Márpedig erre a posztra elméletben egy jogász a legmegfelelőbb jelölt a normakontroll miatt. Mádl épp ezért ezt a feladatát kiválóan teljesítette (sajnos volt szerencsém átnyálazni a normakontrollra visszaküldött törvényjavaslatokat Göncz és Mádl idején), jobban, mint a nem jogász Göncz.
Persze elengedhetetlen, hogy a jelölt ne csak jó jogász legyen, hanem jó kiállású ember, aki jól képviseli az országot. Mekkora közhely.
nagyon nem értek egyet azzal a véleményeddel, hogy Galtz nem a legmegfelelőbb jelölt lenne; ő képes a legegszerűbb emberekhez is úgy szólni, hogy megértég a komoly mondandóját; egészen biztosan felülmúlja majd a jelenlegi elnököt, aki sem pártatlan nem tudott lenni, sem nem volt képes vagy nem is akarta az egész népességet képviselni, megszólítani is igen keveseket tudott csak
Nekem sem ellenszenves, de egy köztársasági elnöki pozíció nagyobb emberi alázatot és elkötelezettséget kíván. Göncz Árpád nem véletlenül lett árpibácsi, Mádl Ferenc pedig minden politikai elfogultsága ellenére tudott méltóságot felmutatni - s bár ezért nem vagyok vele 100%-ig elégedett, azt hiszem, méltó volt rá, hogy betöltse ezt a pozíciót. (S most nem Torgyán Józseffel hasonlítom össze, aki egy közép-balkáni országot hiszterizált volna össze pillanatok alatt.)
Glatz Ferencet alkalmatlannak tartom. A megszólalásaiban nincs semmi spiritusz. Lehet, hogy kiváló szakember, de az a politikusi-emberi nagyság, ami a két eddig elnökünkben volt, annak a szikráját nem találom benne.
Szili Katalint pedig egyenesen borzalmas így elképzelni. Túljátssza a szerepét. Hiteltelen. Ő házelnök. Belőle ennyi jön ki, és ez is tisztességes teljesítmény. Tessen ezzel megelégedni.
Sólyom László viszont számtalanszor bizonyította, hogy miként lehet az idióta csatározások közepette is egyenes gerinccel politikai szereplőként fellépni. (Merthogy az Alkotmánybíróság első éveiben kőkeményen politikai szerep volt elnöknek lenni. A mai a közelébe sem ér. A Németh-féle sem volt az. A színvonal Sólyom nyugdíjba vonulása óta zuhanórepülésben süllyed.)
S ha már a szadeszről szó esett: Én Gombár Csabával kapcsolatban sem vagyok túlzottan meggyőzve. Elismerem, de mint mondtam egy köztársasági elnöknek sokkal több kvalitással kell bírnia. Ma ez gyakorlatilag egyetlen jelölt esetében említhető.
Még egy név kimaradt: Bárándy Péter. Ő pedig túl fiatal. Más hibája viszont nincs. Volt gyerekszobája, nem is akármilyen ember mellett nőtt fel - de akkor már inkább az édesapát tartanám alkalmasnak. A klasszikus "vének tanácsa"-jelenség nem volt öncélú ostobaság.
Sólyomban is kiegyeznék. És néha én is elgondolkodom azon, hogy talán mégis jobb, hogy nem szavazhatunk, mert a baloldal készségesen megszavazná Szilit. Így meg talán - hála a szadesznek - nem lesz belőle elnök. Meg ha mi választhatnánk, lenne még egy politikai cirkusz, politikuspankráció, hidegháború, estébé. Kinek hiányzik?
Glatz Ferencet felfújták. Egyáltalán nem olyan nagy koponya, mint amennyire felfényezték. Göncz Árpádhoz méltó utódot egyedül Sólyom Lászlóban tudom elképzelni.
Ezt te értelmes válasznak hívod? Azt kérdeztem, ez-e az a topik, ahol értelmesen meg lehet vitatni a kérdést.
Egyébként:
Szili Katalinnál rosszabbat a jelenlegi kínálatból én sem tudnék elképzelni. Na jó, talán Göncz Kingát. Vagy Mécs Imrét. Ez a három név, mint potenciális jelölt sajnos nagyon gáz. De az utóbbi kettő hálistennek esélytelen. Úgy tűnik, lassan Szili is az lesz.
