Keresés

Részletes keresés

eomer Creative Commons License 2005.11.10 0 0 123
Jogos... :))
Előzmény: Geyza (121)
eomer Creative Commons License 2005.11.10 0 0 122

Az internet nagy közösségteremtő erő. Ha mindenkit zavar a jelenség, tegyünk ellene. Hogy mit? Találjuk ki? Hogy hogyan? Amit kitaláltunk verjük át a választott képviselőinken. TEGYÜNK VALAMIT!!!

Ne hagyd szó nélkül!

Ez egy topic, amit pont ilyesmiért indítottam. Áprilisi az utolsó hozzászólás...

Előzmény: csabika25 (114)
Geyza Creative Commons License 2005.11.10 0 0 121
109!!!!!
Előzmény: eomer (118)
eomer Creative Commons License 2005.11.10 0 0 120
ld. #118. Válasz erre is.
Előzmény: Geyza (112)
Geyza Creative Commons License 2005.11.10 0 0 119
Benne vagyok! Kezdjük el valahogy. Pl. írjunk nyílt levelet Budapest rendőrfőkapitányának, esetleg egyes polgármestereknek. (A főpolgármesterben nem bízom.)
Előzmény: csabika25 (114)
eomer Creative Commons License 2005.11.10 0 0 118

Nincs bennem düh. Azt csak Derek vizoinálja belém, tévesen. Harcolni valóban a hajléktalanokért kell és nem ellenük. De azok ellen a jelenségek ellen igen is kell, amik a hajléktalanok miatt vannak. Lélegzetet meg vegyen a szociális munkás, az önkormányzat, az állam, a tökömtudja kicsoda. Fizetem az adót, többek között arra is, hogy nekigyürkőzzenek. De a hajléktalanoknak ez a problémája következmény. A kutyákkal összeszaratott járdák, a szemetelő, a hulladékot az utcára kihajító, a szabályokat figyelmen kívül hagyó "normális budapestieké".

Ha az utcák, közterületek eleve patyolattiszták lennének, ha a kutyatulajdonos magától értetődően takarítana kutyája után, ha az emberek nem az utcán dobnák el a csikket, hanem a szemétbe, akkor szerintem a hajléktalan sem piszkítana oda. De tulajdonképpen megértem, hiszen ha a normális ember odaszarathatja a kutyáját minden következmény nélkül, akkor ő miért ne szarhatna oda? Mi a különbség? Szar-szar, egyre megy...

Előzmény: fromme (105)
DegeneraBocsinka Creative Commons License 2005.11.10 0 0 117

"Ezért mondom, biztosítani kellene közösségi fürdőket, tisztálkodóhelyiségeket, ahol egy pillanatra embernek érezhetik magukat. "

Biztosítva vannak. Csak azért nem kedvelik a hajléktalanok, mert mindenféle szabálynak kell eleget tenni a fürdéshez, például nem lehet ittasan odamenni. Egyébként ilyenkor a cuccaikat is kimossák. Szóval nem feltétlenül kell a saját ürülékükben henteregni.

Előzmény: fromme (110)
Geyza Creative Commons License 2005.11.10 0 0 116
d. Az önkormányzati választást politikai demostrációnak tekintette, nem azt nézte elsősorban, hogy hogyan lesz jobb Budapestnek, hanem nem akarta cserbenhagyni az SZDSZ egyik jelképes figuráját.
Előzmény: Póli (113)
csabika25 Creative Commons License 2005.11.10 0 0 114
Az internet nagy közösségteremtő erő. Ha mindenkit zavar a jelenség, tegyünk ellene. Hogy mit? Találjuk ki? Hogy hogyan? Amit kitaláltunk verjük át a választott képviselőinken. TEGYÜNK VALAMIT!!!
Póli Creative Commons License 2005.11.10 0 0 113

"Ha nem tud tenni ezen anomáliák ellen semmit, akkor adja át a helyét annak, aki majd RENDet teremt."

Akkor három két eset foroghatott fenn 1994-ben, '98-ban és 2002-ben:

A köz ügyei iránt érdeklődő budapestiek többsége

a., vagy nem kért abból a rendből, amire te áhitozol

b., vagy nem látott a másik oldalon olyanokat, akik jobban el tudták volna látni a város vezetését
c., mindkettő.

