyugat mondja annak az arabnak, aki nem hisz másban, csak az Allah szavaiban!

Hát próbálj egy vérzőszájú katolikusnak mesélni a Biblia meseszerűségéről! Elharapja a torkod, pedig ő nem is arab!

"Vagy totális diktatúra van, lásd arab országok nagy része, beleértve az invázió előtti Irakot."

Már piszkáltam ezt a nézeted, de ismét: Honnan tudod, hogy ott totális diktatúra volt? Hát az újságból! Ja!

Akkor minek nevezed a most is élő diktatúrákat: Kína, komcsi Korea és számtalan afrikai országok? Oda miért nem szalad a nagy amerikai hadsereg: Hátha viszalőnnek? Az USA szereti a mezítlábas katonákat a II.vh. óta és csak gondolj bele, hogy merre járt az elmúlt években?

Miért volt fontos bokor gyurinak az irakiak "felszabadítása" ? Nemtán ott élt egy rokona?

Hidd el, hogy sokkal jobban éltek azelött, mégha diktatúrának is nevezi a nyugat. De csak azt az életet tudja élni az arab és nem tud élni demokráciában!

Szerencsétlenségükre ott létezik az az olaj mennyiség, ami az USA-nak kell és azért lett fontos gyurinak a nép érdeke...!

"Ezt az 56-osok nevében elutasítom!"

Megteheted, de ez nem változtat a tényeken! Ugyanaz a célja az arabnak, mint annak idején a pesi srácoknak: Kiűzni a hódítókat! Aztán innen kezdve lehet színezni és varriálni, de a cél ugyanaz!

Átérezted már azt, hogy mit is tennél, ha meg kellene védeni Magyarországot?

Az arab csak kiscserkész lehetne melletted, amit te tenni lennél képes!

"Titó partizánjairól senki sem mondta, hogy terroristák."

Én sem, csak azt hogy azok sem támadtak szemből, mivel te azt írtad, hogy a forradalmárok azt teszik! Olvass vissza, kérlek!

"És ezeket véded? Akkor evvel a hozzáállással a rózsdombi buszokat is fel lehet robbantani?"

Gondolom, hogy azóta már lehiggadtál és nem próbálod a te gondolataidat az én mondataimnak feltüntetni! :-(((

"Ha ez szerinted védő érv, akkor minden gyilkos felmentést érdemel? Mindegyikre ráillik a fenti mondat."

Nem értettél meg és azt nagyon sajnálom! Itt csak azt szeretném elmondani, hogyha nem érted az arab gondolkodását, akkor nem próbáld felhozni a mi szintünkre! Értsd meg!: ők mások és ezáltal sok mindenre képesesek!!!!

Próbáltál már megfékezni egy bevadult bikát? - Mert én igen! 

De ezért nem a bika gondolkodását akartam megváltoztani, hanem "bikaszintre" lementem, tehát a saját gondolkodásával megfékeztem!! Drasztikus volt, de csak "bikául" cselekedtem! De ezt nem róttam fel a bika bűnéül!

Az arabok szándékáról már a XV.szd.-ban hallottunk és az "okos" nyugat nem tanult belöle! Nem azért, mert olyan buta a nyugat, hanem az olaj érdeke butává teszi! 

" Az én szememben nincs isten, mivel ateista vagyok. Csak emberek vannak, akik soxor nem tudják, hogy mit csinálnak."

Na látod a végére mégis egy sínen szaladunk!! Mert én sem hiszek semmi gyerek mesében, csak nyitva tartom a szemem és a fülem! Az is jó a mai világ események megértéséhez, ha a történelmet visszanézed és ott számtalan ilyen esemény volt! Tehát nincs új a politikában, csak a módszerek lettek durvábbak! Habár amikor a XV.szd.-ban valakit hasba szúrtak, akkor az ólommérgezés egy golyó által csak emberségessebb, nem? :-))))

Megkérlek, ne haragudj meg, ha nyers voltam, de szerettem volna minél többet felhozni a védelmemre!

Sajnálom, hogy így szétdaraboltam az írásod, de kénytelen voltam!

