Keresés

Részletes keresés

tomas5 Creative Commons License 2006.02.13 0 0 116

Szóval ha bírságot küldenek oké ,mert ebben igazuk van csak azt nem értem hogy miért lesz ebből rögtön 14000 Ft ,oké le akartam lépni de ettől még ő nem szabhat ki ekkora bírságot.
Idézek:
"HA ÖNÖK érvényes jegy vagy bérlet nélkül utaznak, vagy megszegik az utazási feltételeket, például:

bérletet vagy hetijegyet jogosulatlanul használnak,
kerékpárt vagy túlméretes tárgyat külön jegy nélkül vagy nem a kijelölt járművön szállítanak,
kutyát külön vonaljegy vagy bérlet nélkül szállítanak
tiltott helyen dohányoznak

A PÓTDÍJ FIZETÉSÉT KOCKÁZTATJÁK!

Helyszíni fizetésnél: 2.500 Ft
Utólag 30 napon belül, csekken befizetve*: 7.000 Ft
30 napon túl befizetve: 14.000 Ft
Érvényes arcképes bérlet utólagos bemutatásának díja: 700 Ft
(nyolc napon belül, az Akácfa u. 22. sz. alatti pótdíjirodában)"

Tehát én is ebbe tartozok a rendőr felvette az adataimat,mondjuk semmit írtam alá szóval érdekes,lehet hogy a rendőrt se érdekli igazán.Lehet hogy semmi se lesz belőle. (A BKV és a rendőrség között megállapodás van és a BKV fizet a rendőrségnek az együtt működésért,erre van pénz pff) A Ferenciek terén történt a szitu egyébként:). Azonban ha megjön a büntetés,akkor tuti írok a BKVnak egy panasz levelet,először is azért mert nem tájékozatott a büntetésről és jogosulatlanul lenyulta az diákomat,igaz hogy nem érvényes de neki ahhoz nincs joga hogy elvigye az okiratot a tulajdonostól. Másik dolog meg engem egy ilyen antiszociális kissebbségi ne piszkáljon,mert az ilyen embernek nem lenne joga egy normális országban bírságot osztogatni,ugyanis nincs meg hozzá megfelelő itélőképessége és a képesítése se.Főképpen amikor a rendőr intézkedik a másik alkeszos bkv-s mondja mehetek,én meg mondom nem megyek sehová hisz a rendőr akkor ellenőrizte vissza a diákot hogy nem hamis-e. Lazán elküldött volna az intézkedő rendőrtől,tehát téves információt közöl velem,ergo behúz még nagyobb szarba. Részemről utálom ezt a szitut ,de bele vagyok kényszerítve mert idióta a rendszer ,hogy a jegy kezelés és vásárlás nehézkes és néha nem megoldható,a bérletekben meg eléggé fantáziátlanok és szarnak azokra akik kocsival járnak dolgozni és kb. hetente 1x megyek le a városba busszal. Azt nem értem miért nem lehet ez a sok ellenőr helyett a metróba beléptetős rendszert(olyan forgó kaput) csinálni és peronőrt ,meg biztonságiakat lent. Sokkal olcsóbb lenne ,mint embereket alkalmazni akik karszalaggal vonulnak mint valami nácik és mindenféle jogokat kapnak,amire éppenséggel nem igazán megfelelőek(csak rá kell nézni,alkeszos,a roma elvből ugye kibasz a másikkal,meg ugye örül hogy szivathatja a népet,tehát elfogult,láttad volna a fejét milyen boldog volt amikor elkapott szóval ezt én nem tartom fairnek,eljárás menete szemétség és modortalan és nem kaptam tájékoztatást rendesen,mert nekem ugye kívülről kell fújnom az ő szabályaikat,mi ő börtönőr ??? mi meg a rabok ? :) ).  Egyfelől pocsékolásnak érzem,hogy ilyen sétálgató himbi-limbiző emberek kellenek ,akik végülis ha jól nézem semmit se csinálnak utazgat, ellenőriz és kész,s ezért ingyen bérletet kap ő meg a családja is és még annyira nem szar fizut is a semmire,mások meg a belüket kaparják ki a fizetésükért. Persze amikor az otthonhoz menő buszomon beszüntetik a 23:05-öset és panaszlevelet írok arra sz.rnak rá magasan és az éjszakai közlekedést egyre lehetetlenebbé teszik itt mifelénk (pedig jó környéken lakok),mert erre ugye nem kell pénz és az utolsó busz is álatlában 5 percel előbb indul el,mint ahogy ki van írva az se érdekes,hagy faggyunk meg télen hazafelé sétálva és ezért még elvárják hogy fizess is. Arról nem beszélve,amikor 2 órával a vizsga előtt elindulok és így is elkések a vizsgáról,mert nem jön a busz,egyébként a menetidő 30 perc,de kb. 45 percig semmi se jön.Persze a táblára azért kiírják,hogy menetidő 15 perc. Nem igazán értem ki csinálta ezeket a menetrendeket ,hogy fel se tünt neki hogy rossz. Szóval ne haragudjanak már ,de ha én a munkahelyen szemét munkát adok ki a kezemből akkor lebasznak érte és meg kell csinálnom rendesen ,de ez a BKV esetében nem történik meg.Az átszálásokra se figyelnek oda,mert ha metróval jövök haza mindig rohannom kell,hogy elérjem mert nem tartja be a sofőr a menetidőt másik meg hogy hülyén van összeállítva a menetrend.Arról nem beszélve,hogy olyan szarok a buszok,hogy leakad már a 3 cm hónál és kétséges,hogy hazajut az ember vele.

