Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.04 0 0 865
Eddig csak a poggyászban kerestek kész bombát,ezzel a technikával megpróbálják a bomba és fegyver bármilyen (akár darabokban történő) fedélzetre juttatását megakadályozni.Nyilvánvaló,hogy ez lehetetlen...a plasztik nem nagyon vet a röntgenben semmiféle gyanus árnyékot,elektronika,gyújtószerkezet számos módon rejthető.Éles fegyverszerű tárgyak is feljuttathatóak,a pilótefülke lezárása pedig inkább paródia,mint komoly intézkedés.Mindenki egyenként történő alapos motozása pedig nyilván kivitelezhetetlen,plusz elviselhetetlen mértékű ellenérzést ébreszt az emberekben(érthető módon).Gondolom Te sem szivesen ülnél egy nyaralás kedvéért repülőre,ha előtte mindenedet elvennék,meztelenül várakoznál egy helyiségben megalázó módon a felöltözött fegyveresek közt a teljes (külső belső) átvizsgálásra,stb.Ez gyakorlatilag azt jelentené,hogy az állam minden polgárát(puszta óvatosságból) veszélyes bűnözőként(vagy ahhoz hasonlóan) kezeli,ez pedig nyilván elképesztő badarság.El kell fogadni:a civilizált világ amely nagymértékben az élet féltésére és tiszteletére épül képtelen harcolni és hatékonyan védekezni az életet semmibevévő fanatikusokkal szemben.Csak aránytalanul brutális,és erkölcsileg ma már nem elfogadható lépésekkel lenne képes ismét "diadalmaskodni":(rasszista szempontok bevezetése,millitalizáció,határzár,fegyverek és hadseregek gondolkodás nélküli bevetése,ha kell ártatlanok legyilkolása).A második világháborút ma az usa részben elvesztené(akár később vietnamot),mert nem lenne politikus aki ártatlan gyermekek,asszonyok,öregek stb ezreinek nukleáris tűzben elhanvasztását,lassú kínhalálát aláírná manapság.Viszont az egy kamikaze zéró=egy anyahajó,igen rossz arány volt már akkor is.Ha japánt nem "állítják meg" ilyen drasztikus módon akkor ott,még legalábbis jópár évig harcolhattak volna az öngyilkos fanatikus sereg ellen,dollármilliárdokat és fiatal életek ezreit áldozva fel.
Előzmény: alfredoo (863)
Datavaú Creative Commons License 2005.09.04 0 0 864

Na, ez így már végre egy korrekt magyarázat. Köszönöm.

Ebből az is következik, ugye, hogy pl. a testékszerek látszanak, de a szervezeten belüli esetleges fémtárgyak nem? Tehát ha lenyel valaki egy kapszulában valamit, azt nem mutatja ki.

Előzmény: Törölt nick (858)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.04 0 0 863

mh

meg gondolom hogy nem feemes dolgok lesznek. hanem atalakulnak. peldaul a borondok csomagolasaba is el tudnak rejteni robbanoanyagot. biztos a robbanoszerkezetek, huzalozasok eszrevehetok jobban de ez leginkabb technikai kerdes. vegul is eleeg szar ugy ez az egesz. gondolom a repulogepek pilotafulkeit fogjak elvalasztani a torzstol. ilyen esetekben a kar eleeg jol csokkentheto.

Előzmény: Törölt nick (861)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.04 0 0 862

rinpocse

nagyon egyetertunk. es ez, sajnos, azzal jar hogy a legiforgalmat fogjak meg. mindenkit motozzanak meg tetotol talpig es egy repulore torteno felszallas nyugodtan vegyen igenybe 24 orat. nem kotelezo repulni, nem kotelezo sietni. izraeli gepen nem szokott robbanas lenni mostanaban, de eleeg alaposan kikerdezik az embereket es atnezik a csomagokat.

vegul is nyugi. minden az emberi eletert van. utazni meg nem kotelezo es nem kotelezo gyorsan utazni. nem fogok csodalkozni azon sem ha csak egy bizonyos 'berletes' kor juthat fel majd a metrokra kulon ellenorzes nelkul. a tobbi meg vagy megy gyalog vagy megmotozzak. meztelenul es alaposan. az allam kotelessege hogy allampolgarai eleterol es biztonsagarol gondoskodjon. elsorendu kotelessege.!

