Keresés

Részletes keresés

Csuklósbusz Creative Commons License 2013.03.27 0 0 258

Az igen:

http://www.origo.hu/egeszseg/20130326-rajottek-a-lymekor-bakteriumanak-trukkjere.html

Már gondolom csak 10 év és lesz rá gyógyszer is...

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.26 0 0 257

Azért a helyedben felkeresném az Istenhegyi Géndiagnosztikát egy Western blotért, krónikus lyme esetén (legalább 1 év telt el a csípés óta, tünetekkel) a sima ELISA teszt negatív. Nem találsz olyan lyme beteget, akinek ne ezt mondta volna a reumatológus. :)

Előzmény: Delphmar (254)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.26 0 0 256

Több vélemény van, anno nekem 2x100 mg-ot (reggel és este) adtak, 3 napon belül levert lábról a herx. Egyes orvosok szerint 2x200 mg kell, hogy bejuthasson az agyba. Ha csak provokálni akarsz, talán elég az első variáció. Maga a doxy nem elég, mert a baci becisztásodik és csak hónapok múlva jön elő ismét, abban az állapotban pedig nem fogja az antibiotikum.

Előzmény: Csuklósbusz (253)
Havasi74 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 255

Nekem is 37,6-37-7 körüli a hőmérsékletem...Nem találtak semmit eddig a dokik. :-(((

Előzmény: Delphmar (254)
Delphmar Creative Commons License 2013.03.26 0 0 254

Ma beszéltem telefonon a reumatológussal, elkészült a vírus-szerológiám. Minden negatív...Majd húsvét után kézhez is kapom a leleteket. Térd MR-ok, meg a gerinc röntgenek is mind jók lettek. Nem mutatott ki mononucleosist a teszt, amire én gyanakodtam. Lehet, tényleg ezeket a nyavalyákat mint a pajzsmirigyem számlájára kell hogy írjam. 

Csuklósbusz Creative Commons License 2013.03.26 0 0 253

Köszönöm az e-mailben küldött olvasnivalókat!

Le a kalappal előtted xynitta hogy legyőzted a betegséget, illetve hogy még e-könyvet is írtál arról hogy mások is okulhassanak belőle.

Még nem olvastam végig, de elfogom olvasni!

De viszont láttam hogy Doxycycline-nel elméletben kezelhető a kór.

Nos nekem van itthon Doxycycline és két dobozzal még biztos tudok is szerezni. 

Nagyon erős antibiotikum, a tájékoztatójában nem írja a lyme kórt, de valaki nem tudja véletlen hogy mi is a pontos adagolása lyme kór esetén? :-)

Delphmar Creative Commons License 2013.03.24 0 0 252

A hozzászólásaid nem néztem még meg, de olvasgatom a könyvet amit küldtél. Nagyon durva és alattomos betegség a lyme-kór!! Azt pedig, hogy szexuális úton is terjed, nem is gondoltam volna..:-O 

Ezt a körmövirág teát és a zöldség-csirke diétát én is ki fogom próbálni.

Előzmény: Törölt nick (251)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.24 0 0 251

Köszi:) Ha belegondolk, hogy tavaly húsvétkor még / már tolószéket nézegettem...

Az a baj, hogy nekem is évekig csak hőemelkedés volt, aztán jött a pánik, az alhasi fájdalom és végül a vég. :) de eltelt a keresgéléssel 15 év! Kb 30 orvosnál jártam.

A doki, aki végül rájött, azt kérte tőlem, fogjak egy kockás lapot, irjak fel 5-6 jellemzőbb tünetet (fejfájás, szédülés, izomfájdalom, stb) és pontozzam egytől tízig. Ezeket a pontokat kössem össze hónap végén, csináljuk m eg minden hónapban és ha kimutatható egy ismétlődő ciklus, akkor borrelia lakik bennem. (vagyis Lyme.) A borreliának lassú a növekedése, 14-21 nap, de lehet akár 45 is, ekkor a tünetel felerősödnek.

Ha nem biztos benne az ember, hogy van neki, de laborozgatni sem akar, akkor provokűéni szkás, néhány napig doxiciklint szednek be (2x100 mg-ot) Amennybiben napokon belül felerősödnek a tünetek vagy újabbak jelennek meg (tarkómerevség, térdfájdalom, fülfájás, szédülés), úgy a lyme borítékolható. Ez az ún herxheimer reakció, a gyógyszerallergiával könnyű összekeverni.Amennyiben meleg citromos víz fogyasztásával enyhül (1 literben fél citrom), úgy herxről beszélünk.

