Keresés

Részletes keresés

digium Creative Commons License 2015.09.04 0 0 2693

Félreértettél, mert tökéletesen elégedett vagyok az anyaggal, pont azt hozta, amit vártam tőle.

Inkább fordítsuk meg a kérdést, miért akarsz eps zsalus rendszerből építkezni?

Előzmény: madottati (2692)
madottati Creative Commons License 2015.09.03 0 0 2692

Szia! Köszi!

Esetleg bővebben tudnál írni róla, ahogy kiveszem a szavaidból nem vagy teljesen elégedett?

Előzmény: digium (2691)
digium Creative Commons License 2015.09.02 0 0 2691

3 éve építettem prokiból, de csak azért, mert ebből már a 25 centis is hozta az előírt vastagságot (itt a beépíthetőség 10%). Az utólagos hőszigetelés pedig már nem számít a beépítettbe... Legközelebb is csak ilyen paraméterek esetén alkalmaznám. Egy távolabbi szomszédom ugyanilyen megfontolásból épít pth 30k-val első körben szigetelés nélkül...

Van előnye is a rendszernek, de van ugyanannyi hátránya is. Mérlegelni kell, hogy mire van szükséged.

Általános esetben jobb a sima 30 nf tégla vagy 20 cm silka + minél több grafitos hőszigetelés, természetesen rendes szakival készíttetve, jó légzárással, belül vakolva. Így sokkal nagyobb a belső hőtároló tömeg, és könnyebben is eladható netán.

Előzmény: madottati (2690)
madottati Creative Commons License 2015.09.02 0 0 2690

Sziasztok! Hamarosan építkeznénk és gondolkodunk a prokoncept vagy isotech házakban. Van valaki akinek nemrég épült hasonló? A neten sokat olvastam róla, de érdekelne valós tapasztalat is olyantól aki már benne is lakik.

Köszönöm!

A6 2.5TDI Creative Commons License 2015.07.09 0 0 2689

Olyan kivitelezőt keresek aki Leier Mesterfödém kivitelezésre tud árajánlatot adni és megegyezés esetén még nyáron kivitelezni is.

Tama234 Creative Commons License 2015.07.03 0 0 2688

Engem érdekelne a véleményed. Megosztod velünk?

NemBor Creative Commons License 2015.06.26 0 0 2687

Mondjuk nekem tapasztalatom is van, és véleményem is. Szívesen meg is osztom. Kivitelezést is tudok mutatni.

Tama234 Creative Commons License 2015.06.24 0 0 2686

Olyan kivitelező céget keresek, aki Prokoncept, Thermblok, Isoteq vagy Isoshell technológiával épít családi házat. Személyes tapasztalatot szívesen fogadok és még a gyártót sem választottam ki, ezért ha erről van véleményetek, akkor az is érdekelne.

KömKel Creative Commons License 2015.06.11 0 1 2685

A zöldtetőnek nagyon komoly önsúlya, és az eső után komoly pluszterhelése van. Még csak az épitész sem tudja megmondani, mik lehetnek alternativák ekkora fesztávon, MINDEN esetben statikusnak kell számolnia.

Az E gerendát nem keverheted össze ilyen módon, mert az béléstesttel és felbetonnal együtt van "rendszerben". Alternativa lehet még az LMF födém, vagy akár a Leier födémpalló is.

Előzmény: A6 2.5TDI (2683)
Gaspar_IsoteQ Creative Commons License 2015.06.10 -1 0 2684

Bár konkurencia, de javaslom, hogy vegye fontolóra az IsoteQ födém használatát, amely hőszigetelt, könnyített monolit födémként pontosan megfelelne az igényeinek. 

Termék: http://isoteq.hu/professional-fodemelem/
Felhasználási példa: http://sopron.isoteq.hu/?portfolio=fodem-vasalas-betonozas 

További infóért, ajánlatért forduljon hozzánk bizalommal: isoteq@isoteq.hu 

Előzmény: A6 2.5TDI (2683)
A6 2.5TDI Creative Commons License 2015.06.09 0 0 2683

Sziasztok,

Az alábbiakkal kapcsolatban ha volna jótanács azt megköszönném.

