Keresés

Részletes keresés

Tentás Creative Commons License 2005.07.17 0 0 104

Itt egy részletes élménybeszámoló arról a vidékről bőséges képgalérival!

Petrcane, Zadar
Johnny Boy Creative Commons License 2005.07.12 0 0 103

Mi augusztusban megyünk kedvesemmel Zadar környékére nyaralni. Érdekelne néhány infó, ha tud valaki segíteni. Először is: érdemes-e kajálni arrafelé étteremben, és ha igen, mennyiért lehet ezt megtenni és milyen áron, illetve esetleg:hol? Ha valaki tud valamilyen jó helyet, megírhatná. Aztán: mi szeretnénk vinni magunkkal a nyaralóba otthoni kaját is, de azt hallottam valahol, hogy nem mindent lehet bevinni Horvátországba, például állítólag nyers húst sem. Ez igaz? Ha valaki le tudná nekem írni, hogy mit LEHET és mit NEM LEHET átvinni a határon, megköszönném!

mistral96 Creative Commons License 2005.07.03 0 0 102

Kedves DieM!

Köszönjük a szép képeket.Szerintem Zadar óvárosa gyönyörű,de az Ugljan sziget is.A képeken is látható kilátóról pazar a táj.

Előzmény: DieM (101)
DieM Creative Commons License 2005.06.21 0 0 101

Na megjartam Zadart... 4 napot voltam ott. Utana del fele Dubrovnikba mentunk, majd Bosznian keresztul haza. Oszinten szolva engem annyira nem nyugozott le a varos. Egy szepen felujitott ovarosi resze van, amit mindenkepp erdemes megnezni, de az maximum 1 nap. A belvarosban eleg rendes arakat kernek a szallasokert, s tobbnek a szinvonala sem uti meg a jo szinvonalat... bar vannak nagyon jo hotelek de azok arait mar meg sem neztuk... a belvarosban nehezkess a parkolas es fizetni kell 1-2kunat orankent... szoval erdemes az ovaros szmszedsagaban a parton megallni, mert az ingyenes... Mi vegul Dikloban szalltunk meg, ami gyalog eleg messze van az ovarostol... (gyalog 40 perc) a tomegkozlekedes pedig a buszkozlekedest jelenti, ami orankent jar (6kuna)... szoval nem valami nagy... Kerekpar kolcsonzot csak a belvarosban talaltam, igy nem is kolcsonoztem... rengeteg hajo es jacht van a varosban... Mivel kicsit mar untam a varost igy atmentem komppal a szemkozti szigetre (Ugljan szigetere)... erdemes :)

Par kepet felraktam az egesz turarol:

kep.tar.hu/diem
Előzmény: DieM (99)
motav Creative Commons License 2005.06.13 0 0 100

Sziasztok

Tud valaki aquaparkot, csúzdaparkot Zadar és Sibenik környékén?

DieM Creative Commons License 2005.05.18 0 0 99

Ket het mulva 3-4 napot Zadarban lehetek ugy, hogy semmi dolgom nem lesz.. Arra gondoltam, hogy korbekerekeznem a kornyeket. Ezzel kapcsolatban lenne par kerdesem... Leteznek arrafele kerekparutak? (Telepulesen belul, kivul is?) Tud valaki valami helyet, ahol lehet berelni bringat? (Mennyi lehet egy napra?)

A tomegkozlekedes milyen Zadarban?

mistral96 Creative Commons License 2005.05.13 0 0 98
Akkor szerencsétek volt.
Előzmény: tyrana (97)
tyrana Creative Commons License 2005.05.03 0 0 97

Köszi,

A hévégén szerencsésen lefoglaltunk egy apartmant, legalább 100-at megnéztünk, míg találtunk olyat ami jó, és nem foglalt akkor mikor nekünk kell...

gotovina Creative Commons License 2005.05.01 0 0 96
Épp olyan szép,mint ősszel.
Előzmény: alpesi (-)
gotovina Creative Commons License 2005.05.01 0 0 95
Előzmény: tyrana (91)
gotovina Creative Commons License 2005.05.01 0 0 94
Előzmény: gotovina (93)
gotovina Creative Commons License 2005.05.01 0 0 93
Előzmény: gotovina (92)
gotovina Creative Commons License 2005.05.01 0 0 92
Előzmény: tyrana (91)
tyrana Creative Commons License 2005.04.28 0 0 91
Köszi, de mi tényleg aparmanra gondoltunk, nem kempingre.
tomcat73 Creative Commons License 2005.04.28 0 0 90
A kleki kemping homokos. Ott vannak apartmanok is de az pont a bosnyák részre esik.
Előzmény: onobody (70)
tyutyubacsi Creative Commons License 2005.04.27 0 0 89

Bátran merem ajánlani, a hely Zatonban van Zadartól 13 km-re.

