Lakossági kezdeményezésre közbenső karfákat szereltetett az önkormányzat a VII. kerületi Huszár utcában a padokra, hogy a hajléktalanok ne heverészhessenek rajtuk, adta hírül az InfoRádió. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának helyettese szerint a technikai megoldás sérti az emberi méltóságot és alkotmányos visszásságot okoz, ezért ajánlást fogalmaz meg az ügyben.
Az internet nagy közösségteremtő erő. Ha mindenkit zavar a jelenség, tegyünk ellene. Hogy mit? Találjuk ki? Hogy hogyan? Amit kitaláltunk verjük át a választott képviselőinken. TEGYÜNK VALAMIT!!!
Benne vagyok! Kezdjük el valahogy. Pl. írjunk nyílt levelet Budapest rendőrfőkapitányának, esetleg egyes polgármestereknek. (A főpolgármesterben nem bízom.)
Nincs bennem düh. Azt csak Derek vizoinálja belém, tévesen. Harcolni valóban a hajléktalanokért kell és nem ellenük. De azok ellen a jelenségek ellen igen is kell, amik a hajléktalanok miatt vannak. Lélegzetet meg vegyen a szociális munkás, az önkormányzat, az állam, a tökömtudja kicsoda. Fizetem az adót, többek között arra is, hogy nekigyürkőzzenek. De a hajléktalanoknak ez a problémája következmény. A kutyákkal összeszaratott járdák, a szemetelő, a hulladékot az utcára kihajító, a szabályokat figyelmen kívül hagyó "normális budapestieké".
Ha az utcák, közterületek eleve patyolattiszták lennének, ha a kutyatulajdonos magától értetődően takarítana kutyája után, ha az emberek nem az utcán dobnák el a csikket, hanem a szemétbe, akkor szerintem a hajléktalan sem piszkítana oda. De tulajdonképpen megértem, hiszen ha a normális ember odaszarathatja a kutyáját minden következmény nélkül, akkor ő miért ne szarhatna oda? Mi a különbség? Szar-szar, egyre megy...
"Ezért mondom, biztosítani kellene közösségi fürdőket, tisztálkodóhelyiségeket, ahol egy pillanatra embernek érezhetik magukat. "
Biztosítva vannak. Csak azért nem kedvelik a hajléktalanok, mert mindenféle szabálynak kell eleget tenni a fürdéshez, például nem lehet ittasan odamenni. Egyébként ilyenkor a cuccaikat is kimossák. Szóval nem feltétlenül kell a saját ürülékükben henteregni.
d. Az önkormányzati választást politikai demostrációnak tekintette, nem azt nézte elsősorban, hogy hogyan lesz jobb Budapestnek, hanem nem akarta cserbenhagyni az SZDSZ egyik jelképes figuráját.
Az internet nagy közösségteremtő erő. Ha mindenkit zavar a jelenség, tegyünk ellene. Hogy mit? Találjuk ki? Hogy hogyan? Amit kitaláltunk verjük át a választott képviselőinken. TEGYÜNK VALAMIT!!!
Szia, fromme! Ezt a dolgot nagyon sürgősen kézbe kellene venni, de hatékonyan. Igen, kellenek tisztálkodóhelyiségek, szállók, de kell a kényszer is. Mert egyes hajléktalanoknak jobban tetszik a "nomád" életmód. Kérem tisztelettel, nekem is sok minden tetszene, mégse tudom megcsinálni. Miért csak nekem vannak kötelességeim, nekik miért nincsenek? Egyszer volt egy TV-s beszélgetés, ahol egy velük foglalkozó ember azt mondta, "nem szabad a szállóra kényszeríteni és kizárni őket a társadalomból". Na, az ilyen hülyékre semmi szükség.
Hasonlót láttam a Kálvin téren. Fiatal hajléktalan nő guggolt a lépcsők alján és az esőelvezető rácsra vizelt, társa - egy idősebb nő - meg fogta a kezét, hogy az életkép teljes legyen.
De hova menjenek szerentcsétlenek? Ezért mondom, biztosítani kellene közösségi fürdőket, tisztálkodóhelyiségeket, ahol egy pillanatra embernek érezhetik magukat. Addig csak ez az állati viselkedés marad. Aztán már ideológiát is lehet hozzá gyártani, kérem én ilyen vagyok. Szép lassan kinőttünk nemcsak az előemberi sorból, de a középkorból is, ott ez többé-kevésbé természetes volt a városokban, volt is fertőzés és járvány rendesen.