9mx7m-es (belső fesztáv 6.60m) garázs+műhely zöldtetős födémét az építész duplázott "E" gerenda+hagyományos födémbéléstest+vasalt felbeton szerkezettel tervezte meg hogy megfelelően bírja a zöldtető rétegrendjét és terhelését. A falak (20-as beton zsaluelem vasalva kibetonozva) már állnak, oldalanként 4-4 db 30x30-as vasalt pillérrel, felül monolit 30-as betonkoszorú.

Azóta is motoszkál a fejemben hogy az E gerenda + béléstest kombót ki lehetne e váltani valamilyen könnyebb de legalább ugyanilyen teherbírású megoldással, pld. E gerenda + fabeton béléstest, E gerenda + prokoncept födém zsaluelem, stb...

Hozzáértő javaslatokat örömmel vennék!

Üdv, Balázs

Roadati Creative Commons License 2015.04.18 0 0 2682

Üdv.Mi kartalon vagyunk,nem olyan távol .4 éve lakunk PKC házban.Ha érdekel,és szeretnéd megnézni ,hívj fel4 70 70 85528

NemBor Creative Commons License 2015.03.11 0 0 2681

Természetesen van. Dobj egy e-mailt.

bornemissza.adam@freemail.hu

Előzmény: gyozoa (2680)
gyozoa Creative Commons License 2015.03.07 0 0 2680

Sziasztok!

A közeljövőben szeretnénk Prokoncept/isoteq.... ház építésébe belefogni Esztergomban. Keresünk megbízható kivitelezőt, akinek van prokoncept tapasztalata. Tudtok ajánlani valakit, aki a környékünkön is vállal kivitelezést? Vagy már az is segítség lenne, hogy kit kerüljünk el....

Esetleg van itt valaki, aki a környéken lakik ilyen házban?

Köszönöm a segítséget!

kneissl Creative Commons License 2014.12.05 0 0 2679

Te már nyomtál 6-7 sor ( 1,5 m magas) EPS zsalu falat betonnal mixerből egy szuszra?

Csak azért mert:

- tökmindegy milyen átkötőd van, a belső oldalon az 5 cm vastag eps lap az átkötők között fog kiszakadni, és nem az átkötőnél...

- ha három sornál többet betonozol, akkor el kell érned, hogy a beton zsalunyomása elég kicsi legyen ahhoz, hogy az 5 cm EPS a belső oldalon kibírja - ezért földnedves betont nyomsz a zsaluba, ami kvázi magában megáll - amitől olyan szép darázsfészkes betonfalad lesz, hogy tökmindegy ilyen milyen összekötőt használtál.

Persze lehet erősíteni a belső oldalt, de ha telibezsaluzod, az pénzbe kerül, és ugyanezt a problémát oldja meg az az elem aminek a belső oldala nem EPS, hanem talán heraklith...(?)

EPS hangszigetelése kapcsán érdemes azt is megemlíteni, hogy belülre általában gipszkartont tesznek az EPSre, és akkor már az sem annyira ciki, ami a 30 centi EPS en esetleg áthallatszik.

Ma már annyi féle technológia van, amivel házat lehet építeni, hogy csak a fantázia és a pénztárca a korlát ... ideális esetben egyik sem.

A monolit vasbeton meg elég állékony és stabil szerkezet, akármilyen átkötő van benne itt-ott.

Előzmény: Törölt nick (2678)
kneissl Creative Commons License 2014.12.04 0 0 2677

Azért az jól látható, hogy ez a piac elég nagy nyereséget rejt, és emiatt folyamatosan jönnek az újabb cégek... utána meg kiderül, hogy azért van ezzel munka is, és akkor meg elkezd recsegni a gépezet. 

Nekem a Thermo-Block-al nem volt gondom, amikor kellett segítettek, és együtműködők, rugalmasak voltak. Kivitelezésban nem voltak benne, de a gyártói (pontosabban gyártatói) kereskedői ügyintézésük korrekt volt.

A műanyag összekötős / eps összekötős elemek statikája kapcsán a Koós építésziroda végzett számításokat, és nem volt jobb a műa összekötős fal, viszont hogy a belső EPS rétegbe falhornyot marni hőkéssel sokkal kacifántosabb a műanyag összekötősnél, azt nem említi egyik műanyag összekötős elemet áruló cég sem. (Ha nem lehet a falhornyot pont szabad sávba rakni, akkor minden egyes összekötőt egyesével külön át kell vágni flexxel).

