Most már csak azt kéne kideríteni, hogy miből volt a kés. Mert hogy egy szimpla kis papírvágó késért miért menne vissza a Schmitt a biztonságiakhoz ahogy tervezi. Netalán gyémántberakású volt.
De könyörgöm mi a francnak neki Brüsszelben papírvágó kés??? Nincs titkárnője??? Nincs a titkárnőjének papírvágó kése????
Szóval amikor gázpalackot akartam átvinni a váci komppal, és rám szóltak, hogy azt nem lehet, akkor tiszta szerencsém volt, hogy megelégedtek azzal, hogy kedvenc büfésemnél hagytam a szajrét és anélkül szálltam fel, hiszen akár rendőrkézre is adhattak volna. Jól rácsesztem volna, mert 4-en ültünk a kocsiban, az meg már csoportos elkövetés.
Nincs bizony különbség. Ellenben pl. ha egy gyári csomagolású kés van a táskádban, pláne blokk is van mellette (gyk. most vetted és viszed haza), akkor nem csesztet a rendőr. Mondjuk azért útközben nem akarj beugrani a bankba...
Az első mondatodban volt a megoldás számomra...és most meg megerősítettél.
Nem az anyukája találja ki, hogy jujj, azt nem szabad kisfiam, hanem előírások vannak, melyek törvényi alapokon nyugszanak...ennyi.
Éppen azt szeretném már valahogy tisztázni, hogy a bizt. szolgálatnak van egy feladata: bizonyos dolgokat _egyáltalán_ fel nem engedni a gépre, bizonyos dolgokat pedig fel nem engedni a _kézipoggyászban_. Ez nem törvény, hanem az utazási feltételek kérdése. Ha magánál akarja tartani a kést, nem szállhat fel és viszont.
Ettől még lehet Pali bá törvénysértő, de amíg ide nem kopizza valaki, hogy melyiket sértette meg, addig csak Te lehetsz ebben biztos.
Azért vették el tőle, mert repülőre nem szabad vinni _kézipoggyászban_.
Az, hogy létezik karitatív célokra felajánlható kobzott lerakat, nem azt jelenti, hogy a repülőtéri bizt. szolg. bűnügyi statisztikája jobb, mint a nyolcker. kapitányságé.
De egyáltalán minek manapság papírvágó kés amikor minden e-mail-en van. Vagy lehet, hogy az e-mail-jei boritékát akarta vele felvágni???
Mióta minden e-mailen van, azóta meg5xözõdött az irodák papírfelhasználása. A legfontosabb irodai gép manapság az aktazúzó, az követi a lézernyomtató, a számítógép csak 3. helyezett. :-(
--
A tízparancsolat 72 szót tartalmaz, az Amerikai Egyesült Államok függetlenségi nyilatkozata már 732 szót. Az EU papírfecnibe csomagolt cukorka forgalmazását szabályozó elõírása 782.634 szót.
[Franz-Josef Strauss, kb. 30 évvel ezelõtt]