Keresés

Részletes keresés

Sziszus78 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 97

Sziasztok!

Én inkább nem mondok semmit...

Hétfőn fél 5 körül nem lesz senki a házban? Mert én igen, és amíg szellőztetek, biztos unatkozni fogok. Hideg lesz, és le sem lehet ülni...

Na, kellemes hétvégét!

Üdv: SZ.

furi01 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 96

Csak érdeklődöm!

Ki az aki még febr. költözik?

Üdv:

F01

furi01 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 95

Szia!

Lenne arra lehetőség, hogy az én lakásomban is megmérjük a páratartalmat, ha már ott lesz a páramérő...?

Üdv:

Laci

Előzmény: Gollam99 (92)
ehbc47pq Creative Commons License 2005.02.18 0 0 94

A konyhaban levo allando uzemu elszivas alatt Te a konyhaban levo paraelszivo szamara fenntartott lyukat gondolod? Ha igen, akkor rendben van, de ha valami berendezes kellene hogy legyen, akkor baj mar nalam ilyen nincs.

Előzmény: Gollam99 (92)
edomár Creative Commons License 2005.02.18 0 0 93
Szia!

Ez jó!:o)) Ha nyitva hagyod az erkélyajtót max. beázik és azért púposodik fel. Így mondhatod, hogy bocsika, te szellőztettél. :o))))
Ez a gázóra dolog még nem teljesen tiszta, de elnézek én is ma este arra, hogy mi a szösz van. Ha van infótok a gázórára, átíratásra, stb. akkor írjatok.
A másik érdekesség (apró szösszenet) az, hogy a kábeles céget felhívtam, hogy hahó én kiválasztottam a csomagot és szeretnék szerződést kötni. Na kb. 3 hete nem reagálnak. Most én menjek utánuk? Ez a "szolgáltatás" fogalom szerintem némi értelmezést igényel! Ki kinek szolgáltat?
Én úgy gondolom, hogy a költözést nem kell sűrgetni, mert a falak nagyon hidegek és mire az ember felfűt az nagyon sok idő. No és persze azt sem szabad gyorsan csinálni, mert akkor a falak repednek meg. Nem tudom mit csináltak, de nálam a konyha burkolatának egy részét le kellett szedni, mert megrepedt a fal és így a csempe is. Elég gyanús a dolog, mert az alattam levő lakásnál is ez a helyzet.

Üdv,
e
Előzmény: ehbc47pq (91)
Gollam99 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 92

A gázóra számát te is le tudod olvasni, feltéve ha megtalálod :-).

Mindegyiknél ott van, hogy melyik lakáshoz tartozik, tehát csak meg kell nézni az emeleten az összes helyet, ahol gázóra lehetséges.

A szellőztetés szerintem annyira nem probléma.

Egyrészt van állandó üzemű elszívás a konyhákban, plusz a furdőszobában is bekapcsolhatod az elszívást.

Jövő hétre azér felviszek egy páramérőt

Ebédszünetben elugrom, hátha sikerül találnom valakit, aki a fűtést beállítja. Majd délután írok mi volt

Előzmény: ehbc47pq (91)
ehbc47pq Creative Commons License 2005.02.18 0 0 91

Sziasztok!

A futessel fugg ossze, nektek megvan a gazora gyari szama? Elvileg ket heten belul el kell intezni az atirast, de az atveteli jegyzokonyvben nem szerepel ez az adat. Marpedig erre az adatra ugy gondolom szukseg van, hiszen az ugyintezeshez nem jonnek ki a helyszinre (mint a villanyora atiras eseten).

Az hogy ezt nem adtak meg talan meg logikus is, hiszen akkor szereltek a gazorakat, de akkor honnan tudom, hogy melyik ora az enyem es az ugyintezesnel eleg lesz-e ha csak bediktalok egy szamot.

Nalatok mi a helyzet ezzel kapcsolatban?