Ez az ÉMI papír meg a gittegyletek netovábbja... ha valaki tavaly építkezett ilyen anyagból, akkor annak most összedőlt a háza Dec elsején?

Agyrém...

Előzmény: mark.hu (2672)
KömKel Creative Commons License 2014.12.04 0 0 2676

Köszi.

Marhajó, hogy egy épitőanyag rendelésnél nézni kell:

- ÉME érvényességi időt

- cég háttértöténet

- cég feketeseggű-e

- milyen a hire

stb, stb.

A megrendelő/épittető haja már ettől kihullik, és még egy centit nem épitkezett.

Előzmény: digium (2675)
digium Creative Commons License 2014.12.04 0 0 2675

Ma véletlenül megnéztem az ÉMI honlapját teljesen más ügyben, az érvénytelen engedélyek listája így kezdődik:

http://www.emi.hu/EMI/web.nsf/Pub/eme_ervenytelen_osszes.html

Gondolom figyelmetlenség az oka, csak nehogy gond legyen belőle...

Előzmény: KömKel (2674)
KömKel Creative Commons License 2014.12.04 0 0 2674

Amit beirtam, azt idéztem szo szerint az ügyfelem leveléböl.

Én elkészitettem a kiviteli tervet a házra, falazási nézeti tervekkel, szoval teljesen kizárt, hogy a rendelés során kevesebb elemet akarjanak adni.

Nekem tökmindegy ki lesz a gyárto, semmiféle érdekem nem füzödik egyikhez sem. De mivel én fogom felügyelni az épitkezést, lesz böven személyes tapasztalatom a kiválasztott elemmel.

Természetesen beszámolok rola, bármi is lesz.

Előzmény: NemBor (2673)
NemBor Creative Commons License 2014.12.04 0 1 2673

Kedves KömKel remélem a kedves ügyfeleit teljes körűen tájékoztatja az egyes termékek műszaki tartalmáról és az egyes ajánlatok műszaki tartalmát is egybeveti. Csak, hogy ne járjanak úgy mint én az Ön által favorizált Thermo-Blockkal. Természetesen az Én ajánlatom is olcsóbb volt mindenki másénál amit tőlük kaptam, csakhogy kiderül ők kevesebb elemet számoltak, el is fogyott. De sebaj után rendeltünk. A probléma addigra nem ez volt hanem az elemek minősége és az a szakmai segítség amit nem kaptam meg a kivitelezés során!

Ajánlom, hogy a kedves ügyfeleivel nézzen meg egy-egy referenciaházat, abból sok kiderül, és az építtetők véleménye garantáltan pártatlan lesz és őszinte.

Ui: a végén összevetve valójában 15-20% volt a különbség az ajánlatok között, megérte volna.

mark.hu Creative Commons License 2014.12.02 0 0 2672

Az teljsen természetes, ha egy új vállalkozás az első években veszteségesen működik. Le kell gyártani a szerszámokat, engedélyeket szerezni, piacot építeni, stb., de azt fontos tudni, hogy az IsoShell Zrt. mögött a nyereséges, 165 milliós alaptőkéjú IsoShell Investment Zrt. áll...

Az IsoShell alapvetően magasabb technikai színvonalon áll szerintem, mint a másik három említett konkurens. Pl. a műanyag összekötőelem használata miatt a betonmag stabilabb, ráadádul az IsoShellből készült fal nem ég át, stb. Az természetes, hogy a magasabb technikai színvonal drágább, de a 30-40%-os különbség inkább a technológiában érezhető, az árban pár százalékos lehet csak az eltérés.

Előzmény: KömKel (2669)
Gaspar_IsoteQ Creative Commons License 2014.12.02 -1 0 2671

Üdvözlöm! Örömmel adunk árajánlatot Önnek is: isoteq@isoteq.hu, www.isoteq.hu

Előzmény: deltastone (2668)
Gaspar_IsoteQ Creative Commons License 2014.12.02 -1 0 2670

Üdvözlöm! Örömmel adunk árajánlatot mi is: isoteq@isoteq.hu, www.isoteq.hu

Előzmény: KömKel (2669)
KömKel Creative Commons License 2014.12.01 0 0 2669

Ma kaptam egyik ügyfelemtől, akinek ilyen házat terveztem:

"Bekértem mindenkitől árajánlatot akit találtam hogy ilyen falazóelemet gyárt (Thermo-Block, Baucell, Isoshell, Prokonecpt)

Prokonceptesek még visszaválaszolni is basztak.

