Van egy barátnő, két számítógép és köztük egy kábel. Játszani szeretnénk, szoktunk is asztalon, táblán, de ha már ott a gép, ahol sose fogynak el a figurák és még többet lehet kombinálni, akkor ki kéne használni. De vajon mit játsszunk?
Én is írhatnék most valami humorosnak látszó bődületes baromságot, de inkább a kérdésedre válaszolok :-)
A legjobb játék amit valaha játszottam, nem valami dollármilliókért kifejlesztett FPS és társai, hanem a TANTRIX [link1]. Ez egy stratégiai játék, igazából semmilyen más játékhoz nem tudnám hasonlítani, de ez lehet hogy csak az én tudatlanságom miatt van :-) A lényeg hogy négy szín van, és az egyiket kiválasztva minél hosszabb vonalat vagy hurkot kell építeni az 56 hatszögletű lapkával, lehet neten és asztalon is játszani, ketten vagy négyen. Persze ez így nagyon le van egyszerűsítve, ahogy leírtam. Nagyon szórakoztató és nagyon izgalmas, jó a társaság, sok a magyar játékos is. Ha érdekel, próbáljátok ki a fenti a linken, megéri!
Na szóval. Az FPS-ek nem jók, gondolkodósabb, kevésbé reflexjáték kell, ahhoz szoktunk a táblán (Catan, sakk és hasonlók). Valami stratégia/taktika tehát. Van is ilyen jó pár nekem, de azok világháborúsak, ismerni kell hozzájuk a real járműveket, meg persze úgyis én győzök, mert tudom, mi mire való. A Total Annihilation rendszere viszonylag egyszerű, de az nagyon férfias. A SWINE adja magát, de annak meg a kezelhetősége problémás, meg aztán az már túl hülye is. A Civilization 3 majdnem jó, de az meg nagyon bonyolult, egy nő nem tanul napokig egy játékot, anélkül meg nincs sikerélmény, a másik baj vele az, hogy nagyon hosszú egy játék. Mit játsszunk?
Az erősebb gép mindent elbír, a gyengébb egy Celeron 1,7 GeForce 2-vel és 256 MB RAM-mal.