Keresés

Részletes keresés

Nulladik Köztársaság Creative Commons License 2005.01.01 0 0 79

A negativ történelmi helyzetek nem változnak a magyar nemzet szempontjából.

A történelem ismétli magát. Most általatok.

Előzmény: AliceCsodaországban (77)
figyelő Creative Commons License 2005.01.01 0 0 78
Furcsa egy iskola lehet...
Előzmény: DescArt (75)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.01 0 0 77

Nekem csak az a bajom, hogy hányni tudok, mikor érvek helyett beidéznek valami halott költőt, akiről a fene se tudja, hogy ha most élne hoygan is nyilvánulna meg.

És ezzel mintha kvázi önnön felsőségesebbjükről adnának papírt, hogy lám lám, ők olvasnak verseket...  ha ez lenne a mérce, akkor biztosan én győznék...:-(((

Akinek nincsenek mai szavai a vitához, az inkább ne is szóljon csak olvasgasson.

Arról nem is beszélve, hogy ez a bizonyos klapanciaáradat, ami úgy kezdődik, hogy "ahogyan szavaztál" - ez már kezd kultikus méreteket ejteni, attól mert valaki ismeri a rímeget úgymint papagáj - mama fáj stb, attól még korántsem költő...

Szóval én csak azt akartam jelezni, hogy maradjunk meg a prózai beszédnél ha lehet...

Előzmény: DescArt (75)
figyelő Creative Commons License 2005.01.01 0 0 76
Hunyadi Péter!
Előzmény: originalqszi (70)
DescArt Creative Commons License 2005.01.01 0 0 75
Bocsánat,  csak egy közismert balliberálist idéztem, hogy válaszoljak a feltett kérdésre. (A lányom osztálya ezt énekelte ballagáskor). Szóval ez nem olyan hazaffyas vers.
Előzmény: AliceCsodaországban (68)
SaGa Creative Commons License 2005.01.01 0 0 74
Egy szippantós? Aki el meri végre takarítani az öröklött szmötyit...
A mostaniak csak lögybölik.

SaGa
Előzmény: agymosodás (65)
unnamed Creative Commons License 2005.01.01 0 0 72
Inkább a gojó, az nem fály ennyire :)))))
Előzmény: originalqszi (70)
originalqszi Creative Commons License 2005.01.01 0 0 70

Ha magyar vagy, keresztény és hazafi,
Ősi dolmány és darutoll,
S nem irtózol a darútól,
S keresztapád volt a hős Apafi:)))))

Magyar anyától, magyar apától,
Ittad a szegény legény meséjét,
S jártál Hunyadi Mária estélyén,
Törted a magyar ugart, érdes kezed a kapától!!!:)))

Magyar, magyar, magyar,
Nemzet, nemzet, nemzet,
Feszület, feszület, feszület,
Mária, Mária, Mária:DDDDDDDDDDDDDDDDDD folytassam vagy lőjek??????

Előzmény: AliceCsodaországban (68)
Kauthar Creative Commons License 2005.01.01 0 0 69

Miféle "színvallás"? Ha valaki nem "vall színt" itt ezen a kis idnexecskén, akkor Te, Topicnyító, te elvitatod a magyarságát?

Ettől (is) balos egy balos..hogy nem érdekli, ki mit hisztizik. az ember a szívében hordja az érzéseit, nem okádja ide, baromi nagy kopipésztes betűkkel, nem veri a mellét, hogy igen, én magyar vagyok...

Ha ez téged, vagy bárkit boldoggá tesz, igazoljátok, mennyire nagy magyarok vagytok, nekem erre semmi szükségem. Ha tettem, éreztem valamit az országért, a nemzetért, nem azért történt, hogy most idelökjem a képedbe és fellélegezzek, ha azt mondod, igen, ez a Kauthar, aláírom, ő "nemzeti érzelmű"...

Hol érdekel ez engem?

Vagy bárkit?