Előzmény: rinpocse33 (856)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.04 0 0 861
Azt kell megérteni,hogy ezek igen kis dózissal működnek ma már.Egy műtétet "végig CTvel nézve" szoktak elvégezni(lényegében folyamatos gyenge röntgen,ami mozgóképet ad),ami akár több óra,a beteg mégsem kap végzetes sugárdózist.Ahhoz,hogy a reptéren ezt a dózist megkapd,elég sokat kell utaznod. Általában itt is az emberi hanyagság a lényeg és a legfőbb probléma.Illetve,hogy valóban profi támadás ellen mit lehet tenni,nem csak a kisstílű próbálkozások ellen és a nép mengyugtatására szolgálnak-e ezek az intézkedések.(?).(De igen,csak arra).Profi terrorista képes úgy elrejteni szinte bármilyen támadásra alkalmas eszközt,hogy az átvilágítás se találja meg.
Előzmény: rinpocse33 (860)
rinpocse33 Creative Commons License 2005.09.04 0 0 860
Így van! Minden sugárzásnak van egy energia tartalma! Amikor sugárzás ér minket, ennek az energiának egy része átadódik a sejteknek, illetve az őket alkotó molekuláknak. Ez a plusz energia gerjeszti a molekulákat, amelyet hő formájában vagy lead a szervezet felé ( lásd a cikket, ha sok energia éri az embert akkor megsülhet is akár), vagy valamilyen formában eltárol, mondjuk úgy, hogy a molekulákat szétkepcsolja, ezen gerjesztett állapot miatt, ami mondjuk szabad gyökök felszabdulását és végső soron rákot okozhat. (Nem vagyok sem biokémikus sem hasonló, de valaki pontosítson vagy cáfoljon meg)

Nem hinném, hogy pont a repülőtéri röntgen(?) miatt betegednénk meg, hanem a szervezetet ért sugárzás összeadódik, az életünk során. Ha a sugárdózis elér egy kritikus értéket, akkor fejtheti ki káros hatását. Sok kicsi sokra megy alapon.
Látható, hogy a cikkben írt cipőboltokból is nagyon gyorsan eltünt a röntgen készülék. :-))

Előzmény: Törölt nick (858)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.04 0 0 859
Nem röntgent,hanem......varázsolnak?:) Marslakóktól kapott technika,51es körzet?:))) Mindössze arról van szó,hogy a korszerű "átvilágító" röntgenberendezés a rendelői "primitív 100éves technikájú" nagy filmre képet adó változathoz képest 10000szer kisebb "dózissal" dolgozik,azzal is csak pillanatokra.(mert nem filmet hanem röntgenkamerát használ)Bizonyára okozhat a filmen némi plusz expozíciót,de a film tokja is útban van még neki.Bár nem ólomkazetta,azért a fémtárgyak a bőröndben (gránát,pisztoly:)) mindíg sötétek!Tehát a fém engedi át legkevésbé a sugárzást,vagyis a kis dózis és a filmtekercs tokja elég ahhoz,hogy észrevehető változás ne történjen a film minőségében.
Előzmény: Derek (848)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.04 0 0 858
A röntgen mint bármely sugárzás részben elnyelődik,részben áthatol részben visszaverődik egy anyagról.A sima röntgenkép az átmenő sugarat használja,azért a teljes test áthatolás menti átlagsűrűségét látod a képen.A ruhát nem azért veszik le arról akit röntgeneznek,mert a ruhán nem megy át,hanem,hogy a ruhája ne kapjon besugárzást,illetve az esetleges matrica-varrás-szegés-gomb,stb képe ne zavarja vagy tévesze meg az orvost.Itt viszont a "paciens" által visszavert sugárzást használjuk.Mivel a bőrfelszin is egy adott mennyiségű sugárzást visszaver(nem sokat),a gépet úgy állítják be,hogy ezt mutassa.Így a más jellegű testre erősített tárgyak jól látszanak a ruha alatt,hiszen nyilván más mennyiségű sugarat nyelnek el és vernek vissza.A ruha maga viszont nem "takar",hiszen egészen más a viszaverő képessége mint a bőrfelszinnek,ugyanakkor bőven áthatol rajta a sugárzás,tehát van ami a "következő rétegről" visszavert képet adjon.(ez az ami sima fénynél nincs így,ott csak "áttetsző" fényt jobban áteresztő ruházatban sejthetőek a test körvonalai) Én gyanítom,hogy az un "kémtechnikában" már kisebb-nagyobb erőfeszítéssel évtizedek óta lehetséges volt ilyesmi,csak most a terror elleni harc keretén belül "előjöttek" vele és tömegesen szeretnék alkalmazni.
Előzmény: Datavaú (855)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.04 0 0 857
http://www.fda.gov/bbs/topics/CONSUMER/CON00261.html
rinpocse33 Creative Commons License 2005.09.04 0 0 856
Én egyáltalán nem akarok meghalni, se egyiktől, se másiktól! Szerintem senki sem!
Arról van szó, hogy igenis az állam túlkapásitól is óvni kell magunkat. Tényleg a legfőbb érték, ne a piacon kevesek által szerzett mégtöbb haszon legyen, hanem az emberi élet minőségének javulása! A lényeg pedig rohadt nagy vonalakban az lenne, hogy a demokrácia nevében ne csak a lózungok és a duma lenne, meg a parasztvakítás, hanem tényleges, helyes cselekedetek sorozata. Én ezt várom el az államtól! Főleg hogy adózom, tehát még fizetek is érte!
Bocs, nem akartam megváltani a világot!
Előzmény: Törölt nick (854)
Datavaú Creative Commons License 2005.09.04 0 0 855