Ez a puposodas dolog tovabbra is aggaszt. En sajnos eleg messze lakom es dolgozom az uj lakastol es raadasul koltozni is csak marcius vegen szerettem volna. Ezek utan megis ketnaponta jarjak szelloztetni? Tudom...sajat erdekem. Az nem eleg ha resnyire nyitva hagyom az erkelyajtot? :)

Gollam99 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 90

Sziasztok!

Tegnap találkoztam egy szomszéddal és azt mondta, hogy náluk már megy a fűtés rendesen. Én próbáltam bekapcsolni a kazánt, de olyan, mintha nem lenne feszültség alatt.

A WC nem működik, állítólag a nyomógombot kell lepattintani és ott megnyitni a csapot. Na ez a lepattintás dolog nem ment.

A gázügyben ma felhívom őket. Nem tudjátok, hogy kit kell keresni ilyen ügyben?

Előzmény: furi01 (89)
furi01 Creative Commons License 2005.02.17 0 0 89

Sziasztok!

Én átvettem a lakást a fűtés miatt aggódom a legjobban. Ma is voltam a lakásban+ minden nap megyek. ma az volt a szitu, hogy már volt meleg viz. illetve langyos, de a cirko mintha csak 50% on üzemelne. Ez mondjuk lehet azért mert nekem mondták, hogy a fütést fokozatosan kapcsolják be. A leirást meg hazavitték a szüleim vidékre, a kazánt meg nem akartam babrálni.

Nálam pár hiba volt csak. De olyan jelentéktelenek, hogy nem igazán izgatnak...

Azokat én is kitudom javitani 10 perc alatt. A kulcsot én majd jövő7 en visszakérem, ugyanis én már hétfőn onnan mennék suliba, és ha hibát akarnak javitani akkor javitsanak ha én is otthon vagyok. Amugy meg ha 1 hónap mulva jönnek az sem zavaró, mert jelentéktelenek a hibák.

Szóval ti a fűtésről mit tudtok???

Üdv:

F01

Rokimi Creative Commons License 2005.02.17 0 0 88

SZiasztok!

Már régen írtam ide a fórumba. Voltam én is szerdán átvételen, ellenben veletek én nem vettem át a lakást. A költözés nekem nem volt elsődleges. Volt több apróság: egy sérült ajtó, sérült sarok, hiányzó szellőző takarás, és rossz helyen lévő konyhai elszívó csatlkaozás. Nem tudom hogy nálatok, hogy volt, de nálam 65,3%os páratartalmat mértek (I/7-es lakás). Így amíg nem veszem át az ő felelősségük, hogy alacsonyan tartsák a szintet, és a parketta puposodás is az ő hibájuk lesz. Ami még érdekes volt, az a parkoló hely. A P/3 ast vettem ami felett üzlet van/lesz. Állítólag az üzlet tulajdonosa liftet tervezett a P/3 helyre, amit később mégsem kért. Na most a beállóban egy 2x2 méter lyukon fellátni az üzletbe.  Miután úgy döbtöttem hogy nem írom alá az átvételi papírt, egy kiscsaj egyből mondta, hogy szerinte jól döntöttem, és valóban, mert jött a Csákné egyből és kérdezte, hogy miket kell megcsinalni, hogy átvegyük. Szerintem így a javitasok gyorsabbak lesznek. Ti 2 vagy 3 kulcsot kaptatok? Mert azt mondtak, hogy a javitasok idejere célszerű 1 kulcsot ott hagyni, hogy ne kelljen minden javitas miatt a helyszínre menni beengedni az embereket. És aztán azt is mondták, hogy ha hagyok ott egy kulcsott akkor a bent hagyott értékekre nem vállalnak felelőséget, szóval a becuccolásnak is annyi. Majd meglátjuk mi lesz.....Ti már ott is laktok? Ha igen, gondolom jó érzés...

