Élőlánc Magyarországért néven új zöld párt szervezésébe fogott a kudarcot vallott Roosevelt téri famentő akciójáról elhíresült Lányi András, a Védegylet egyik alapítója. Jó választási eredményre még a vele szimpatizáló civil szervezetek sem számítanak.
ok, akkor ezt a szoveget : Ki kell építeni a főváros túlságosan sugaras városszerkezetét fellazító gyűrű-irányú elemeket. magyarazd el nekem, hogy mennyire all osszhangban a korabbi akciokkal? csak en latok ellentmondast?
a masik, hogy egeszen depresszios kepet fest a varosok elsivarosodasarol, amibol mindenki menekul csak, de a valosag ennel arnyaltabb. pl. megindult egy eroteljes bekoltozes, mert az emberek egyreszt rajottek, hogy az agglomeraciobol eleg korulmenyes az autozas, masreszt a felnovo fiatal generacio kozel akar maradni a szorakozasi helyekhez. nekik viszont egyaltalan nem a nagy meretu lakasokra van szukseguk, hanem igenis a garzonmeretu kicsikre. nem veletlen, hogy egyedul ennek a piaca forog igazan bpen.
a masik, hogy szerintem ez a bankmonopoliumos szoveg meglehetosen elavult. tenyleg erosen tulbiztositjak magukat a bankok, de ennek reszeben az az oka, hogy egymassal eleg kemeny versenyt futnak (kevesebb az eszkimo) es emiatt megnott a kockazatuk.
>i>Viszont kezdetben azt probaltad magyarazni,hogy egy otlet attol jo vagy rossz,hogy hanyan bolintanak ra.
Már elnézést kérek (ahogy Horn Gyufa mondaná): én nem ötletről írtam, hanem választási programról. És ezt most is tartom, hogy egy választási program attól jó, hogy a polgár arra szavaz.
Igen.Szavazassal dol el,hogy ki valosithatja meg a programjat (vagy garazdalkodhat annak arnyekaban).Evidencia.Viszont kezdetben azt probaltad magyarazni,hogy egy otlet attol jo vagy rossz,hogy hanyan bolintanak ra.
meglehet. nem olvastam vegig a teljes programot, az atfutasbol ezek voltak azok a pontok, amik megmaradtak. ennek ellenere ugy erzem, ha engem nem tudnak meggyozni, akkor nalamnal konformistabb embereket plane nem.
amugy, nem tartom atgondoltnak a vagyonado es telekado kerdeset sem. olyan terulet, amit nem lehet okosan megcsinalni. sokan buktak mar bele.
aztan, igy atfutva nem tunt fel, de a kozlekedes fejlesztesere nem talaltam reszeket. pedig erdekelne, hogy milyen alternativat kinalnak.
Az égvilágon semmi bajom ezzel, csak annyit bátorkodtam megjegyezni (homlokommal a talajt érintve), hogy végső soron a választópolgár dönti el, hogy nekijó-e a programod.
Ugy erzem,hogy nem a program hianyossagairol vagy hibairol beszelsz,hanem arrol,hogy mi jut eszedbe a "csaladi gazdasagok" ilettve a "megujulo energiaforrasok" szokapcsolatokrol.
hat, pl, a csaladi gazdasagok, amit az elolanc is nyomna, tokeletesen mukodik a zoldsegtermeles, biogazdasag, allattenyesztes szinten, de pl. teljesen gazdasagtalan gabona termelesnel. es barhonnan ki tudnak minket mg termelesben szoritani, meg sajat hazankban is. ahhoz viszont, hogy akar a dragabbat is megvegyek, szukseges egy olyan gazdasagi szintet elerni, ahol az emberek megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy a dragabb hazait es biot veszik.
