Keresés

Részletes keresés

Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2004.09.15 0 0 679

Bizony a forrás a Krisztus!

Abban viszont igencsak tévensz miszerint : Jézust követi Pál , pált követi béla , Bélát kőveti Miska , Miskát kőveti Gizi .......És X-y -ont kőveti Ugri. A rendszer nem így műkődik. Istennek nincsenek unokái , hanem csak fiai.

Tehát ha én követek Valakit az is Krisztust követi meg Én is+ -egymástól függetlenül mind a ketten követjük az Urat -. mikőzben kővetem az embert is.

Amiről írok az a hit.

Amiről meg te írtál az a vallás. Ezért ha hitben járunk Az Urat is látjuk meg a Testvért is (2 szeme van az embernek!!)  :-) Nem arról beszélünk , hogy vagy az egyiket vagy amásikat látjuk. Egyszerre érzékeljük mind a kettőt.(persze az Úr Überel minden más személyt). HARMÓNIA a kulcs azó és azt nehéz elmagyarázni hogyan kell "csinálni"mert az olyan dolog amire az Ur taníthat meg.

Előzmény: a legkisebb ugrifüles (669)
Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2004.09.15 0 0 678

Na végre csak kiderült hogy keresztény tesódnak tartasz:Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert a ki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte.

Ez most már komoly elörelépés .Jöhet a következö.

Előzmény: CSerfa (668)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2004.09.14 0 0 677
Mert még nincsen Magyarországon fungáló gyülekezetük.
Előzmény: vfo (676)
vfo Creative Commons License 2004.09.14 0 0 676
Ha te ilyen nagyra értékeled őket, miért nem tartozol hozzájuk?
Előzmény: a legkisebb ugrifüles (675)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2004.09.14 0 0 675
Pált több dolog miatt.
Például mert kárnak és szemétnek ítélte a kiképzettségét.
Mert megkülönböztette, mit vett az Úrtól, és mi a maga véleménye.
Mert következetes volt.
Mert végezte a dolgát, amit az Úrtól kapott, és nem furakodott más feladatokba is.
Mert elég volt neki az Úr kegyelme, és nem próbálta saját erőfeszítéssel-ügyeskedéssel-okoskodással "megtámogatni" azt.
stb.

Azok, akik kimentek (meglepő módon a gyülekezet majdnem teljes tagsága :) ), elkezdtek összejárogatni valakik otthonában, ki-ki azzal, akit közelebbről ismert, gyakorlatilag 'sok-sok házicsoport'-jellegűen működik, ezek egymással átjárhatók, és nagyobb ünnepeken a kisebb gyülik közösen is összegyűlnek (pl. a sátorok ünnepén az egész ünnep ideje alatt, több nagy táborhelyen). Továbbra is úgy élik a hitéletüket, ahogyan a kijövetel előtt tették hitből. Ja, és azóta nem tartanak főállású, kinevezett lelkészeket-teológusokat, hanem egymás által épülnek, kölcsönösen.
Egyéb részletekről kérdezd Szombatosok-at.

Egyébként fogalmam sincs, egyénileg hogy hívják őket, én azt a cselekedetet tartom követendőnek, hogy ki-ki egyénileg, egymástól függetlenül jutott arra, hogy az Istentől kapott hite fontosabb neki, mint amit a presbiter megtanult valami teológiai főiskolán, és Istenre bízva a továbbiakat, otthagyta az addig biztosat. És Isten nem szégyenítette meg a reménységüket :)
Előzmény: vfo (674)
vfo Creative Commons License 2004.09.14 0 0 674
És Pált miért?

Ő ugyanis elég "kevélyen" majdnem minden levelét úgy kezdi, hogy "Én Pál, Jézus Krisztus apostola...."

