Keresés

Részletes keresés

Master of Kung Fu Creative Commons License 2005.05.18 0 0 127

Egyébként az a második idézet épp nem támasztja alá az álláspontodat, az első meg olyan tipikus felületes-filmesújságírós (pl. mozinet.)

Előzmény: Olórin (125)
Master of Kung Fu Creative Commons License 2005.05.18 0 0 126
Most mondhatnám hogy 15 évnyi hongkongrajongói voltom, de ez kevés konkrétumnak, úgyhogy ajánlom pl. a Christopher Heard-féle Woo életrajzot.
Előzmény: Olórin (125)
Olórin Creative Commons License 2005.05.18 0 0 125
Lehet, hogy igazad van, de ezek pl. nem ezt támasztják alá:

"after the success of 1992's Hard-Boiled, Hollywood came calling." (yahoo)

"Many felt Woo was becoming too dark and over-the-top, and many accused him of "selling out" to Hollywood. However, as with Woo's previous films, Hard-Boiled has become known as a classic in the action genre, both in Hong Kong and around the world. After attracting Hollywood's attention, Woo was invited by Universal to direct the Jean-Claude Van Damme vehicle Hard Target in 1993" (hkfilm.net)

Pesze Te is meg tudsz győzni, ha megjelölöd a forrást ahonnan az infókat meríted. Én nem állítom tűzön-vízen át, hogy nekem van igazam, de nem légből kaptam, hogy Woo ezt hollywoodi belépőnek szánta. De mondom: meggyőzhető vagyok.
Előzmény: Master of Kung Fu (124)
Master of Kung Fu Creative Commons License 2005.05.18 0 0 124
De elmondom hogy volt, mert látom, hiába erőltetem, ez nem fog értelme eredményt szülni (nem is szülhet, hiszen nem igaz ez az egész "amerikai piac" dolog): 1991-ben, a Bullet in the Head bukása után a Killer óta Woora ácsingógzó hollywoodi producerek - ezúttal már sikerrel - beszélték rá az amerikai szerződés aláírására, Woo mindössze annyit kért hogy a Hard-boiledet még hadd készítse el a Golden Princess Ltd.-nek, annak a legendás cégnek amelynek az összes igazán nagy Woo film készült (ennek egyik társtulajdonosa volt Tsui Hark és egyáltalán a nyolcvanas évek egyik legjelentősebb hongkongi filmprodukciós cége volt.) Tehát amikor ő belefogott a Hard-boiledbe, már rég aláírt szerződése, biztos helye volt odaát. A Hard-boiled nem volt sem "ajánlólevél", sem "jegy Hollywoodba", és nem szánták az amerikai piacra sem.
Master of Kung Fu Creative Commons License 2005.05.18 0 0 123
Ahogy írtam korábban: Woo idézetet légyszi, pontos megjelöléssel, és ne mozinetest - én ismerem a mozineteseket... Kb. annyira nézhettek utána mint most te.
Előzmény: Olórin (122)
Olórin Creative Commons License 2005.05.18 0 0 122
Csak beírtam a keresőbe, és az első találat amit kiköpött (a mozinet.hu Hard Boiled kritikája) ezt írja:
"John Woo nem titkoltan hollywoodi belépését megelőlegezendő készítette el a Fegyverek istene című művét..."
Előzmény: Master of Kung Fu (121)
Master of Kung Fu Creative Commons License 2005.05.18 0 0 121

Oké, szeretettel várom az utánanézést.

Előzmény: Olórin (120)
Olórin Creative Commons License 2005.05.18 0 0 120
A "szerintem" az Ál/Arc minőségére vonatkozott, nem a Hard Boileddel kapcsolatos viátra. Előb olvasd el mit írok, aztán pampogj, hogy nem úgy van.
Majd utánanézek, pontosan hol olvastam, de több helyen is írták már, interjúkban, életrajzokban... A Hard Boiled magyar kiadásán van egy interjú Wooval, talán ott is említi, ezt belépőnek szánta Hollywoodba.
Előzmény: Master of Kung Fu (119)
Master of Kung Fu Creative Commons License 2005.05.18 0 0 119

Már a Killer után hívták, úgyhogy nem a Hard-boiled miatt került Hollywoodba, ha mindenképpen Hollywoodba szóló jegyet keresel, akkor az az. Az hogy "szerinted" így van, az nem jelent semmit, attól még nem készült a Hard-boiled amerikai piacra. Te is meg tudsz cáfolni Woo erről szóló idézetének pontos megjelölésével.

Előzmény: Olórin (117)
Master of Kung Fu Creative Commons License 2005.05.18 0 0 118

Igen, hol? Újságcím, könyvcím, oldalmegjelölés, miegymás... mert ezek nélkül kénytelen lennék mindezt süket dumának gondolni (mint ahogy az is - a Hard-boiled sosem készült amerikai piacra.)