Beszélnek angolul

mirko.peros@zd.htnet.hr

Bővebbet: http://www.adriakemping.tar.hu

Előzmény: tyrana (87)
pstezso Creative Commons License 2005.04.27 0 0 88
Tyrana:

Én tudok apartmant Zadarban, keresztapám ott él. Az öreg jól beszél magyarul, ha ez számít. Írj egy mailt nekem: ps_tezso@freemail.hu. Nem szeretném itt reklámozni.
Előzmény: tyrana (87)
tyrana Creative Commons License 2005.04.27 0 0 87
Segítség, segítség! Aki tud valami jó szállást (apartmant) Dalmácián (Rogoznyica, Zadar stb. környékén) 4 fő részére (2+2), az írjon ide infót, légyszi-légyszi légyszi. Július végén mennék 21-30.
tyutyubacsi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 86

Sziasztok!

Zadar a csdálatos város.

http://www.adriakemping.tar.hu

farkasdi Creative Commons License 2005.04.08 0 0 85
A szöveges válaszom bocsika de kétszer is elment de a képek sajna nem.Privát elküldtem az e-mail-edre.Remélem sikerül őket megnézned!
Előzmény: MRTigra (82)
farkasdi Creative Commons License 2005.04.08 0 0 84
Azt nem tudom, hogy indul-e hajó a Dugi Otok felé bár szerintem biztosan mert elég nagy hely.Mi a Kornati szigetvilágot hajóztuk körbe.Mi Murter szigetén voltunk már kétszer is nyaralni 2-2 hétig de nem tudjuk megunni. Nagyon klassz hely.Igaz csendes de ha nyüzsire vágytunk átmentünk Vodicebe.Az este olyan mint az olasz tengerparti korzózás.Tele bazárral és emberrel.Murterről szerintem minden jól megközelíthető főleg ha kocsival vagytok.Sibenik, Zadar, Krka nemzeti park.... szóval minden.Nagyon sok minden látnivaló vab a környéken. Kirándulni gyalogosan magán a szigeten is rengeteget lehet.Egy- egy "hegy" dombocska megmászása után csodálatos látvány tárul elétek.Küldök néhány képet a kilátásról biztosan megjön a kedved hozzá.[image1][image2][image3][image4][image5][image6][image7][image8]
farkasdi Creative Commons License 2005.04.08 0 0 83
Azt nem tudom, hogy indul-e hajó a Dugi Otok felé bár szerintem biztosan mert elég nagy hely.Mi a Kornati szigetvilágot hajóztuk körbe.Mi Murter szigetén voltunk már kétszer is nyaralni 2-2 hétig de nem tudjuk megunni. Nagyon klassz hely.Igaz csendes de ha nyüzsire vágytunk átmentünk Vodicebe.Az este olyan mint az olasz tengerparti korzózás.Tele bazárral és emberrel.Murterről szerintem minden jól megközelíthető főleg ha kocsival vagytok.Sibenik, Zadar, Krka nemzeti park.... szóval minden.Nagyon sok minden látnivaló vab a környéken. Kirándulni gyalogosan magán a szigeten is rengeteget lehet.Egy- egy "hegy" dombocska megmászása után csodálatos látvány tárul elétek.Küldök néhány képet a kilátásról biztosan megjön a kedved hozzá.
Előzmény: MRTigra (82)
MRTigra Creative Commons License 2005.04.08 0 0 82
Köszönöm! Mindenképpen szeretnénk egy napot a Kornati szigetek közt tölteni. Indul innen hajó Dugi Otok felé is? Mert mintha prospektusokban zöldebbnek tűnne az a rész a kopár Kornatival ellentétben. Még nem döntöttük el, pontosan melyik településre is menjünk, ahol azért van némi élet este, mégis csendes, van kavicsos és homokos strandja is és jókat lehet gyalog kirándulni: Murter, Vodice, Zadar, Sibenik, Primosten? Ebben kérném segítségeteket!
farkasdi Creative Commons License 2005.03.25 0 0 81

