ezt most már megint megtaláltam, gondoltam bebiggyesztem, ha valaki még nem olvasta volna....
"én olyannak képzelem a mennyországot, hogy egy olajjal zöldre festett, csőből hajlogatott kerti asztal körül ücsörög zala márk, hajnóczy péter és ivánka csaba. mondjuk, hogy igazán közhelyes legyen, egy diófa alatt. valamilyen kerthelységben. az asztalon piros kockás abrosz, és a pincér vég nélkül hozza a fröccsöket, meg a töpörtyűs pogácsát."
Ma megjött a Topó CD-m :-DDD A felvétel elég gyengus, de az élmény megfizethetetlen. A postás kérdezte mi az, mikor megtudta majdnem elalélt, ő is járt Topóra 20 éve. Vagy fél órán át hallgattuk, tudta az összes szám szövegét :-)))
"A régi koncertfelvételeket hallgatva azonban átjön az élmény. Legalábbis annak aki ott volt. Aki nem, annak hiába mutattam a felvételt, nem értette mi jó benne."
Ez azért nem teljesen van így (szerencsére), UB! Itt van példának egyből Boot. Ő sem volt egy Topó bulin se, csak Csabi halála után ismerte meg a csapat zenéjét, mégis egy igazi fan!
Pár nap türelmet kérek, elő is kell keríteni a lemezt, elkallódott, mint egykor a kenyai pléjbekk kazetta, amin a rózsadombi asszonykórus felvétele volt. De ez is meglesz! :)
Az emlékkoncertet nem tartom jó ötletnek. Csaba nélkül nem érne semmit, csak szomorkodnánk. A régi koncertfelvételeket hallgatva azonban átjön az élmény. Legalábbis annak aki ott volt. Aki nem, annak hiába mutattam a felvételt, nem értette mi jó benne.
Én pont ma futottam össze az Indexen valakivel, aki 88-tól járt Topó koncertre. (Akárcsak én.) Szerintem tutira ismerjük egymást, legalábbis látásból. :-DDD
Az bizony nem lenne rossz, ha hozzá lehetne férni több zenéhez...
Vajon mennyi az esélye, hogy Ivánka halálának 10. évfordulóján összehozzunk egy Topó emlékkoncertet? A rengeteg korabeli meghívott vendég közül össze lehetne verbuválni egy csapatot, aki helyettesítené Csabát egy-egy szám erejéig...
A farost lemez nekem a mai napig megvan, beszkennelt változatát felajánlom egy olyan lap számára, melyen megemlékeznénk kedvenc zenekarunkról és ahonnan letölthetőek lennének a számok. Szerintem Csaba is örülne, ha közkinccsé válna a zenéjük.
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, már kezdtem azt hinni, a rengeteg ember közül, akik látogatták a koncerteket, csak én netezem....
Kis adalék: Emlegetitek a "Farost Lemezt", ami valójában Furnér Lemez lenne: Ivánka azt mondta amikor bemutatta az egyik kocertjükön, hogy "mások turné lemezt csinálnak, nekünk arra nem futja, így mi furné' lemezt adunk ki" :-)))
ma tessen fikszrédijót hallgatni annak akit érdekel 17.00 és 18.00 között
Nemes Nagy Péter barátunk műsort vezet, Dezső aki ülve áll és Sanyo aki nem japán vendégeskedik, továbbá Hangdoktor Úr is ott lesz, aki elõzõleg a "Radics Béla, a kapitány" c. CD-t "restaurálta"