de irtják.
És a zsidók nem irtják az Arabokat?
de irtják.
És ki ment oda a másik nyakára Ensz-határozattal?
Még egy lényeges kérdés.
Ki irtja a másikat állitólagosan törvényes alapon?
Ki az akinek egyszerűen az elviselés maradt?
A hozzászólásomban, amire reagáltál a "mi" az a magyarokat takarja. Így nem tudom értelmezni a kérdést. Ha viszont Izraelre gondoltál, akkor visszakérdezek: szerinted ott nem irtják a zsidókat az arabok?
A helyzetet magyar viszonylatra levetítve: magyarok=arabok (mert tőlünk vették el a területeket), akik kapták a területeket=Izrael. Jól értelmezem? De mi nem robbantgatunk fel senkit sorozatosan az elveszett területeink miatt, hanem megtanultunk békében élni.
Bocsánat hogy beleszólok az eszmecserétekbe , de szeretném elmondani hogy amikor Izrael államot megalapították , pont az arbokat nem kérkézdeték meg arról hogy mit szolnának hozzá ha földjükből elvennének egy darabot . Mondjuk minket sem kérdeztek meg ezelött igen hasonló kérdésben , de talán épp ezért "nem mindig arany ami fénylik". Egyébként a terrorizmust én is elítélem .
Ha a szomszédod egyszercsak rájön, hogy nem tetszik neki a hajad színe és ez lenne az ok, amiért rádlő? Mit tennél? (Na, érzem kezdek átmenni demagógba)
Azoknak az araboknak, akik Izrael állam megalapításakor voltak ott, talán van alapjuk háborogni. De csak azért irtani valakit, mert zsidó... Nem emlékeztet ez téged valamire?
Akkor értelmetlen volt a fórumot is indítanod. De előttem már más is kérdezte: ha nem érdekel, akkor minek indítottad? Mindegy. A kérdéseimre viszont nem válaszoltál, ám ha ez a harc már kiszélesedett, akkor rád éppúgy tartozik, mint rám, nem gondolod? Ugyanazt hajtogatod már órák óta és közben sorozatosan önellentmondásokba ütközöl. Ez nem zavar téged? Mintha meg sem hallanád, amit a többiek mondani akarnak. Van egy határozott véleményed és szent elhatározásod, hogy ezt ráerőlteted másokra is, aki pedig nem hagyja magát, az cionista terrorista. Mintha tisztában lennél a cionista szó jelentésével. De ez is mindegy. Egy fórum lényege viszont az egymással ellentétes vélemények ütköztetése, s te épp ezt nem érted meg. Csak nyitottál egy újabb topicot zsidózás témakörben, pedig arra már ott a szaktopic. Holnapra ez is ott fogja találni magát. Értsd már meg, hogy annak is lehet filoszemita véleménye, aki nem zsidó. Nem kell szükségképpen utálni a zsidókat valakinek, aki nem az. Jól is néznénk ki. Te utálsz engem azért, mert tőlem többezer kilométerre ölik egymást olyanok, akiket nem ismerek? A rokonaim pl. nem ölnek senkit, másokat meg nem ismerek személyesen.
ez a harc már kiszélesedett.
Ha nem lennen a nacionalizmusotok, akkor valószinüleg az arabok sem robbantanának vonatokat.
A Kozel-Keleten azóta van haddelhad, amióta
leigázzátok az arabokat meglehetősen homályos politikai indokból.
A nem politikai indok világos.
Nézd a Te harcod nem az én harcom, semmi közöm hozzá.
Én nem hangoztattam, hogy felsőbbrendű lennék, de ha igen, mondd meg konkrétan, hogy melyik fórumon és melyik hozzászólásomban és én elnézést kérek érte.
ÉN mit főztem magamnak? Én itt élek Magyarországon, ide születtem, ez az otthonom, a hazám. Én nem vagyok cionista, ha az lennék, már rég kivándoroltam volna Izraelbe. Az alapvető probléma az, hogy az egyes embereket azonosítod egy olyan sztereotípiával, amit olyanok alakítottak ki a zsidókról, akik személyesen egyet sem ismertek. Én kit nyomok el? Bántottalak téged, vagy uralkodtam rajtad és a családodon? Az Izraelben élő rokonaim is csak élni szeretnének, ugyanúgy, mint az arabok. Ez bűn?
A világbékét veszélyeztetem? Amíg Irak ellen folyt a háború, egy öngyilkos merénylet sem volt. Nem mintha Bush nem lenne Hitler legjobb tanítványa, de ettől ez még tény marad. De ha már itt tartunk, tőled is megkérdezem: a zsidók hová menjenek, hol éljenek? Vagy ki kéne irtani a vallást, hogy írmagja se maradjon?
