Két évvel ezelőtt 13 CIA ügynök Milánóból elrabolt és Egyiptomba szállított egy egyiptomi iszlám vezetőt. Egy olasz bíró az elkövetőkkel szemben letartóztatási parancsot adott ki, és az USA-tól a kiadatásukat kérte.
de azt hiszem, rájuk férne egy kis példa-statuálás
Ez ölég árulkodó, és jellemző a sok usák-fikázóra: semmivel sem jobbak, csak mérgesek, hogy ők nem csinálhatják azt, amit szeretnének (ellentétben az usáva)... :)))
Az. Mosolyoffenzíva. Furcsa lehetett Bushnak az iszlám nagysága iránti elismerésről beszélni, miközben muszlimok százezrei mosolyogtak a WTC összeomlásán. Politikusnak lenni szar meló.
Sep.19,1961 A US serviceman hit four pupils and escaped in Koza City; nine- and ten-year-old schoolgirls were killed. The court-martial sentenced the accused to one-rank demotion and six months' confinement to barracks.
például rohadtul nem értem, milyen hadbíró művelhette.
------------
Nem ismerem az ügyet, de itt egy lehetséges verzió:
Megtörtént az ügy, a katona beijedt, hogy mit történt, megszökött. Elkapták, a bíróság megállapította, hogy nem bűnös a gyerekek halálában, viszont a szökésben igen, ezért kapta a büntit. Aztán ez az oldalon össze lett mosva.
Nézd, én mindezt elhiszem (vagy akár tudom) de azt hiszem, rájuk férne egy kis példa-statuálás, ami a nemzeti büszkeségükbe tapos. Pl. ha idegen bíróság itélkezik amerikai katona felett...
Csak a tájékoztatás végett: mivel az ottani rendszer kicsit más, mint a miénk, egy kötelékből való elbocsátás ott akár "halálos" ítélet is lehet: megy a levesbe a TB, a nyugdíj, minden...
Arról nem is beszélve, hogy egy fegyelmi elbocsátás - ha kiderül - a későbbi munkahelyeken is erős problémát okozhat.
És itt van vegyesen usa és japán bíróság által kiszabott ítélet is. Évtizedes kényszermunkák, életfogytok. Viszont a közlekedési balesetekben sok a 'not guilty', ami vagy igaz, vagy nem. Mindenesetre ezen lista alapján (ami 1995-ös keltezésű) senki nem állíthatja, hogy az usa katonákat olyan nagyon megdícsérnék, ha "vigéckednek"...
Ha megengeded, erre válaszolnék. Azért, mert az USA is magának követelte mint sértett 2001-ben OBL-t és kis csapatát...ha ők így, akkor velük szemben is így.
Van egy óriási különbség. OBL-t és kis csapatát senki nem vonta volna felelősségre, az átlag amerikai GI Joe-nak meg elég tisztességessen elkúrja az életét a saját katonai igazságszolgáltatása, ha hülye volt.
Csak a tájékoztatás végett: mivel az ottani rendszer kicsit más, mint a miénk, egy kötelékből való elbocsátás ott akár "halálos" ítélet is lehet: megy a levesbe a TB, a nyugdíj, minden...
Igen, velük szemben is így kellett volna - egy-két utasokkal zsúfolt Saudia jumbo, hadzs idején, egyenesen a mekkai Nagymecsetbe. Nem ám demokráciaexport meg mosolyoffenzíva. Az ilyen üzenetet talán fel bírják fogni.
Érvényesek. Nem az a kérdés, hogy mi az érvényes, hanem hogy ki alkalmazza. Na most szerinted a sértettnek kéne? Az miért lenne jobb?
Ha megengeded, erre válaszolnék. Azért, mert az USA is magának követelte mint sértett 2001-ben OBL-t és kis csapatát...ha ők így, akkor velük szemben is így.
Sep.4,1955 A six-year-old girl, living in Ishikawa City was found murdered in Kadena area. A US sergeant was arrested and sentenced to death in December. Rycom Compensation Examining Committee informed the bereaved family of the payment of $2000 compensation, one eighth of the amount claimed. Later, the sentence was reduced to 45 years' heavy labor servitude.
Jul.3,1963 A 22-year-old woman employee of a diner, was strangled to death. A 19-year-old US Marine confessed his crime and was sentenced to eighteen years' imprisonment by court-martial.
Mondjuk vannak hajmeresztőek is, ezt
Sep.19,1961 A US serviceman hit four pupils and escaped in Koza City; nine- and ten-year-old schoolgirls were killed. The court-martial sentenced the accused to one-rank demotion and six months' confinement to barracks.
például rohadtul nem értem, milyen hadbíró művelhette.
Nem, 95-ben japán bíróság volt (első ilyen eset), a 2003-asban nem tudom, hol tart, de mint a lenti linken látszik, a japán hatóságok futtatják az ügyet.
Sajnos nem vagyok ebben a témában elég up-to-date, úgyhogy most itt ad hoc jelleggel keresgéltem. Talán lehet még mást is találni.
Igazából a fasizmussal rokon, totalitárius ideológia.
A Bush-féle neokon ideológiáról beszélsz? Mert akkor egyetértünk, az szerintem valóban a XXI század nácizmusa, a maga kis "mi jár az amerikai civilizációnak" élettér-elméleteivel.
Pölö hogy egy vallását szabadon gyakorló muszlimot megakadályozzon abban, hogy 40 szűzlány kedvéért megöljön egy rakás olyan birkát, mint te.
Köszi, de lehetőleg saját magát akadályozza meg a "demokrácia-exportban", én majd megvédem magam.
In July 1996, U.S. serviceman Terrence Swanson -- suspected of the attempted murder of a woman in Sasebo, Nagasaki prefecture -- was transferred to Japanese custody before being indicted.
He pleaded guilty to the crime and a Japanese court in December that year sentenced him to 13 years in prison.
Nem minden vallásos ideológia képes meghaladni egy bizonyos társadalmi szintet. És a nagy vallások közül momentán az iszlám az egyetlen, ami még mindig ellenségnek és alábbvalónak tekinti a többit.
95-ben gyilkosság volt, 2001/3 (?) volt az erőszak és mindkét esetben usa hadbíróság volt. Viszont az általam ismert usa újságok webes keresői olyan sz@rok, hogy azokból valami értelmeset kihozni művészet...
Emlékeim szerint a 95-ös nemi erőszak miatt nem japán bíróság járt el, hanem az amerikai katonai... viszont emiatt a 2001-es gyanú miatt már asszem a japán.
Btw. ha azt mondod, hogy gyakran túl enyhén ítélkeznek az usa hadbíróságok, akkor egyetértünk. Viszont egy (számunkra akár felháborítóan) enyhe büntetés és egy felmentés között ég és föld a különbség. A síliftes balhéban, ha sikálni akartak volna, akkor nem felmentenek, hanem adnak valami látszatbüntetést.