Keresés

Részletes keresés

notwe Creative Commons License 2005.05.03 0 0 172
Igen! Ők azt gondolják, hogy mármegintmegzabáltaagazdiazösszeshurkátbazmeg és nyávognak tovább.:)
Előzmény: cyanne (170)
carnap Creative Commons License 2005.05.03 0 0 171
tehat bcontact sem kapott eleg hurkat.:)
Előzmény: cyanne (170)
cyanne Creative Commons License 2005.05.03 0 0 170
biztos nem kaptak elég hurkát;)
Előzmény: notwe (169)
notwe Creative Commons License 2005.05.03 0 0 169
Akkor nyafogjon. A macskáim is nyávognak, csak ők nem gondolják azt, hogy jajdeszarazéletemmertmindignyávogok.
Előzmény: cyanne (168)
cyanne Creative Commons License 2005.05.03 0 0 168
sztem nyafogni van kedve;)
Előzmény: notwe (167)
notwe Creative Commons License 2005.05.03 0 0 167
Ha lustálkodni van kedved, lustálkodj!
Előzmény: bcontact (165)
carnap Creative Commons License 2005.05.01 0 0 166

nezd. ha igazabol csak a szex, eves alvas, stb. erdekel, akkor mi a gond?

ha igazabol a kung fu gyuras, stb erdekel, akkor mi a gond?

veled a gond az, hogy nem birod letisztazni magadat, es kovetkezetes lenni.

de egyebkent ez sem akkora gond, hat elingadozol egy kicsit eletedben.

azt nem ertem, mindek nyavajogsz ezen ennyit. van egy csomo eset, amikor az ember ugy kicsit csinalna, valamit, de aztan megis inkabb tul lusta hozza. nem egy eletvalsag.

Előzmény: bcontact (165)
bcontact Creative Commons License 2005.04.29 0 0 165

Visszakanyarodva az eredethez, nekem az a gondom, hogy fogalmam sincs, mit kezdjek magammal.

Nem tom mit tanuljak, mit dolgozzak. Csak vagyok, az idő meg ketyeg.

Úgy érzem, azon kívül hogy eltartom a családomat, semmi hasznosat nem csinálok az életben.

Szeretnék 12 éve kung-fu-zni, meg gyúrni, de olyan lusta vagyok, hogy nem jutok el odáig, hogy belekezdjek. A nyelvtanulással is így vagyok.

Nem tom mért vagyok ilyen. Semmi nem érdekel igazán, a szexen, az evésen az alváson, meg a netezésen kívül.

Van valami ötletetek, hogyan juthatnék előbbre?

cyanne Creative Commons License 2005.04.29 0 0 164

és akkor még egy szót sem ejtettünk a pokolba vezető út köveiről...

másoknak használni, naja...

carnap Creative Commons License 2005.04.29 0 0 163

nagy vakito vagy te ember.

azt irod, hogy az a cel, hogy kihozzunk az eletbol a leheto legtobb jot. amivel mondtal egy szinonimat, de semmi tobbet.

egyebkent szeritnem az emebrek eleteben van egy csomo szmaukra fontos, szamukra pozitiv, nem fontos es negativ dolog.

nem tudom, hogy a fontosabb pozitiv dolgok kozul miert kell egyet felcimkezni, hogy "na ez az eletcelom".

primitivseg.

miert nem tudtok ugy elni, hogy szimplan vannak jo es rossz dolgok szamotokra,e s vannak fontosabb es kevesbe fotnos dolgok? minek ez a misztikus cimkezes, hogy "eletcel". miert kell nektek egy ilyen doboz?

Előzmény: bcontact (162)
bcontact Creative Commons License 2005.04.29 0 0 162
Egy dolgot tudok:
Úgy kell élni, hogy kihozzuk magunkból a lehető legtöbb jót.
Annál értékesebb az életünk, minnél több embernek az életére vagyunk jó hatással.

Az életcélt meg talán úgy lehet megtalálni, hogy kipróbálunk minden olyan dolgot, amit érdekesnek találunk, és kedvünk van hozzá, és ha egyszercsak azon kapjuk magunkat, hogy nincs hiányérzetünk, és nem érzünk késztetést arra, hogy tovább keressünk, akkor azt csináljuk ami az életcélunk.

Persze kérdés, hogy egy életcél mennyi ideig életcél. A világ is és mi is változunk, lehet hogy ma "ez" az életcélunk, 5 év múlva meg valami egészen más dolog lesz.
Nem tudhatjuk, hogy évek múlva mitől leszünk majd boldogok, ezért a kérdés a következő:
Mi az célom az életben itt és most?
Tehát a cél, kihozni a jelenből a legtöbb jót.

És még valami:
A jelen alapozza meg a jövőt, és képezi majd a múltat.
bcontact Creative Commons License 2005.04.29 0 0 161
?
carnap Creative Commons License 2005.04.05 0 0 160

olvasd el a topicot elolrol! en nem ismetelgetem magam.

ajanlom meg ezt:

http://math.uni.hu/keret.cgi?/magyar/filozofia/tarsadalom/azeletertelme.htm

Előzmény: Glower (159)
Glower Creative Commons License 2005.04.04 0 0 159
de lehet hogy nincs az eletnek ertelme
bar ezt kizartnak tartom egyenlöre
Glower Creative Commons License 2005.04.04 0 0 158
Nem hiszem hogy olyan elvont ertelemben kellene a tökeletesseget harcolni . De talan törekedni kellene afele. Vagy nem tudom. Valaki tudja egyaltalan vagy csak ugy sodrodjunk az arral es amikor itt az ideje rajövünk mi az elet ertelme?
Előzmény: carnap (157)
carnap Creative Commons License 2005.04.04 0 0 157

nincs nekem errol elmeletem, leirtam mar ide es mashova parszor, hogy ez szubjektiv kerdes, a te dolgod, az erzelmeid kerdese.

az elobbi "nincs ertelme" is csak ugy volt ertendo, hogy altlaban az emberek ilyenek.