Akit meg ilyen szinten érdekel, annak a szintje túl alacsony...sorry.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.12.31 0 0 68
Mégeccer valaki beidéz valami hazaffyas verset megöngyilkolom magam, de előtte tűzre vetem az összes verseskötetet az biztos... :-(((
Előzmény: DescArt (67)
DescArt Creative Commons License 2004.12.31 0 0 67
Itt születtél ezen a tájon, itt ringatott az édesanyád

Itt indultál el az útra, s itt jártad ki az iskolát

Itt élnek a barátaid és itt találtad meg szerelmedet

A nagyvilágon e kívül nincs máshol helyed

Itt fogadtad szívedbe az Írást és a Gondolatot

Itt eszméltél magadra, és itt volt mindig az otthonod

S most itt mondják neked elvakult sötét lelkű ostobák

Keress magadnak máshol hazát

Ne törődj vele, hogy mit mondanak

Az vagy, akinek tartod magad

Még akkor is, ha szembe fúj a szél

Ne feledd el, hogy szabadnak születtél

Ne hagyd, hogy lelked mérgezzék a hazug előítéletek

Ne hagyd, hogy korlátok közé szorítsák szabad szellemed

Ha Kölcsey és Vörösmarty nyelvén szól az éneked

A nagyvilágon e kívül nincs máshol helyed

Tudom, hogy nehéz elfeledni mindazt, amit nem lehet

De ne add fel a szíved mélyén élő szép reményeket

Kárpátok gyűrűjéből szállj fel szabad madár

Érted is szól a harang már

Még akkor is, ha szembe fúj a szél

Ne feledd el, hogy szabadnak születtél

Sose feledd, hogy szabadnak születtél

Makláry Gábor Creative Commons License 2004.12.31 0 0 66
Azért, mert Adytól idézett, még nem biztos, hogy Hunor is szifiliszes :-)
Előzmény: Don Alfonso (39)
agymosodás Creative Commons License 2004.12.31 0 0 65
Csak nem azt mondod, hogy szarban vagyunk és a politikai elit egyik oldalról azt magyarázza, hogy ilyen jólét még sosem volt, a másik pedig, hogy a túlodal  hibás. Ki fog minket kihúzni?
Előzmény: SaGa (63)
SaGa Creative Commons License 2004.12.31 0 0 63
Tulajdonképpen azt akarod mondani drágaságom, hogy itt egy pici gödörből csináltak ekkora hűhót?

Ha kicseréled a magánhangzókat két másikra (az egyiken két pötty is van) a vastagon szedett szóban, közelebb jutsz az igazsághoz...

SaGa
Előzmény: agymosodás (57)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.31 0 0 62
hát ezt én sem tudom.
Hogy a tévéadást miért ez zárja?
Tényleg ilyen mosópordallam lesz így.

Mint szegény Mikulás is, aki régen titkon osont az ablakok alá éjjel,
mostmeg ottvan veheted novembertől, orrbaszájba.
Bár ez nem tartozik ide.Vagy mégis? Épp olyan fontos lene megőrizni az ünnepeket.
DE nem könnyű (nekem) itt ez a vegyélvegyélvegyél, nekem meg rontja az ünnepi hangulatom a lefosztott bankszámla is, de a neonfényes üzletbentolongás is.
Viszont nem szeretném, hogy üres legyen az ünnepi asztal.
Előzmény: AliceCsodaországban (61)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.12.31 0 0 61

20 éve még az utcán megáltak a népek, mikor a mikrofonból szólt.
Ma ülnek, rágnak, röhögcsélnek.

Talán amiatt van - jelzem én is mindig felállok, ha a Himnuszt hallom, mi minden szilveszterkor állva hallgatjuk meg, és csak aztán koccintunk, sőt együtt is énekeljük a kórussal, bár a férjem meglehetősen botfülű, de ilyenkor nem ez számít - mert manapság olyan gyakran hangzik el. Pl. nem tudom miért kell minden napot ezzel zárni a tévécsatornák többségén, miért kell pártgyűléseken énekelni...

Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.31 0 0 60
Magyar vagyok, liberális, és a fideszre szavazok.
A barinőm zsidó.
A gyerekem odavan a cigányokért.
A másik barátnőm megrögzött bolsevik.Cigánygyerekenek tart játszódélutánt, kedves erdélyi fiúkat istápol, és marihuánás fiúkat hoz a kirándulásra. és Botondnak nevezte a gyerekét.És 10 éve járatja (Autentikus!) magyar táncra a gyerekét. De most csak moldvai csángót, cigányt és zsidót tanulnak
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.31 0 0 59
Úgy érzem most kezdett a nemzet haldoklani. Vagyis már régebben, csak most már diagnosztizálhatók a tünetek.
Kétségbe vagyok esve, el vagyok keseredve.
Olyan gyönyörű és árnyalt a magyar nyelv, hogy sírni tudnék a meghatottságtól.
Olían mélységek vannak a magyar táncban, zenében, de a mindennapi hagyományokban is- még most is át-át tűnik, mikor már befödte a nagy cocacolás köd - mindenképp meg kellene őrizni a világ javára.
Nem hiszem már, hogy lehet.

Hogy tudjátok a balliberálist szembeállítani egy mondatban a magyarral?

Miért ne lehetne a magyar liberális, vagy balos, vagy konzervatív?

Tényleg ennyit ér ahaza?
Hogy valami párt neve mellé csapjuk, mint szégyenfoltot?

Én tűzök kokárdát a nemzeti ünnepünkön. És a ronda 50 éves nénik a buszon úgy néznek rám, mintha az anyjukat szidnám.

Mikor 80-ban tűztem akkor meg felírt a rendőr. Mo-n.

Azt hittem ha magunknak maradunk, majd lehetünk magyarok.
De rosszabb lett.

Én felállok, ha szól a Himnusz.

20 éve még az utcán megáltak a népek, mikor a mikrofonból szólt.
Ma ülnek, rágnak, röhögcsélnek.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.12.31 0 0 58

Ez a poliDILI!:-)

Előzmény: agymosodás (57)
agymosodás Creative Commons License 2004.12.31 0 0 57
Tulajdonképpen azt akarod mondani drágaságom, hogy itt egy pici gödörből csináltak ekkora hűhót?
Előzmény: AliceCsodaországban (56)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.12.31 0 0 56

Nincsen benne a gödörben senki szivem, azok akik nem állnak az árok két szélén, megkerülik egyszerűen, nem olyan hosszú az az árok! :-)

Előzmény: agymosodás (55)
agymosodás Creative Commons License 2004.12.31 0 0 55
Árokásókkal ugyanannyi bajom van mint a betemetőkkel. Könnyen beszélnek azok, akik az árok két oldalán állnak, de az én helyzetem rosszab. Én benne vagyok az árokban, ha árkot ásnak, egyre mélyebbre kerülök, ha betemetik, engem is betemetnek. Velünk nem számoltok, pedig mi vgyunk többen. Úgy látom, az eddigi hozzászólók és a topiknyitó az elithez tartozik. Ki menti ki az árokban lévőket?
borzimorzi Creative Commons License 2004.12.31 0 0 54

Kedves Állományjavító!

Nahát, ez rulzott!

Csak egy bibije volt, mégpedig az, hogy ezt írtad Hunorvére jellemzésére:  "Te (jóindulatú véleményem szerint) egy jóravaló, megtévesztett, tanítható ember vagy." 

Szvsz ez azért bibi, mert a tanítható =/= tanulni akaró. Voltam tanár egy ideig, előtte mag tanuló, sokáig. Láttam nem egy olyan hülye kölyköt, aki a lustaságát azzal magyarázta, hogy ő "nem tanulja a megszállók nyelvét". Aztán, mikor angolból se sikerült neki a középfokú, pedig hol volt még akkor a NATO, akkor meg azzal jött, hogy ez meg idegen az ő nemzeti öntudatától. Tehát a jelek szerint egyesek olyan kicsire állítják az inputot beeresztő szelep átmérőjét, hogy a beengedett infó már eleve nem elégséges. Ráadásul a véletlenül mégis beesett infók közt is szelektálnak keményen és ami véletlenül nem vág össze az addig odabentre összehordott kacattal, azt ignorálják. Ezért szvsz teljesen felesleges a nagynemzeti maszlaggal átitatottaktól azt várni, hogy elgondolkodjanak rajta, vajon ki adta nekik a jogot, hogy ők döntsék el, ki a magyar és mennyire. Vagy azt, hogy sem párkapcsolatban, sem barátságban nem lehet egyértelműen és mindenkire érvényesen meghatározni, hogy kell-e és milyen gyakorisággal kell arról értekezni, mennyire szeretjük egymást. Ehhez a felismeréshez ugyanis be kéne ereszteniük egy hangyányi szabadelvűséget azon a szelepen...