Amúgy szeretem a saját gondolataimat kihangsúlyozni és nem a másik szövegét meglovagolni!

Üdvözlettel - wogboy

Előzmény: Törölt nick (74)
dolphin Creative Commons License 2005.12.12 0 0 83
"A helyben lakóknak pedig joguk van megvédeni magukat, akár fegyverrel is azokkal szemben akik megszálló- a helybenlakók életmódját átalakító- ne adj a népességet alávető szándékkal érkeznek."

Ezen logika alapjan ha az aboriginek randaliroznanak a feherek ellen az okes lenne, mert ahhoz "joguk van"....? Tudom, hogy nehez kerdes, de pont Ausztralia eseteben a fenti definicio szvsz nehezen alkalmazhato egy csipetnyi hippokritas gyanuja nelkul...
Előzmény: Törölt nick (55)
fakalap99 Creative Commons License 2005.12.12 0 0 82

Jò reggelt!

Most itt este 10 van.

A bàtyàm màr alszik. Nehezen viseli az àtàllàst.

udv. Brisbeni Magyarok, Budapestrol.

Előzmény: wogboy (81)
wogboy Creative Commons License 2005.12.12 0 0 81

Szia!

Itt most már kedd reggel van és 06.50h.!

Tehát most tudok csak belevakkantani!

"Jo es mi legyen az Ausztraliaban elo mintegy 200 ezer magyarral?" - szerintem nincs ennyi!

Már gondoltam a "hatökör" átszámítással is, de az eredeti felnyagyított 50 ezer talán hihetőbb. :-)))

Nagyon sok van itt olyan magyar, aki annak számít, de bizony már nem az: " én nem tudni magyar!"

Ühüm! Aztán megláttam a kivándorló papírját és 5 éve jött el Magyarországról! Ez 1994-ben történt.

Lehet, hogy már ott is így beszélt?

Majd hozzáfűztök valamit, mert én ráérek és itt most kezd ébredni az értelem... :-)))

Aztán nehogy lefeküdjetek korán! :-))))

Előzmény: Derek (70)
dolphin Creative Commons License 2005.12.12 0 0 80
FYI:

http://pocakos.blogspot.com/2005/12/egy-kivgzs-margjra.html
dolphin Creative Commons License 2005.12.12 0 0 79
Csak arra lennek kivancsi, hogy akik a parizsi zavargasokba minden aron etnokulturalis gyokereket akartak belelatni, azok mint velekednek most...
fakalap99 Creative Commons License 2005.12.12 0 0 78

Melyik èrtelmezèsben:

A rabmadàr, mindelhol rabmadàr! v.

A bortontoltelèk mindenhol bortontoltelèk!?

Előzmény: gegenseegross (49)
fakalap99 Creative Commons License 2005.12.12 0 0 77

kosz a vàlaszt!

Előzmény: wogboy (57)
drzyx Creative Commons License 2005.12.12 0 0 76
Szingapúrban drogkereskedésért kivégeztek egy ausztrál állampolgárt NOL • Népszabadság Online • 2005. december 2.

Kábítószer-kereskedelem miatt kivégeztek pénteken Szingapúrban egy ausztrál állampolgárt - közölte a szingapúri belügyminisztérium. Az ausztrál közvélemény és emberjogi szervezetek elítélték a kivégzést.

<!-- var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); //-->

A 25 éves Nguyen Tuong Van vietnami származású ausztrál állampolgárt 2002 decemberében ítélték halálra 400 gramm heroin Szingapúrba csempészéséért, ahol 15 grammnál nagyobb mennyiségű kábítószer birtoklásáért halálbüntetés szabható ki.

Szingapúr valamennyi kegyelmi kérvényt elutasított, beleértve John Howard ausztrál kormányfőét is.

Howard a melbourne-i 3AW rádióban pénteken hangsúlyozta: közölte a szingapúri kormányfővel, hogy véleménye szerint a kivégzés miatt romlani fognak a két lakosság közötti kapcsolatok. Hangsúlyozta: a történteknek intő jelként kell szolgálniuk az ausztrál fiatalok számára.

