Gondoltál már arra, hogy máshol "jobb" lenne? Szereted Magyarországot, de nem bírod tovább elviselni az itteni viszonyokat? Neked miért és miből van eleged?
Vitassuk meg, érdemes-e itthon maradni! Ha IGEN, miért ... Ha pedig NEM, te hova mennél, és mely okok miatt?
Bécsben a gyalogosok is átkelhetnek a zebrán, nem kell félreugraniuk mert a kopasz verőember arra megy az ültetett Golfjával. Nem tudom, mi a helyzet a bűnözéssel, de amiket mostanában hallok az kezd a "fejlett" amerikához hasonlítani és kurvára nem tetszik. Megöljük a 14 éves lányt, aztán beledobjuk a pöcegödörbe. Vagy lefejezzük az öregasszonyt a panellakásban. Egyszerüen elképesztő mértékű gonosz embertelenség kezdi felütni a fejét. Ez pl egy olyan ok, ami miatt el lehet hagyni egy országot. Sőt.
Az öregekre vonatkozó megjegyzésed fontos. Nekem, mikor Bécsben éltem, ez tetszett a legjobban: a tömegközlekedési eszközökön nyugodtan utazhatnak a nagymama és nagypapakorú, ősz emberek, a családjuknak nem kell félteni őket attól, hogy a tömegben fellökik őket... Ott ültek a kávéházakban is... Emberi, méltóságteljes öregkoruk van. Itt - legalábbis Budapesten - rossz lehet öregnek lenni.
Az amerikaiak hány százaléka tősgyökeres angolszász? Már a nagy részük latin eredetű. Meg amerikában amerikaiból van a legkevesebb. Én nem látom ilyen sötéten a dolgokat. Itthon szerintem több a tehetséges ember százalékos arányban (persze ezt a véleményemet semmivel nem tudom alátámasztani) mint ott kint. De amennyire átjött nekem, ott aztán annyi a húgyagyú birka, amennyi itt 600 év alatt sem termelődne ki. Akárki akármit mond. Amerika nagy, nem pedig jó. Annyi ember közül már csak akad egy pár valamire való.
Rendben öcsi. Igazad van. Nem tudom, hogy milyen a helyzet amerikában, ez tény amit beismerek. Azt tudom, hogy itthon milyen a helyzet. Ezek szerint te tudod, hogy ott milyen? Nem hiszem, hogy százalékos arányban jobb. De érdekel hogy mit láttál, ha láttál valamit. Milyen a felhozatal?
Egyébként meg úgy látom, hogy a topikban ismét a szűkagyú jó magyar rinyálás uralkodik. A "hontalan globálpatriótákat" leanyázzák a "vérmagyar hazafiak". A lényeg, hogy anyázzunk és jól megmondjuk másnak hogy hogy helyes magyarnak lenni, ahelyett hogy meghallgatnánk. Nevetségesnek tartom, hogy addig amíg a föld lakosságának 80 százaléka a magyar életszínvonal alatt tengődik, amíg Bombay és Calcutta utcánin emberek élik le az életüket a születéstől a halálig egy szál rongyban, amig Etiópiában vagy Szudánban éhendöglenek, Zaire-ben lemészárolják egymást, Zimbabwe-ban tömegesen AIDS-ben pusztulnak el a legnagyobb szegénységben addig ebben az országban mindenki azt képzeli, hogy neki azok a dolgok járnak amik a földön csak a leggazdagabbaknak. Kicsinyes, irigy,, kapzsi, önző, önsorsrontó, totális önértékelési zavarban szenvedő, a valódi értékeket becsülni képtelen, nagyravágyó acsarkodó tacskócsorda vagyunk. Tisztelet a kivételnek. Ebben az országban mindenki azt nézi, hogy mije nincs és hogy még mi jár neki. Új Delhi nyomornegyedeiben mi jár az embereknek? Nekik ennivaló sem jár! Az a helyzet, hogy itt európában az emberek jó dolgukban nem tudják mit csináljanak. Az átkosban még kiröhögtük a nyugatot, amikor a dolgozók sztrájkot szerveztek olyan bérekért amikről mi még álmodni sem merhettünk. Haha, EZEK sztrájkolnak