Fontos tudni azt is, hogy hosszú ideje fennálló fertőzés esetén a tesztek negatív eredményűek, mivel nem termelődik antitest. Az antibiotikum szedése is negatívvá változtatja a tesztet!

15 éve nekem egy év után napi 2 liter körömvirágtea és kemény diáta mellett múlt el a hőemelkedésem. (Csirke és zöldségek, más semmi.)

Előzmény: Csuklósbusz (250)
Csuklósbusz Creative Commons License 2013.03.24 0 0 250

xynitta minden elismerésem a tiéd hogy sikerült felülkerekedned rajta! Beleolvastam előző hozzászólásaidba és borzongtam hogy te jóisten miken mentél keresztül.

Gratula sikeredihez!

Nekem legfőbb tünetem csak a hőemelkedés, kb 30 napos ciklusokban jön a rosszabbodás, magasabbra szökik a testhőmérsékletem és akkor jön a nagyobb fáradság is.

A hőemelkedést meg sajnos igen sokminden okozhatja. Én munkámból kifolyólag sokfelé járok, erdő, mező, beteg idős emberek stb. Tehát a kullancsok, férgek, vírusok, baktériumokkal igen gyakran összefutok így ugye bármit benyelhettem.

Mint olvasom, a lyme is változatos tüneteket produkál tehát akár még az is lehet, de az EBV is lehet.

Én eleve gyenge testalkatú vagyok, túlhajszolt, tehát simán lehet akár a stressztől is.

De a megváltozott székelési szokások stb miatt lehet bélgyulladás, crohn betegség, autoimmun betegség, sőt újonnan észreveszem hogy bizonyos ételeket amikből eddig korlátlanul ehettem, mostmár kis mennyiség is hasmenést okoz, kidobja a szervezetem tehát még ahogy látom ételallergia is alakulgat.

Tehát nállam igencsak széleskörben lehet tippelgetni hogy na mi okozhatja.

Fül-orr gégészeten a mandulámat gyanúsították meg hogyha gyakran begyullad akkor ki kellene venni.

De olvasom a neten is hogy valamilyen más betegség megléte hajlamosít a mandulagyulladásra. Ergó ha kiműtik a mandulát azzal még mindig nem fogok meggyógyulni.

Egyenlőre azonban nem tudok mit csinálni mint kivárni hogy mi lesz a vége.  Mert idővel szerintem majd ki fog bukni hogy na mi is okozza a hőemelkedést.

De azt mi okozhatja hogy havi ciklusban jön a rosszabbodás?

Előzmény: Törölt nick (246)
Delphmar Creative Commons License 2013.03.23 0 0 249

Poén, hogy ezek a tünetek nekem is szinte mind megvannak...Hol light-os, hol durvább. Vannak fázisok, mikor teljesen ki vagyok bukva, mert korlátozva vagyok. Nem nagyon tudok sportolni..Olyan, mintha egy láthatatlan börtönben lennék. Ha lenne itt egy jó kínai, én is elmennék akupunkturára, jó dolognak tartom. Jobbnak, mint bekapkodni mindenféle gyógyszereket, konkrét leletek nélkül.

Gyógyteákat szoktam inni, de bevallom, nekem nem segített. 

Vastagbéltükrözésen is voltam, mivel a crohn benne van a pakliban unokaöcsém által (neki az van) de hála égnek, azt kizárták.

Előzmény: Törölt nick (246)
Delphmar Creative Commons License 2013.03.23 0 0 248

Szerintem nem kellene durva gyógyszerekkel kisérletezned. Pláne nem saját szakállra :-) Tudom, hogy szar ez az örökös hőemelkedés (tapasztalat) de a gyógyszerekkel csak jobban tönkrevágod magad. Neked egy immun-szerológia+vírus-szerológia kellene. Nem értem, hogy a dokid miért nem küld tovább?! Nekem a sok találgatás, hogy mi a bajom, teljesen kikészítette az idegrendszeremet. Voltam képzeletben leukémiás, limfómás, crohn-os, SLS-s.