Nguyen Tuong Vant helyi idő szerint röviddel hajnal előtt akasztották fel. Melbourne-ben, ahol élt, a kivégzés időpontjában a Szent Ignác-templom harangja huszonötször kondult meg.

Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet kegyetlen büntetésnek nevezte a kivégzést. A szervezet adatai szerint az ázsiai városállamban a legmagasabb a világon a lakosság számához viszonyítva a kivégzések száma. A 4,2 millió lakosú Szingapúrban mintegy 420 kivégzést hajtottak végre 1991 és 2004 között. (MTI)

drzyx Creative Commons License 2005.12.12 0 0 75

ritka tájékozott lehetsz helyi ügyekben...

akit Indonéziában elítéltek az egy echte fehér csaj volt, 20 évet kapott, érdekes ott a rasszizmus nem a csúnya kábítószercsempész ellen irányult, hanem az indonézek ellen

a vietnami csajt Szingapúrban ítélték halálra, és már ki is végezték, érdekes miatta olyan nagy felhajtást az ausztrálok nem csináltak...

Schapelle Leigh Corby huszonnyolc éves ausztrál állampolgárt drogcsempészet vádjával nemrégiben húszévi börtönre ítélte egy indonéz bíróság. Az ügy mind Ausztráliában, mind Indonéziában szélsőséges izgalmakat kavart. Bár Corbyt a törvények szerint akár halálra is ítélhették volna, a bírói gyakorlathoz képest igen súlyos büntetést kapott. Ebben jakartai újságírók szerint óriási szerepe volt annak az indonézellenes kampánynak, amely az ausztrál médiában a történetet kísérte.

A folyamat mellesleg öngerjesztő jellegű volt, hiszen az egyébként sem kifejezetten ausztrálbarát indonéz média szintén megtette a magáét. Corby pártolói, a család, a barátok és a szimpatizánsok valószínűleg nem is tudták, milyen rosszat tesznek a lánynak, amikor gerjesztették a feszültséget. Az ausztrál kormányra igyekeztek nyomást gyakorolni, mert azt hitték: Canberra bármit el tud intézni.

A nyomozók által Corby ellen felhozott bizonyítékok az egész folyamatban az elégségesnél többnek tűntek. Az időközben fellebbezéssel élt lány viszont végig azt állította, hogy a 4,1 kilogramm marihuánát mások csempészték a csomagjába. Az ausztrál lapok is közölték azt a tíz érvet, melyet vele szemben felhoztak, s a vita nem is igazán erről szólt. Egyszerűen nem bíztak az indonéz igazságszolgáltatásban - sem a rendszerben, sem az emberekben. S olyan nagyon pontosan nem is tudták megmondani, miért. Ahhoz, hogy ennek valaki a mélyére láthasson, ahhoz már a blogirodalomban kellett elmélyedni, melynek egy terjedelmes szeletében nyíltan elszabadult a rasszizmus. Itt tetten érhető a válasz: azért nem bíznak az indonézekben, mert "azok olyan emberek, akikben nem lehet megbízni". S persze nem lehetett nem észrevenni azt a méla undort, amellyel az indonéz lapok kezelték a Corby-ügyet.

A hátsó-indiai térségben a gyarmati időkből megmaradt masszív fehérellenesség következményeit a hétköznapokban az ausztrálok viszik el, Lee Kuan Yu volt szingapúri vezető halhatatlan szavaival: "a Csendes-óceán söpredéke". A helyzet mégsem ennyire egyszerű, hiszen Ausztrália, ha nem is könnyen jutott el idáig, egyre inkább igyekszik beilleszkedni a térség struktúráiba. Ráadásul minden tekintetben regionális hatalom, amely komolyan segélyez, s gyorsan segít, amikor baj van. Sokan, szintén természetesen, ebben mindig veszélyt szimatolnak. Ami tény, hogy Canberra a liberális szavakon és a félig sem sikerült gesztusokon kívül nem sokat haladt az őslakosság felemelése, s esélyeinek javítása terén. Ma ez már nem is olyan egyszerű feladat, oly mértékben elesett és leszakadt csoportokról van szó. S ami szintén tény, ebben azért, ha többnyire kimondatlanul is, ott van az, amit időtlen idők óta gondolnak az őslakosságról. S a tágabb térségben ezen az alapon ítéltetnek.

