Ez sajnos egy nagyon alulértékelt topik, ahogy a BSG is szinte ismeretlen a szélesebb közönség elôtt. Ez a magam tapasztalata, az ismeretségi körömben 0 azoknak a száma akik végignézték, és csak néhány akik egyáltalán belekezdtek.
Jelentem, én másodjára is belevágtam, jelenleg 4.évad 1. részénél tartok. A harmadik befejezése ismét nagyot szólt, persze alaposan feltekerve a hangerôt mikor beindul az "All along the watchtower".
nyilván az alkotók is a jancsói művészi önkifejezés miatt tolják nagytételben, mert egyébként a v1.0 got nézőt nem érdekli csak a finom cselekményszövés és intrika
Értem, de nem értek vele egyet. Szvsz ha a got-ból kiveszed a csöcsössárkányosfélhorror elemeket és meghagyod az intrikus középkort, töredéke se nézné. Ja meg ha nem egy szárolt bestsellerből lenne forgatva.
Mindenestre én szeretnék egy eredetihez hű alapítvány sorozatot de szerintem esélytelen. Ha mégis lesz és és nem áll bele a földbe pár rész alatt (anélkül, hogy teletennék csöccsel meg gyilokkal) akkor jövök egy gigantikus meaklumpával
valóban, a bsg-ben vannak konkrét ütközetek, de azért nem ettől igazán jó a sori. az Alapítványban pedig sok olyan intrika van, keresem-üldözöm, elbújok, kijátszom a másokat momentum van, ami felér egy egész galaxist átölelő háborúval:) gondoljunk csak az öszvérrel foglalkozó kötettel. zseniális. nagyon akarom látni ezt filmen!
van egy jó csata még az Első Alapítvány idejében Kalgannal... igaz, ezen kívül nem igen :)
lenne azért sok jól megfilmesíthető rész, az Öszvér uralma, Trevize utazása a Földet keresve, a Solaria hermafrodita lakói, a Második Alapítvány utáni keresés/harc, a Gaia bolygó, a Második Alapítvány radiánsa és mentális erejük, a befejezés a Holdon Daneel-el is pazar lehetne.
szerintem a BSG-ről is ezt gondoltad volna, mielőtt kijött, ha tudod, hogy az eredetihez képest, egy intelligens scifi irányba tolták el. én nem félek. ez egy szűk rétegnek fog szólni, mint a BSG is szólt, de ezért lesz jó. nyilván nem jó alapanyag egy tömegsorozat elkészítéséhez, de szerintem nem is ez a cél.
Én se a fénykardpárbajok miatt olvastam ki az első 3 kötetet 13 évesen (na jó, eredetileg azért vettem meg mert bele voltam bzulva a starwarsba és ugye ott volt a 2. kötet az Alapítvány és Birodalom én meg azt hittem hogy Az a Birodalom amelyik vissza szokott vágni) szóval én örömmel megnéznék belőle egy 1:1ben elkészített sorozatot de biztos vagyok benne, hogy amerikai fiatalok millióit nem ültetné a TV elé hetente, hogy akkor most Seldon jól matekozta-e ki a jövőt