Azért utaztam már párszor vonattal és látom,hogy ott némileg értelmesebbek a kalauzok(szóval azokon az embereken egyrészt udvariasságot látok másik meg értelmet látok a szemükben,s jogosan is hiszen egy szolgálatásért fizetek és elvárom hogy kapjak is érte megfelelő hozzáállást) és a vonatok állapota is javul,sajna késések mindig vannak. De kezdenek fejlődni.

Bkv esetében meg ez az ellenőrzés pont az ellenkezőjét  éri el,hogy zaklatják az  utasokat (akik rendesen bérletet vesznek) és ezt modortalanul,másik meg hogy oké nem szabályosan játszottam de attól még nem kell velem proli módon viselkedni.

Mege gyszerűen nem értem meg,miért nem lehet egy ilyen feltöltéses rendszert csinálni ,mint a telefonoknál hogy belerakok x összeget és ha felszálok valamire lehuzom és levesz 180 Ft-ot ,mint hogy itt szaros jegyblokkal keressek egy működő gépet vagy éppen el se érem. Egyébként a jegy eladó gépek és érvényesítő gépeken is jót kaszálhatott valaki,mert azok is mekkora trágyák már. Van ahol még mindig az a lehúzós megy,eléggé balkáni azért már. Ideje lenne már abból sok millió kidobott forintból,amit a BKV elszór mindenféle gagyira vagy ilyen-olyan beszerzésekre azt ellenőrizni és ha nem jó felelősségre vonni a szállítót.Ahogy Aba Botond estét látjuk,ez is ezt sugalja a BKV-ból kivállóan lehet pénzt kiszívni.

A közlekedés menetét gyorsítani kéne és igényes szolgáltatást adni és igenis a csövit kidobni a buszról meg villamosról. A 61-es villamos vonalán volt egy vezető,aki mindig kidobta őket egyetértek vele.S ne jöjjenek itt ember jogi védelemmel ,ha engem kiraknak mert nem fizetek akkor ő miért maradhat fent?Másik meg nekem ne mondja,hogy nem talál munkát egyetem alatt dolgoztam pár helyen ,meg gimi alatt is,sőt saját melót is csináltam.Újságot hordtam ki azzal is lehet jól keresni ha csak azt mondom neked naponta dolgozik 4-6-8 órát ezzel,azzal is keresett 70-80000 Ft-ot.Reklám lapokat osztogathat vagy elmegy egyéb munkákra,anyukám eléggé ilyen helyen dolgozik ahol szegény emberek laknak és látom azért van hajléktalan aki dolgozik és ápolt az életben nem mondanád meg róla,hogy nincs fedél a feje felett.Manapság már divat a koldulás meg lopás ,nem egyszer látom a Délinél mega Ferencieken is,hogy fiatal erőteljes ember ott koldul és mások felhábordását is hallottam éppenséggel. Ugyanez igaz a kisebbségre is,verik itt a nyálukat de volt pár ismerősöm elég kevés a közöttük a becsületes, tisztességes ember.Ezekután csodálkoznak,hogy ezt kapják? Talán ha egy kicsit magukba néznének rájönnének ,hogy miért kapják ezt a hozzállást.

Előzmény: coreház (115)
coreház Creative Commons License 2006.02.12 0 0 115
Hát ez kényes ügy, mivel ott volt a rendőr.
De hol történt ez hogy gyorsan tudott rendőr hívni? Mert a Keletinél és a Blahánál könnyen megoldják de villamoson vagy máshol (amiröl én tudok) ott nem egyszerű egy rendőrt elökeriteni. Ezért ha úgy van és megállit az ellenőr több dolgot szoktam csinálni (amúgy 50 esetböl egyszer ha veszek jegyet.. majd most jön a másik oldal hogy mi van ha senki se vesz miböl tartják fel a metrot.. erre mondom azt hogy miért fizetek én adót?). Mérlegelem az ellenőrt és aszerint döntök..
1. (van egy talált lejárt diákom ami másé:) ) odaadom azt.. ami nem szép dolog de engem ne huzzon már le.. Meg volt már mikor nekem jött ki a diákom alapján büntetés amit elhagytam, más használta
2. próbálok vele egyezkedni.. (ez ritka.. ) dumálunk megy a szöveg és 80%ban megunja és elenged
3. egyszerüen meg se állok és ellépek.. ezt ált villamoson szoktam megjátszani ott könnyü eltünni. metroba nem lehet tudni kik várnak fent..

Nálad az a gáz hogy lejárt a diákod amit sose adj ki a kezedböl ugy mint semmi okiratot ha gázos vagy. Nekem egyszer az érvényes diákomat a vonaton a kalauz akarta elvinni hogy mindjárt jön csak megkeresi a kollegáját.. mondtam ok keresgéljen de a diákomat szépen itt hagyja. Látta hogy tudom mik a jogaim és az övé és ezért visszaadta és elment. Diákot csak úgy nem vehet el még ha lejárt akkor sem.. az a Tiéd, a Te neveden van stb...