Előzmény: Törölt nick (107)
Geyza Creative Commons License 2005.11.10 0 0 112
Szia, fromme! Ezt a dolgot nagyon sürgősen kézbe kellene venni, de hatékonyan. Igen, kellenek tisztálkodóhelyiségek, szállók, de kell a kényszer is. Mert egyes hajléktalanoknak jobban tetszik a "nomád" életmód. Kérem tisztelettel, nekem is sok minden tetszene, mégse tudom megcsinálni. Miért csak nekem vannak kötelességeim, nekik miért nincsenek? Egyszer volt egy TV-s beszélgetés, ahol egy velük foglalkozó ember azt mondta, "nem szabad a szállóra kényszeríteni és kizárni őket a társadalomból". Na, az ilyen hülyékre semmi szükség.
Előzmény: fromme (110)
Pinarius Mamertinus Rufus Creative Commons License 2005.11.10 0 0 111
'Tschuldigung, nicht Lenkovics, sondern Takács.
Előzmény: Pinarius Mamertinus Rufus (104)
fromme Creative Commons License 2005.11.10 0 0 110

Kedves Geyza!

Hasonlót láttam a Kálvin téren. Fiatal hajléktalan nő guggolt a lépcsők alján és az esőelvezető rácsra vizelt, társa - egy idősebb nő - meg fogta a kezét, hogy az életkép teljes legyen.

De hova menjenek szerentcsétlenek? Ezért mondom, biztosítani kellene közösségi fürdőket, tisztálkodóhelyiségeket, ahol egy pillanatra embernek érezhetik magukat. Addig csak ez az állati viselkedés marad. Aztán már ideológiát is lehet hozzá gyártani, kérem én ilyen vagyok. Szép lassan kinőttünk nemcsak az előemberi sorból, de a középkorból is, ott ez többé-kevésbé természetes volt a városokban, volt is fertőzés és járvány rendesen.

Legalább érezhessék, hogy nem csúsztak le végérvényesen.

fromme

Előzmény: Geyza (103)
Geyza Creative Commons License 2005.11.10 0 0 109
Szia, Eomer! Egyetértünk abban, hogy undorító dolgok vannak Budapesten, de hogy ezért "a Budapestiek" lennének a hibásak - na ne!!! Miért, te piszkítasz más küszöbére? Nyilván nem. Én se. És az emberek 99%-a sem. Minek elkenni a felelősséget? Én vigyázok a tisztaságra, de nem tudok másokat erre kényszeríteni. Erre van a rendőrség, a közterületfelügyelők, a dolog koordinálására pedig a főpolgármester és a polgármesterek.
Előzmény: eomer (94)
Geyza Creative Commons License 2005.11.10 0 0 108
Üdv a fedélzeten, Naccsád! Rémes:-( De a kosz is az:-(
Előzmény: Vénusz2 (96)
Geyza Creative Commons License 2005.11.10 0 0 106
Endlich was positives.
Előzmény: Pinarius Mamertinus Rufus (104)
fromme Creative Commons License 2005.11.10 0 0 105

Kedves eomer!

Részben én is hasonló ok miatt költöztem el a VIII. kerület egyik részéből a másikba. Attól féltem a Köztársaság teret rövid időn belül, de legalábbis a 4-s Metró állomásának átadásakor biztosan elönti a szenny.

A véleményem ennek ellenére az, harcolni nem lehet a hajléktalanok ellen, a bennünk feljövő düh sem jó tanácsadó, noha az ember legalább azt a kis biztonságérzetét szeretné megőrizni.

Újra meg újra mély lélegzetet kell venni és nekigyürközni a közösségnek, hogy a hajléktalanok helyzete változzon meg.

Ezt mondom, aztán majd indulok - ki tudja mire - haza a VIII. kerületbe, most éppen a Bérkocsis utca felé.

fromme

Előzmény: eomer (100)
Pinarius Mamertinus Rufus Creative Commons License 2005.11.10 0 0 104
Euer Hochwohlgeboren, Sie haben auch das Recht, zwischen zwei Autos zu scheißen, dank Herrn Lenkovics, nicht wahr?
Előzmény: Geyza (103)
Geyza Creative Commons License 2005.11.10 0 0 103
A "jobb" II. kerületben sem sokkal jobb a helyzet. A múltkor fényes nappal sz.rt egy nő a Retek utcában két autó között. Ugyanez férfiaknál sajnos szinte fel se tűnik. Az én jogaimat és a több tízezer, a környéken lakóét és átutazóét a civilizált környezetre ki védi?
Előzmény: eomer (100)
Geyza Creative Commons License 2005.11.10 0 0 101
Irónia! Ma nem vagy humorodnál, nem kap a hal?:-)))
Előzmény: Derek (95)
eomer Creative Commons License 2005.11.10 0 0 100

Bennem bőgő rosszindulat? Öt évig éltem a VII. kerületben. Öt évig kerülgettem őket, néztem, ahogy fektükben a járdára vizelnek, ahogy odaszarnak a kapu lépcsőjére, ahogy leisszák magukat az éjjel-nappali előtt, ahogy osszerókáznak mindent, ahogy molesztálják, zaklatják a járókelőket, engem, a feleségemet, a gyerekemet.