b+? Van pofájuk mikor nekünk nemhogy autóra, de kajára is alig futja? Észre kellene venni, hogy a világ népességének gazdag hányadához tartozunk. És persze van szegénység is, de az átlagot kell nézni. De a magyar embernek ez nem elég. Ugyan kérem Kína? Messze van, talán nem is létezik! Messze van? Már nincs messze! Kína ide is betette a lábát! Hogy én miért mennék el innen? Sosem akartam elmenni. Nem tudok. Éltem külföldön eleget. Lehet ott élni, de egy fél élet után sosem fogom magaménak érezni azt az országot, azt a kultúrát. Nem leszek állampolgár, nem lesznek olyan jogaim. Nem lesz szavam. Nem fogom érteni őket, és ők sem fognak érteni engem. Bár én az ittenieket sem értem. Igaz nem én kéregetek a piros lámpáknál, vagy nem én árulok "Fedél nélkül"-t. De szegény családból származom és tudom mi az a nélkülözés, noha éheznem nem kellett soha. Akik ma és mindenhol máshol is rinyálnak, azon nem az igazán szegények. Azok nem azzal vannak elfoglalva, hogy hova menjenek külföldre, hanem azzal hogy mit egyenek. Nem egy külfölditől hallottam, hogy a magyarok állandóan sírnak, és csak panaszkodni tudnak. Én szégyelltem magam. Nagyon. Ami nagyon nem tetszik az a végtelen intolerancia ebben az országban. Ez nagyon jól látható a közutakon és a politikában. Hogy mindenki sír, itt minden mindig szar. Hogy egymás véleményét nem tartjuk tiszteletben. HOgy egymást nem tiszteljük. Hogy az öregeinket sem tiszteljük már. Hogy mérhetetlen gyűlöletfolyam árad az emberekből ha ez a téma kerül előtérbe és saját honfitársaikat gyűlölik. Mert gyűlölik saját magukat is. Szégyellje magát minden magyar, aki a másikban csak a rosszat és a nemzetellenest látja. Meg kellene állni egy kicsit és elgondolkodnia mindenkinek, hogy miért is olyan szar a világ egy olyan országában élni, amelyről a föld lakosságának többsége csak álmodik. Nem az anyagiak miatt. A gyűlöletet nem lehet gyűlölettel irtani. A gyűlölet csak gyűlöletet szül. És a mi politikusaink ezt tanítják nekünk. Egyetértek. Le kellene cserélni a nagy részüket. Azzal viszont nem értek egyet, hogy mindet egy kalap alá vesszük. Egyszerű olyat mondani, hogy takarodjon mind. Olyan ez, mint amikor mindenkit lenemzetellenesezünk, vagy lezsidózunk. Utána meg kiirtjuk. Nem másokat kell kiirtani, hanem a gyűlöletet és az onpusztító kisebbrendűségi érzést saját magunkból! A yuppiek, a kopasz agresszív verőemberek és a nylonkurvák sem magyar találmány. Ezt mind onnan kaptuk, ahova most sokan olyan nagyon vágynak. A "fejlett, kultúrált" nyugatról és amerikából. Hiába menekülsz ezek elől, mert nem országfüggő.
Ne okoskodj velem ocsi valamivel regebben vagyok ezzel az iparaggal kapcsolatban mint te.Hiaba tunnek neked ezek olyan jonak es tokmindegy milyen pofat vagott az Earth ,Wind and Fire volt gitarosa, ezeknek a fazonoknak itt eselye sem lenne. Egyaltalan amerikan kivulieknek szinte lehetetlen ide betorniuk.
hany ilyen volt ami nem angolszasz eredetileg alig feltucat.
Kb olyan ez mintha egy kinai akarna Mo-on a ciganyprimasok versenyen indulni;.
En is hallottam az utobbi par evben jopar otthoni remek zeneszt de itt meghalnanak az iszonyu felhozatal miatt. Nincs esely.
Igen, en is "leleptem" negy evvel ezelott es amikor vegre kijutottam Angliaba ugy vettem az elso levegot mint a fuldoklo, amikor vegre a viz felszine fole emelkedik.