A Te esetedben ha úgy érzed nem jogos a büntetés a csekk kiérkezésekor irj egy szép kulturált higgadt levelet (vagy ami még jobb.. ha diák alapján irtak fel.. ird meg nekik hogy a diákodat te már elhagytad fél éve minden valószinüséggel más használja.. ezért kéred hogy töröljék mert nem érzed magad hibásnak.. nekem egyszer ez volt és kérték hogy bizonyitsam be hogy elhagytam.. nooormális?? Hogy lehet azt bebizonyitani hogy elhagytam??(jött egy lehetsöég hogy az iskolánál én akkor rég tuti bejelentettem az eltünését... de erre meg azt irtam hogy augusztusban Szigeten történt adolog amikor már nem jártam az iskolába de a diákom még érvényes volt..

Itt nálad a rendőr a gáz.. Szerintem ha volt érvényes diákbérleted akkor ird meg hogy nem vetted észrehogy lejárt a diákod (pont jó mert föiskolán, egyetemen féléves matricákat adnak és Te nem érvényesitetted. Nem feltétlen a kalauznak adnak igazat. Ha középiskolás diákod van akkor meg hazudtold meg és tudok rá szerezni érvényesitöt:)) majd szépen besétálsz és elmondod hogy nem érted mi a gáz szerinted a kalauz ittas volt és csesztetni akart:))

Megaztán persze hogy felkell mutatniuk pár büntetést mert sok ezer ember bliccel naponta és ha egyet sem büntetnek meg akkor az már gyanus tehát nem dolgoztak rendesen.
A rendőr sima igazoltatásnál is néha felirja az adatokat csak hogy látszódjon hogy kint volt az utcán is igazoltatott.

A Te problémádra nem tudok sajnos több ötletet. Elsö lépésben mindenképpen meglehet próbálni irni egy szép normális nyugodt rendes levelet neki ajánlott levélben és kérheted hogy mérsékeljék a büntetést és szerintem ha látják hogy rendesen tudsz irni akkor még segitenek is (volt már erre is példa)..

Előzmény: tomas5 (113)
tomas5 Creative Commons License 2006.02.11 0 0 114
Neked mi lett a vége?
Előzmény: coreház (105)
tomas5 Creative Commons License 2006.02.11 0 0 113
Hello!
  Nekem a következő esett meg. Jöttem fel a metróból,volt bérletem de a diákom már nem érvényes és észrevette ez eddig oké. Azonban elveszi a diákomat és akadályoztat,oké rendőrt hívott oda. Amíg a rendőr nem volt ott feltartóztat,nah szerintem ehhez nincs joga,másik elveszi a diákomat amihez dettó nincs joga.  Aztán rendőr felírja adataimat beírják nincs jegyem és hogy állítólag 14k büntit kapok mert hogy nem voltam hajlandó megállni vagy ki tudja miért. Nyugisan kezeltem a dolgot nem kiabáltam. A legjobb az egészben az,hogy a az egyik bkvs mondja menjek miközben a rendőr még intézkedik,mondom nem megyek hisz nincsen lezárva az ügy. Elküldene azt kapok egy verést a rendőrtöl? Másik fele ami zavar a dologban,hogy eddig is mindig vettem bérletet ,de mivel a Bkv Budakeszire szarik rá magasan és több mint 2 óra alatt érnék ki kénytelen vagyok kocsival járni dolgozni. A mostani teljes bérlet árát soha az életben nem utazom le 1 hónapban,de ha jegyet veszek:
1, kurva drága
2, nem működik a jegykezelő gép
3, nem lehet kapni mindenütt jegyet,rossz az automata
4, nincs lehetőség lyukasztani a jegyet mert nem férek hozzá a géphez a tömeg miatt
A drága Bkv nem biztosít erre lehetőséget,mert a jegy blokk szart se ér és dög drága. Másik hogy van joga egy jobb esetben írástudatlan embernek mindenféle képesítés nélkül büntetni ill. bíráskodni,mert egy rendőr oké végezett valami sulit,de az ellenőr leginkább egy gyorstalpalót. Nem egy esetről hallottam,hogy nem fogadja el a jegyet és megbüntet és örülsz ha nem vernek meg.Főképp nőkkel csinálják érvényes bérlet és a lámpához tartja ez hamis és a vidékieket is piszkálják meg külföldieket nem egyszer látom. Van olyan érzésem,hogy kvótára hajtanak eléggé erősen.
Mi várható az én esetemben? Amit mondjuk nem értek,hogy kissé nagyobb mint a bérlet ára,milyen módon jogos ez? Másik maga rendőr mondja vegyek matricát és kissé fura,hogy valami cafatka papírra írta fel amit alá se írtam.
Előzmény: Törölt nick (100)
coreház Creative Commons License 2006.01.16 0 0 112
nem olvastam, majd most.
Ma irtam a UPC-nek. Eddig mindenki szerintem jogos a problémám.. Ha nem úgy reagálnak ahogy szeretnénk, megyünk a fogyasztóvédelemhez..
Előzmény: Tombolda (111)
Tombolda Creative Commons License 2006.01.14 0 0 111

Akkor nem olvasod: http://homar.hu/

Itt vannak hasonló rémtörténetek.