Előzmény: Glower (155)
carnap Creative Commons License 2005.04.04 0 0 156
ugy ertem, hogy altalaban a "foldi oromokrol valo lemondas" oriasi lemondas. ezt csak az kompenzalhatja, ha valaki iszonyatosan nagy "lelki" tobbletet kap attol, ohgy ezt megteszi. tehat annak erdemes ilyesmin gondolkodnia, aki tenyleg nagyon hatarozottan hiszi, hogy o pap, apaca, szerzetes akar lenni.
Előzmény: Glower (154)
Glower Creative Commons License 2005.04.04 0 0 155
szerinted minek van ertelme? kivancsi vagyok a te elmeletedre ha neked van
Előzmény: carnap (153)
Glower Creative Commons License 2005.04.04 0 0 154
szoval nem ertem hogy hogy erted
Előzmény: carnap (151)
carnap Creative Commons License 2005.04.04 0 0 153
hat szerintem nem sok ertelme van ennek az emelkedjunk felul a "materialista vilagnak" dolognak, hacsak nem erzel ra marha nagy elhivatottsagot. de akkor ugye nem kerdeztel volna.
Előzmény: Glower (152)
Glower Creative Commons License 2005.04.04 0 0 152
ezt nem ertem
carnap Creative Commons License 2005.04.04 0 0 151

hat gondolkozz!

"azt hiszem az embereknek sajat magukat kell formalniuk megerteni magukat meglatni magukban istent vagy valami ilyesmi)de nem tudom hogy hogy egyaltalan mihez kezdjek
Szoval ha eletem soran egyre jobban megprobalom leküzdeni a materalista eletformat es ez az eletcelom "

ezt meg felejtsd el, ha nem olyan sulyos, hogy ketsegeid vannak meg.

Előzmény: Glower (150)
Glower Creative Commons License 2005.04.04 0 0 150
En meg csak 19 eves vagyok de egyszerően nem tudom eldönteni hogy mi az elet celja illetve azt hiszem arrol mar kialakitottam magamban egy elkepzelest (azt hiszem az embereknek sajat magukat kell formalniuk megerteni magukat meglatni magukban istent vagy valami ilyesmi)de nem tudom hogy hogy egyaltalan mihez kezdjek
Szoval ha eletem soran egyre jobban megprobalom leküzdeni a materalista eletformat es ez az eletcelom akkor se tudom hogy most 19 evesen hogyan tovabb milyen egyetem hazaköltözzek -e magyarorszagra hol eljek egyaltalan.
Termeszetesen senki nem tudja nekem megmondani hogy mi az eletcelom es mi legyen a következö lepesem es lehet hogy en teljesen rosszul latom az egeszet.Bocsanat a bonyolult fogalmazasert. A lenyeg hogy en se tudom igazan mi az eletem celja es hogy hogyan tovabb.
bcontact Creative Commons License 2005.03.29 0 0 149
Pörög a topic ezerrel.

Éhes vagyok. Segítsenek!
cyanne Creative Commons License 2005.03.18 0 0 148
;)
Előzmény: notwe (147)
notwe Creative Commons License 2005.03.17 0 0 147

„halvány lila fogalmam sincs róla, mihez lenne kedvem és tehetségem”

Most éppen nekem sincs kedvem semmihez.

Az is van néha, hogy van valamihez kedvem, de nem tudom mihez. Ez olyan, mint amikor az ember kíván valamit, de nem tudja, hogy mit. Én ekkor szoktam elővenni pár bevált alapbeállítást. Ilyen a kex és a hurka.

(Carnap. Most még Téged bosszantani is untatna, meg abból nemmegismerni, hogy hogyan írogatsz egy fórumba:)

Előzmény: bcontact (145)
carnap Creative Commons License 2005.03.16 0 0 146
gondolod, majd mi megmondjuk, mihez van kedved?
Előzmény: bcontact (145)
bcontact Creative Commons License 2005.03.15 0 0 145
Igazából nekem sincsenek anyagi céljaim, csak az a gondom, hogy olyan területen dolgozom ami lelkileg nem elégít ki, és halvány lila fogalmam sincs róla, mihez lenne kedvem és tehetségem.
cyanne Creative Commons License 2005.03.14 0 0 144

nekem meg.

de mivel én általános értelemben véve céltalan vagyok (se egy yacht, se egy doktori, se egy kacsaláb), így én nem is vagyok mérvadó.

Előzmény: bcontact (143)
bcontact Creative Commons License 2005.03.14 0 0 143
Én még mindig nem találtam meg az életcélomat.

Illetve most az az életcélom, hogy megtaláljam az életcélom.
Tehát végül is megvan, de még sincs meg.

És ti? Nektek megvan?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!