Üdv:Roki

edomár Creative Commons License 2005.02.17 0 0 87
Igen, az a legjobb ha kinyitod az összes ablakot és a bejárati ajtót, így elvileg kereszthuzat lesz és elég a 10-15 perces művelet. Akkor könnyebb ha az ember már bent lakik, no és persze az idő sem Nekünk kedvez. Ha a parketta feljön, akkor nem rendeltetés szerűen használtad, mivel mindenkivel aláírattak egy papírt, hogy milyen páratartalommal adták át a lakást. Utána már csak a sajtákezű parketta felszedés és újra parkettázás lehetséges.
e
Előzmény: ehbc47pq (86)
ehbc47pq Creative Commons License 2005.02.17 0 0 86

Nalam sem volt minden rendben. Ugyanazok voltak a gondok termeszetesen mint nalatok is. Nem volt viz, futes, nem mukodott a kaputelefon es nehany kapcsolo.

Ami viszont nem vilagos, az hogy, vinnem kell majd a banknak szamlat a brutto vetelarrol, csakhogy en ilyet tegnap nem kaptam. Vagy lehet, hogy azt postan kuldik ki?

Kulonben jo, hogy most mar tudom, hogy szelloztetni kell nehany naponkent a lakast, mert jo nehany napig nem terveztem, hogy 'haza' megyek.

Ez a szelloztetes mit jelent? Eleg ha csak egy rovid ideig (10-15 perc) lesznek nyitva az ablakok?

Gollam99 Creative Commons License 2005.02.17 0 0 85
A részletes műszaki leírásban, amit most kaptunk, ott benne van, hogy ott van ilyen mosógépkiállás, ahol a mosógép helye a csaptól 1 méternél távolabb van. Vagy valami ilyesmi.
Előzmény: edomár (84)
edomár Creative Commons License 2005.02.17 0 0 84
Hali!

Természetesen nálam is voltak kérdéses részek, mint a kaputelefon, gáz, víz, de ezeket a jegyzőkönyvbe beleírtuk. A gumi csikot nem szépen tették fel, de elvileg mindenkinek kell lennie. Ezt is javítani fogják. A csempével Nekem nem volt nagy problémám, viszont voltam egy olyan lakásban, amely az enyémhez hasonló, de mivel én átépíttetem a sajátomat, ezért kíváncsi voltam, hogy milyen lett volna eredetileg. Nos ott a mosógép kiállást rendesen a falra szerelve találtam és nem a mosdókagyló szifonjára erősítve. Ez jobban néz ki, de nem értem, hogy ott miért csinálták meg normálisan (főleg, hogy azt a lakást még nem adták el), az enyémet meg szifonos rendszerrel oldották meg.
Szerintem a gumicsíkról szólj, sokat nem veszíthetsz vele.
Üdv,
E
Előzmény: Gollam99 (83)
Gollam99 Creative Commons License 2005.02.17 0 0 83

Hali!

Nálam a festés nem volt rendben, a parketta, csempék viszont szépen fel voltak rakva. A WC-ben hiányzott a rács, a furdőben kicsit nehezen csukódott az ajtó.

A víz el volt zárva nem tudtam kipróbálni, kaputelefon nem működött.

Víz volt valakinél?

Átadás után láttam csak, hogy más lakásoknál  a bejárati ajtónál van szigetelő gumicsík, ami az enyémnél nem volt. Szerintetek ez utólag jelezhető hibának? Gondolom így nem felel meg  a szabványban előírt hang és hőszigetelési értékeknek

Üdv

Előzmény: edomár (82)
edomár Creative Commons License 2005.02.16 0 0 82
Sziasztok!

Üdvözlök minden lakástulajdonost illetve azokat is, akik már tényleg a célegyenesbe fordultak be!:o)) Kicsit fejetlenséget láttam ott a kivitelező részéről, de lassan megoldódik minden. Nem tudom, hogy Nektek szóltak-e, de kettő vagy három naponta menni kell szellőztetni a pára miatt, mert különben felhólyagosodik a parketta. Erre célszerű figyelni, ja a fűtés mivel nem működik, ezért majd ott is óvatosan kell emelni a hőmérsékletet. A gond ha itt sem figyelünk oda akkor megrepednek a falak. Az első lakógyűlésen találkozunk (kb. 2 hét múlva lesz).