Előzmény: coreház (110)
coreház Creative Commons License 2006.01.13 0 0 110
Ezt hogy érted?
Nem vagyok naív... de hülye se... úgy bontották fel a szerződést hogy nem is szóltak..
Telefonálni se voltak képesek...
Előzmény: Tombolda (108)
coreház Creative Commons License 2006.01.13 0 0 109
Szerinted ez korrekt dolog hogy kiküldenek egy ügyvédi felszólítást amiben az áll elvileg hogy dec 17ig fizessünk különben vége.. amit persze mi nem olvastunk mert át se vettünk mert nem is tudtuk hogy érkezett ilyen! Mellette jön mégegy sima UPC-s számlalevél amiben dec 27ét irnak amit mi ki is fizettünk.. Érdekes eddig akiknek meséltem mindenki szerintem érdemes nem hagyni a dolgot! AZért mert a UPC felbontja a szerződést nem feltétlen neki van igaza....
Előzmény: vrobee (107)
Tombolda Creative Commons License 2006.01.08 0 0 108
Homárba vele. Naív ügyfél. Ott majd megkapod a sok pinát.
Előzmény: coreház (106)
vrobee Creative Commons License 2006.01.06 0 0 107
Na, ha suliba jársz, valószínűleg tudsz olvasni :D, akkor hogyhogy nem tudtad, hogy mit írsz alá?
Előzmény: coreház (105)
coreház Creative Commons License 2006.01.06 0 0 106
Következö történetem enyhe off itt de nem tudom melyik topikba tehettem volna.. akinek van ötlete kérem jelezze...köszönöm.

Pesten albérletben lakunk. UPC netünk van. tavaly március óta. Majd mivel elég keveset vagyunk otthon, mindig elfelejtjük a számlákat fizetni. Mjad jött egy UPC-s számla 2005 december 05-én miszerint december 27-ig fizessünk be 30.208 pénzt. Mi ezt meg is tettük december 27-e elött csak hozzájuk az adat pont 27-én jutott el szerintem. De ez végülis a sztori szempontjából lényegtelen, mert ebböl nem is lett volna gond.

A porbléma ott indult, mikoris befiezttük rákérdeztünk mikor kapcsolják vissza a netet. Mert az már feltünt hogy dec 17 óta valamiért letiltották. Mint kiderült, küldtek egy felszolitó ügyvédi levelet, miben az állt, hogy dec 17ig fizessünk 19.000 (nem tudom a pontos összeget) különben szerződésbontás lesz.

A baj csak az hogy mi ezzel a levéllel nem találkoztunk. Mivel egy ajánlott levélként küldik, nekem találkoznom kellett volna vele, mivel az én nevemen van. Egy dolgot tartok elképzelhetönek: a postás az ajtónkba szúrta az ajánlott levél érkezéséröl szólól papirt, (mert úgy szokta) és ezt vagy a szél elfújta vagy valaki elvitte, vagy a postás alapból nem is hagyta ott (bár eddig nem volt vele gond).

Hiába mondtuk a UPC-esknek hogy mi ezt nem kaptuk meg és ezt ök is látják mert közli velük a Posta ha a cimzett nem vette át a levelet.

Egyszerüen nem értem miért igy kell elintézni a dolgokat. Kapunk egy sima upc-s felszolító levelet melyben kapunk egy határidőt amit betartunk. De közben küldenek egy ügyvédi levelet is amiben 10 nappal korábbi határidövel fenyegetnek, amit meg se kapunk..

Azt sem értem, miért nem tudtak felhivni telefonon, hogy szóljanak? Mert mikor kábelt kellett cserélni még fél évvel korábban. Egyböl tudtak telefonálni. Elvileg küldtek e-mail a chellos mailcimünkre, de közülünk mindenkinek volt már más cime, ezért nem használtuk, söt sose néztük meg, söt azt se tudjuk hol kell. Megaztán nem is érdekel, nem vagyunk kötelesek használni ezt a cimet.

Fogunk irni egy levelet csak azért tettem ezt szóvá itt az Index fórumon hátha olvassa ezt valaki aki szerint ez jogos vagy nem? Vagy találkozott már ilyennel...

Na kipanaszkodtam magamat:)
coreház Creative Commons License 2005.10.12 0 0 105

jaj! megint van mit irnom ebbe a frenetikus topikba...:)

mai eset:

Utaztam peströl vidékre vonattal. Eltelt már vagy 150 km, majd csatolás miatt új kalauzok szálltak fel. Diákigazolványt természetesen elkérte. Na már most én általába vigyázok a dolgaimra, de én sem vettem észre hogy a sok ki-be csúsztatástól a matrcia egyik széle kicsit megsérült, azaz igy összecsuzott, de csak kicsit. A kalauz úrnak ez nem tetszett. Egyböl az jött le neki, hogy ez úgy lett leszedve másikról és átragasztva. Mondtam neki hogy egész évben igy utaztam, megsérült, van ilyen + minek ragasztanék tavalyi matricát hiszen már az idei kell.