Az Isoshell-esek szóltak és már a héten jöttek volna felmérni a telket is, de kb 30-40%-al drágábbak és a cég erősen (!!!) a csőd szélén van: értsd az elmúlt 2 évben 23 millióveszteséget produkált és 2013 decemberével 56 milliós kötelezettségei mellett mindösszesen 95 ezer forintjuk volt.

Baucell gyár bezárt, valószínűleg nem is lesz már többet, és csak 170 nm van a raktáron, de azt még az éven el is kéne vinni tőlük és drágább is egy picivel mint a Thermo-B.

Úgyhogy az egyedüli számba jöhető elemgyártó a Thermo-Block, akik ráadásul a legolcsóbb árajánlatot is adták mindenkinél."

Előzmény: deltastone (2668)
deltastone Creative Commons License 2014.12.01 0 0 2668

Sziasztok! 

valaki tud valamit a prokoncept-röl(esekröl)? Most készülünk vásárolni tőlük 1 házra való falazóelemeket.

A konkurencia nem ajánlja mondván hogy NAV-os végrehajtás van ellenük !?  

ps202 Creative Commons License 2014.08.20 0 0 2667

Hali!

Az a baj, hogy a szivattyúk sajátfrekvenciája megegyezik a ház valamelyik sajátfrekvenciájával.

Mekkora fordulatszámon dolgoznak a szivattyúmotorok?

Mekkor a szivattyúk tömege?

4 db gumibakon vannak?

Amit tenni lehet, az a rezgéscsillapítás, vagy izoláció.

A gumibakokat kellene valószínűleg kicserélni.

Meg lehet még nézni, hogy "mi" rezeg konkrétan, mert ha 20 méterről is hallod, akkor tuti, hogy valamelyik faj "hangszóróként" viselkedik és a rezgést szápen zajjá erősíti.

Az ilyen típusú méréseket már lehet kézben tartott eszközökkel is végezni.

Javaslom keress valamilyen péuletgépészetben/rezgéstechnikában járatos céget, akik tudnak segíteni.

Azért is lenne érdemes megmérni a zajszintet, mert törvényi szabályozás is van rá, és ha bebizonyosodik, hogy a határértéken felül van a zajérték, akkor a kivitelezőnek ki kell javítania.

Ha rosszul tudom javítsatok ki...

Egy javaslat: google - zaj és rezgésvédelem épület

Előzmény: Tit&Mat (2656)
htstibi Creative Commons License 2014.04.01 0 0 2666

Én annó a prokoncepttől vásároltam, az EPS-NEO-tól, utána az EPS-el leveleztem és az ENERGIAUNIO fejezte be.

Vgabo73 Creative Commons License 2014.03.31 0 0 2665

Igazad van, nem kell ennyi cég. Ebben az esetben viszont csak arról van szó, hogy az Eps Neo és az EnergiaUnió lusta lecserélni a kontaktjait.

Előzmény: DonDiego08 (2664)
DonDiego08 Creative Commons License 2014.03.31 0 0 2664

Most akkor ki van kivel?

Mekkora a kalamajka az eps-rendszerü cégek piacán:
Van a Prokoncept, aki ma már EPS-Neo
Van az Isoshell, aki kiállít a Construmán
Van egy új vmi: Energia Unio, aki szintén kiállít a Construmán, de ha megnézem a cég adatait, akkor az EPS Neo-ra mutat

és van egy közös pont: Vörös Gábor, aki ezek szerint dolgozik az isoshellnél és az EPS Neonál, mindeközben Energia Uniónál is!?

Minek ennyi cég akkor?

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.25 0 0 2663

Azt szeretném kérdezni hogy milyen szemszerkezetű anyagot kell, vagy szoktatok  alkalmazni passzívház  lemez alapozásakor (a lemez alap alá 30 cm vastagságban kellene) Sóder , zúzottkő stb ... annyi félét hallottam ha valakinek van ez irányú tapasztalata és meg osztaná előre is köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!