Írtad, hogy megváltoztak a székelési szokásaid. Hasmenésed van? Mert akkor simán lehet vastagbél gyulladásod is ami krónikus, vagy akár valamilyen autoimmun betegséged. Ha jól tudom, pasi vagy, akkor a menzeszes-hormonos tünetek neked kilőve. Hasad nem szokott fájni? Fáj egyáltalán valamid? Lázadat milyen gyakran méred és hol? Mert az sem mindegy. 

Előzmény: Csuklósbusz (245)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.23 0 0 247

A németek a só/c vitamint protokollt csinálják még, orvosi felügyelettel, nagyon jó eredménnyel. Angolul van e-könyvem róla, szivesen elküldöm.

Ha lyme, nem szabad multivitamint szedni. Ja, chron- colitis-autoimmun, ott is jártam. :)

Előzmény: Csuklósbusz (245)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.23 0 0 246

Az összes tünetem megvolt, ami ezen a listán van: http://lymebeteg.hu/betegeknek.html#tunetek

Igen, sokszor elkeseredtem, már csak amiatt is, mert minden nap úgy telt el, úgy éreztem, meghalok. Valaki körbeíta nekem anno a lyme-ot: olyan, mintha elütött volna egy vonat, egy busz és egy hajó, ebben a sorrendben.

Szerintem azért javultam ennyire, mert nem szedtem be a gyógyszereket. Egy kínaihoz járok akupunkturára.

Ételallergia vizsgálatot érdemes esetleg végezni, nálam olyanok kijöttek, csak néztem. Ez is okozhat lázat, ugyanis a bélrendszert állandó gyulladásban tartja. Cukor, glutén, tejtermék kilövése az első.

Előzmény: Delphmar (240)
Csuklósbusz Creative Commons License 2013.03.23 0 0 245

Hát a szumetrolint mindenféleképp kifogom próbálni újra egy hónapig. Most éppen valami baktérium is jöhetett a rejtélyes hőemelkedésem mellé, mert 39 fokos lázam volt napok óta. Elmentem dokihoz, kaptam amoxicillint, visszaesett a testhőmérsékletem de így sem tökéletes.

AMúgy igen, saját szakállamra már kisérleteztem többszőr is. Mint pl a vérképemben tavaly csak az eosinofil szám volt egy kicsit magas, a többi rendben volt. Igaz ezt okozhatja allergia is (asztmás vagyok), de viszont a környezetemben történt bélféreg fertőzés és az én székelési szokásaim is jelentősen megváltoztak ezért gondoltam hogy na megvan, biztos bélféreg okozza minden bajomat, írtsuk ki. Mert az eosinofil szám paraziták esetén is megnőhet.

Vettem vény nélkül vényköteles vermoxot, beszedtem, semmi hatás. Aztán gondoltam a vermox nem mindenre jó, bizonyos férgek ellenállnak neki, így vettem decarist is. A decaris nagyon kemény féregírtó, az is vényköteles de minden ilyesmit kiírt.Egyetlen darab tabletta, 3 ezer Ft.

Hát sajnos az sem használt, egyvalamit kitudtam jelenteni, hogy na mostmár semmiféle féreg nincs a szervezetemben, a hőemelkedést meg minden egyéb zavaró tényezőt nem ez okozza. De a decaris mellékhatása (hónapokkal késöbb jelentkező nagyon erős fejfájás) az viszont jelentkezett.

Vitaminokkal próbálkoztam (actival), már egy éve szedem, nagyon drága ez is, de nem is oszt szoroz. :-(

Tehát kisérleteztem már én mikor azt hittem hogy biztosra megyek aztán mégis felsült az állam.

Mint régebben a parazitákkal, most olyan olyan biztos vagyok a mononukleózisban. Csak amíg a parazitákra van hatékony szer amit rögtön meg is vettem kipróbálni, addig a mononukleózisra nincs így nincs is mit kikönyörögni vény nélkül a patikában. :-(

Sok fórumon próbálkoztam már hogy ne vizsgálatot stb hanem gyógyszernevet írjanak ami használhat mert én ha szerencsém van betudom szerezni vény nélkül is.
De sajnos rádöbbentem hogy erre a hőemelkedéses dologra egész egyszerűen nincs gyógyszer. 

Mert amint észrevettem hosszan tartó hőemelkedést általában gyógyíthatatlan betegség okoz. Ha EBV, ha lyme, ha Crohn-betegség, vagy esetleg polip, rák, autoimmun stb cseszhetem mert hiába fizetek egy kicsit többet a patikusnak hogy adjon ki bármit ha az én bajomra nem létezik gyógyszer.