De ö csak felirta az adataimat. Ezen kicsit kiakadtam mert minden szarért felvagyok irva és a vége az lesz hogy minden helyen ott lesz az összes adatom, amit nem szeretnék. (volt már hogy a hajam miatt, ami rasta, karácsonyi vásár ideje alatt 3 rendőr kiszedett a nyugati alúljáró tömegéből, hogy megmotozzanak.Fal mellé állitás, körbeállás, mindent kipakoltak. Hatalmas tömeg meg csak néz. Nekem rohadt ciki volt, mint aki egetverő bünt követett el. Személyi jogok sértése jogtalanul!) Kicsit már elegem lett és látta, hogy ideges vagyok. Erre visszakérdez, hogy ha tiszta a lelkiismertem, miért vagyok ideges? Mertrhogy felir, és küldenek egy papirt az iskolának hogy van -e tanulói jogviszonyom. Aztán ha van, storno az egész!

A vége az lett hogy elém tett egy fehér kitöltött papirt, aminek a bal oldalán volt hoyg 13.700 a jobb oldalán meg irjam alá. A lapot egy történet töltött ki, hogy én igy meg ugy ezzel a diákkal utaztam. Mondtam is neki, hogy most irjam alá azt hogy megbüntethetnek? Furcsa volt. Aztán a végén elnézést kért a kellemetlenségért. De akkor is már kicsit elegem van:) Ki tudja mit irtam alá? ha meg nem teszem meg, a leszálláskor rendörök várnak hogy miért nem szignóztam alá.. szóval hülye helyzet!

Ezt azért irtam le mert tanulságos!

coreház Creative Commons License 2005.09.06 0 0 104

Szerintem ne vedd ennyire komolyan az élet eme oldalát. Ülj fel a buszra mintha csak egy busz lenne, szállj fel egy villamosra mintha csak egy villamos lenne és ugyanígy szállj is le ott ahol kell. Ne gondolkodj ilyeneken. Ne reagáld túl a dolgokat:)

Van ennél sok fontosabb dolog is az életben, mint a BKV:))

De megértem a felháborodásodat. Én már utaztam figyelmetlenségböl kifolyólag Várpalotától Sopronig, pedig csak Pápáig mentem. Kérdés: kineka hibája??!:))

1. az enyém mert elaludtam!?

2. a sofőré mert nem figyelte hogy tovább utaztam?

az már megint más hogy emiatt stoppal kellett hazautaznom 4 óra alatt 90km-t:)

hol itt az igazság??:) de csak röhögtem rajta

Előzmény: Törölt nick (102)
orangutan Creative Commons License 2005.09.06 0 0 103

He?

Jaaa, hogy te vagy az aki... értem.

Itt látszik, milyen abnormális a bkv módszere.

Mi lenne szerinted a normális módszer? Szereljék fel az ellenőröket hordozható hazugságvizsgálóval?

Figyelmetlen voltál. A figyelmetlenségnek kockázata van. Ha valaki figyelmetlen, az esetek 99%-ában nem történik semmi különös, megússza. A maradék 1%-ban a figyelmetlen emberrel e következők történhetnek:

- rádöbben magától, vagy szólnak neki, hogy figyelmetlen volt

- valamilyen kisebb hátrány éri, pl. anyagi, kifizettetik vele a pótdijat

- nagyobb baj történik, és a fél életét börtönben töltheti, mert pl. a figyelmetlensége miatt lezuhant egy repülő 150 utassal

- fájdalmat érez

- maradandó sérülést szenved

- meghal

- stb

Szerintem olcsón megúsztad. Mi van, ha a könyvedbe belemerülve a távolsági buszra próbálsz felszállni, ami meg sem áll abban a megállóban? Kit hibáztatnál, talpig gipszben, kinek magyaráznád, hogy te csak a 76-osra akartál felszállni?

Előzmény: Törölt nick (102)
orangutan Creative Commons License 2005.09.06 0 0 101

- hol van meghatározva, milyen szolgáltatásért fizetek, és ezt hol tudom "bevasalni"?

Üzletszabályzat, utazási feltételek, ilyesmi. A BKV meghatározza, hogy milyen feltételekkel veheted igénybe a járműveit. A BKV tulajdonában álló jármüveket. Akinek nem tetszik a feltételrendszer, az mehet gyalog.

Ha úgy gondolod, hogy te teljesited a rád eső részt, de a BKV nem, akkor fordulhatsz a tulajdonoshoz (fővárosi önkormányzat), felügyeleti szervekhez (fogyasztóvédelem, illetve szintén az önkormányzat), vagy akár feljelentheted a rendőrségen is.

- ha szerződő felek vagyunk, a szolgáltatást nyújtó kérhet rendőri segítséget az adatok megszerzéséhez. Viszont a másik fél is megteheti ugyanezt igaz? Mi alapján bírálja el a rendőr, hogy egyik vagy másik fél igénye jogos?

Ő is elolvassa az utazási feltételeket. Benne van, hogy igénybe venni csak érvényes jeggyel vagy bérlettel szabad. Ha nincs nálad se jegy se bérlet, de igénybe veszed, akkor valószinüsithető, hogy a BKV érdekei sérültek.