Csót:

b

És persze: BÚÉK mindenkinek, aki érti e nyelvet!

Előzmény: Állományjavító (49)
Juan Primo Creative Commons License 2004.12.31 0 0 53

Egyszerűen vesztes vagy! :) Ráadásul rossz vesztes és nem magyar csak magyarkodó!

Előzmény: Hunorvére (-)
zuglo_14 Creative Commons License 2004.12.31 0 0 51
" Hiszen nap mint nap a magyarságot sértő, gyalázó megnyilvánulásoknak vagyunk tanúi..."

Igen, pl itt vagy Te és minden további nélkül hülyeségeket irogathatsz:-)
Borzasztó, nem:-))
Sajnos sajnos Creative Commons License 2004.12.31 0 0 50
Nekem semmit sem jelent, hogy magyar. Pláne ebben a formában.
Állományjavító Creative Commons License 2004.12.31 0 0 49

Tudod, kedves hunorvére,

sajátos élettörténetem és sajátos kötődéseim nyomán felismert, nemcsak a szülővárosomhoz, hanem lényegében a Monarchiához kötődő szülőhaza-fogalmam és ennek egyéb megerősítései folytán olyan nacionalista indulatok buzognak fel bennem olykor, hogy minden rohadék, nagyszájú, gyáva nyilastól és szajréra ácsingózó bérhőbörgőtől megvédem a nemzetet, az országot, a tájegységet és a világból azt, amit szeretek. Már erőm szerint.

És minden farkasmosolyú giccses egymásnakugrasztó posztmodern gyagyikirálytól és minden ütődött vándordalnoktól, Királyhágón innen és túl.

És ha volna rá érkezésem, azon dolgoznék, hogy ennek az országnak, külön, tehát a 93.000 km2-nek és a nemzetnek, külön, és a valaha hozzánk tartozottaknak, nemzeti öndefiníciója, nemzetstratégiája, életre való kalauza legyen, biztonsága bátor döntésében és örökre felejtse el az olcsó kóklereket és a más nemzetiségében fürkészőket, a más magyar érzelmei tisztaságának számonkérőit, mert az nekem undorítóbb, mint a disznótrágya.

Nehogy magadra értsd. Te jóindulatú véleményem szerint egy jóravaló, megtévesztett, tanítható ember vagy. 

Timna Creative Commons License 2004.12.31 0 0 47
igen, pontosan. az elég nagy égés biztos jele, ha az "eszmetársak" sem védenek meg, márpedig kedves topicnyitónkat nem látom hogy sokan védenék :D
maga a kérdés jó lenne, csak bűzlik hogy nem a kérdésről akar beszélni, hanem a prekoncepciójáról :)
Előzmény: AliceCsodaországban (46)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.12.31 0 0 46

Magyarra fordítva:

"Figyejjetek ti agymosott Kádár népe liberálbolsi hazátlanok, mindig azt mondjátok, hogy ti is magyarok vagytok. MI tudjuk, hogy a mi magyarságunk az igazi, a tiétek meg nem, de most adok egy lehetőséget nektek bunkókáim, hogy ti is beszéljetek a nemlétező nemzeti érzéseitekről a szent megbékélés és árokbetemetés jegyében!"

Tudod köszike, de maradjon az az árok inkáb.

deltabravo Creative Commons License 2004.12.31 0 0 45
Mi van ? Te ki fax vagy, hogy meghatározd ki magyar ki nem. Majd pont egy klónozott kis irredenta nyilas fog erről kioktatni.

A te békülő topicod annyira összinte mint a apelplatzon állított karácsonyfa a lágerekben.
Előzmény: Hunorvére (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!