De most éppen mélyponton vagyok, ha sikerül kilábalni akkor beszerzek egy csomó szumetrolimot és teszek majd egy hónapos próbát.

Előzmény: Delphmar (242)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.23 0 0 244

Neked is szívesen átküldöm azt az olvasnivalót, ha írsz. :) Nálam a lyme 15 évig lappangott! Életemben nem láttam kullancsot, fel se merült bennem, csak miután az összes tünet passzolt.

Előzmény: Csuklósbusz (241)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.23 0 0 243

Háááát, ugyan szedtem/szedem, de nem tudom borítékolni, hogy jó az EBV-re (vírusírtónak vírusírtó). A nutramedix gyártja és Banderol a neve.

http://www.amazon.co.uk/Nutramedix-Banderol-Microbial-Defense-30/dp/B00435GABQ/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1364064578&sr=8-2

Ez kb 40 eur átszámítva, postaköltség 8 eur körül van, ez másfél hónapig elegendő.

Előzmény: Csuklósbusz (235)
Delphmar Creative Commons License 2013.03.23 0 0 242

Figyelj, azt neked kell érezni, hogy kb. mit bír a szervezeted. Meg hogy mennyire mersz rizikózni. Nem akarlak lebeszélni, sem pedig buzdítani, de ha úgy érzed, hogy segített a sumetrolin, még egy hónapot szerintem bevállalhatsz, DE én beszélnék a dokimmal, még ha nem is nagyon konyít ezekhez a speckó betegségekhez. Hátha tovább tudna küldeni egy virológushoz aki kórházban is rendel. Vagy esetleg menj el egy belgyógyászhoz aki jogosult virológiai teszteket elvégeztetni, kórházban nem kell fizetned érte semmit. 

Ha sokat kisérletezel saját szakállra mindenféle gyógyszerekkel, következményei lesznek! 

Előzmény: Csuklósbusz (239)
Csuklósbusz Creative Commons License 2013.03.23 0 0 241

Szomorúan olvasom hogy a lyme kór is okozhat hőemelkedést. xynitta fórumtárs most megrémített mennyie veszélyes is ez.

Kiskoromban jópár kullancscsípésem volt, olyan is mikor hosszabbtávon bennemvolt. 4 kullancs már biztos megcsípett.

De az utóbbi 10 évben tudtommal elkerültek a kullancsok.

De nállam ez a hőemelkedéses dolog az utóbbi kb 4-5 évben kezdett kibontakozni. 2-3 havonta megbetegedtem, orrfolyás, torokfájás, hőemelkedés. De aztán mikor meggyógyultam antibiotikummal utánna mindig helyrejöttem.

Tehát mikor jött a rossz közérzet meg a fáradság akkor általában "csak" hőemelkedésem volt. Aztán az utóbbi egy évben volt az hogy na jött a szokásos legatyásodás csak azóta a hőemelkedés nem múlik.

Delphmar Creative Commons License 2013.03.23 0 0 240

Gratulálok! Nekem a kondizás pillanatnyilag csak egy álom....Régen az volt a második otthonom. +15 kiló ment rám.

Akkor tul. képpen neked mik voltak a konkrét tünetek? Az durva, hogy még az ágyból sem tudtál felkelni! Mi rakott ennyire rendbe?

Előzmény: Törölt nick (238)
Csuklósbusz Creative Commons License 2013.03.23 0 0 239

Házidoki nem ért hozzá, őszerinte csak "elállítódott a termosztát".

Szerencsére néha hozzátudok jutni vényköteles gyógyszerekhez vény nélkül. 

AMúgy azért hagytam abba mert azt hittem hogy na kiírtotta, nem kell szedni tovább meg el is fogyott a gyógyszer.

Nem tudom hogy mennyire veszélyes vényköteles gyógyszereket szedni hosszabbtávon, pláne olyan betegségre amit igazából nem is tudom hogy mi is pontosan.

De ha pl a sumetrolin nem veszélyes hosszabbtávon szerintetek akkor megpróbálkozok hogy egy egész hónapig szedem és hogy na változik-e a testhőmérsékletem a normál irányba.

Előzmény: Delphmar (237)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.23 0 0 238

Babesia életciklus: 3-5 nap, bartonella 7 nap, borrelia (ez a Lyme): kb 21 nap. Ekkor erősödnek a tünetek is.

