Városi sajtótermékünk szerint nevezett lámpák reggel a Bp felé,délután a városközpont felé haladókat fogják segíteni.
Nos,ezek a lámpák péntek hajnalban valamitől bekapcsolódtak és oly mértékben segítették a főváros felé haladókat,hogy az M7 felhajtótól a körforgalomig és azon túl,a sóskúti úton is állt mereven a sor, reggel 6:20-kor!! Ezúton szeretnék gratulálni eme remek lámpaprogram kiagyalójának. Csak azt nem értem,hogy tulajdonképpen minek kellett a Törökbálinti úthoz körforgalom,ha utána ott vannak a lámpák,amik szépen megfogják a haladni szándékozó autókat,így bedugul az egész körforgalom? Inkább ide is lámpás kereszteződés kellett volna,a többi lámpához hangolva. Mi lesz,ha ismét elindul az iskolai szezon,netán kinyit az Interspar?
De még nincs is készen, ez egy átmeneti állapot. A körforgalom meg nem arról kapta a nevét, hogy kör alakú, hanem a sajátságos forgalmi rendjéről. Tulajdonképpen itt a bal kéz felől érkezőnek van elsőbbsége a "normális" jobb kéz szabály helyett.
Mi az áttekinthetetlen egy körforgalomban? Ami ráadásul egysávos, nem úgy mint a Tecsós "turbó". Persze aki emlékezetből vezet és a régi lámpákat keresi, annak meglepetést okozhat.
Hétfő reggel diszkréten megérkezett a polgármesteri hivatalból az aktuális építmény és
járműadó csekkekkel teli boríték, 3 napos befizetési határidővel. Közel 40ezer - Korrekt!
Az is elég fincsi, hogy a sikeres gépjárműadó-szabályozás miatt a májusban eladott autóra is nekem kell még a második félévet is befizetnem, de a behozott autóra meg már betudják kalkulálni (a szinte) időarányos részre.
Így lesz még virágzóbb kertváros Érd. Már csak az utcánkat kellene leburkolni és akkor talán lehetne az utca felöli oldalon is ablakot nyitni és szellőztetni.
Arról meg nem is beszélve, hogy amióta csatorna van nem tart senki az utcában annyi virágot meg többekkel beszélve a füvet sem locsolták a nyáron úgy, ahogy szokták. Senki nem kiváncsi
a tetemes víz/csatorna számlára, még ha 10%-ot engednek nyáron a locsolás miatt, sem.
A balatoni filléres emberek miatt nem az alagút felé van a hivatalos terelőút, de a Kossuth Lajos utca tuti el fog esni... Ha jók a szakemberek, akkor kb. a Bagoly utcáig áll majd a dugó. Ha rosszak, akkor a Gárdonyi iskoláig.
Csak nekem tűnik úgy, hogy a Bem téren még mindig nem történik semmi? Lassan JÚNIUS KÖZEPE van! Pedig mintha április közepére ígérték volna a kezdést... Indoklás biztosan van. Az agymosottak talán el is hiszik...
Ma kora délután jártam ott. Sok csili-vili autó álldogált a Bem-téri legelő szélén, és egy öltönyös figura osztotta az észt egy kamerának. A slepp meg előtte/mögötte bólogatott. Gondolom most mondta el, hogy az ország - de különösen az érdi vezetés milyen jól teljesít. :(
Ez már röhej, ami ezzel a 2006 óta " épülő" Interspárral "történik"!! Nem tudom, miért nem adják már el a telket annak, aki valóban építene valamit! Azt sem értem, hogy az önkormányzat miért nem lőcsöl rájuk egy szép summájú kötbért!! / A telek egy része -úgy tudom-, az önkormányzat tulajdona ./
Az Ürmös utca Cseresznyefa utca vonalán elképesztő állapotok vannak.
Egyszerre kezdték el az út két oldalán a vizes ároknak a kialakítását, de közben az út két széle meg szakadozik le, 20-30 centis szintkülönbséggel, ezért ha jön szembe egy másik autó, veszélyes a lehúzódás.
A vizesárok felett a házakhoz vezető hídra 20-40 centi magasan föld van feltöltve.
A két oldalát nem tartja semmi, az első nagy zivatar be fogja mosni az árokba.
Az út lekeskenyedett, csak középen lehet haladni autóval egy sávon, közben a gyalogosok is itt haladnak.
Lámpa, vagy forgalomirányító ember sehol, teljes a káosz.
Közben a csatornafedelek melletti út néha be van szakadva, amire külön kell figyelni.