Hallott már valaki használható infót arról, hogy melyik nap érnek az aszfaltozással, illetve annak előkészítésével az Ikon I garázs elé? Biztosan lesz majd egy-két nap, amikor nem tudjuk a garázst használni...
javaslom az alábbi két lehetőséget megvizsgálni abban a tekintetben, hogy a jelenleg hatályos szerződés esetleges felmondása esetén más mobilszolgáltató részére teremtsünk lehetőséget a társasház tetején bázisállomás kiépítésére
tegnap láttam, hogy a járdaszegély kövek már le vannak rakva, úgyhogy azt remélem, hogy talán 2 hónapon belül talán az aszfaltozás is meglesz és újra régi lesz az utca. aztán remélem a garázst is kitakarítják, mert katasztrofálisan néz ki. illúziókat nem kergetek, szerintem tuti felbontják egy éven belül a friss aszfaltot valami miatt...
Hát a konnektoron normál esetben nem fújhat be, mert nincsen kapcsolata a külvilággal. Nálunk van, mert van konnektor az erkélyen, és az ehhez vezető vezeték egy bergmanncsőben megy más konnektorokkal. Az erkélyvilágítás kapcsolóját le is kellett ragasztanom, mert jött a hideg a fülemre. Persze, majd nyáron megcsinálom, hogy közvetlenül a külső konnektornál zárom el a levegő útját. Nálad leszedném a konnektort és ott tömítenék. Purhab nem jó, mert oldja a műanyagot, sziloplasztot ajánlottak a villanyszerelők.
Azt hiszem az Integrál Alkán szállította az ablakokat. Az biztos, hogy az ajtóbehúzót tőlük vettem, és tudnának ablakot cserélni, mert van nagyon hasonló (vagy ilyen?) ablakuk. Talán beállítást is tudnak csinálni.
Szia Kisdinnye! Sajnos nem tudom. A garanciális iroda intézte ezt, én kértem a beállíttatást. Talán a Papp Károly utcában volt az ablakokat szállító cég irodája, nem emlékszempontosan. De az ablakra is rá van írva, ki gyártotta (legalábbis az üveget). Szerintem, bármelyik hozzáértő ablakos beállítja, nem bonyolult, de azért tudni kell, mit tekergetsz.
Az Ikon I.-be az ajtókat az Excel 2000 Kft. szállította. A padlólapot a Classen gyártotta, a típus neve Allegro Quick (a padlólap hátoldalán rajta van). Aki ide hozta, attól már nem tudtam szerezni pár éve, de valamelyik barkácsáruházban volt. Ikon 2. más.
Kellene szegélyléceket és egy beltéri ajtót vennem a lakásba. Volt valakinek hasonló dolga és sikerült valahol találnia azokból a szinekből, mint az eredeti? Mert én már voltam 1-2 helyen de sehol nincs ez a szín. Illetve ha találtatok, az üzlet mellett emlékeztek a szín elnevezésére?
Igen. De nem győzött meg az irtás. Azt mondta, leírta, hogy Kaotrin (asszem Deltamethrin) nevű szert használt. A spriccelésnek tényleg volt látható nyoma, tehát nem víz volt. Aznap éjjel fogtam egy pikkelykét és beleraktam a folyadékba, majd letakartam pohárral. Pár óra múlva, reggel még élt. Meg általában ez az ide-oda spriccelek belőle módszer hogyan irtja ki a kifejezetten bujkáló dögöket? Aztán kértem számlát, amin olyan adószámot használt (57001265-2-43), amelyet az APEH már törölt.
Mert arra a cégem nem fizet támogatást!:-) És a UPC Tv + net drágább mint a jelenlegi Kábel TV + WLA - támogatás kombinációm és annyival nem nyújt többet, hogy megérné váltani!:-(
Sziasztok! Megosztanám a IPTV/Optinet bekötési tapasztalataimat!
Szóval ma jöttek a T-től, hogy bekötnék a megrendelt IPTV-t és Optinetet. Jött két manus reggel a megbeszélt időpontban. Hoztak egy 40 méter hosszú optikai kábelt és azzal akarták megoldani az egészet. Persze nem tudták volna behúzni a meglévő csőbe a koax mellé. Azt ajánlgatták, hogy körbe hozzák az ajtók körül tűzőgéppel megtűzve a optikát a szobába a TV-ig. Ezt persze nem fogadtuk el. Így abban maradtunk, hogy ez bizony nem létesíthető. :-(
Azt már tudom, hogy ha legközelebb festés előtt leszünk akkor fogom és kiépítem az ajtó feletti csatlakozó szekrényig az UTP kábelezést, mert a tehetséges szerelők max. addig tudják elhozni az optikát. Persze ehhez egy konnektort is ki kell építeni majd valahova az ajtó körül.