Persze, nem kell elmenni egy irányba sem, ki kell zárni. :) 6 hónapig nem tudtam felkelni és újabb 6 hónapig a házból nem jöttem ki, de lehet segíteni gyógyszerek nélkül. A dokim szerint én voltam az egyik legsúlyosabb esete, most mégis dolgozom és a konditeremben rohongálok. :) Nem szabad feladni.

Előzmény: Delphmar (236)
Delphmar Creative Commons License 2013.03.23 0 0 237

Szerintem kérdezz rá a házidokidtól. Ha normális, biztos tud ajánlani valamit, vagy valakit aki jobban ért hozzá, mint mi. A penicillint, ha segített, miért hagytad abba? 

Előzmény: Csuklósbusz (235)
Delphmar Creative Commons License 2013.03.23 0 0 236

Köszi a linket, mindjárt átolvasom.

Hát, nem is tudom...én eddig minden tesztet vagyis a másolatát megkaptam. 

Igaz, lyme-re még nem lettem letesztelve illetve most vannak folyamatban a dolgok, remélem jövő héten már többet tudok mondani.

Nem emlékszem semmiféle kullancscsípésre, én még mindig valószínűbbnek tartom a mononucleosist az én esetemben, mint mondjuk a lyme-kórt, de ha valami gyanús lesz az ELISA teszttel, természetesen csináltatok WB-t is. Bár, most egy kicsit beleolvastam a lyme-os topikba (utolsó bejegyzéseket) nagyon megoszlanak a vélemények a kezelésről. A sok antibiotikum tényleg gajra vágja az emésztőrendszert. Szóval, nem is tudom, hogy mit csinálnék. Az biztos, hogy CSAK a lyme irányába nem fogok menni, mert van számos már betegség (autoimmun, hormon) amik okoznak hasonló tüneteket, mint amiket belinkeltél. 

Nálam az fura, hogy van általában 2 hét ami nyugisabb (ciklusom első fele) aztán hirtelen felerősödnek a tünetek. Ilyenkor még szerintem a hajam is begyullad. Persze, ha logikusan végiggondolom, lehet akár lyme-om is, mert tényleg produkálok fura tüneteket, de ezek a tünetek lehetnek akár autoimmunitás jelei is. Így potyára nem fogok kisérletezni semmiféle antibiotikummal vagy cseppekkel, ahhoz túlságosan féltem a megmaradt egészségemet. Elég volt nekem anno az egy havi szteroid ami nem segített. Még jó, hogy abbahagytam. 

Megy a mail!

Előzmény: Törölt nick (234)
Csuklósbusz Creative Commons License 2013.03.23 0 0 235

Megnéztem a lauricidint, http://lauricidin.com/, maga a tégely ami kb egy hónapig elegendő 30 dollár, de a postaköltség Magyarországra 91 dollár.

Ez forintba átszámolva 30 ezer Ft.  Havi 50 ezer Ft-ból kell megélnem.

Tehát 30 ezer Ft lenne aztán nekem vagy beválik vagy nem.  Ezért kérdezném hogy neked csak egyszer kellett beszedned egy dobozzal és meggyógyított vagy ez csak akkor hatásos hogyha folyamatosan szedi az ember?

Mert folyamatos szedésre ez nagyon sokba kerülne nekem.

Magyarországi forgalmazót meg nem találtam. Sőt ha a gyártótól rendelve 30 ezer egy doboz akkor bele sem merek gondolni hogy itthon mennyiért adnák.

Valami egyéb olcsóbb szer vírusok ellen nem tudtok mondani?

Előzmény: Törölt nick (231)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.23 0 0 234

Itt vannak fent infók: http://www.facebook.com/pages/A-Lyme-k%C3%B3r-alternat%C3%ADv-gy%C3%B3gym%C3%B3djai/422029147833264

A teszteléssel az a baj, hogy lemaradtunk vagy 20 évvel (az egész világ, nem csak mi:) Engem már gyakorlatilag kifordítottak, voltam az összes létező tükrözésen, CT-n, MR-en, laborteszten, lyme teszten is, de mindig azt mondták, negatív, én meg nem kértem el, hülye voltam. Utólag derült ki, 5 pozitiv ELISA-m is volt, erre azt mondták, lezajlott és egy késleltetett Western blotom, ami negatív lett, ezért azt mondták, nem Lyme. Köszi. Már azt hittem, meghalok, mire kiderült, hogy mégis az.