Én Sólyom Lászlóra szavaznék. (Ha lehetne szavazni, de szerencsére nem lehet, mert a megpropagandázott népek megválasztanák Szili Katalint.) Ő az a személy, akire rá merném bízni ezt az országot.
pontosan azt magyaráztam, hogy hiába mondja Ferge Zsuzsa és mások, hogy nem köllene kedvezményezni a viszonylag elfogadhatóan élteket pölö csp mellett adófizetéssel, sulinet kedvezménnyel, meg kacslábon forgó várhoz szükséges hitelekkel, de, nem olyan bátor az mszp sem, hogy visszavonjon dolgokat! egy viszonylag szúk felsőréteg ezután is lesz, ennél nagyobb desznyóság a fidesz által bevezetett főtisztviselő vagy a francba híjják azokat, akiki semmit sem csinálnak,de, azér is nagy pénzet kapnak, hogy ne kelljen olyan sokáig fizetni őket
Már megbocsáss, de én nem erről beszéltem!
Elolvastam az előadásod, sejtem, nem olyan hatalmas a fizetésed. Melyik adósávba tartozol? És hová tartozik például a bőséges minuszt termelő MÁV vezérigazgatója?
És hányan élnek földbe, hegyoldalba (mázlisták) váj odvakban, vagy keménypapírból készült kunyhókban önhibájukon kívül? És itt nem látom az MSZP baloldaliságát.
nyugodj meg, egyedülálló eltartóként, két gyerekkel 100 ft-tal léptem túl a határt Bokros alatt, és elestem az adókedvezménytől, vagy mi volt az, már nem is emláxem; a tízszeres jövedelemmel rendelkező vállakozó ismerősöm sajnált, mert ő, könyvelésügysileg továbbra is kapta, és, még volt is pofája felvenni; de, mikor ismereteim voltak iskolákból, hogy mekkoran a gyerekszegényséág, és, mennyien még alattam élnek, egy szavam sem volt! eszembe jutott az az amerikain film, hogy be volt jelentve a szociális gondozó látogatása, és akkor meg köllött értetnie az afroameriaki anyának, hogy amíg el nem húzza a belét a szociális gondozó, addig el van tüntetve a video, bírják ki, hogy nem nézhetikn addig kedvenc kazettájukat! ha tudsz mutatni nekem egyetlen országot, ahol nincs adóeltitkolás, és ténlegesen a rászorultak részesülnek az arra fordítható adóforintokból, terjeszd elő, én pedig felterjesztelek Nobel díjra!
Ne keverd a szezont a fazonnal. Az Orbán-félékről kb. ugyanaz a véleményünk. De hogy az MSZP baloldali párt lenne, az legalábbis meglepő. Amit annak lehetne nevezni eddig tevékenységükből, az inkább politika, s nem őszinte intézkedés. Még mindig inkább a gazdagoknak kedvez egy halom jógszabályunk is, az adótörvény pedig leszámítva a minimálbér adómentességét, egy szenny!
És ez nem az én egyéni szocproblémám, hanem néhány millió nyomorgóé, akik a legmagasabb adósávba tartoznak.
az mszp-ben sokan keresik a modern baloldali utat, és jó irányba tapogatóznak, elég gyorsan reagálnak minden új jelenségre! ezt értékelik a "nyugati" szocdem pártok is; hogya te meg mit gondolsz a baloldali útról, egaéni szocpol; de, azt jelzem, hogy az nem az orbáni út!
ki nem járt jól? a kommunista, bolsevisták orbán pártjában vannak! Pozsgay meg lenullázta magát; a fidesz neki a megfelelő hely, mert az mszp-ben nem élne meg, ott nincs olyan, hogy tekintélyelven bárki megélne;az mszp-ben tökéletesen érvényesül a hatalommegosztás, az egymáős ellenőrzése, a verseny; és ez így van jól!
az mszp végülis jól jáőrt, hogy megszabadult Pozsgaytól; elindult a szociáldemokrácian útján, amibe nem fér bele Imre csak sajátn személyét építő, menedzselő, valami borzalomas harmadikutas,árvalányhajas népies vonal; mert Glatznak eszébe sem jut a népről szólva ilyen ökörségeket mondani, ő pölö csinálja az Alföld, Homokhátság programot, naem sokat hallani róla, de, ezzel tesz a vidék Magyarországáért, nem fidesz , régi mdf hülye lózungokkal!