World of Warcraft rajongók fóruma. Mesélj, kérdezz bátran, minden elfér ami Azeroth világával kapcsolatos. DE Tört szerverekről ne itt keress infót! Itt mindenki az eredetivel játszik és nem fog segíteni!
Warriorommal a netherwing reput csinálom épp. Érdekes feature/bug, hogy netherwing fortressben, mikor átalakulsz fel orkká, akkor bármilyen mountod van, az is átalakul netherwing drake-ké. Ha ground mount akkor fog tudni repülni. Ez nagyon vicces, de az már nem annyira, hogy amikor a fortressből átrepülsz netherwing ledge-re, akkor kb. 5 másodpercig visszaváltasz az eredeti alakba és ha épp ground mounton ültél, akkor az elveszti a repülési képességet... placcs! Ráadásul utána lehet 15 percig sétálgatni, amíg Sanctum of the Starsból visszaérsz a hulláért. :)))
Na, megvolt a kaland következő része? Elkezdjem neked, ha nem?
" Az érvényes külföldi (Outland) vízumodat (Visa) felmutatva Hellfire Peninsula ( Pokoltűz félsziget) nyugati határátkelőjénél (border) fedezd fel Zanrgarmarsht (Óriásgomba Mocsár). A területet kígyóemberek (nagák) uralják. A Serpent Lake (Kígyó tó) közepén található a kígyóemberek (nagák) főhadiszállása, Coilfang Reservoir (Tekerentyűsszarv Víztartályozó), ahol a Kígyóemberek (nagák) 3 műszakban töltik a tartályokat hogy biztosítsák Outland (Külföld) ballonos víz ellátását. Sajnos jelenleg problémáik vannak a kiszállítással, mert főnökök Illidan (Illidián) hűtlen kezelés végett fogházbüntetésre került Black Temple-ben ( Fekete Templom Büntetés-végrehajtási Intézet) és megfelelő irányítás nélkül csökkent a termelékenység. A Víztartályozó létesítményének Pneumatikus gépsoránál (Steamvault) első feladatunk a TMK vezető Thespia Mária meggyőzése arról, hogy ideiglenesen megbízott főnöke Vashj Helga regnálása alatt is biztosítsa a megfelelő színvonalú előkészítő munkát. ... "
Köszi az elismerést, akiktől kaptam. A bandában az egyik csajszi, aki most kezdett játszani, kérte, hogy írjak ilyen beharangozókat az instához és így egy picit a lore-ból is tanulnak.
@Zka
Nem nyert a szerver, enyém a süti.
Udra, az orc female warrior a Boulderfist szerveren lakik. (Ami egyébként egy szörnyen gagyi szerver, de ez van.)
@DB
Outland -- Külföld. Persze, így magyarul minden viccesebb. :)))
Közvetlenül új hadifőnökünk, Grom Hellscream írta alá azt a parancsot, amit most közlök veletek. Legkésőbb egy héten belül be kell szivárognunk a Pokoltűz Citadellába (Hellfire Citadel). Először a Bástya (Hellfire Ramparts) védőit kell elintéznünk, majd ha ezzel megvagyunk, meg kell vizsgálnunk, hogy mi folyik az erőd belsejében, a Vérkemencében. (Blood Furnace) A jelentésnek kedden reggel 8 órakor kell Hellscream parancsnok asztalán lennie. (A papírmunka a mágusok dolga, Darawir, remélem ebben nincs vita közöttünk.)
Itt vannak a főbb információk a Pokoltűz Citadelláról:
A vár a káoszorkok főhadiszállása. Innen indultak az orkok az első és második háborúban Azeroth leigázásra a Sötét Portálon (Dark Portal) keresztül. A vezetőjük Kargath Bladefist, akinek likvidálására most nem terjed ki a küldetésünk (lvl 70).
Az erőd a Pokoltűz Félszigeten (Hellfire Peninsula) fekszik, ami nem Azerothon, hanem a Draenor bolygón található. Egyesek ezt a területet Külföldnek (Outland) hívják, de szerintem maradhatunk a Draenornál. A bolygó megközelítéséhez nekünk is használnunk kell a Sötét Portált, ami mértékadó goblin tudósok álláspontja szerint teljesen veszélytelen. Ezzel együtt jobb lenne, ha Gorodbrom menne elöl, just in case… A Sötét Portált a Felrobbant Vidék (Blasted Lands) kellős közepén találjátok, ami a Szomorúság Mocsarától (Swamp of Sorrows) délre található. Orgrimmarból közvetlen portál vezet ide.
