Mindenkinek vannak feladatai ebben az életben (is), amiket jobb minnél előbb felfedezni, hogy a saját utunkat járjuk, ezzel megvalósítva önmagunkat, és megteremtve a lehető legboldogabb élet lehetőségét
nezd. ha igazabol csak a szex, eves alvas, stb. erdekel, akkor mi a gond?
ha igazabol a kung fu gyuras, stb erdekel, akkor mi a gond?
veled a gond az, hogy nem birod letisztazni magadat, es kovetkezetes lenni.
de egyebkent ez sem akkora gond, hat elingadozol egy kicsit eletedben.
azt nem ertem, mindek nyavajogsz ezen ennyit. van egy csomo eset, amikor az ember ugy kicsit csinalna, valamit, de aztan megis inkabb tul lusta hozza. nem egy eletvalsag.
azt irod, hogy az a cel, hogy kihozzunk az eletbol a leheto legtobb jot. amivel mondtal egy szinonimat, de semmi tobbet.
egyebkent szeritnem az emebrek eleteben van egy csomo szmaukra fontos, szamukra pozitiv, nem fontos es negativ dolog.
nem tudom, hogy a fontosabb pozitiv dolgok kozul miert kell egyet felcimkezni, hogy "na ez az eletcelom".
primitivseg.
miert nem tudtok ugy elni, hogy szimplan vannak jo es rossz dolgok szamotokra,e s vannak fontosabb es kevesbe fotnos dolgok? minek ez a misztikus cimkezes, hogy "eletcel". miert kell nektek egy ilyen doboz?
Egy dolgot tudok: Úgy kell élni, hogy kihozzuk magunkból a lehető legtöbb jót. Annál értékesebb az életünk, minnél több embernek az életére vagyunk jó hatással.
Az életcélt meg talán úgy lehet megtalálni, hogy kipróbálunk minden olyan dolgot, amit érdekesnek találunk, és kedvünk van hozzá, és ha egyszercsak azon kapjuk magunkat, hogy nincs hiányérzetünk, és nem érzünk késztetést arra, hogy tovább keressünk, akkor azt csináljuk ami az életcélunk.
Persze kérdés, hogy egy életcél mennyi ideig életcél. A világ is és mi is változunk, lehet hogy ma "ez" az életcélunk, 5 év múlva meg valami egészen más dolog lesz. Nem tudhatjuk, hogy évek múlva mitől leszünk majd boldogok, ezért a kérdés a következő: Mi az célom az életben itt és most? Tehát a cél, kihozni a jelenből a legtöbb jót.
És még valami: A jelen alapozza meg a jövőt, és képezi majd a múltat.
Nem hiszem hogy olyan elvont ertelemben kellene a tökeletesseget harcolni . De talan törekedni kellene afele. Vagy nem tudom. Valaki tudja egyaltalan vagy csak ugy sodrodjunk az arral es amikor itt az ideje rajövünk mi az elet ertelme?
ugy ertem, hogy altalaban a "foldi oromokrol valo lemondas" oriasi lemondas. ezt csak az kompenzalhatja, ha valaki iszonyatosan nagy "lelki" tobbletet kap attol, ohgy ezt megteszi. tehat annak erdemes ilyesmin gondolkodnia, aki tenyleg nagyon hatarozottan hiszi, hogy o pap, apaca, szerzetes akar lenni.
hat szerintem nem sok ertelme van ennek az emelkedjunk felul a "materialista vilagnak" dolognak, hacsak nem erzel ra marha nagy elhivatottsagot. de akkor ugye nem kerdeztel volna.
"azt hiszem az embereknek sajat magukat kell formalniuk megerteni magukat meglatni magukban istent vagy valami ilyesmi)de nem tudom hogy hogy egyaltalan mihez kezdjek Szoval ha eletem soran egyre jobban megprobalom leküzdeni a materalista eletformat es ez az eletcelom "
ezt meg felejtsd el, ha nem olyan sulyos, hogy ketsegeid vannak meg.
En meg csak 19 eves vagyok de egyszerően nem tudom eldönteni hogy mi az elet celja illetve azt hiszem arrol mar kialakitottam magamban egy elkepzelest (azt hiszem az embereknek sajat magukat kell formalniuk megerteni magukat meglatni magukban istent vagy valami ilyesmi)de nem tudom hogy hogy egyaltalan mihez kezdjek Szoval ha eletem soran egyre jobban megprobalom leküzdeni a materalista eletformat es ez az eletcelom akkor se tudom hogy most 19 evesen hogyan tovabb milyen egyetem hazaköltözzek -e magyarorszagra hol eljek egyaltalan. Termeszetesen senki nem tudja nekem megmondani hogy mi az eletcelom es mi legyen a következö lepesem es lehet hogy en teljesen rosszul latom az egeszet.Bocsanat a bonyolult fogalmazasert. A lenyeg hogy en se tudom igazan mi az eletem celja es hogy hogyan tovabb.
„halvány lila fogalmam sincs róla, mihez lenne kedvem és tehetségem”
Most éppen nekem sincs kedvem semmihez.
Az is van néha, hogy van valamihez kedvem, de nem tudom mihez. Ez olyan, mint amikor az ember kíván valamit, de nem tudja, hogy mit. Én ekkor szoktam elővenni pár bevált alapbeállítást. Ilyen a kex és a hurka.
(Carnap. Most még Téged bosszantani is untatna, meg abból nemmegismerni, hogy hogyan írogatsz egy fórumba:)
Igazából nekem sincsenek anyagi céljaim, csak az a gondom, hogy olyan területen dolgozom ami lelkileg nem elégít ki, és halvány lila fogalmam sincs róla, mihez lenne kedvem és tehetségem.