Mivel nálunk mind a két szobában van TV és a számítógép meg egy másik sarokban van elég komoly kábelezést kell majd végeznem.
A megoldás majd az lesz, hogy az összes csatlakozó helytől (ahol valaha netet vagy tv-t akarok) ki kell csövezni meg be kell fűzni egy UTP kábelt egésszen az előszobai beépített szekrényig és majd oda fog bekerülni az OTN egység a Rotuerrel. És majd onnan már UTP fog elérkezni a delej a Tv-khez és a számítógéphez.
Még plusz az is felháborított, hogy a szerelők gondolkodás nélkül az utcai cipőjükben begyalogoltak a szobába. :-( Mondjuk eléggé negatív volt mindenhez a hozzá állásuk.. Kicsit olyan érzésem volt, hogy nagyon nem erőltetnék ők ezt az egészet ha már nincs kiépítve a teljes hálózat.
Szóval még pár évig nem lesz nálunk sem optika sem IPTV. :-(
saját műholdam nicsen, de ahhoz, hogy a sky-t fogni tudjam a lakásomban, ahhoz felkellene szerelnem a parabolát a háztetőn:) és a kábelt lehúzni a csatornában, elméletileg annak kell legyen hely, vagy netán az ajtó felé már be is van húzva, ezt nem tudom.
Úgy látom, hogy ki kell várnom a saját tapasztalatot. Mondjuk az biztos, hogy nálunk nem fog sikerülni nekik az ajtó környékére lerakni az OTN-t mert ott egy fia hely sincs áramról nem is beszélve. Nálunk az előszobában egy db konnektor sincs. Tehát vagy behuzza valahogy a koax helyére (mondjuk a koax-al) vagy nem lesz szerelés!:-( Mert vezeték csatorna nem lesz az biztos. Köszi az infót!
tegnap arra nyitottam ajtót, hogy a kaputelefonom veszettül csörög. leemelem, akkor is. visszarakom akkor is. hát ez tönkrement... kihúzom a kábelt, elhallgat. visszadugom, megint csörög ezerrel.. ment már tönkre másnak is? azt tudtam, hogy nem egy minőségi darab, de hogy ilyet csináljon... úgyhogy most kaputelefonom sincsen:) van tippetek mi lehet ez? garanciális csere még vonatkozik erre, vagy vehetek egy újat saját költségre?
van másnak is halott villamos vezetéke a falban? nekem a budivillanyom elhalt, hiába az új izzó, nem működik. :D
aztán ilyen apró dolgok szúrnak szemet, valaki az ajtónyitó feliratot lekaparta félig a kapcsolóról. most komolyan, ez miért jó??? miért kell ilyet csinálni.. :(((
tudtok arról valamit, hogy az utcát mikor rekonstruálják? mert az tökjó, hogy végre föld alatt van minden, de a por az döbbenetes, a garázsban parkoló autókon gyönyörűen látni, amik nem mozdulnak, hogy mit szívhatnak be az emberek az utcán, és a kisbabák... :(((
Az optikai kábelt a folyósón levő álmennyezetben hozzák be a lakásba az ajtó felett levő szürke dobozon keresztül (amelyik nem a biztosítékos). Az optikai kábelt nem lehet sokat hajlítgatni, ezért az ajtó környékén marad az ONT eszköz. Ebből indul az UTP kábel szerte a lakásba :-)
Nekem nincs digitális előfizetésem (set top box), vagyis volt, de lemondtuk. De a fickók mondták, hogy nem a koaxon, hanem külön UTP kabelen menne a tévéig. Nálunk ezt gusztusosan nem lehet megoldani, ha majd beköttetjük. (kábelcsatorna)
Most az ajtó felett van az ONT és a wifi router. Ezzel két gond van: - ott nincs konnektor, pedig az ONT és a router is igényelné, - az optinet sebessége igazán kábelen nyilvánul meg, ezért elvezettem a kábelt a szgépig (nem volt vicces... :-()