Nagyabbol egyetertek azokkal a siramokkal, amik a magyar kozelet tarthatatlansagarol, meg az emberi szolitaritas es a lehetosegek hianyarol szolnak alabb. En is csak az edesanyammal es 3-4 jobarattal tartom a kapcsolatot es mas nem erdekel. De en alapvetoen a maganeleti kilatastalansag miatt dontottem igy (mind a tars hianya, mint a lehetetlen allashelyzet miatt) es most nagyon-nagyon jol erzem magam ott, ahol vagyok.
Viszont egy dolgot magyarazzon nekem meg valaki: miert kell allandoan ezen gorcsolni, hogy milyen az magyarnak lenni??? Az vagy, mert annak szulettel. Pont. Sem szegyelni, sem mellveregetni nem kene miatta. Egy kicsit egeszsegesebben kene ehhez az identitastudat dologhoz hozza allni, nem? Egy brit (a sutyerak focidrukkert leszamitva) nem eszi magat azon, hogy milyen is angolnak lenni ebben a vilagban. Ha nem tetszik neki az itteni elet, felkerekedik es attelepul Amerikaba vagy Ausztraliaban mert ott legalabb sut a nap. De senki nem fogja emiatt elitelni. Nem fogjak lehazaarulozni. Ha meg buszke a hazajara az ember, az is nagyon szep. Huzzuk mar ki magunkat es ne sirankozzunk allandoan. En ugy erzem, hogy sokak itt sokkal sotetebben latjak a helyzetet mint kene. Valoban felhaborito, hogy Bp-et elonti a kutyakaki es a graffiti (sok kulfoldi ismerost kalauzoltam mar otthon es nagyon ciki a falfirka mondjuk a Szabadsag szobron, a Halaszbastyan vagy a Lanchidon), de tessek megvalasztani egy masik polgarmestert es akkor talan jobb lesz. Pont azok a kulfoldiek, akiket korbevezettem otthon szoktak aradozni Pestrol, na meg a lehetosegekrol, amik benne vannak. Nem veletlenul vasaroljak fel az ingatlanokat olyan nagy lelkesedessel (sajnos - a harmadik ok, amiert eljottem az az volt hogy keptelen voltam magamnak lakast venni ...)
Akkor hadd világosítsalak föl, hogy 3 évi ottartózkodás után azt mondom, hogy nem bírnád ki. Ott minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg leszel elégedve. Csak nem lesz akihez szólj. Megőrülsz. Nincs humor, nincs pezsgő kultúrális élet és nem fognak megérteni. Ha viccelődsz, értetlenül bámulnak az arcodba, ha ők viccelődnek te bámulsz értetlenül az ő arcukba. Dögunalmasnak fogod találni őket és a hülye desztillált közéletüket és sótlanságukat, szar kajáikat. Persze attól függ mik az igényeid. Ha csak anyagi igényeid vannak, jól fogod érezni magad. De bedilizel a hosszú sötét téltől és a hidegtől (is). Néhány évig lehet csak kibírni magyarként. Én mindhárom országban voltam (Norvégia, Svédország, Finnország). De nem általánosítanék. Van aki oda vágyik és oda is való. Én nem. De vannak ott barátaim, és szívesen visszamennék egy kis időre. Most. De utána, biztos hogy haza akarnék jönni. Mert nincs ott semmi dolgom.
mit lépnél, hogy ne kelljen lelépni ebből az országból?
1, mostanában azt játszom, hogy megállok a zebránál, ha gyalogos van mellette. és miközben átkel, nézem a visszapillantóban a fejeket. hátha változnak ők is .-)))
2, nem kéne beülni olyan sörözőbe/kávézóba/ etc. ahol tapló a kiszolgálás. esetleg ezt közölni is velük...
3, ezt a módszert egy hasonló topikban olvastam: ha vki eldob valamit, felszedni, és odalépni vele a bunkóhoz: ezt nem maga ejtette/vesztette el? az ötlet felvetője váltig állította, hogy 90%ban hatásos (a renitens elvörösödik, motyog vmi és megfogja a cuccot), de én még nem mertem kipróbálni...