És azokat, akik kimentek, hova mentek és mit csinálnak? Ma is példaképnek tekinted őket? Miben?
Előzmény: a legkisebb ugrifüles (672)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2004.09.14 0 0 673
Mármint a presbiterek a gyülitagok saját kapott hitével ellentéteseket tanítottak volna.
Előzmény: a legkisebb ugrifüles (672)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2004.09.14 0 0 672
Pált például igen :)

Meg részben azokat, akik kimentek a COG kinevezett presbiterei alól, amikor azok az egyénileg kapott hitükkel szögesen ellentétes dolgokat kezdtek tanítani-prédikálni.
Előzmény: vfo (671)
vfo Creative Commons License 2004.09.14 0 0 671
tehát akkor megállapíthatjuk, hogy hitbéli dolgokban egyetlen embert sem tekintesz példaképednek?
Előzmény: a legkisebb ugrifüles (669)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2004.09.14 0 0 670
Magyarország ugyan csak egy pici ország, de az egyház állapota és gyakorlata az egész világon ugyanolyan nem-apostolok korabeli, mint nálunk - annak ellenére, hogy Nálatok esetleg hemzsegnek a példaképek, a hősök. Akkor vagy a példaképpekkel van komoly baj, vagy a példaképek követői mégsem fejlődnek annyira a jó irányba, mint állítod.
Előzmény: fish12 (639)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2004.09.14 0 0 669

Viszont az is egyértelmű, hogy ha valakit nagyra tartunk, nem jelenti azt, hogy mindenben követjük, hanem csak abban, amiben követésre méltó, ld. I.Kor. 11:1

Szvsz ez nem azt jelenti, hogy kövessük azokat, akik Pált követik abban, amiben ő a Krisztust követi, az meg végképp hülyeségnek tűnik nekem, hogy azokat kövessük, akik követik Pál követőit, aki (Pál) Krisztust követi - és ez gombolyítható a végtelenségig. A vége a fokozatosan felmelegített béka esete lesz.

Nem mondott hülyeséget Bartók azzal, hogy "csak tiszta forrásból"!

Előzmény: vfo (619)
CSerfa Creative Commons License 2004.09.14 0 0 668

Hán Szóló!

Írásod nekem zavaros, értelmetlen és érthetetlen, tök felesleges nekem ilyeneket és így írnod. Nekem ilyet ne írj, alany, állítmány, tárgy, határozó, jelző, igen és nem, igen igen, és nem nem.  A te homályaid, ködösítésed engem nem mozdít. Ha nekem, akkor egyértelműen. Vagy tök felesleges nekem írnod, vagy még rosszabb a helyzet.

Egyébként jócskán adósom vagy, és látom, inkább feleded, semmint törlesztesz. Nos, én is feledni kezdtem, hajlok rá (eddig is ezt tettem), hogy Istenre vessem, és ezzel együtt téged leírjalak mindabban, amiben reménytelennek bizonyultál. Mert lehet, hogy te felejted, de én nem, vagy, ha felejtem (mert annyira fontos nem vagy), akkor a rólad alkotott meggyőződésemet nem fogom felejteni. És ezzel a meggyőződéssel ember meg nem bírkózik, mert ha elfelejtettem, miért, csak arra emlékszem, hogy mire jutottam, ha már semmi gondom vele, mindent az Úrra vetettem, akkor arról az emberről többé senkinek nem hiszek, aki mentené. (Meggyőződésemet Istennek tudom be, nem is véletlenül vetem rá sérelmeimet, igazságtalankodásaikat, stb.)

No, nem gondolom, hogy te ezt megérted, ha mégis, én tudnám, mit tegyek a helyedben. Ha te nem, az nekem jel, rólad.

CSerfa

Előzmény: Hozzá Hán Szóló (665)
CSerfa Creative Commons License 2004.09.14 0 0 667

Az a baj, kedves vfo,

hogy Fish12 nagyon is megszokott hitmozgalmárként lépett fel.

Ezért kérlek arra, mutass valami élőt, valamit, ami nem hitmozgalmár, hanem valóban hitről, kijelentésről tanúskodik Fishnél.

Itt inkább én vagyok nem megszokott (lásd belém is akadt éppen Fish12 emiatt), meg többen itt fórumkodók, és Fish12 a tipikus, a megszokott. Ezeket neki kellett volna írnod még idejében, mielőtt nem igazságtalankodott velem!

CSerfa

Előzmény: vfo (666)
vfo Creative Commons License 2004.09.14 0 0 666
Az a helyzet, hogy ha most találkoznánk Luther Mártonnal, biztos nem értenénk meg egymást, annyira katolikus és szektás-vallásos benyomást keltene, pedig az ő ténykedése következtében szűnt meg a sötét középkor.

