Gondolom, hogy bizonyos K teri lenyek altal koroztetett 50-es lista azert nem tesz jot momentan az ilyen kezdemenyezeseknek.
Viszont arra kivancsi vagyok, hogy a tanulsagos topicot - ha el is laposodott a vegtelensegig a vegere, "a hogyan szolgal ma kedves egeszseged"- tipusu uzenetvaltasokkal, miert, kinek az iniciaitvajara torolte a moderatura, - nem eppen dicsosegere a demokratikus nyilvanossag szellemenek, ami irant szertve tisztelt kivalo allamelnokunk is oly peldado elszantsaggal tett tanubizonysagot eppen a minap. :-)
Netan ebbe is az urmeret alatti hiszteroida piszkalt bele, vagy a polforum kozismert prominensei ereztek utolag kinosnak abban valo explicit szerepvallalasaikat?
laatod solyom ur is azt mondta a mai ujsagban hogy az asszimilacio nem megoldas. mashol kell keresni a megoldast ezek szerint, talan a szegregacioban. egy parhuzamos tarsadalomban. abzug (a la murr k) asszimilacio. nemzetisegarulok az asszimilansok. eljen a nemzetiseg!
Ugyan meg nem tettem (bar nem tudhatom, hogy a megszolalo a jelzot milyen ertelemben hasznalta), de azert erdkelne, hogy milyen kovetkezmennyel jar? Jobb ha az ember ovatos.
Durch zärtlichkeit und Schmeicheln, Gefälligkeit und Scherzen............. /Ha szepen szolsz a nohoz......../ erti is ezt egy Ozmin, hiaba enekli neki a szobacicus
en szolzsenyicintol az elso kort olvastam ott nekem egy picit az jott aat hogy bele lehet szokni a borzalmakba is. bar mintha az embernek maradas is mukodott volna.
viszont fajgyuloletet is gyakran kodolunk idegenkedesnek, nemszeretemsegnek, kotelezo nekem szeretni a ciganyokat stb stb...
mindenki nezzen magaaba...
ezeknek a dolgoknak konkret meroszamai vannak. ha a ciganysag 20 evvel hamarabb hal meg mint az atlag annak konkret okai vannak es a tobbsegi tarsadalomnak konkret teendoi vannak. az hogy probalunk relativizalni, probaljuk a felelosseget elkenni az nem igazan franko...
vagy a tenylegesen kialakult szegregacio. ezekkel nincs mit tenni. nem kell ra semmilyen magyarazat hiszen a magyarazat ADOTT!