Mindenesetre a társaság vezetőjének személyi adatait jó lenne rendőrségileg elkérni. Hiszen mint szerződő felek, ehhez jogunk van.

Szerintem a Cégbiróság is kiadja, nem kell rögtön rendőrhöz szaladni. És vajon a rendőrnek mit mondanál, milyen érdeked fűződik hozzá, hogy megtudd Aba Botond lakcimét?:)

Előzmény: Törölt nick (100)
orangutan Creative Commons License 2005.09.06 0 0 99

Mi vagyok én, 2 lábon járó jogtár?:)

És a rendőrség milyen törvény alapján adhatja ki az adataimat egy gazdasági társaságnak az én engedélyem nélkül?

1994. évi XXXIV. tv. 24.§ /4/-/6/ bekezdés.

(4) A rendőrt a jogainak érvényesítése végett bárki felkérheti más személy igazoltatására. Ha az igazoltatást kérő valószínűsíti, hogy az igazoltatáshoz jogos érdeke fűződik, és a személyazonosságát igazolja, a rendőr a kérést teljesíti. Az igazoltatott adatait a rendőrkapitányság adja ki az igazoltatást kérőnek, ha az adatokhoz fűződő jogosultságát hitelt érdemlően igazolja.
(5) Ha az igazoltatást kérő az igazoltatást követő 8 napon belül az adatok kiadását nem kéri, vagy a jogosultságát nem igazolja, az igazoltatottnak a (4) bekezdés alapján felvett adatait meg kell semmisíteni.
(6) Az adatok kiadásáról az igazoltatott személyt írásban értesíteni kell. Az értesítésben közölni kell az igazoltatást kérő igényének indokait. Ha az igazoltatott kéri, az igazoltatást kérő személyazonosító adatait vele közölni kell.

A többit nem találtam meg 3 perc alatt a google-n, irj egy levelet az ombudsmannak meg a bkvnak, majd elmondják.

Előzmény: Törölt nick (98)
orangutan Creative Commons License 2005.09.05 0 0 97

A rendőr igazoltat, erről jegyzőkönyvet vesz fel. Kit, hol, mikor, miért.

Az ellenőr is felirja a noteszába, hogy hol és mikor. Ez alapján megy a megkeresés a rendőrségre, ahol a leadott jegyzőkönyvekből visszakereshető a többi adat.

Esetleg, a könnyebb visszakereshetőség végett, az ellenőr is bediktálhatja a saját adatait a rendőri jegyzőkönyvbe, illetve a rendőr is megmondhatja az ellenőrnek, hogy melyik kerületi kapitányságon lehet majd érdeklődni.

Előzmény: varc (96)
varc Creative Commons License 2005.09.05 0 0 96

Sziasztok!

Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de ha mondjuk a rendőr igazoltat a buszon/villamoson, majd szépen elválunk, akkor a BKV később hogyan kérheti ki az adataimat hivatalos megkeresésre a rendőrségtől? Hiszen nem tudják, hogy kiét kell kikérni!

Előzmény: orangutan (94)
coreház Creative Commons License 2005.09.03 0 0 95

1. - Metroellenőr büntetés megoldása:

Metroba ellenőr felirja adataimat a diákomról...(a lényeg hogy a személyit soha semmi körülmények közt nem szabad odaadni mint azt én már egyszer kétszer megtettem és sokba került)  mivel addig ugyse nyugszik amig nem jegyezhet le valamit szerény személyemről...

Felirja szépen amit kell... a csekk és a felszólítás persze meg is érkezik lakhelyemre ami Pesttől 200 km-re van.... majd fogalmazok egy szép postai ajánlott levelet (hogy legyen nyoma annak hogy én márpedig irtam) amiben közlöm hogy fél éve nem jártam a főfaluban a diákomat már 2 hónapja elhagytam, gondolom valaki a nevemben használja, öt kellett volna az ellenőrnek kiszűrnie hogy nem vette észre hogy az illető okirathamisítással élt! Ugyhogy az ellenőr körme alá kéne inkább nézni (trehány munkavégzés végett) nem engem zaklatni, ami még nem is jogos! Viszlát!

:)

2. - Diákigazolvány tortúra

Múltkor a diákomba akart belekötni a MÁV-os kalauz. Furcsa volt neki hogy 26 évesen középiskolás diákom van (pedig ilyes sulikban mint a SZámalk ahol érettségi után megy az ember, ott azt adnak, sőt egy motoros suliban ahovan ismerösöm jár 28 évesen, ott se mást osztogatnak). A lényeg hogy beleakart kötni, én magyaráztam de nem hitt nekem. Közölte hogy rendőrt hív majd ö kinyomozza az igazságot. Mondom nyugodtan, majd neki is elmondom, ő legalább lehet felfogja. Már vette elö a telefonját. aztán nekiállt gondolkodni inkább. majd közölte hogy mindjárt jön (kezében a diákommal). Mondom ok jöjjön, de a diákomat csak szépen hagyja itt mert nincs joga elvinni! Azzal se tudott mit kezdeni. A végén már kicsit ideges volt, mondta jó hagyjuk de nem tollas a háta.. mondtam, örülök neki:) Az enyém se!

