"Fiókja biztonságának megőrzése érdekében a Google nem támogatja többé olyan harmadik féltől származó alkalmazások és eszközök használatát, amelyek arra kérik, hogy csak jelszavával és felhasználónevével jelentkezzen be Google-fiókjába. E módszer helyett a Bejelentkezés Google-fiókkal vagy más biztonságosabb technológiai megoldásokkal (pl. OAuth 2.0) kell majd bejelentkeznie.
Mik az Ön teendői? E-mail-szoftvere (pl. Outlook 2016 vagy régebbi) kevésbé biztonságos hozzáféréssel rendelkezik az Ön Gmail-fiókjához. Váltson az Office 365-re, az Outlook 2019 vagy újabb verzióra, illetve bármely más olyan e-mail-szoftverre, amely lehetőséget biztosít a Bejelentkezés Google-fiókkal megoldással való bejelentkezésre."
Sziasztok! Meg lehet a gmailben azt csinálni ,hogy csinálok egy pl "Tcom" mappát és oda érkezzenek a Tcomtól a levelek? A mappát azt megcsináltam , próbáltam a szűrőknél is de mindkét helyen megjelennek a levelek! :(
Hogy mivel lehet olvasni? Thunderbird. Hogy hogyan, azt nézd meg az előzőekben: 1403, vagy m54-b hozzászólását: 1399. A részletekben nem mélyedtem el. Bizonyára igen, de biztosat nem tudok. A kedvedért próbáltam ki az eljárást.
Azért remélem, hogy a letöltött .mbox fájlod kisebb lett, mint 4 GB. Különben gondok lehetnek.
Szia, azért ha péntek délutánig kell megoldanod a dolgot, lassan visszajöhetnél elolvasni a javaslatokat. Nem biztos, hogy 1-2 óra alatt meg tudod oldani a dolgot.
Szia, én ezzel próbáltam: https://www.makeuseof.com/tag/use-downloaded-gmail-data/. És ezzel nem is volt baj. Hanem az általad említett (általam csak sejtett) mappamérettel. És kiderült, hogy vagy a Google Takeout a hibás, vagy én nem tudok valamit. A takeouton elvileg beállítható, hogy milyen méretű fájlokra darabolja az exportált tartalmat, ha az egy bizonyos méretet meghaladna. Alapértelmezés a 2 GB, de megpróbáltam 1 GB-ra állítani, de a program ezt nem veszi tudomásul, és az én teljes 9 GB-os levelezésemet egyetlen .mbox fájlba tette.
Most kipróbáltam csak a piszkozataimat menteni, ami 200 MB lett. Ezt minden további nélkül be tudta olvasni a Thunderbird:
Csak a kérdezőnek mondom: A fenti linkben szereplő leírást nagyon figyelmesen kell elolvasni. Működik, de csak pontosan betartva, amit ír. Ha gond van, akkor segítek. Akár privátban is.
Ezt a c:\users\a-te-neved\AppData\Roaming\Thunderbird\ mappát másolod bárhova, lesz egy biztonsági mentésed, illetve másik gépre költözésnél a telepítés után csak lecseréled erre az újat és megtörténik a helyreállítás.
Viszont a letöltött fájl: Összes levél a Spam és a Kuka tartalmával együtt-002.mbox
És egyelőre semmivel sem sikerült megnyitni. Állítólag a Thunderbird meg a Microsoft Outlook meg tudja nyitni, de nekem ezekkel sem jött össze. Sajnálom.
Lejjebb olvasva láttam, hogy volt hasonló téma és van thunderbird fórum, de ott úgy látszik, egy éve nincs beírás, az utolsó tucatnyi beírás mind panaszkodott, hogy az új thunderbirddel bajok vannak. Úgy tűnik, csak innen remélhetek segítséget.
Hali, bírósági ügy miatt le kell mentenem a gmail levelezésemet és pendrájvon átadni az ügyvédnek. Megírná valaki, hogyan lehet ezt megtenni?