Előzmény: riddick21 (116)
Olórin Creative Commons License 2005.05.18 0 0 117
"egyfajta búcsú Hongkongtól"
hát ez az...
Ez elismerten, bevallottan a jegye volt Hollywoodba, (alig készült el vele, már ment is forgatni a Hard Targetet) látszik is rajta, hogy egy csomó stílusjegy és Woora jellemző megoldás, hiányzik belőle, amik megtalálhatóak korábbi filmjeiben.
Amúgy szerintem is az Ál/Arc egy tökéletes akciófilm, az egyik (ha nem A) legjobb amit valaha forgattak.
Előzmény: Master of Kung Fu (115)
riddick21 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 116
Mondjuk szerintem Woo utolsó jó filmje egyértelműen az Ál/arc, Killer szintű minőség, de néhány helyen jobb.
Az amerikai piaccal kapcsolatos állítást pedig Woo maga is elismerte.
Előzmény: Master of Kung Fu (115)
Master of Kung Fu Creative Commons License 2005.05.18 0 0 115
Ki mondta neked ezt a hülyeséget, hogy a Hard-boiled az amerikai piacra készült? Még véletlenül sem igaz. Ez volt Woo amerikai karrierje megkezdése előtti utolsó filmje (utolsó jó filmje egyben), de ennyi - az amerikai piachoz kurvára semmi köze. Sőt, éppen azért olyan fékezhetetlen a film, mert egyfajta búcsú Hongkongtól, valaminek a lezárása.
Olórin Creative Commons License 2005.05.18 0 0 114
Igen, innen nézve valóban furcsa, a filmvégi iszonyatos hentelés. Ráadásul ugye nem egy ártatlant, és beteget is simán szitává lőnek. Szerintem talán ez a legbrutálisabb filmje Woonak. Az, hogy az amerikai piacra készült, gondolom ott mutatkozik meg, hogy happy end a vége, nem dramatizál benne sokat, és valószínűleg a die hardos finálé is ide sorolható. Amúgy szerintem is jobb tőle a The Killer (azt nem is nagyon lehet felülmúlni) de a Better Tomorrow 2 részénél azért nálam előbbre van kicsit.
Előzmény: riddick21 (113)
riddick21 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 113
Így van, a nyitójelenet is óriási. Azt viszont nem értem, hogy ha az amerikai piacra készült már ezzel a filmmel, akkor mi ez a mészárszék a végén? Félreértés ne essék, szerintem tökéletesen indokolt a filmbéli szerepe és egy mp-et nem vágnék ki belőle, csak meglepő. Mikor annak idején a Vox-on láttam a filmet kb. éjjel 2kor, akkor bizony abban a verzióban ennek a résznek egy erősen butított változatát adták le. Nyilván igazodva a kényesebb nézőkhöz, akik viszont szerintem ne nézzenek John Woo-t régről.
Szal teljesen jó a film, de néhány kritikussal ellentétben nekem jobban bejönnek más munkái, kezdve a Better T-ktől a Killeren át a Bullet in Head-ig.
Előzmény: Olórin (112)
Olórin Creative Commons License 2005.05.18 0 0 112
Reméltem, hogy még itt vagy:)
Igen, az is mesteri, bár ott már egy hangyányit talán átesett Woo bácsi a ló túloldalára. Szóval egy baromi nagy raktárban, kvázi nyílt térben oszt vagy 50 rosszfiút egymaga...
Nekem a kezdő akciójelnet, amiben megölik a társág jobban tetszett. Ahogy előkapják a fegyvereket a madárkalitkákból, aztán mehet a mészárlás... És ahogy kinyírja a bérgyilkost, aki a parnerét lelőtte, az nem semmi. Ráugrik, megvetően, gyűlöletteljes tekintettel kiköpi a szájából a foghegyet, aztán simán arconlövi. BUMM...
Az tetszett még nagyon, hogy a kórházi fináléban van egy kb 3 perces vágás nélklüli jelenet, ami iszoníúan jól meg volt csinálva - egyetlen snittel egy teljes lövöldözés.
Előzmény: riddick21 (111)
riddick21 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 111
Ne feledkezz meg a raktárépületbeli leszámolásról sem, szerintem az is nagyon ütős, bár lényegesen kisebb volumenű és rövidebb, mint a film végi, de a koreográfia ott is visz mindent...
Előzmény: Olórin (110)
Olórin Creative Commons License 2005.05.18 0 0 110
Kicsit meghalt a topik... azért hátha van még itt valaki rajtam kívül.
Hétvégén volt végre szerencsém a Hard Boiledhez, már csak ez hiányzott a fontosabb Woo-filmek közül. Mit mondjak, le vagyok nyűgözve. Bár valóban látszik, hogy ez már az amerikai piacra készült: ugyan az akciójelenetek ugyanolyan brutálisak mint a Mester többi filmjében (sőt, talán brutálisabbak mint valaha), a történet drámai, érzelmi oldalára nem fektet akkora hangsúlyt, mint korábban a Better Tomorrow-filmek vagy a The Killer esetében.
Kárpótlásul viszont kapunk egy masszív, félórás nonstop akciójelenetet a végére, ami nagyjából felülmúl szinte mindent, amivel eddig dolgom volt. A bébijelenetért külön egy hatalmas pirospont jár.
Óriási akcióklasszikus.
Olórin Creative Commons License 2005.04.08 0 0 109
Baromi jó! Persze egész más mint Woo filmjei, de ez nem is baj, legalább nem majmolja a mestert. Lamnek is megvan a maga stílusa (bár ezen kívül csak a Van Damme-féle Maximum Risket láttam tőle, ami nem nagy szám), ami elég messze áll Woo-étól: az ő filmjei érzelmektől túlfűtöttek, mondhatnám szenvedélyesek, a Full Contact ellenben jéghideg, kegyetlen, rideg, embertelen film, mellesleg legalább, mondom legalább olyan brutális mint Woo művei. Chow Yun Fat itt nem fekete öltönyben, hanem laza bőrkabátban nyomul, a szokásos fegyverarzenállal és rúgós késsel felszerelkezve. Mindenképpen érdemes megnézni!
Előzmény: riddick21 (108)
riddick21 Creative Commons License 2005.04.06 0 0 108
Nem, sajnos nem volt hozzá szerencsém. Milyen?
Előzmény: Olórin (102)
riddick21 Creative Commons License 2005.04.06 0 0 107
Ide írhatok, csak a TV-Rádióba nem. Onnan vágtak ki egy hónapra. Más kérdés, hogy ott van a Claudia topic... Egyébként onnan te is repültél...
Előzmény: Enrico-IRR (105)
Enrico-IRR Creative Commons License 2005.04.06 0 0 106
Nem tudtad? A Győzike topicban neonácinak titulálták, velem egyetemben. Egy neonáci művészfilmrajongó. Érdekes lenne.
Engem is bannoltak onnan, Riddicket asszem innen is.