:)

Az egyik legfontosabb ilyen helyzetekben a kiállás, az hogy lássa hogy magabiztos vagy és tudod mikor mi van. Minden mondatára kell tudni mondani valamit ami valós, nem eltúlzott és még igaz is monjduk:)

orangutan Creative Commons License 2005.09.02 0 0 94

a yard nem adhatja ki az adataidat senkinek se az engedelyed nelkul, ha ezt tette, felirni a jelveny/igazolvany szamat.

Ez igy tulajdonképpen...

A rendőr, aki igazoltat, nem adhatja ki. De a rendőrség, a BKV hivatalos megkeresésére, kiadja.

Előzmény: theGodfather (92)
theGodfather Creative Commons License 2005.09.01 0 0 92

szeva

figyi, a masik forumon, a "ki bliccel miota?" -n 2-3 oldal visszaolvasol, kikupalodsz bliccelesbol, reagalasbol, ervekbol.

Roviden:

1. a yard nem adhatja ki az adataidat senkinek se az engedelyed nelkul, ha ezt tette, felirni a jelveny/igazolvany szamat.

2. hordani magadnal utlevel vagy jogsi (cim nincs benne). yard beszopta...

3. kocogtatni az ablakra ragasztott "utazasi feltetelek" cimu, rozmar maffia es kebelbaratai altal szovegezett roppant esszeru irast, miszerint ha nemfizecc, nemigaolodsz, leszallithatova valsz, ez a max. amit tehetnek veled. Kiseroul meg annyit mondani: "Bocsesz, nem en irtam, a ti agymenesetek"

4. mikor az elejen kiveszi a jegyemet a lukasztobol, olyat basztam volna a kezere....

5. nem alairni semmit, onnantol nincs bizonyitek, nyakadat nem foghatjak, hogy "irjal vazze, vagy meghalol"...

6. 7. 8. a masik forumon

mottonk: ezt a szolgaltatast mart reg kifizettuk az adonkbol, nem tamogatom pluszban az Aba Botond alapitvanyt...

(pontos szamadatok a masik topikon)

Előzmény: Törölt nick (88)
alliscagrav Creative Commons License 2005.08.30 0 0 89

MÁV-ról van szó, akkor is így van? Annak is van egy akácfa utcája? Azért nem ezt választottuk, mert nem bizti, hogy az ideiglenest meg fogják hosszabbítani (most végzett a "szabályszegő", a rendes diák okt 31-ig lenne érvényes, de azt másfél év alatt nem tudtak adni az ideigl helyett, azt pedig nem tudom, meghosszabbítják-e még)

A végrehajtó milyen módon "hajt végre". Szóval ninsc esély, hogy valahogy elévüljön a dolog?

Előzmény: Törölt nick (87)
alliscagrav Creative Commons License 2005.08.30 0 0 86

Bennünket a MÁV-ellenőr kapott el most szombaton 3 napja lejárt ideiglenes diákkal, nem hatotta meg, hogy nyár közepén nem olyan könnyű hosszabbítani stb. Sajnos kiadtuk a kezünkből a diákot, így felírta az adatokat (a visszaszerzési kísérlet közben még egy szép hosszú karmolást is ejtett a kezemen a tollával).

Mit tudtok arról, mi van, ha nem fizetjük be a csekket, ha majd jön? Lehet valami borzasztó következménye? (Az számít valamit, ha a büntetőcetlin azt húztuk alá, hogy nem értek egyet a dologgal?)

Tombolda Creative Commons License 2005.08.29 0 0 83

Ez cumi. Obi a köbön.

Akkor sem kellett volna doksikat odaadni.

Előzmény: Törölt nick (82)
coreház Creative Commons License 2005.08.22 0 0 80
némák dolgoznak a keleti metronál. Mondtam hogy 5 perc és megy a vonatom. Nem érdekli öket (ami félig jogos, mindenki mondhatná). Aztán persze hogy nem volt jegyem. Aláirásnak kaptak egy X-et.
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.22 0 0 79

Első történet 1989

Nem voltam még 14 és utaztam a 6-os buszon.

Kérte a személyim.

Mondom nincs.

Azt mondja adjak mondom nem vagyok még 14 nem lehet.

És elengedett.

2.

314 Ft os büntetés az egri Helyi jraton 1992 ben

Jegy 14 Ft a bérlet nem tudom mennyi lett volna de azon   csuklóson 4 ajtón 4 ellenőr szállt fel és kb 5 utas volt.

Reménytelen helyzet.Megpróbáltunk időközben venni egyet de bérlet sorszáma alapján ellenőriztek.

3.

Bérletbemutatásos történetek

az ugye semmi.

Polgári szolgálatoz két élményem van:

1 .áthelyeztek egy másik helyre

első nap.

Valamiért helyin utazok

gyalog jobb lett volna

ráadásul 2000.04.01

ellenőr:

kérte a cuccom már tul is mentünk a kijelölt megállón amikor abba maradtunk hogy bemutatom a polgárisom és kész.

Ok 100 Ft . /2000/ csináltattam még egyet és mázli hogy lejárat előtt ezt meghosszabítva utazgattam  még kb 6 hónapot csökkenő intenzitással.

Mivel volt két polgárisom ezért az egyiket adtam le.