Korábban tunderbird-del próbálkoztunk, de amint áttettük a pendrájvot másik PC-be, elindítva a tunderbird-et az összes levél eltűnt. Most új pendrájv van, kérdés, hogy milyen programmal lehet ezt megtenni, lehetőlég még péntek délutánig.
Az elképzelhető, hogy valamikor a Firefox alól léptél be a gmailbe? És akkor kérted a jelszó mentését? Mert emlékeim szerint felajánlja. Ha így van, akkor jobbra fenn a beállításokra kattintva (három vizszintes vonal egymás alatt) találsz olyat, hogy jelszavak. Erre kattintva meg tudod nézni a Gmail, vagy a Google Chrome jelszavadat (a kettő ugyanaz lesz). És ezzel be kell tudnod lépni a gmailbe.
A facebookal is van lehetőség. Ha valaha is mentetted, akkor ott is rá tudsz keresni. Nekem azt ajánlja fel ilyenkor, hogy belépés Chrome fiókkal, neked talán azt, hogy belépés Firefox fiókkal.
Ha ezek nem működnek, akkor nincs további ötletem.
Igen, az elsődleges e-mail címemet és a Facebookot csak telefonon használtam (rossz beidegződés, amíg otthon laktam szülők nyugodtan ki-be jártak a fiókokból és - bár már évek óta külön élek - a mai napig előfordult többször is, hogy kaptam értesítést hogy valaki próbálja feltörni őket, úgy voltam vele hogy talán így a legbiztonságosabb, hiszen a telefon mindig kéznél van).
Másodlagos e-mail címem az van, amit most használok, ezt fórumokhoz, játékhoz hoztam létre.
A gond az, hogy emlékeim szerint oda-vissza adtam meg másodlagos e-mail címnek a két fiókomat, viszont míg ehhez valóban látja az elsődlegest, fordítva viszont már nem találják egymást.
Ott csak a telefonszámra hajlandó sms-t küldeni, vagy olyan opció van, hogy érintsem meg az igent a telefonon/tableten, a más opciónál semmit nem dob ki.
Éjszakás műszakból haza fele menet elhagytam a telefonomat a céges buszon (leszállás után kb 3 perccel vettem észre hogy nincs a zsebemben).
Haza érve kb. 1 órán keresztül hívtam Google Duo segítségével (kicsöngött, de nem vették fel).
Senki nem tud róla semmit, ki van kapcsolva, eszközkereső sem találja.
A problémám az lenne, hogy most sem az elsődleges e-mail címembe sem a facebook-ba nem tudok bejelentkezni.
A gmail-nál az elfelejtett jelszó opciónál kizárólag a telefonszámra akar ideiglenes jelszót küldeni, más opciót nem kínál fel, amit ugye nem kapok meg, hiszen a telefon nem elérhető.
Valakinek van valami tippje, hogy mit csináljak? Vagy engedjem el?
Köszönöm. Megcsináltam, de nem ezt volt a baj, hanem sok volt az elküldött levél. Nem a mérete, hanem a mennyiség. Töröltem a nagyon régi leveleket és most jobban müködik..
Szerintem elfogyott a Google fiókodban a tárhely. A Gmail is ezt használja. Alapból 15 GB, esetenként - pl. nálam - 17 GB.
Ellenőrizd a következőképp:
1. Kattints a "Továbbiakra":
2. Görgess a legaljára, és válaszd a címkék kezelését:
3. Itt is tekerj a legaljára és nézzd meg, hogy mit látsz a ...GB/...GB használatban sorban.
Ha közel ugyanannyi (pl. 15 GB//14.5 GB, vagy hasonló), akkor jól tippeltem. Akkor törölj ki néhány levelet, aminek nagyok a mellékletei, majd persze a kukából is töröld őket, és nézd meg a változást. Ha lehet, legyen legalább 4-5 GB szabad, különben hamarosan ismét nem jönnek a levelek. Ha használsz Google Drive-ot, akkor onnan törölj ki nagy fájlokat (és persze az ottani kukából is töröld őket)