Ha lesz időtök írjatok a tapasztalataitokról.

Üdv,
E
Előzmény: Gollam99 (81)
Gollam99 Creative Commons License 2005.02.15 0 0 81

Gondolom elosztva, én példaul kilencre megyek. A fűtést szerintem nem lehet kipróbálni, mivel az is gáz. Azt viszont ki kell kötni, hogy az átvételi elismervény érvényét veszti ha x időre a gázórát nem veszem át vagy valami ilyesmi

ehbc47pq Creative Commons License 2005.02.15 0 0 80

Ez a gazora dolog elgondolkodtatott. Lehet, hogy hulyeseget kerdezek, de attol meg hogy nincs gazora, a futest ki lehet probalni?

Az ellenorzesrol osszegyujteni a tippeket kivalo otlet, bar ha az ember szisztematikusan sorba veszi a konnektorokat, kapcsolokat, nyilaszarokat, stb. akkor valoszinuleg nem hagy ki semmit. A kerdes szamomra inkabb az, hogy mivel erdemes keszulni egy ilyen ellenorzeshez (gondolom pl. izzok nem lesznek bekotve). Sot, mi az aminek hianyossagat meg el lehet nezni es mit nem.

Egyebkent mindenkit 2 orara hivtak, vagy azert idoben el vagyunk osztva?

Előzmény: Gollam99 (79)
Gollam99 Creative Commons License 2005.02.15 0 0 79

Nekem azt mondták, hogy hétvégére fel lesznek szerelve a gázórák.
Egyébként nem akarjátok összeszedni, mit kell leellenőrizni, mire kell ügyelni?

- nyílászárók, kipróbálása
- konnektorok
- ventillátor a mosdókban, szívnak-e
- melegvíz, hidegvíz
- kaputelefon
- műszaki rajz a elektromos szerelésekről és az alapján ellenőrizni a kapcsolókat
stb.
Ilyenekre gondolok

Előzmény: újradrszp (78)
újradrszp Creative Commons License 2005.02.15 0 0 78
Üdv.
Átvesszük?!
Ha lesz gázmérő.
Én egy beállót is átvennék, ha nem lenne a lejárónál egy két méter mély, illetve 1m széles tankcsapda.
Arra figyeljetek, hogy amit nem tudtok kipróbálni és ezzel együtt nem működik, ráadásul említésre sem kerül a jegyzőkönyvben, ott már a garancia ketyeg. Ez jelen viszonyok között bonyodalmat is okozhat, ha a papírokhoz ragaszkodnak és nem nagyvonalúan rendezik a kérdést. A nagyvonalúságnál pedig Ők vannak nyeregben.
Üdv. drszp
Sziszus78 Creative Commons License 2005.02.15 0 0 77

Szia!

Nekem is azt mondták, hogy majd kiküldik az Immo-nak, és eddig még nem is szóltak, hogy menjek be. Viszont tegnap aláírtam egy kiegészítést a THM-ről. (Újpesti fiókban...) Nem tudom, és ők sem tudják, hogy jött ki az a szám, ami rajta volt, de mindegy. THM-kalkulátorral próbálkoztak, és kijött vagy 4-féle szám, de egyik sem az volt, amit én aláírtam... Nekem meg aszonták, hogy 10 %-ot tartanak vissza a használatbavételi engedélyig...

Akkor holnap átvesszük...

SZ.

Előzmény: ehbc47pq (76)
ehbc47pq Creative Commons License 2005.02.14 0 0 76

Szia Sziszus!

Teged nem rangattak be a Raiffeisen-be? En mult heten voltam, es akkor azt mondta az ugyintezo holgy, hogy az igazolast majd kikuldik az Immo-Rohr-nak. Ma meg felhivtak a bankbol, hogy menyjek el es vegyem at az igazolast mert szuksegem lesz ra az atadaskor. En ezt eddig is tudtam, de akkor miert kellett potyara mennem a mult heten?!

