egy olyan problémám lenne, hogy lissajous görbéket meg szinusz görbékröl kéne meg állapítani a frekvenciát közép és effektiv értéket kéne kiértékelnem méréstechnilában. De könyvet nem tudok hozzá szerezni valaki tudna ebben segíteni ?
Hát nekem 12V DC-re van szükségem,amit a 220V AC-ből lesz nekem a lekönnyebb megszerezi.Ehhez kell egy transzformátor.Sajnos amit akartam használni,az nem jó,úgyhogy veszek majd a boltban egy tekercset,ami jó lesz.Akkor már van 12V AC.Ahhoz ,hogy DC legyen kell 4 dióda,de ezt egy stabilizátor IC-vel stabilizáni kell,egy kondenzátorral szűrni,meg még bele lehet tenni egy pár védelmi dolgot is.És meg van a 12 V egyenfeszültségem.Ja meg még szkség lesz egy pár ellenállásra is...röviden és tömören így képzeltem el
A szamitogep tapegysegeben levo tapegyseg (utobbi 10 evben) kapcsolouzemu.
Ami megnoveli a frekvenciat egy elektronikaval. Ezert a benne levo transzformator, nem halozati frekvenciara van tervezve. ne dugd ra a halozatra, mert baj lesz!
Akarok csinálni egy 12V-os tápot.Namost egy régi számítógép-tápegységből kivettem a tekercset,csak az a gond ,hogy nemtom ,melyik oldal melyik.Tehát nem szívesen csinálnék 4000V-ot a lakásba ,mert elég valószínű ,hogy elolvadna az egész.Úgyhogy ha van valainek ötlete ,hogy hogy lehet lemérni ,hogy melyik tekercs melyik ,azt megköszönném(kívülről nem lehet eldönteni).
De aki csak hobbi szinten akar PIC-elni, annak adott az ICD I, néhány 16F-es procihoz. Az ICD I kapcsirajza publikus, a benne lévő procihoz tartozó hex-fájl szintén. Szóval anyagárban összehozható, k.b. 2000 Ft, és kész a komplett programozó + debugger.
Aztán ha már minden megy rajta, és nyesi az ember a PIC-ek lelki világát (mert van nekik), rögtön nem lesz vészes az a k.b. 40.000 Ft sem az ICD II-re.
És persze vannak a megszállott Atmel-pártiak, akik mindjárt meg is köveznek engem :-)
Én is gondolkoztam ezen, le is írom, hogy mit tudtam meg, de kíváncsi vagyok más taptasztalatokra is.
Bár az MPLab nem lenne rossz, de az ICD II nagyon drága.
Én csak a régi 16-os sorozatot ismerem a PIC-ből, de azokat nagyon nehéz programozni (memórialapok, stb...)
AVR-hez van ingyenes letölthető programozó (ponyprog) és még ingyenes C fordító is!
De az is igaz, hogy a PIC sokkal elterjedtebb, sokkal többen foglalkoznak vele, és ez nagy előny.
Én azt hiszem, maradok az AVR-nél, de még sajnos elég kezdő vagyok a témában...