Elsődleges célpontunk Vazruden főhadnagy, az őrség vezetője, aki Nazan nevű sárkányán körbe-körbe röpköd. A sárkány a levegőből tüzes vizet köp a földre (nem abból a fajtából, amit a goblin slums kocsmájában vedeltek állandóan!), a tűz pedig fáj, úgyhogy abból mindenki sétáljon ki minél gyorsabban majd. Egy démont is el kell intéznünk, ő Omor, a sebhelymentes arcú (Omor, the Unscarred) de nem hinném, hogy komoly kihívást jelentene. Meglátjuk, hogy el tudunk-e helyezni egy-két sebhelyet rajta itt-ott, ugye Pandi? (Ne felejtsétek bántani a démonkutyáit, amik pont olyanok, mint Gorodbromé, csak piros a nevük és nem zöld.) A fentiekhez képest Gargolmar törzscsőrmester nem zavar több vizet, mint a mezei katonák, feltéve, hogy először a gyógyítóit intézzük el.
A Vérkemencéről csak annyit tudok, hogy valamilyen démon vérét melegítik ott naphosszat. Csökevényes kutatásom során a démonvérről annyit sikerült megtudnom, hogy megfelelő forralt vér rendszeres napi fogyasztása esetén az egyszerű orkokból káosz orkok lesznek, amik nagyobbak, erősebbek, pirosabbak és tüskésebbek. Ez a fajta testmódosítás-divat főként a Draenoron terjedt el, nálunk pl. abszolút ismeretlen. A Kemence környékén ennek megfelelően főként démonokkal és az őket irányítani próbáló boszorkánymesterekkel, valamint káoszorkokkal találkozhatunk. Vigyázni kell a sötétben megbúvó fejvadászokra (Laughing Skull Rogue), amik a papírruhás különítményünket akár egy, maximum két jólirányzott szúrással elintézhetik. Ha pedig valamilyen csoda folytán mégiscsak túlélnétek a szúrást, akkor rövid úton végez veletek a késeiken található méreg. Ezért kérek minden papírruhást, hogy hozzám minél közelebb helyezkedjen el, és ha érzi, hogy piszkálják, minél hangosabban visítson.
Lok’tar Ogar! (Azoknak, akik nem tudnak orkul: Győzelem vagy Halál!)
Udra
---------
Egyéb információk:
Az instába lvl 55-ön lehet bemenni. A questekhez lvl 59 kell, egy lánc végén kapjátok, amit 58-on lehet felvenni Thrallmarban. Az első quest „Eradicate the burning legion”. GLHF! (Good luck, have fun!)
---------
Játék index-fórumozóknak:
A fenti leírás alapján ki lehet találni a kasztomat, fajomat és hogy melyik szerveren játszom. Virtuális süti annak, aki kitalálja. :)
Sziasztok, retri pala pve damage ügyben tud valaki segíteni?
Nem vagyok egy nagy pve fan, enyhén szólva, de valamit tennem kell... Jelen állás szerint lvl84-esek is több damage-et osztanak egy-egy dungeon-ben, mint én.
Pvp-ben nincs semmi gond, a quest reward-os cuccaimmal is a BG-k középmezőnyében vagyok rendre. Cata előtt pve-vel sem volt semmi gondom.
Megnéztem a retpaladin.com-ot, az ott írtakhoz képest egyedül az Inquisiton-t hanyagoltam el eddig. Lehet h csupán ezért? Vagy retri pala most éppen ennyit tud a többi class-hez képest?
Az is, bár elvileg a healer trinket elég gyorsan ki szokott esni. Engem az zavar, hogy raiden felül a random hcra sincs nagyon időm (pedig naponta mennem kéne randomon túl egy GBt is a kurva wandért), erre túrni kéne ezt a fost, meg csinálni pecázást a guildes fish feastért, ilyesmi. Szar timesinkek.
@Zka Archaelogy nekem értelmetlen timesinknek tűnik, bár lehet hogy 30 óránként találsz egy db használható epixxet, amit a 3. raiden lecserélsz valamire.
Tegnap lement Omnitron meg Magmaw. Előbbi nagyon durván nem tűri a hibákat, hard modenak simán elment volna LK alatt egy ilyen boss. 3 leölt bossal horde #5 guild vagyunk a szerveren.
LKban release után ennyivel már full Naxx clear volt talán 2x is, casual raid guildben.