A lyme mindig klinikai diagnózis kell, hogy legyen. Oda egyébként küldhetsz be postán is vért, de ugye a már említett biofilm miatt jobb odamenni (saját vélemény.)

Ha adsz emailcímet, küldenék olvasnivalót. Küldheted közvetlenül: myself@citromail.hu

Előzmény: Delphmar (232)
Delphmar Creative Commons License 2013.03.23 0 0 233

Persze, mindenképp jelezni fogom!

Előzmény: Csuklósbusz (228)
Delphmar Creative Commons License 2013.03.23 0 0 232

Az tuti, hogy ELISA-val lettem letesztelve. A Western blot-ra majd rákérdezek. Sajnos itt nálunk (kisváros) nincs más lehetőség mint az ELISA. De ha valami gyanús lesz, felmegyek Bp.-re. Egyelőre mononucleosisra gyanakszom, pláne, hogy anno volt az a ronda torokfájásom. 

Xynitta: ha a lyme sem gyógyítható- vagyis, ha későn veszik észre- akkor mit lehet vele csinálni?? Lehet, akkor jobb is, ha nem tudok a betegségemrő?! SM-től nagyon félek, de ott azért lennének komolyabb tünetek is. Valamikor elkezdtem olvasni a lyme-os topikot, de párezer hozzászólás van, majd ha picivel több időm lesz beleásom magam. Ha a második lépésben végzett WB negatív, akkor mégis hogyan jönnek rá? Ha borrealiára pozitív vagyok, akkor lyme-om van? Vagy hogy van ez? Bocs a sok hülye kérdés miatt, de pont erről a 2 betegségről nem nagyon tudok semmit. Vagy belinkelnéd nekem a külföldi szakirodalmat?

Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.23 0 0 231

A Lauricidin vagy a monolaurin is jo. Biobolt megrendelheti neked vagy netrol kell. Elobbi 25 eur korul van. Elore szolok, hogy a por valtozat szornyu, inkabb a kapszulat valasszatok. Az elso par napban tunetfelerododest okoz!!!

Itt talaltok betegbeszamolot, sajnos csak angolul, de hatha hasznos: http://www.amazon.com/Lauricidin%C2%AE-Pure-Monolaurin-Free-Shipping/product-reviews/B004I8SMOQ

Előzmény: Csuklósbusz (230)
Csuklósbusz Creative Commons License 2013.03.23 0 0 230

Lauricidin hatásos lehet a mononukleózis ellen jól veszem ki szavaidból? Ha igen akkor hol lehet kapni?

Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.23 0 0 229

Majd feltétlenül kérdezz rá, melyik lyme tesztet végezték el. Western Blot a jó, ELISA nem. Magyarországon az általános protokoll alapján előbb ELISA-t csinálnak (50% a megbízhatósága), majd amennyiben pozitív, jön a Wesern blot. Külföldi szakirodalom szépen leírja, miért lesz a második lépésben végzett WB negatív, a biofilm miatt azonnal el kell végezni, nem szabad várni a mintával, állni hagyni. A lyme-kóros index fórum tele van olyan betegekkel, akik ugyan eljutottak a labortesztig, de a hozzá nem értő orvosok miatt (20 éve nem változott a tankönyv ezen a téren) elhitték, hogy nem az, amíg jó 10-15 év múlva ki nem derült, hogy mégis.

A legtöbb Lyme-os pozitív EBV-re is (mono).  Ennek több magyarázata van, egyes kutatók szerint a borrelia változtatja pozitívre az értéket.

Nálam ez az állapot is fennáll, a dokim nem gyógyszert adott, ezt ki kell feküdni, de javasolta a Lauricidin nevű terméket. Nem egy EBV-s gyógyult vele, rajtam is segített. Fontos tudni, hogy az EBV és az SM között mutattak ki összefüggést, gondolom, ezt egyikünk sem szeretné. Kutatók tavaly jelentették ki, hogy az EBV a fertőzést követően is jelen van (akár az agyban), tesztek nem tudják kimutatni, látens vírus, képes aktiválódni bármikor. Jó kilátások. :)

Továbbra is az Istenhegyi Géndiagnosztikát ajánlom és egy látogatást a Lyme kór index fórumra. :)

Előzmény: Delphmar (226)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!