Megjegytzem az egséz sztori annak köszönhető hogy nem abban a ruhában utaztam amiben szoktam.

4.

Pest megyek egy sráccal Egész nap utaztunk. Poénkodtam is:

Friderikusz reklám: elleőr nincs x forintja ?

akkor zsebre dolgoztakl a rozik. Kivéve az akivel aznap még összefutottunk.

Népstadion .

Van a peronon egy tag aki ellenőr egyedül

Ott van a másik kijárat a Dózs Gy felé.

A srác hülye szombaton várja a köv ,metrot mondom hülye vagy.

Beér az ellenőr.

Az enyémen mivel nem volt pecsét polgári /bírósággal fenyegett, meg azt mondta főellenőr vagyok nem vagyok köcsög/ bemutatásos történet lett

Akácfa u 400 Ft a srác 1500 helyszini

De egerből ezért felutazni hogy bemutassak + 2x124 Ft

5. Pesten melozok.

Megvettem a bérletet.

De mint kiderül az ujat kidobtam a régit megtartottam mivel 30 napos nem is néztem. Fáradt voltam ez a legbanálisabb.

7-es piros

elkapnak kinyögögöm a helyszinit.

Jó otthon kiborítom a kukát megtalálom az érvényes bérletet, és 100 Ft kez költséggel visszakapom az árát.

Ha 100% biztos lettem volna hogy nem vitték el a kukát akkor csak 500 Ft de így.

6.

Megyek a titkárnő által kiálított középiskolás 60 napos ál diákkal. /ideiglenes/

Átírtam a kiálltásíi dátumot 06. hóről 08 ra.

Kapargatja a rozi de mivel még volt két tutti bliccelő /az egyiket egy utas fogta meg lyukasztani akart/ ezért megusztam.

Alacsony vérnyomásom a kapragatáskor erősen felment.

Jelenleg legális diákkal utazgatok de nem sokára tandíjas leszek ugyhogy gáz lesz.

coreház Creative Commons License 2005.05.09 0 0 78

mi vagy Te?! Kalauz!?

Előzmény: Oscon (76)
Tombolda Creative Commons License 2005.05.05 0 0 77

Világos.

Ugyanezt nagyon jól ismerem nem vonaton. (akkor hol?)

Előzmény: Oscon (76)
Oscon Creative Commons License 2005.05.04 0 0 76
pár aranyköpés:
U=utas, K=kalauz:
1.
K=Jó reggelt kívánok jegyeket és bérleteket is kérem ellenőrzésre.
U=bérlet
K=Legyen szíves mutatni.
U=bérlet van (meggyőzően bólogat)
K=szeretném látni.
U=minek?
K=mert régen láttam.
U= (megadóan sóhajt), akkor egy egészet kérek Győrig

2.
U=áááá, nézze itt van egy kétszázas (suttogva), hadd mennyünk má' el T..........-ig.
K=szó sem lehet róla, ha nincs jegyük, jegyet kell venni. /ahol felszálltak nem volt jegykiadás, ilyenkor onnan pótdíj nélkül kell jegyet adni /
U= há' izé, főnök úr, 3 90%osat kérnénk, kettűt T.......-ig, egyet K.....-ig.
K=kedvezményre jogosító igazolványt legyenek szívesek.
U= há' magyarigazolványunkvan ...., ...jaj ne hogy már lebélyegezzen egyet.
K=hát dehogynem! de itt gond lesz, mert csak egy bélyegzési hely van.
U=akko' adjon 3 egészet na, de a srácnak nem lehetne e' dijjákot?
K=diákigazolványa van?
U=jóó, akko' legyen az is e' egész.
....

Faluba felszállnak vagy 30an. csoport.
nagyonokos tanárnő, egy kisérő, a többi kisiskolás.
K=jónapot kívánok menetjegyeket kérném ellenőrzésre.
U=hát az ugye nincs nekünk, kérünk 20 diákot, meg 2 90%osat, ilyen nagycsaládos kedvezmény?
K=hát olyan van hogy nagycsaládos kedvezmény, de az csak saját gyerek után jár.
U=de hát a múltkor a kolléganő 90%os csoportos jeggyel jött.
K=hát van csoportos kedvezmény, de azt előre be kell jelenteni, az a vonaton így nem adható.
U= nincs semmilyen kedvezmény?
K=hát ha van érvényes közalkalmazottijuk akkor 50%, ha nincs akkor 2 33%asat tudok adni.
végül is fizettek 20 diákot, 1 50%est (egynek volt), meg egy 33%as returt.
eltelik 5 perc, a nagyon okos tanárnő szól!
U= nézze ne haragudjon már, de hogy lehet az hogy a kísérőknek is fizetni kellett, a kisérők miért nem jöhetnek díjmentesen?
K= (meglepődött tekintet) ???????? nézze mondtam az előbb is, írásban előre be kell jelenteni a csoportos utazást, és akkor nem kerül ennyibe a kísérőknek, de olyan nincs hogy díjmentesen mehetnek...
U= jó hát úgy látszik, kalauza válogatja...
Előzmény: Tombolda (75)
Tombolda Creative Commons License 2005.05.04 0 0 75
Világos.
Előzmény: Oscon (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!