Ma is ez van: aki nem olyan, mint az elvárásaink, vagy a sok éven át megszokott keresztény gyakorlatunk, azt hajlandók vagyunk leírni. Gondolj csak az emmausi tanítványokra: Jézus melléjük szegődött, majd ő maga magyarázta és tanította az Igét, mégsem ismerték fel, holott az ő tanítványai voltak, nem is közönséges követői. Miért? Mert nem úgy nézett ki és nem úgy beszélt, ahogy megszokták, hiszen feltámadt.

Ez ma is érvényes: ami nem olyan, mint amit megszoktunk, vagy helyesnek tartunk, az eleve gyanús és sokkal többet kell tennie a meggyőzésünkért, mint olyasvalakinek, aki a mi megszokásunk szerint működik.
Előzmény: CSerfa (664)
Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2004.09.14 0 0 665

Most az 1x nem dohogok rád.

Jól gondoltad hogy nem akarod kiönteni a gyereket a fürdővizzel.

Amikor hgy ende lett nálam ,akkor nekem is külön oda kellett figyelnem arra , hogy volt sók jó is abban amit hallottam és amiért ma is is hálás vagyok. Pedig volt kisértés arra hogy kiöntsem a jó vizet arosszal 1-ütt. Ma már örűlök hogy jól döntöttem . Ami jó azt megtartottam , ami nem azt folyamatosan kidobom.Igy van ez az emberi kapcsolataimban is.

Előzmény: CSerfa (664)
CSerfa Creative Commons License 2004.09.14 0 0 664

Kedves vfo!

Ha vodafonos telefonszámot tudsz küldeni, ingyen hívhatom este tíztól reggel 9-ig. Szívesen meghallgatlak én téged, hátha én tévedek Fish12-ről. Mert ha valóban van hite, meg ne bántsam.

Egyébként ha valóban van hite, akkor meg nem bántom, magamból indulok ki, engem sem zavar, ha olyasmikkel próbálnak bántani, amihez semmi közöm.

Nekem csak a közösséggel van bajom, én bizony kerülöm a megvallásos emberek közösségét, mert úgy, de úgy leszerepeltek a pusztn megvallásosak, hogy sokkal-sokkal jobban becsülöm az éhes kiáltozókat, a szenvedőket, akik nem megvallanak, hanem tolakodnak, akik kiáltanak, akikről úriembernek, de még a halászoknak is az jut az eszébe, ugyan mit zavarnák a Mestert?

Jobb a kiáltó, a tolakodó, az akár szabálytalan éhes, vagy beteg, mint a megvalló, aki beteltséget hazudik, aki abban reménykedik, Isten majd később igazolja őt hamisságaiban. Bizony sok rombolást végeztek azok, akik nézték ezeket a megvallókat, és látták őket istenükkel együtt megbukni. És az a baj, hogy ők ugyanúgy nevezik istenüket, mint az apostolok! Jaj, de nem szép a hamis tanúság!

No, kidohogtam magam.

Előzmény: vfo (661)
Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2004.09.14 0 0 663

Lekötelezel!

Örömmel veszem mások fáradságát !( 1. pont.)

2.pont: oké deja biblija valamit csak ír? ( Diaz iz dö kvescsön!)

Előzmény: vfo (660)
CSerfa Creative Commons License 2004.09.13 0 0 662

Kedves vfo!

Én mindenkinek mindent megengedek. Sőt, inkább az a ciki, ha valakinek az van, ami nekem, Az egymásra ismerés, a közösség jó, de még aki a legközelebb áll hozzám, annak is vannak olyan dolgai, amik nekem nincsenek, sőt, amiket át sem tud adni. Csodálkozik is rajta, én is, akkor is így van. Ő megkapta, én nem.

Én is találtam ilyet, melyet nem tudok átadni. Semmi bajom vele, ezzel, ezért is írom még a legkomolyabb meggyőződésemet is vélekedésnek. Meg azért, mert ha meggyőződéssel mondom, nagyon rosszul esik, ha esetleg megtapossák, míg ha csak véleménynek,és elhajtják, csak egy véleményt hajtottak el, és nem nekem fontos (szent) dolgot). De nem is erről szól a téma.