Vajon a a szomszédod puskával lövöldözne rád, akkor mosolyogva tennéd fel a kezed, hogy lőj ide bátran, és nem lőnél vissza? Én kötve hiszem.
Még mindig nem tudom, hogy a gyermeknevelésed miként érintette közvetlenül a sejk "likvidálása". Milyen hátrányaid származtak ebből? Vagy úgy gondolod, hosszútávon fognak? A Közel-Keleten már nagyon régóta egymás irtása folyik, de Mo-ra még sosem volt közvetlen hatása.
Nem értünk egyet.
Én nem vagyok kiválasztott nép, nincsenek nemzetetfeletti ideológiáim.
Engem nem bombáztak még és nem is szeretném.
Amit főztetek magatoknak egyétek meg.
Ki kellene vonulni a megszállt területekről és nem őrült nacionalistaként, kiválasztott népként órditva harapni mindenbe és mindenkibe aki nem cionosta.
Nézd én sajnállak, lehet te értelmesebb lennél annál, amennyire a környezeted agymosott.
Kivülállóként én nem tudok igazat adni nektek, miközben másik nemzetet nyomtok el, ráadásul megszállóként.
Furcsa egy mondat volt ez:
"Én csak azt tartom szomorúnak, hogy a zsidóirtás Izraelben a világ közös megegyezésével és jóváhagyásával megy, de ha egy zsidó meg meri védeni magát,"
én úgy látom, de a szemszögedből biztos más, ütitek egymást rendesen mindkét részről.
A gond az, hogy a nacionalizmusotokon nem tudtok felülemelkedni.
Se senkivel szemben.
A világbékét veszélyeztetitek a konokságotokkal.
Pont azzal, hogy nincs jogom. .. ?
"tudod, ellentétben veled én szeretnék dolgozni, kertészkedni, gyermeket nevelni, tanulni és nem azzal foglalkozni mi a zsidók legnagyobb baja.
Legyek őszinte? Sz@rok rá.
És ezt a politikát várom el az országtól is ahol élek."
Nem is veled volt a bajom, ha nem vetted volna észre, noha lenne egy-két vitánk ezügyben de normális vita.
Nekem azokkal volt a bajom akik többek között téged kihasználva politikai alapon odadobják a hazámat bárkinek.
A többiről még vitatkozhatunk, mert nem értek veled egyet, de az más kérdés.
Személy szerint én sem likvidáltam senkit, engem mégis mindenki elítél emiatt. Pusztán azért, mert zsidó vagyok. Sokaknak elmondtam már, de most Neked is elmondom szívesen: az nem úgy megy, hogy engem bombáznak én meg mosolyogva tűröm. Igenis visszalövök, ha rám lőnek, mert ha nem teszem, kiirtanak. Nincs jogom megvédeni magam? Sok rokonom él kint most Izraelben, akik túlélték a Holokausztot. Rossz néven venném, ha egy merénylet végezne velük. Én nem fogom sajnálni ezt a terroristavezért, mert ő is felelős volt a robbantgatásokért. Én csak azt tartom szomorúnak, hogy a zsidóirtás Izraelben a világ közös megegyezésével és jóváhagyásával megy, de ha egy zsidó meg meri védeni magát, akkor ő hirtelen rossz, gonosz, neofasiszta állat. De nyugodj meg, amíg egy zsidó és egy arab lesz a földön, addig ölni fogják egymást, s egy idő után nem lesz kitől féltened a gyerekeidet. Bár amúgy sem hiszem, hogy itt Magyarországon félnivalód lenne az izraeli konfliktusok miatt. Tőlem 4 kilométerre már robbant fel bomba, mikor kint voltam a rokonaimnál, és igencsak megrémültem. Melletted is robbant már bomba?
Furcsamod valsztasok elott robbantasok amit az ellenzek felhasznalt mint borzalmas fenyegetest (mit ad Isten Szajer labtorloje szamara tenyleg borzalmas volt), ami AZONNAL abbamaradt amint gyozott a Fidesz....
akik kutyaszarral dobálnak, most azok a barátok a politikában.
Ha a szomszéd kutyaszarral dobál akkor fenékberugom.
Nálunk meg Erdély elcsatolását ünnepli a renegáló miniszterelnök.
Mert ott is simulni kell.
De engem még egyetlen arab nemzetiségű tiszeteletremáltó úr sem dobált meg kutyaszarral.
Furcsamod valsztasok elott robbantasok amit az ellenzek felhasznalt mint borzalmas fenyegetest (mit ad Isten Szajer labtorloje szamara tenyleg borzalmas volt), ami AZONNAL abbamaradt amint gyozott a Fidesz....
isten akkor nagy betű, ha a keresztény Istenről van szó, vallási szövegkörnyezetben -általános iskola 4. osztály (de a helyesírási szótárban is megnézheted)