De egy kulcsszó nem magyarázat. Hol írták le?

Én főleg azt nem értem, hogy miért rajzolná ki a lágy részek kontúrjait. A röntgen áthatol ezeken, akár viszaverik, akár nem. 

Előzmény: Törölt nick (853)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.04 0 0 853
Dehát már leírták egyszer.A kulcsszó a visszaverődő röntgen.Nem semmi technika,vajon mobiltelefonba épített változat mikor várható?:)
Előzmény: Callie (851)
rinpocse33 Creative Commons License 2005.09.04 0 0 852
rákerestem:

http://www.wg-plc.com/international/security/ZbackscatterPortal.html

ezt nézdd meg!
Előzmény: lagavulin (850)
Callie Creative Commons License 2005.09.04 0 0 851

Derek

Te mint aki a tűzközelben vagy, és reál végzettségű, nem tudnál segíteni abban,hogy ez a "backscatter" milyen módon működik, mi köze a röntgenhez, hogy rajzolja ki a test kontúrjait, stb? a 837-es hszben van egy kép, arra reagálva már megfogalmaztam ezeket a kérdéseket, de nem érkezett válasz.

Előzmény: Derek (848)
lagavulin Creative Commons License 2005.09.04 0 0 850

Készséggel elismerem, ha tévedek. Szerény tudásom szerint valószínütlennek tartottam, nem lehetetlennek. Megmondom az őszintét, még mindig kételkedem abban, hogy a kamion- vagy hajó (akár szúrópróbaszerü) ellenőrzése röntgensugárzást felhasználva müködne. Arra gondolnék, hogy valamilyen olyan módszerről  lehet szó, ammit nem ismerek.

Kétségeim vannak a szúrópróba szerű ellenőrzés hatékonyságában - ebben a vonatkozásban. A BKV-nál működik a szúrópróba, tegnap láttam :-)

Előzmény: rinpocse33 (840)
rinpocse33 Creative Commons License 2005.09.04 0 0 849
Valóban, a kaja besugárzásos fertőtlenítése bevett szokás!
Kérdés az, hogy rövidtávon úgy tűnik, hogy ez lehet megoldás, de a hosszútávú hatásokkal nem számolhatnak.
Ha megeszünk valamilyen sugár kezelésen átesett ételt, annak maradék sugárzása, az a testünkbe kerül, amely tovább terheli a szervezetünket. Ok, elfogadom, hogy ennek, látható(!) rövidtávú egészségügyi kockázata nagyságrendekkel kisebb, mint mondjuk, ha ételmérgezéssel korházba kerülnénk.
Mi nem vagyunk kaja! Mi még élünk, ezért szerintem NE terheljenek meg sugárdózissal!
Ez más kérdéseket is felvet, pl mi az amit megeszünk. A génkezelt dolgok, amelyeknek nincs rövidtávú hatása, de hosszútávon nem mondja meg senki, hogy mik lesznek a következmények. Az USA rengeteg génkezelt növényt termeszt, gazdasági alapon szorgalmazza a génkezelt terékek piacbővítését, pl EU-ba. Nyílván, mert náluk is legfőbb érték az ember, nem a pénz, á dehogy.
Szerintem kár naívnak lenni, abban, hogy simán lesugarazzák az embereket, hogy egy több millió dolláros repülő nehogy felrobbanjon, s több száz ember meghaljon, óriási anyagi és presztízs veszteséget okozva a légitársaságnak. A sorrend pedig ez: repülő, ember!
Előzmény: Törölt nick (847)
Derek Creative Commons License 2005.09.04 0 0 848
Vilagos, hogy nem lett baja .,mert nem rontgent hasznalnak:-))
Előzmény: Törölt nick (846)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.04 0 0 847
"People are just beginning to understand the seriousness of food-borne illness, caused by bacteria and bacterial by-products, which has recently renewed the interest in irradiating foods," asserted George Pauli, Ph.D., Director of the Division of Product Policy, U.S. Food and Drug Administration (FDA). The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) estimates that every year in the US 76 million people get sick, more than 300,000 are hospitalized, and 5,000 Americans die because of foodborne illness. Ultimately, the expense for this preventable disease becomes the taxpayer's burden.