Előzmény: wogboy (52)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.12 0 0 74
Szia,

először is kösz a normális hangvételt, ami itt elég ritka.

Válaszaim:

"Az irakiak azon szárnya - akik elutasítják azt a bábkormányt, amit az USA felállított - mindent bevetve, megpróbál ezt megakadályozni. "

"Az irakiak azon szárnyán" túl külföldi bérharcosok (zsoldosok) is jelentős számban előfordulnak, sőt az ellenállás vezetőit is soxor küldföldről irányítják vagy eleve külföldiek. pl: Zarkavi

"Az, hogy a mi "fiúink" nem támadtak polgári bázisokat annak az volt a magyarázata, hogy akkora volt az orosz támadás, hogy az lekötötte minden energiájukat."

Nem hallottam olyanról, hogy épp egy magyar piacot vagy buszt akartak volna felrobbantani az 56-os ellenállók, csak a sok orosz tank miatt ezt nem tudták megtenni. Ha rendelkezel ilyen infóval oszt meg, addig a fenti mondat nem igaz.

"Ami most történik ....
... nincs kegyelem a polgári lakosságnak."

Csak nem mindegy, hogy mi a cél. A polgári lakosság elpusztítása (busz, piac és kávézórobbantás) vagy hadászati célok elérése.

"Mikor volt olyan támadás és védekezés, ahol nem voltak polgári halottak?" Az első világháború előtt nem volt jellemző a polgári áldozat. Pl a 48-as szabadságharcban sem robbantották fel a Pillwax kávéházat.

"Egy országban addig nincs forradalom, amíg a reményre van esély."
Vagy totális diktatúra van, lásd arab országok nagy része, beleértve az invázió előtti Irakot.

"De Irakban a mi '56-unk mása van most."
Ezt az 56-osok nevében elutasítom!

"Csak példának hozzam fel a Tito partizánjait. Azok minden esetben rajokban támadtak és csak lesből."
Titó partizánjairól senki sem mondta, hogy terroristák.

"Azok minden esetben rajokban támadtak és csak lesből."
Nem az a baj, hogy lesből támadnak a terroristák, hanem az, hogy szántszándékkal vétlen cileket (is). A robbantások polgári áldozata több mint a katonai. Lásd legutóbb Jordánia.

"Mit tud a buszról? Abban utazik annak rétegnek a gyereke, akik kiszolgálják az amerikaiakat. Az ő gyereke nem járhat abban az iskolába, ahová a buszbeli gyerekek utaznak. Ez a gyülölet már nem mérlegel és nem sajnál, hanem robbant és azt is csak sunyiban!"
És ezeket véded? Akkor evvel a hozzáállással a rózsdombi buszokat is fel lehet robbantani?

"Tehát már szabadságharcos sem tud lenni, csak olyan mezítlábas gyilkos. Ezt az érzést soha nem kívánom neked, mert az kivetkőztet emberi viselkedésedből!"
Ha ez szerinted védő érv, akkor minden gyilkos felmentést érdemel? Mindegyikre ráillik a fenti mondat.

"Én csak azt kérdem tőled: a te szemedben olyan az Isten, hogy örül a vérnek?" Az én szememben nincs isten, mivel ateista vagyok. Csak emberek vannak, akik soxor nem tudják, hogy mit csinálnak.

"Amit te olvasol az újságban azok nem mindig takarják az igazságot, de arra jó, hogy téged és másokat állásfoglalásra kényszerítsen. Egy olyan érdek szolgálatában, aminek ha a te halálod lesz az üzlet, akkor téged is feláldoznak a cél érdekében!"
Ez igaz, de elgondolkoztál már azon, hogy te is a híradásokból veszed az információidat? Ha igen akkor olvasd el mégegyszer, mert rád is igaz.