Májusban szerintem is hideg a tenger főleg Horvárországban.Ha a párod elég fázós vízügyileg akkor neki még nyáron is hüvös lesz a víz.Tudom mert én is ilyen vagyok. Nekem ott mindog hüvös a víz, Olaszországban volt megfelelő a hőfok.De Látvány mindenért kárpótól.Na nem azt mondom hogy bele sem mentem a vízbe de azért szokni kellett.Ha lementek Sibenikig, Zadarig akkor maga Sibenik is megér egy fél napot.Ha szigetekre vágytok megér egy napot ha elmentek a Kornati-szigetevilágba egy egynapos hajótúrára.Nem fogjátok megbánni.Pont ezen a partszakaszon Zadartól-Sibenikig bármelyik kikötőből indulnak kiránduló hajók egy egész napos útra a Kornatihoz.Az árban benne van a hajón üdítő plussz egy kinti szigeten egy komplett ebéd.Ára tavaly 200-250 Kuna/ fő között mozgott.Ha bővebben érdekel valami írjál válaszolok mert már egypár éve erre a környékre járunk nyaralni.A KRKA is gyönyörű.Nekünk bejött.e-mail: farkasdine@freemail.hu   Van egy csomó képem is.

És persze mi is videók is.A család beleszerelmesedett ebbe a tájba.Mindig erre a környékre akarnak visszamenni nyaralni.

Előzmény: MRTigra (78)
MRTigra Creative Commons License 2005.03.24 0 0 80
Köszi a választ. Videófilmet szeretnék csinálni a két nemzeti parkról (tudom, már sok készült), ezért néznénk meg a Krka-t is. Meg a fürdés miatt is. Úgy tűnik, valóban korai a május.
Előzmény: ARic (79)
ARic Creative Commons License 2005.03.24 0 0 79

hello,

ezt a hsz-t szerintem rakd be a utazás Hovrátországba-merre c. topikba is, ott többen járnak:)

amúgy az én hozzátennivalóim:

május még hideg a tengerparti fürdőzéshez. kirándulni jó, esetleg napozni is lehet (ahogy nálunk is), de a tenger nem elég meleg... június is előszezon, kevesebben vannak, és alacsonyabbak az árak, menjetek akkor!

Plitvicére szerintem elég egy teljes nap (mi úgy csináltuk, h. péntek eset odaértünk, reggeltől délutánig jól körbejártuk, az estét pedig már a tengerparton töltöttük)

Lehet, h. mások nem értenek egyet velem, de Plitvice után "felesleges" a Krka N.P. A közelébe se ér Plitvicének! Mondjuk Krkán lehet csak fürdeni is, ez poz. talán; én oda csak akkor mennék, ha Plitvice mondjuk már megvolt v.mikor, és a közelben nyaralunk.

Előzmény: MRTigra (78)
MRTigra Creative Commons License 2005.03.24 0 0 78
A közeljövőben szeretnék barátnőmmel leugrani H.o-ba autóval, még nem jártunk arra. Kb. 1 hetet tervezünk: 1. nap utazás, Plitvicei tavak környékén szállás keresése 2 éjszakára. 2. nap Plitvicei tavak részletes bejárása, videózás. 3. nap utazás Sibenik környékére, ennél délebbre nem tervezzük az utat. 4. nap Krka Nemzeti Park bejárása, terepfelmérés, kamerázás 5. nap Zadar, tengerpart, fürdés 6. nap kompozás egy közelben lévő szigetre, term. itt is kamerázás. 7. nap végig a tengerpart mentém mennénk észak felé, majd ahol kell Zágráb felé fordulás és irány haza. Kinek mi a véleménye, javaslata? Pl. kapásból az időponton nem tudunk megegyezni, mert én májusban mennék, amikor talán még nincsen akkora tömeg, nincs főszeszon, olcsóbb (?) a szállás, zöldebbek a növények (ez fontos szempont), viszont a tenger már elég meleg. Párom pedig június előtt nem szívesen jönne, mert szerinte még nem olyan meleg a tenger. Fázós típus. Szerintetek? Hány C van májusban? köszönöm, Márton
transpluto Creative Commons License 2005.03.10 0 0 77

sziasztok kezdő vagyok nézzétek el hibáimat  vir szigetén keresek magyarokat akinnek ott van appartmanjuk, mi két éve járunk oda van egy saját kis appartmanunk jó lenne barátokra szert tenni  jó éjszakát

H_G Creative Commons License 2005.03.03 0 0 76
És a hajad, az még mindig korpás?
Előzmény: Langusta (74)
ARic Creative Commons License 2005.03.03 0 0 75
na sicc innen!
Előzmény: Langusta (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!