Egyáltalán, csak azért írtam ilyeneket maamról, mert kérdeztél. Hogy én nem leszek holdudvartartó, egész más alkat vagyok, mikor hivatalt ajánlottak, meg is ijedtem.

Láttál már élőben, gondolom, úgy is az rí le rólam, nem fogok ilyen lenni.

CSerfa

Előzmény: vfo (657)
vfo Creative Commons License 2004.09.13 0 0 661
Sajnálom, de minden tiszteletem mellett egyáltalán nem tudok veled egyetérteni. :)
Előzmény: CSerfa (659)
vfo Creative Commons License 2004.09.13 0 0 660
1) Nem Prezsbiter, hanem presbiter. :)

2) Mi lenne? Nem Isten útján jár, még ha vezető is marad.
Előzmény: Hozzá Hán Szóló (658)
CSerfa Creative Commons License 2004.09.13 0 0 659

Tudok erről, kedves vfo, tudok kiszolgáltatottságáról is, ugyanúgy hiteltelennek tartom (ezt a kiszolgáltatottságát is), mert szvsz nem igazán szereti, akiről mondja, hogy szereti, csak szenved egy kicsit. Mert az a férfi, akit igazánszeretnek, megfogta Isten lábát népiesen, az igazi kincset talált, ha azilyen áll Istennek ellent, akkor a derék asszony meg esetleg szabadul ebből, mint Abigél. Nem akarok senki magánéletéről írni, nem én kezdtem ezzel érvelni, de tudok róla, és ebben sem hiszek neki, sem hitének, sem tanúságának.

Kedves vfo, tudok arról is, hogy te közelebb kerültél hozzá, neked valóban segített, stb., de azt vélem, nem gondolkodtál el azon, amit én írok. Amit Fish12 tesz, akárki hitmozgalmár megteszi-megteheti, ettől még minden gondom vele kapcsolatban megmarad. Valami olyat kéne mutatnod, ami a hitmozgalmárnál több hitet tanúsít.

Amit írtál, arról tudok, már fogták Fish12 pártját, már beszélgettünk róla élőben is, nem csak írásban.

Tudom, megbántom ezzel Fish12-t, de bárcsak éhes lenne, bárcsak merne kérni, bárcsak ne megvallaná, ami nincs, hanem éhezne, ordítani, és tolakodna! Akkor boldog lenne! Szerintem ugyanis ez kéne neki!

De nem! Amit megvallott, önérzetre veszi, csak sértődik, el sem gondolkodik, tovább hazudik, és jó eséllyel így soha igazit nem fog kapni, csak megvall, csak megvall, amíg esetleg be nem sokall. Nekem a hitmozgalmárt nem igazolják a tipikus hitmozgalmár szenvedések (mert korántsem egyedülálló az ilyen házassággal), meg hitmozgalmár buzgó cselekedetek, hogy nosza, játsszunk gyülekezetesdit, segítsünk meg jó embereket, legyünk jók tezsvérek, ahogy más hitmozgalmároknál is szokás.

No, csakugyan le kéne feküdni, holna jó nehéz napom lesz.

CSerfa

Előzmény: vfo (651)
Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2004.09.13 0 0 658

És mivan akkor ha a Prezsbiter megszünik e funkciót betölteni??

Előzmény: vfo (654)
vfo Creative Commons License 2004.09.13 0 0 657
Rész szerint van bennünk az ismeret és rész szerint a prófétálás. Nagyra értékellek téged amiatt, ami neked adatott. Engedd meg viszont, hogy nekem ne pontosan ugyanaz adassék, mint neked, mert a Test tagjai egytől egyig különbözőek. :)
Előzmény: CSerfa (655)
Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2004.09.13 0 0 656

Jól van na !

Azért mert nem ismered az irásokat és nehezen értelmezed még nem haragszik rád senki , és  nem üdvösségtől megfosztó bűn. Ezzel a hittel még a menybe be lehet kerülni.szóval reménység !

