Sziasztok! A "Brazil" c. filmet keresem, lehetőleg legalább magyar felirattal. Sajnos nem emlékszem, hogy a tv-ben szinkronos volt-e... DVD-n, CD-n is. Itten: farkas kukac baja pont hu
Ha még aktuális, a film a Roald Dahl Meghökkentő meséi közül való. Ezek speciel éppen most mennek hétfőn és kedden a Filmmúzeumon. Én elkezdtem őket felvenni (UPC direct - DVD felvevő). Bár már meguntam és nem veszem fel mindet, de ez speciel megvan. Ha kell értesíts. Ennek a résznek a címére nem emlékszem, de szólj ha csak a címe kell.
Keresném a "The Aftermath" című 1981-es sci-fit, amiben visszatérő űrhajósok azt hiszik, hogy vége a földnek. (lásd lentebb). Sehol nem találtam meg.
Valamint, keresem Robert Merle Malevil című szintén világvége sci-fijéhez feliratot bármilyen nyelven, vagy magát a filmet angolul, németül vagy magyarul.
Sziasztok! pár éve láttam egy filmet, ami egy "inteligens" önálló tanulásra alkalmas katonai repülőgépről szólt, amely egy véletlen hiba fojtán "öntudatra ébred" és úgy dönt, hogy nukleáris csapást mér az oroszokra. A főhősnek, hogy megakadályozza a harmadik világháborút, meg kell akadályoznia ezt a támadást. De a Gép még így is kilő egy nukleáris rakétát, és megsemmisít egy szerencsétlen hegyi karavánt, stb, stb. egyébb izgalmas kalandok szerte a földön.
Ha valaki tudna segíteni azzal hogy emlékszik a film címére, köszönettel venném.
Én is keresgélek, pillanatképek ugranak be a filmből, egy régi sci-fi:
Valami Omega-hatalom volt benne, s a főszereplő pasinak ezeket kellett megsemmisítenie.....aztán egy olyan kép is beugrik, hogy roncsok között megy motorral, és közben belelőnek egy nyilat a combjába......
Nagyon keresem a Sztálin című filmet, amelyben Robert Duvall volt a Sztálin, és az Usztics Mátyás volt a Jezsov elvtárs. Ez egy nagyon pontosan történelmi hűséggel rendelkező film volt. Nekem megvolt egy vinyón, de megállt, és elveszett.
Sziasztok, keresek egy filmet, amiből nem is egy jelenetre, inkább csak egy mozzanatra emlékszem: egy háromrészes nagy tükörnek mozgatják valahogy úgy a szárnyait, hogy a különböző helyen lévő tükrözött személyek (tárgyak) egymás mellé kerülnek. Tuti, hogy egy ismert művészfilmben volt (Bergmanra tippelnék). Hátha valaki ráismer ennyiből... Köszi jános
sziasztok!
nem tudja vki, hol lehet be szerezni francis ford coppola: the conversation (magánbeszélgetés) cimu filmjét?
állitolag zsenialis film, és nekem nagyon kéne!
szal ha vki tud vmi infot, pliz irjon!
Én már az m1-nek is írtam, hogy legalább egyszer adják le újra. Természetesen válaszra sem méltattak így arra következtetésre jutottam, hogy mivel a film kubai és mi 'amerikai szövetséges barátaink hű csatlósa' :) kultúrális embargót is folytatunk a gonosz tengelye ellen s nem vesszük meg az újbóli vetítés jogát. (kiadni sem fogja Mo-on senki)
Pedig a rajzfilm volumenében a Macskafogóval egyenértékű!!!!