"Moreover, there is additional pressure from the meat and poultry industry to promote irradiation, as recalls due to bacterial contamination are becoming very expensive," states Dan Henroid. The meat industry has had to convince the public that it is providing a microbial safe food product, particularly after the recent high-profile outbreaks of Escherichia coli and Listeria..."
Előzmény: rinpocse33 (844)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.04 0 0 846
Több mint 100 alkalommal vittem át a reptéri röntgenen professzionalis szines filmet. Negatívot, diát, közepes és magas érzékenységüt. Volt olyan, hogy egy út alalmával 3x is átment a röntgenen. Soha semmi baja nem lett.
De járnak a buszok, vonatok. Ott még nem használnak röntgent. Momentán.

alfredoo Creative Commons License 2005.09.04 0 0 845

rinpocse

vegul is jo hogy beszelunk errol. egyetertek hogy lehessen valasztani. lehessen peldaul valasztani a teljes testi motozast ha valaki feel a sugarazastol.

az is eszembe jutott hogy nem is kell IGAZAN sugarazni, eleeg ha mindenki ugy tudja hogy egy legy sem bujhat meg a ruha alatt mert sugaraznak. ezekutan teljesen felesleges a tenyleges sugarazas.

abban is egyetertunk hogy ne legyen kivetelezes. nehogy mar csak az arabokat, magyarokat sugarazzak hanem mindenkit.

a szegyenlosseget nem tekintem szempontnak, orvos elott is minden tovabbi nelkul levetkozunk. a harcmodort nem mi talaljuk ki hanem rank kenyszeritik. barmilyen kivetelezes emberek halalaval jarhat.

es talan a globalizacio elorehaladasa meghozhatja azt hogy egyetlen szervezett ero sem fogja az ilyesfajta terrorizmust tamogatni. elkepzelhetetlen lesz. anyagyilkossagok ellen sem kell kampanyolni es ellenorizni az embereket mert gyakorlatilag senkinek nem jut eszebe hogy megolhetne/meg kellene olnie az edesanyjat. tehat olyan ritka az esetszam hogy nem kell ra protokoll. pedig ez egy egyszeru tabubol fejlodott ki. tehat csak egy szokas hogy szeretjuk es becsuljuk edesanyankat es eszunkbe nem jutna megolni.! nevelhetoek vagyunk. ki kell talalni az elkepzelhetetlen dolgok taarhaazaat.

Előzmény: rinpocse33 (844)
rinpocse33 Creative Commons License 2005.09.03 0 0 844
Alfredoo!
Legyünk optimisták! Legyen Igazad!
Jelen technikai tudásunk alapján persze, nem ártalmas! Vezessék be, bár más szempontok szerint is aggályos ezen eszköz használata! Gondolj bele egy apáca átvilágítása pl. (nem zárhatjuk ki termszetesen, hogy egy reverendába öltözött terroristával van a hatóságnak dolga)
Más módszer nem létezik? Végezzék a hatóságok a dolgukat, erre találták ki a titkosszolgálatokat.
Ne sugarazgassanak már, minden dolgozót!

Egyébként én csupán az egészből arra akarok kilyukadni, hogy mint mindenben, a mértéken van a hangsúly! Fontos lenne megszabni a határt, visszacsatolás civil kontrol segítségével szabályozni, hogy még a legnagyobb államok is betartsák ezen kényes szabályokat, s ne sérülhessenek legalább a legalapvetőbb emberi jogaink! Azért van a civilizáció, azért jöttünk le a fáról, azért viselünk ruhát! Nem lehet ezt a szbályt csak úgy áthágni, a terrorizmus elleni harc jegyében!