Egyébként teljesen off voltam, szorri csak erőltettnek érzem a párhuzamot Irak és 56 között.
Előzmény: wogboy (65)
szani Creative Commons License 2005.12.12 0 0 73
ha arról beszélsz, hogy miért nem kedvelik a helybéliek a vietnami bevándorlókat az egy dolog
de abban a történetben , amikor arról beszélsz, hogy az ausztrál kormány miért csinál ilyen felhajtást egy kábítószercsempész indonéziai kivégzésén, ott teljesen lényegtelen volt a kábítószercsempész nemzetisége
a nemzetiségének hangsúlyozása az az érzetet keltheti mintha az lenne a probléma, hogy vietnami az illető, és ha más nemzetiségű lenne akkor rendjénvaló lenne a dolog.
Előzmény: wogboy (52)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.12 0 0 72
Ugyanis szabad vallásgyakorlás van. Nálunk nemegy német ill osztrák eccerűen nem hajlandó magyarul megtanulni. Több mint 10éve itt élnek és ígysem.
Előzmény: halinorbi (67)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.12 0 0 71
Semmi bajom a mecsetekkel. Pécsett többis van amit elkoboztak a keresztények és átépítettek átfestették őket.
Előzmény: halinorbi (67)
Derek Creative Commons License 2005.12.12 0 0 70

"Ausztrália az ausztráloké!"

Jo es mi legyen az Ausztraliaban elo mintegy 200 ezer magyarral?

Előzmény: Törölt nick (62)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.12.12 0 0 69

Szia, mióta van neted? :-)))

(Bocs az offért)

Előzmény: messelg (68)
messelg Creative Commons License 2005.12.12 0 0 68
Szia Alice!
halinorbi Creative Commons License 2005.12.12 0 0 67
mert a magyarok mecseteket építettek amerikában, direkt nem tanultak meg angolul, esetleg autókat gyújtogattak, vagy embereket gyilkoltak mert nem tetszett nekik amerika.. aha.
Előzmény: Törölt nick (64)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.12.12 0 0 66

Nem tudom mit kell ezen annyit ragozni... aki vét a törvények ellen, azt meg kell büntetni legyen az bevándorló, kisebbségi avagy őslakos, ez ilyen egyszerű...

A bűn az bűn, a törvényszegés az törvényszegés, max. a súlyosságán lehet vitatkozni.

wogboy Creative Commons License 2005.12.12 0 0 65

Szia!

Most gondban vagyok, hogy kinek is írtál? De ha kérhetlek, akkor a névre kattins és akkor a válaszod is névre jön. Tehát ne új hozzászólást válaszd, ha kérhetlek!

Én most próbálkozom abból a nézetből, hogy látom a saját mondatom idézetét és ez bátorít fel a válaszra.

Én nem hoztam fel az összehasonlításomban tettekre mutató példát, csak azt szerettem volna elmondani: ha a hatalom érdeke úgy kívánja, akkor talál módot a megtorlásra. Az irakiak azon szárnya - akik elutasítják azt a bábkormányt, amit az USA felállított - mindent bevetve, megpróbál ezt megakadályozni. 

Az, hogy a mi "fiúink" nem támadtak polgári bázisokat annak az volt a magyarázata, hogy akkora volt az orosz támadás, hogy az lekötötte minden energiájukat. Azt sem állítom, hogy ez bármikor a saját népe ellen fordult volna. De bizony voltak rendőr állomások és egyébb közintézmények ellen olyan támadás, ahol azt sejtették: támadásukkal gyengítik a hatalom erejét.

Ami most történik Irakban az része a tehetetlenségnek és a mindenki ellenem van érzésnek. A mostani robbantások között azt kell észrevenni, hogy ezek a cselekedetek a hatalom összezavarását szeretnék elérni. Amikor már minden elveszett, akkor nem válogatnak a módszerben a támadók. Sajnos így ártatlanok is belehalnak a támadásba és ez családokra lebontva tragédia.