Előzmény: CSerfa (650)
CSerfa Creative Commons License 2004.09.13 0 0 655

Kedves vfo!

Kölcsönös tisztelet van. Hitem miatt vannak, akik felnéznek rám, de egy sem, aki értékes, csak a távoliak. Akik ismernek, tudják, hogy bennem is rész szerint, hogy komolyan szükségem van rájuk, a közösségre, mert nekik van, ami nekem nincs, mert így épülünk,egymás hite által, egymás felé szolgálva. És ezt elfogadják, mert ők is így vannak. Ez nem tiszteletet, hanem szeretetet ébreszt. Nem naggyá válik az ember, csak szeretetté. Ez nem holdudvar.

Ha hiszed, ha nem, engem akik nagynak gondolnak, egy sem áll hozzám közel, aki engem szeret, egy sem tart igazán nagynak. Ha már kérdeztél. Vannak fórumosok, akik szeretnek, tudakozz, és meglátod, így van.

Ha meg elszállnék, hülyeségeket kezdek mondogatni és tenni (jó kis személyeskedés, meg egyéb ronda dolgok), és egyből meglátják, Cserfa is esendő, tesz dolgokat, melyeket nem tennénk, ejnyebejnye, ez a Cserfa már csak ilyen, van benne jó is, meg rossz is. Lásd, évek alatt nem váltam semmivel nagyobbá. Sem elismertebbé. De többen megszerettek, és én is többet megszerettem.

Ha már kérdeztél.

Gondolom, ez így is marad, én ha jó nagy arcom is van, igazán fel nem fuvalkodhatom, erről gondoskodva van (és remélem, kesz is, mert tuljadonképpen hálákat adok érte), ez nem erényem, csak élem.

CSerfa

Előzmény: vfo (653)
vfo Creative Commons License 2004.09.13 0 0 654
Én azt gondolom, hogy emberek hirdetik az Igét és emberek cselekedetei viszik előre az Evangélium ügyét - melyek mögött természetesen Isten és a Szent Szellem vezetése áll. Ezért nem lehet kikerülni az emberi példaképeket - és azok vizsgálatát sem. A presbiter példakép-funkciót is betölt - legalábbis az Ige szerint.
Előzmény: Hozzá Hán Szóló (652)
vfo Creative Commons License 2004.09.13 0 0 653
A beírásod második felére:
A Te környezetedben vajon nincs-e egy-két ember, aki hitbeli dolgokban felnéz rád és ad a véleményedre, majd el is fogadja és át is veszi? Mert ha van ilyen, akkor máris van "holdudvarod".
Előzmény: CSerfa (647)
Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2004.09.13 0 0 652

A kérdés jogos hiszen a Biblia pont a Prezsbitereknek/ről mondja :Sem nem úgy, hogy uralkodjatok a gyülekezeteken, hanem mint példányképei a nyájnak. Szomorú is volna ha 1 ker.gyl.-ben a prezsbiterek nem volnának példák.(mármint papírforma szerint.)

Előzmény: vfo (638)
vfo Creative Commons License 2004.09.13 0 0 651
Az ő felhatalmazása nélkül nem írhatok a privát ügyeiről. De hidd el, hogy ő a saját bőrén tapasztalja sok-sok éve, hogy milyen úgy hgy-kritikusnak lenni, hogy közben lojális kénytelen lenni afelé a személy felé, aki viszont buzgó hgy-tag, mert szereti.
Előzmény: CSerfa (647)
CSerfa Creative Commons License 2004.09.13 0 0 650

Gondoltam, Hán Szóló,

hogy képtelen vagy felfogni. Megpróbáltam, nem megy. Neked nem megy, és nekem sem ment veled.

Maradsz számomra tovább is a nép egyszerű és hmm, nem túl hiteles, gyermeke, akinek az igazmondás nem valami erős oldala. Azt ne csodáld (meg ő sem, ki engem irányodban buzdított), hogy veled ezután egyszerűbben, lényegre törőbben bánok, mást nem érdemelsz, nem való a testérek elől elvenni a kenyeret, érted, neked nem való, ami a testvérnek.

CSerfa

Előzmény: Hozzá Hán Szóló (648)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!