Visszavárunk, Riddick!!
LIBERTA!
Előzmény: Olórin (104)
Enrico-IRR Creative Commons License 2005.04.06 0 0 105
DIFFIDATI CON NOI, LIBERTA PER GLI ULTRAS!
DIGOS BOIA!
LIEBERTA PER RIDDICK!

Szólásszabadság, 2005
Előzmény: Enrico-IRR (103)
Olórin Creative Commons License 2005.04.06 0 0 104
????
Előzmény: Enrico-IRR (103)
Enrico-IRR Creative Commons License 2005.04.06 0 0 103
Kitiltották.
Előzmény: Olórin (102)
Olórin Creative Commons License 2005.04.06 0 0 102
Hehe, az érdekelne:)
A Full Contactet láttad?
Előzmény: riddick21 (101)
riddick21 Creative Commons License 2005.04.06 0 0 101

én meg majdnem lehúztam a Better Tomorrow 3mat is, gondoltam nem lehet rossz. Még jó, hogy előtte utánanéztem a stáblistának...

Lassan leér netről a City on Fire:)

Előzmény: Olórin (100)
Olórin Creative Commons License 2005.04.06 0 0 100
Legutóbb asszem a Zu legendája jutott el hozzánk - nem láttam, de állítólag nem is baj... Tőle csak a Van Damme-al forgatott filmjeit láttam (csupa szar) a Time and Tide-ot (az elment), a klasszikusnak számító Once Upon a Time in China-t, amit 30 perc után kikapcsoltam... és a Better Tomorrow III-at, ami elég gyenge. Szóval nem tartom egy nagy rendezőnek, egyszerűen nincs stílusa. Akkor már inkább Ringo Lam. A Full Contact nagyon jó, és a City on Fire-re is kíváncsi lennék, amit Tarantino Reservoir Dogsának iheletőjeként szokás emlegetni.
Előzmény: riddick21 (99)
riddick21 Creative Commons License 2005.04.06 0 0 99

Hark talán nem is véletlenül vágta meg, tönkretéve ezzel az alapkoncepciót, amit Woo elképzelt. Szakmailag a filmjei messze alulmaradnak sors- és munkatársához képest, legyen szó akár történetről, akár vizualitásról... Nem sok munkáját ismerem, de valahogy szedett-vedettebb az egész, hiányzik belőle a -lehet, hogy nem a legjobb szó- "költőiség", ami ott van szinte minden Woo filmben...

De ha már rivalizálás: Hark azért mostanában eléggé eltűnt.

Előzmény: Olórin (98)
Olórin Creative Commons License 2005.04.06 0 0 98
Sajnos ez is egy szétvágott film: Tsui Hark a producer vágta meg kb 105 percesre, miközben Woo egy epikus akció-drámát akart, az ő eredeti verziója (ami még soha nem látott napvilágot - s mivel a jogok alighanem Hark kezében vannak, valószínűleg nem is fog) 130 perc körüli lett volna. Kár érte... és még így is milyen zseniális!
Előzmény: riddick21 (97)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!