aztan, a megujulo energiaforrasok eseten a szelenergia nalunk erosen rossz hatekonysaggal mukodik, mert hianyzik hozza az allandoan fujo tengeri szel, viszont a zaj es latvany szennyezes miatt eleg sokan tiltakoznak ellene. sajnos a napcellak eleg dragak (mondjuk, magam sem bannam, ha kicsit megtamogatnak), de abban sem vagyok biztos, hogy ezeknek a gyartasa nem kornyezetszenyezobb, mint a fosszilis energia (mindenesetre, azt szamoltam ki, hogy nagyjabol 100 honap alatt jonne vissza a befektetett penz, ha egyaltalan nem kellene rafuteni a napenergiaval felfutott vizre. szoval, irrealis.)
viszont van egy csomo fosszilis energiahordozora gyartott eromuvuink, es akkor talan megiscsak az energiafu/nad iranyt kellene eroltetni, vagy legalabbis nem ellenezni.
ugy altalaban a program annyira altalanos, hogy nem veheto ki, hogy tulkeppen mit is csinalnanak. lehet, hogy sikeres helyi kozossegeket kellene eloszor felmutatni, de ahhoz meglehetosen szetszort tarsasag.
Nem volt idejuk meg ra,hogy akkorara nojenek,hogy komolyan tudjanak versenyezni.
Kell egy bizonyos mennyisegu tagsag,jeloltek,aktivistak,hogy egyaltalan komolyan lehessen versenyezni.Mindenesetre a program kivalo,alkalmas tagsag vonzasara.Az,hogy a vezetoseg eleg kitarto es jo partszervezo menedzser lesz-e majd kiderul.
Melyek szerinted azok a pontok a programjukban amelyek szembemennek az esszeruseggel,realitassal?
ez marhasag. egyszeruen nem tudjak megszolitani az embereket. sima vagdalkozassa, mindennek nekimenve nem is fog sikerulni. be kell latni, hogy egy 68-as attituddel mar nem lehet az emberekre hatni. szellel szembe nem fog sikerulni. ha a zoldek nem leszenk kepesek kompromisszumok kialakitasara, akkor soha nem lesz tarsadalmi beagyazottsaguk.
Egy csomo mindenben az underdog-nak szurkolok.Ez mar annyira belefer.:)
Nade komolyra forditva.Ma volt egy felig nyilt tanacskozasa az Elolancnak ahol az elozetesen kozzetettek szerint megbeszeltek a teendoket az onkormanyzati valasztasokra.Szoval legalabb tovabbcsinaljak.Az is valami.
gyanitom, hogy az onkormanyzati valasztasokig sem fogja osszeszedni magat a zoldoldal.
esetleg ha kepes lenne kevesbe csapkodni es az erzelmi hurok mellett esszeru javaslatokat, alternativat is hozni, meg eselye lenne egy 2010es valasztasokon. mondjuk nem olyat, ami mas orra ala tolja a nem kivant szemetet, mint ahogy azt az uromi es pborosjenoiek teszik.
Az Elolancban mar ugy 3-4 hete megindult a belso torzsalkodas, es a palotaforradalom elokeszitese Lanyi ellen. Hogy azutan mi marad az egesz kezdemenyezesbol, majd elvalik.
A kopogtatocedula-gyujtes utoso napjaiban hallottam egy olyat Lanyi Andrastol,hogy az Elolanc a civil szervezetek nyugis eletet kivanja elni a valasztasok utan.Eloadasokat tart,torvenyjavaslatokat dolgoz ki es barmilyen valasztas lesz a jovoben azon elindul,elobb-utobb sikerrel.
Azert en meg hozzatennem,hogy tagsag toborzasa is fontos lenne.
Hogy legkozelebb mar tobb jeloltet lehessen inditani akik mogott tobb aktivista tamogatasa all.
Ha tenyleg olyan komolyan fognak dolgozni,mint az elmult 2-3 honapban akkor van remeny a szervezet fennmaradasara,ami jo lenne.
A parlament az meg amugy is csak egy eszkoz dolgok eleresere.Vannak mas eszkozok is.