Debrecen nagyon szép példája a FIDESZ-es protekciózásnak. Pl. az M3-ast nyomvonalát azért változtatták meg Polgár után, mert Debrecenben nyert a FIDESZ 1998-ban, Nyíregyházán meg a szocik nyertek.
Arról nem is beszélve, hogy Debrecen 1998-2002 között többszörösen több pénzt kapott a kormánytól ilyen-olyan nyertes (sicc!) pályázatok formájában, mint Nyíregyháza.
Nehogy valaki azt mondja, Nyíregyháza miért nem pályázott, mert egy NYH önkormányzatában dolgozó barátomtól tudom, hogy akkor kaptak értesítést pályázati lehetőségről, amikor Debrecen már be is adta a pályázatát. Igy sokszor nem lehetett beadni pályázatot határidőre, vagy mire NYH beadta közölték, hogy a korábban beadott pályázatok kimerítették a keretet, igy nincs pénz!
Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk :) mármint az ország
Az amerikai forum témárol. Nekem is van szerencsém egy kinti online játék forumát rendszeresren látogatni. Ott is csak emberek élnek. Szaladgálnak elég rendesen a moderátorokhoz ja így meg jaj úgy.
Élelmiszer árak: azért az 50ft-os német alap zsemle ára verhetetlen. (mondjuk az nem szárad úgy ki mint a mi olcsó szemlénk, de azért ennyit nem ér)
Na ez ellen helyből tiltakozom. Ezek szerint halvány lila fingod nincs a magyar blueséletről, és ha most felsorolnék neked 10 nevet, kilenc semmit nem mondana neked. Vannak olyan zenészeink, hogy az amerikaiak örülnének ha nekik volnának ilyenek. És nem élnek meg itthon. De ha megélnek is, elég szarul. Messze nem méltó módon a tudásukhoz. Ajánlom, hogy készülj föl a témából mielőtt hülyeségeket beszélsz. Ha ott lettél volna a Budapest blues fesztiválon, láthattad volna amint az Earth Wind and Fire volt gitárosának lezuhan az arca az egyik magyar produkciótól.
Én egri vagyok, de sajnos itt kell dolgoznom, mert a munkalehetőségek többsége itt van ebben a vízfejben. Persze minden hétvégén húzok el innen, és látom a különbséget.
Most nem fogom elismételni, amit már sokan leírtak előttem az utakról, a nevetséges közlekedésről, a mocsokról, meg úgy általában az agresszióról, ami itt sokkal inkább jelen van, mint vidéken.
Vagy nézd meg az épületeket. Ebben a "gyönyörű" városban minden épület fekete a retektől. Látsz ilyet pl. Egerben? Nem fogsz. És az európai városokban sem láttam ilyen sehol ilyen mocskot, mint itt. Jártál már pl. Koppenhágában? Megdöbbentő a kontraszt, minden szempontból. Az egy élhető város, pedig ott is 2 millióan élnek. Budapest nem alkalmas az emberhez méltó, normális életre.
Neocortex megjegyzésére - birka bizony! Magyarrá soha nem váló idegeneket ártatlan naivsággal befogadó nép, mely ostobán, vakon tűri hogy hogy lealjasítsák, elbutítsák, vagyonát elvegyék, lelkét -szellemét elsötétítsék, tűri, hogy pénzét talicskán tolják ki az országból külföldi bankokba(bankjaikba), és ezt a társaságot még lelkesen meg is választja "vezetőjének" újra és újra... Így jár midenki, aki az anyagot a szellem,a mennyiséget a minőség,önmagát pedig Isten fölé helyezi! (és a magyarságot nem a származás szabja meg, magyar akkor vagy ,ha ez az anyanyelved és magyarnak vallod magad,légy cigány,zsidó, sváb vagy akármilyen származású, mert olyan hogy magyar gén, már nincs)
OFF érdekes módon sosem hallottam, sosem láttamr iportot se, hogy vki a fizetés miatt rinyál, sokkal inkább a parkolási cégek üzletpolitikája a kritika tárgya. lásd az ezzel foglalkozó topicokat ;-P ON