Vegulis megvan a papir, bar a szoveget tekintve inkabb egy tajekoztato mintsem igazolas es raadasul a teljes maradek osszeg (15%) folyositasra var. Kallay nekem multkor azt mondta, hogy a bank 10-et utal es 5%-ot fog visszatartani...

Nalad ez hogy van?

Előzmény: Sziszus78 (75)
Sziszus78 Creative Commons License 2005.02.14 0 0 75

Már tudom, mi a meglepi... Egy igen értékes marcipánkorong... Szerintem menjetek el ti is...

SZ.

Előzmény: Sziszus78 (74)
Sziszus78 Creative Commons License 2005.02.11 0 0 74

Halil!

Nem értem az eszmefuttatást a liftről (sem). Nem is tudtam, hogy ilyen un-intelligens vagyok...

Nem tudjátok, milyen meglepetéssel kedveskednek, ha meglátogatjuk őket az új irodájukban a Bokréta utcában? Érdemes elmenni oda?

SZ.

Előzmény: újradrszp (73)
újradrszp Creative Commons License 2005.02.11 0 0 73
Üdv.
Szerintem nem az a kérdés, hogy működik-e a lift, hanem, hogy működhet-e!
Ebben az épületben a szintszám, illetve a relatív szintkülönbség miatt kötelezettség a felvonó. Ez a kötelezettség, tehát a épület jellege miatt van. Amennyiben ez nem működhet, mint "üzemeléstechnológiai" berendezés, akkor az az egész épületre kihat szerintem, tehát ortodox módon megközelítve az épület rendeltetésszerű használatra nem alkalmas.
Üdv. drszp
Gollam99 Creative Commons License 2005.02.10 0 0 72

A liftek működnek? Tényleg, ha nem működnek, akkor köteles vagyok átvenni a lakást?

újradrszp Creative Commons License 2005.02.09 0 0 71
Hali!
Nekem 2 hónapja küldik az árakat is tartalmazó ajánlat levelet, a Data-net vagy milyen cégtől, akikkel állítólag külön megállapodást kötöttek.
Ebből látszik, hogy komolytalan az egész korszerű telekom duma.
Üdv. drszp
furi01 Creative Commons License 2005.02.09 0 0 70

Sziasztok!

Én átadást követő, hétvégére gondoltam a beköltözést. Nem tudom mi a véleményetek erről. Túl korai?! Én konyhabutort vidéken csináltattam. Az ágyat is méretre szintén vidéken. A KIKÁban csak kiegészitőket veszek szerintem, fogas, tükör ilyenek. Az INTERNETet ki milyet randelt, és kötöttetek már szerződést?

Üdv,

F01

Előzmény: újradrszp (69)
újradrszp Creative Commons License 2005.02.09 0 0 69
Hali!
Bútort én jellemzően az IKEA-ban vettem, itthon, illetve Bécsben.
Konyhát én építem Ikea vázra, mivel a nyári leárazáskor vettem a vázakat, ami majdnem anyagárat jelentett. Ajtókat egyedileg gyártattam le.
Arra számíts, hogy vastagon fog a ceruzájuk.
Üdv. drszp
Sziszus78 Creative Commons License 2005.02.09 0 0 68

Hali!

Nekem azt mondták a bankban, hogy az Immo-Rohrnak fogják kiküldeni az összes igazolást, nem nekünk kell érte menni...

A törlesztéssel és szerződésmódosítással kapcsolatban itt leírtakat egyenlőre nem is értem... Mármint itt, az indexen.... Kinyomtatom, és megpróbálom értelmezni...

Van vki, aki már most, a műszaki átadás után rögtön beköltözik?

Bútorokat honnan szerzitek be? Kikában 8-10 hetet mondtak egy szekrénysor kiszállítására. A konyhabútort megrendeli vki azoknál, akiket a Bokréta-Ház honlapján ajánlanak (nevet most nem tudok)?

SZ.

Előzmény: ehbc47pq (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!