Legalább érezhessék, hogy nem csúsztak le végérvényesen.
Szia, Eomer! Egyetértünk abban, hogy undorító dolgok vannak Budapesten, de hogy ezért "a Budapestiek" lennének a hibásak - na ne!!! Miért, te piszkítasz más küszöbére? Nyilván nem. Én se. És az emberek 99%-a sem. Minek elkenni a felelősséget? Én vigyázok a tisztaságra, de nem tudok másokat erre kényszeríteni. Erre van a rendőrség, a közterületfelügyelők, a dolog koordinálására pedig a főpolgármester és a polgármesterek.
Részben én is hasonló ok miatt költöztem el a VIII. kerület egyik részéből a másikba. Attól féltem a Köztársaság teret rövid időn belül, de legalábbis a 4-s Metró állomásának átadásakor biztosan elönti a szenny.
A véleményem ennek ellenére az, harcolni nem lehet a hajléktalanok ellen, a bennünk feljövő düh sem jó tanácsadó, noha az ember legalább azt a kis biztonságérzetét szeretné megőrizni.
Újra meg újra mély lélegzetet kell venni és nekigyürközni a közösségnek, hogy a hajléktalanok helyzete változzon meg.
Ezt mondom, aztán majd indulok - ki tudja mire - haza a VIII. kerületbe, most éppen a Bérkocsis utca felé.
A "jobb" II. kerületben sem sokkal jobb a helyzet. A múltkor fényes nappal sz.rt egy nő a Retek utcában két autó között. Ugyanez férfiaknál sajnos szinte fel se tűnik. Az én jogaimat és a több tízezer, a környéken lakóét és átutazóét a civilizált környezetre ki védi?
Bennem bőgő rosszindulat? Öt évig éltem a VII. kerületben. Öt évig kerülgettem őket, néztem, ahogy fektükben a járdára vizelnek, ahogy odaszarnak a kapu lépcsőjére, ahogy leisszák magukat az éjjel-nappali előtt, ahogy osszerókáznak mindent, ahogy molesztálják, zaklatják a járókelőket, engem, a feleségemet, a gyerekemet.
Úgy érzem, eléggé megalapozott a "bennem bőgő rosszindulat"...
Mondd, mit érlel annak a sorsa, ki a gyár körül őgyeleg; helyén a kapszlit nő kapdossa s elfakult fejű kisgyerek; s a palánkon hiába néz át, hiába cipel kosarat, szatyrot, - ha elalszik, fölrázzák s lebukik, hogyha fosztogat?
Sajnos a végtelen emberi hülyeség (mint amit a karfák ellen böfögő állampolgi jogok biztosa produkál) néha valóban közel hoz ahhoz, hogy elboruljon az agyam...
De sose annyira, mint ahogy Neked helyből el van... :)
szerinted, hogy nincs REND Budapesten, az nem demszkinek és liberális bandájának köszönhető? :O
Nem!Nem nekik köszönhető, hanem a budapestieknek. Ez a város nem "Demszky meg liberális bandája" városa, hanem azoké, akik benne élnek. A hajléktalankérdés ebből csak egy. Őszintén sajnálom őket, segítem is őket, ahogy tőlem telik, de ne kelljen már elviselnem, hogy odaszarik-hugyozik-okádik az ablakom/ajtóm elé! És ez nem Demszky problémája, hanem a hajléktalanoké, meg az általuk megszállt területeken élőké...
Nos a nyóckerben naponta elmegyek a városháza előtt és a mellette lévő MSZMP-s székház előtt... valahogy olyan szerencsétlen épitészeti "megoldás"-al épült, hogy van az V. emeletes épület alatt /ál/árkád... úgy kb 15-25 m2... na ez olyannyira büdös néha, hogy a járókelők átmennek a másik oldalra...
- Egyszer bementem a szomszédos önkormiházba és jeleztem, hogy hajléktalanok fexenek ott, és az egyik ájultan részeg és folyik alóla valami..( mint később kiderült megkéselték!) kihívták a mentőt és a sérültet elvitték, a többit arréb küldték.. azóta rendszeresen klorozzák azt a platttzot... valahogy a klór szagát nem szívelik és kerülik szerencsétlenek.. bár a szomszédos utcában van a hajléktalan szálló és este 6 körül hosszú sor áll előtte, sajnos nagyon kicsi és kéne még vagy 6 ilyen a kerületbe!!!