Előzmény: alfredoo (843)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.03 0 0 843

rinpocse

akkor induljunk ki abbol hogy a vilagon ervenyes eloirasok nem fogjak lehetove tenni karos mennyisegu sugarzasok alkalmazasat ilyen ceelokra.

ugy tudom hogy a reptereken hasznalt rontgen meeg a filmeknek sem aart.

tehat indokolatlannak tartom az egeszsegi artalommal torteno riogatast. a hasznalando rendszer pontos parametereit sem ismerjuk. de biztosra vehetjuk hogy bevezetesenel az egeszsegugyi kerdes is fontos szempont lesz.

a repteri berendezeseknel vedoruha nelkul uldogelnek az alkalmazok. az orvosi rendeloben gondolom 100x adagot kapunk es a hasznalo soha nincs a kornyezetunkben.

egyebkent a fel nem fedezett terrorista sokkal nagyobb egeszsegugyi karosodast tud bennunk okozni. emlekszel a cipotalpas robbantora? nem fulelik le, akkor 100 ember elpusztul. ki az isten gyanakszik egy cipofuzojet megkoto emberre?

vallalod az esetleges aldozatokat?

Előzmény: rinpocse33 (842)
rinpocse33 Creative Commons License 2005.09.03 0 0 842
Off
Nyílván nem tudtam!
:-((
Bár már az index elődjét is olvastam....
Nekem a nickem fontos, nagyon szeretem, évek óta így vagyok a neten, sorszámozva általában... Mert hát több rinpocse szaladgál a világban :-)

Mit akarok komolyra venni?????? Tényleg nem értem!

Szerintem Te sem értettél engem, amíg nem olvastad a cikket.....
On
Előzmény: alfredoo (841)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.03 0 0 841

rinpocse

altalaban erzekelem az ironiat. es a felhaborodasod sem ironikus volt, hanem felhaborodasos felhaborodas.

en meg nem vagyok olyan felhaborodas parti.

(az hogy irom hogy altalaban erzekelem az ironiat az most is igaz volt. ironikus felhangjaid ellenere kerdeztem hogy ezt komolyra akarod venni?)

volt itt egy rinpocse aki decemberben hunyt el. r.i.p.

Előzmény: rinpocse33 (839)
rinpocse33 Creative Commons License 2005.09.03 0 0 840
Tévedés!
National Geografic valamely adása ! Megcsinálták! Tényleg alkalmazzák az említett kikötőkben. Szúrópróba ( matematikai statisztikán alapuló mintavételes ellenőrzés) szerű alkalmazása, miért ne lenne lehetséges?
Kamionoknál Magyarországon is gyakorlat vám ellenőrzéseknél!

Az index cikke nem említi az alkalmazott módszer milyen energia tartományban dolgozik. Az viszont egyértelmű, hogy aktív technikát alkalmaznak, azaz valamilyen sugárzásnak teszik ki a személyt. A fém detektoros ellenőrzés passzív vizsgálat, a fém ferromágneses tulajdonságát használják ki. Bármilyen, legyen az a legkisebb sugárterhelés, hozzáadódik az amúgy is tekintélyes sugáradaghoz amit az ember az élete folyamán kénytelen elviselni!

Előzmény: lagavulin (830)
rinpocse33 Creative Commons License 2005.09.03 0 0 839
Alfi!
Nem érezted ki az íróniát? Hidd el, amit írtam félig komoly. A másik fele, pedig megtörténhet és azzá válhat! Ez pedig veszélyes, dolog! Nem szabad túlzásokba esni senkinek, főleg a nagytestvérnek!
A nickkem, pedig nekem is kedves!
Előzmény: alfredoo (824)
Datavaú Creative Commons License 2005.09.03 0 0 838

Ez tényleg olyan kép? Nem értem,bár nem vagyok szakértő, lehet, hogy nyilvánvalónak kellene lennie.

Szóval: itt mintha a bőrfelület kontúrjai rajzolódnának ki. Én meg úgy tudom,hogy a röntgensugár áthatol a bőrön, és a csontozatot mutatja.  Azért is használják a töréseknél, tüdőszűrésen stb.

Ez ellentmondás. Vagy nem röntgen, vagy kamu kép, vagy új infók kellenének: "amikor a röntgen mást csinál, mint szokott."

Előzmény: SpM (837)
SpM Creative Commons License 2005.09.03 0 0 837
Íme:
Susan Hallowell, TSA
Előzmény: Datavaú (836)
Datavaú Creative Commons License 2005.09.03 0 0 836

Köszi.

Akkor ezzel mit lehet kimutatni? a fémtárgyakat, csontokat, testékszereket és mág valamit?

Előzmény: SpM (835)
SpM Creative Commons License 2005.09.03 0 0 835
A backscatter:

Az ügyfelet falhoz állítják és diffuz röntgensugárral megszórják.
A visszaverödö sugarakat fogja fel a kamera.
Előzmény: Datavaú (834)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!