De csak nézz vissza a történelemben! Mikor volt olyan támadás és védekezés, ahol nem voltak polgári halottak? Ha egy hatalomra éhes egység szeretné a hatalmat, akkor bizony nincs kegyelem a polgári lakosságnak.

Egy országban addig nincs forradalom, amíg a reményre van esély. A mi '56-unk esetében már nem volt esély a változásra és ezért robbant ki a felkelés. De Irakban a mi '56-unk mása van most. Van egy olyan álnépi hatalom, ami csak az USA kiszolgását nézi célnak. Akkor megjelenik a mi '56-unk unokája és mindent megtesz a hatalom ellen. Ez nagyon egyszerű és nem kell a média által felszított híreket mellre venni!

" A szabadságharcos rá mer lőni az -akármekkora túlerőben lévő- ellenségre a

terrorista inkább felrobbant egy iskolabuszt."

Ezt nem állítanám azért, mert nem hülye, aki szabaságharcos!

Csak példának hozzam fel a Tito partizánjait. Azok minden esetben rajokban támadtak és csak lesből. Soha nem volt bátorságuk szemtől szembe támadni, ha hallottál a katonai akciókról, akkor megérthető ez. Ezt olyan magas szinten űzték már, hogy félelmetes volt a gépesített német egységekre nézve.

Az, hogy a mostani iraki '56-os buszt is robbant van egy egyszerű magyarázata és csak gondolj bele! Mit tud a buszról? Abban utazik annak rétegnek a gyereke, akik kiszolgálják az amerikaiakat. Az ő gyereke nem járhat abban az iskolába, ahová a buszbeli gyerekek utaznak. Ez a gyülölet már nem mérlegel és nem sajnál, hanem robbant és azt is csak sunyiban! Mert ha fegyver van nála, akkor ott helyszínen agyonlövik. Tehát már szabadságharcos sem tud lenni, csak olyan mezítlábas gyilkos. Ezt az érzést soha nem kívánom neked, mert az kivetkőztet emberi viselkedésedből! Akkor mit is várhatsz el egy mezítlábas gyilkostól, aki tettét az Isten iránti szeretetének gondolja?

De akkor most belemászhatnánk az Isten-i igazságok magyarázatába is, de nem hiszem, hogy neked lenne időd ezt végig olvasni!

Én csak azt kérdem tőled: a te szemedben olyan az Isten, hogy örül a vérnek?

Bizony ha elolvasod az Ó-Szövetséget, ott is hivatkoznak ilyen gyilkolásokra. Akkor miért rémülsz meg az újságban leírt mondatoknak: " buszt robbantottak a terroristák Irakban!"

Hiszen ezek is ugyanazt hiszik az Istenről, mint az Ó-Szövetségben leírt szereplők!

Miért nem terroristák a bibliai személyek és miért lehetnek az irakiak terroristák? Pedig ugyanazt az Istent szolgálják!

Sajnos ártatlanul mindig haltak meg emberek - lásd Drezda és Frankfurt bombázását a II.vh. alatt! - és az érdekek alapján lesznek mártírok vagy csak egyszerű halottak.

Amit te olvasol az újságban azok nem mindig takarják az igazságot, de arra jó, hogy téged és másokat állásfoglalásra kényszerítsen. Egy olyan érdek szolgálatában, aminek ha a te halálod lesz az üzlet, akkor téged is feláldoznak a cél érdekében!

Köszönöm, hogy olvastál és kívánok neked is kellemes napot!

Üdvözlettel - wogboy

Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.12 0 0 64
Azonkívül pont ennyire érdemelne verést egy mondjuk 56-ban külföldre menekült magyar is.
Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.12 0 0 63
Ezt úgy írtad mintha a mai kultúránkat MI alakítottuk volna ilyenre és a miénk lenne. NEM ugyanis tele vagyunk nekünk nemteccő szokásokkal, szavakkal - itt az amerikanizációra gondolok. És ebbe nemcsak ők hanem a sok jöttment német meg osztrák befektető is erősen a saját munkakultúrájukat erőltetik.
Ez pedig sokaknak nemtecc.
Előzmény: Törölt nick (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!