Úgy érzem, eléggé megalapozott a "bennem bőgő rosszindulat"...

Előzmény: Derek (83)
fromme Creative Commons License 2005.11.10 0 0 99

Mondd, mit érlel annak a sorsa,
ki a gyár körül őgyeleg;
helyén a kapszlit nő kapdossa
s elfakult fejű kisgyerek;
s a palánkon hiába néz át,
hiába cipel kosarat,
szatyrot, - ha elalszik, fölrázzák
s lebukik, hogyha fosztogat?

Póli Creative Commons License 2005.11.10 0 0 98

Sajnos a végtelen emberi hülyeség (mint amit a karfák ellen böfögő állampolgi jogok biztosa produkál) néha valóban közel hoz ahhoz, hogy elboruljon az agyam...

De sose annyira, mint ahogy Neked helyből el van...   :)

Előzmény: Derek (73)
Vénusz2 Creative Commons License 2005.11.10 0 0 97

A tökhülye még nem "komplett hülye"

Na ezért nem vagy még közöttük!!!

:)))))

Előzmény: tokhulye (91)
Vénusz2 Creative Commons License 2005.11.10 0 0 96

off/

Üdv.  Geyza!!!

:)

milyen régen is nem beszélgettünk... megint aktuális a téma... változás SEMMI!!!

Pedig itt a hideg és biztosan megfagy egy pár szegény az idén is!!!

:(

on/

Előzmény: Geyza (87)
Derek Creative Commons License 2005.11.10 0 0 95

En is utalom,de mi a fene koze ennek a jogvedeshez?

Előzmény: Geyza (93)
eomer Creative Commons License 2005.11.10 0 0 94

szerinted, hogy nincs REND Budapesten, az nem demszkinek és liberális bandájának köszönhető? :O

Nem!Nem nekik köszönhető, hanem a budapestieknek. Ez a város nem "Demszky meg liberális bandája" városa, hanem azoké, akik benne élnek. A hajléktalankérdés ebből csak egy. Őszintén sajnálom őket, segítem is őket, ahogy tőlem telik, de ne kelljen már elviselnem, hogy odaszarik-hugyozik-okádik az ablakom/ajtóm elé! És ez nem Demszky problémája, hanem a hajléktalanoké, meg az általuk megszállt területeken élőké...

Előzmény: Törölt nick (64)
Geyza Creative Commons License 2005.11.10 0 0 93
Aztán miért? Én is utálom azt, hogy minden újonan épült dolgot összefirkálnak. Ezek az enyémek is, nemcsak a graffitizőké, szerény véleményem szerint.
Előzmény: Derek (73)
Vénusz2 Creative Commons License 2005.11.10 0 0 92

Nos a nyóckerben  naponta elmegyek a városháza előtt és a mellette lévő MSZMP-s székház előtt... valahogy olyan szerencsétlen épitészeti "megoldás"-al épült, hogy van az V. emeletes épület alatt /ál/árkád... úgy kb 15-25 m2... na ez olyannyira büdös néha, hogy a járókelők átmennek a másik oldalra...

- Egyszer  bementem a szomszédos önkormiházba és jeleztem, hogy hajléktalanok fexenek ott, és az egyik ájultan részeg és folyik alóla  valami..( mint később kiderült megkéselték!) kihívták a mentőt és a sérültet elvitték, a többit arréb küldték.. azóta rendszeresen klorozzák azt a platttzot... valahogy a klór szagát nem szívelik és kerülik szerencsétlenek.. bár a szomszédos utcában van a hajléktalan szálló és este 6 körül hosszú sor áll előtte, sajnos nagyon kicsi és kéne még vagy 6 ilyen a kerületbe!!!

Előzmény: eomer (80)
tokhulye Creative Commons License 2005.11.10 0 0 91
"az állampolgári jogok biztosa is komplett hülye?" Köztük a helyem, fedezzenek már fel!
Előzmény: Geyza (87)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!