És még izgatásképpen megpróbálok egy linket küldeni mindenkinek e frenetikus rajzfilm -legújabb- második részéről (persze a tippet elküldtem a királyi televíziónak is, gondolom potyára.) www.cubacine.cu/vampiros
Hello Mindnekinek ! Egy filmben hallott zene címét keresem Lehet hogy más filmekben is hallható volt amiben biztos az a következő volt: Bilkó főtörzs című vígjáték (Steve Martin) ban volt hallható,mégpedig amikor megérkezik a körlethez az ezredes (Dan Aykroyd) meg Thorn őrnagy, és a laktanyarádióban megszólal a zene(ezt keresem). Ez a zene figyelmezteti Bilko-ékat hogy veszély közeledik, és mindent gyorsan elpakolnak András
Ja, az előbb lemaradt a csatolt kép. Meglehet, most is le fog maradni: először csatolnék képet az indexen, s egyrészt észrevehetően másképp kell, mint más fórumokban, másrészt a csatolás folyamata sem igazán világos számomra így, első blikkre.
A második film szerintem a HÁRMAS SZÁMÚ ŰRBÁZIS (Saturn-3) című sci-fi, mely kb. 1 éve DVD-n is megjelent itthon. A 3 főszereplő: Kirk Douglas, Farrah Fawcett és Harvey Keitel.
-egy kb kozepkori tarsasag valami barlangba megy akol egy fura veresfeju szerzettel szot valtanak aztan a veresfeju ramutat a tarsasag egyik tagjara akinek felrobban a hasa
eddig mertuk nezni
a masikat a tv-ben lattam vagy 20 eve talan angol film volt
-egy urhajon vagy bazison egy rosszban santikalo tiszt valami robottal kiserletezget (nem biztos) es a robot elszabadul es gyilkolni kezd
azt hiszem valami godorbe csalassal gyozik le vagy probalkoznak ilyesmivel
Sziasztok. Mint fórum-topic indító, hadd mondjam el azt, hogy eredetileg nem arra szántam ezt a topicot, hogy valamelyik filmet, amit ismerünk név szerint, itt elcsereberéljük, beszerezzük. Arra ott van a bolhapiac, a kölcsönzők, a hirdetések...
Igazából arra lenne jó a topic, hogy régen látott filmhez, aminek a tartalma valamelyest rémlik, közösen megtaláljuk a címet. Így már gyakorlatilag pofon egyszerű beszerezni bármilyen filmet, ha megvan a pontos címe. A mai világban... hadd ne adjak tippeket.
Szóval, kicsit visszaolvasva, két filmhez továbbra sincs meg a cím:
1) politikai sci-fi, nem valami híres. Az USA elnökének (aki egy nő) tanácsadói kiszámítják, hogy meg fogják gyilkolni. Visszanézik a meggyilkolt korábbi elnökök adatait, és évszám alapján az jön, hogy a jelenlegi elnököt is lelövik. Eztért aztán nagy ceremónia közepette megváltoztatják az évszámot, hogy a "problémásat" átugordják. De a végén persze csak megölik az elnöknőt.
2) Sci-fi. Egy szigeten játszódik, ahová be vannak zárva az emberek, de először ezt nem tudják, csak később esik le nekik. Fehér oszlopok között kifeszített, láthatatlan energiafal öli meg a menekülőket. Talán valami "éden" szó lehet a címében, mert így reklámozták a szigetet. Valami "menekülés édenből" rémlik, de lehet, hogy tévedek...
Mindkettőt 80-as évek közepén láttam. Aki tud segíteni, írjon. Köszi.
Még egy dolog, asszem ebben a filmben (Ha eljön a holnap) volt egy állati jó poén amikor a nagymenőket megszívatták egy rakat "számítógéppel".
A számítógépeket pici dobozban szállították le nekik SUCABA néven. Már gyanitották hogy gáz van (pici, gyors, könnyű), mire az egyik rájött a tükörbe nézve hogy a SUCABA felirat az ABACUS-t takarja. :)))))))
Sziasztok, ' 70-es évek, a Némó kapitány talán csehszlovák, talán lengyel feldolgozása, a történetben több animációs rész is volt - tud valaki róla valami közelebbit?