Smoochy ez nagyon jó hír! :))))))) Ezt hol olvastad, esetleg betudod linkelni??? Mert én még nem hallottam erről semmit.....köszi! Természetesen kötelező vétel!
Ui: Azért megint gratula a magyar címfordítóknak.....vajon A Mágus miért jobb cím mint Az illuzionista?????????
Hú gyerekek, mit olvastam épp az imént! Elvileg március 24.-én megjelenik DVD-n a The Illusionist A Mágus címmel!!! Ez tuti vétel lesz az biztos! :):):)
Persze, hogy egyértelmű, de szerintem Edward Norton nem fog kapni Oscart, mert valamiért nagyon hanyagolják. Ha a Harcosok klubjáért, vagy Az utolsó éjjelért sem kapott még jelölést sem, akkor elképzelni sem tudom, mit kellene még nyújtania, hogy egyáltalán újra jelöljék. :(
Amúgy azt tudjátok, hogy az Entertainment Weekly a honlapján indított egy szavazást, hogy ki az aki nem kapta meg az oscart az adott alakításáért, de megérdemelte volna? Gondolom sejtitek a végeredményt: Edward Norton- Amerikai história x ! Egyértelmű! :)
Nos, szerintem a Pride & Glory olyan 90%-os, de csak azért, mert az eleje valahogy nem fogott meg, inkább ahogy haladt előre a történet, úgy kerültem én is a hatása alá, mondjuk ebben nagy szerepet játszottak az alakítások is. Olvastam egy kritikát, miszerint A zsaruk becsülete olyan, mintha összegyúrták volna az Éjszaka uraiból meg Az utca királyaiból, pedig, ha jól tudom a Pride & Glory-t már 2006-ban leforgatták, a másik kettő pedig későbbi. Eredetiség hiánya, meglehet, bár nem tudom mit lehetne kihozni olyan filmekből, amikben rendőrök bukkannak fel, meg korrupció. Az alakítások: Colin Farrell eszméletlen volt, az ő jeleneteinél rendre kiakadtam. Ed Norton-ra pedig mondhatnak akármit, szerintem itt is jól teljesített. Szerintem egy ilyen karakterből nem igen lehetett volna többet kihozni. Ray egy kiégett ember, akinek csalódnia kell a környezetében és Edward-nak ezt sikerült megfelelően ábrázolnia. Ha egy Harcosok klubja szintű alakítást szerettünk volna tőle látni, neki kellett volna játszania Colin Farrell karakterét, én nagyon kíváncsi lettem volna rá! :)
Nos, úgy voltam ezzel a filmmel, hogy tetszett, de egy kicsit többet vártam tőle! A legnagyobb probléma talán az vele, hogy néhol igencsak sugárzik belőle az eredetiség hiánya! Szinte minden fontosabb jelenetet (pl. a "főgonosz" megölését rákenik Ed-re, a főszereplő már egyszer került ilyen helyzetbe, a film végi "nagy" dráma) már láttam itt-ott korábbi zsarufilmekben! A rendezésen is érződik, hogy O' Connornak még le kell forgatni néhány filmet a jövőben, hogy eredetibb direktorrá váljon! A színészekkel nem volt semmi probléma, számomra inkább ők vitték el az egész mozit! Jon Voight rutinosan hozta amit kell, Farrell kifejezetten tetszett ilyen szemét szerepben, jól áll neki! (a vasalós jelenete felejthetetlen), és végül Ed aki bár nem teljesítette túl sem önmagát, sem a többieket, valahogy mégis elhittem róla, hogy Ő Ray Tierney,a becsületes rendőr! Egyébként pár mellékszereplő - Sandy és a többi korrupt zaru - néhol lemosta a nagy neveket is! :)
Értékelés: 70%
Ui: Bízom benne, hogy a Leaves of Grass-sal Ed visszatalál önmagához, mert sem a Hulk, sem ez a filmje nem hozta ki belőle azt a tehetséget, amit már annyiszor bebizonyított korábban!
Most jöttem meg a Pride and Glory vetítéséről! A hétvégén megírom a véleményemet a filmről! Röviden nekem tetszett, de még alszok rá, és kicsit bővebben is "mesélek" róla!
Az extrákban elmondta, hogy félt, hogy nem lehet filmen visszaadni a képregényt, a rendező nem is hitte, hogy el fogja fogadni a szerepet. Végül aztán jól csinálta. Nélküle biztos nem lett volna ilyen a film. Egyáltalán nem a sztori a lényeg, nekem a színészek miatt jön be. :)
1. Szerintem is jó a Szajré. 2. A hihetetlen Hulk nekem tetszett, mondjuk Edward Norton-nal és a Marvel filmekkel kapcsolatban én elfogult vagyok ez tény. Hogy miért vállalta el? Lehetett az indok a pénz, én azt is olvastam, hogy nagy Hulk rajongó, és gondolom látott lehetőséget a történetben. Szerintem az volt a gond ezzel a filmmel, hogy rosszkor jött ki. Ugyanis a megjelenésével egy időben olyan képregényfilmek jöttek a mozikba, mint a Vasember, meg a Sötét lovag, és ezekhez képest a Hulk eléggé vérszegény story. A másik, meg hogy szerintem az emberek nagy része inkább csak azért nézte meg, mert kíváncsiak voltak, hogy Ed Norton mit hoz ki belőle, mert az első rész bukás volt, és csodálkoztak, hogy egy ilyen kaliberű színész, hogy kerül bele egy ilyen projektbe. Ha az első Hulk siker lett volna, meg ha a Hihetetlen Hulk-ot nem nyirbálták volna annyira meg, biztos jobb kritikákat kapott volna, de ez csak az én véleményem. :)
Jómagam annyira nem érzem gagyinak a Hulkot, sajnos volt szerencsém ennél gyengébb filmhez is! Tény, hogy nem a legjobbjai közé tartozik, de egy ilyen "tévút" minden remek színésznek belefér egyszer v. kétszer, és a legtöbbjük filmográfiájában találsz is ilyet! A szajrét speciel szeretem! És ha már OFFolunk: Én szurkolok a Pókember 4-nek, reméljük sikerül kiküszöbölni a csorbát, és visszatérni a második rész színvonalára!
Remélem igazad lesz dudaskoko és egyszer tényleg megkapja! Csak azért akartam, hogy a Pride and glory-ra jelöljék, mert akkor már jövő februárban hazavihette volna az Oscar szobrocskát. Amúgy én sem tartom valószinűnek.
Igazad van Smoochy! Mi tudjuk, hogy milyen elképesztően jó színész! De azt sosem fogom megérteni, hogy hogy ülhetnek ott olyan idióta emberek, akik eldöntik, hogy ki kapja meg a díjat! A Legbelső félelem-ben és az Amerikai história x-ben valami fenomenális teljesítményt nyújtott Edward! Mindkettőért megérdemelte volna maximálisan! Hát az Akadémia tényleg tehet egy szívességet! :)