Keresés

Részletes keresés

jsand77 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 35

Képek!!!

jsand77 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 34

Hali Mindenki!

Én tavaly kezdtem kb.12 nm-en őszre a bővítés után lett kb 22nm. Voltak nagy sikerek,

és óóóóóóriási bukták is. Volt retek,hagyma,saláta,uborka,paprika,paradicsom. szerintem a legnagyobb veszély a sokszinűség a betegségek miatt!!! majd teszek fel képeket is. Tavait és idei indulásról. Üdv minden próbálkozónak!!!

billencsfuvar Creative Commons License 2011.01.25 0 0 33

Fólia alá?

Burgonya, sárgarépa, újhagyma.....stb.

Luca Ricci Creative Commons License 2011.01.24 0 0 32

Egyelőre sikertelen a fórum újraélesztése.

Luca Ricci Creative Commons License 2011.01.21 0 0 31

Szia!

Nincs abból a vázból felesleged is? :)

Előzmény: csibészke2 (30)
csibészke2 Creative Commons License 2011.01.19 0 0 30

sziasztok. Gondoltam egy próbát megér benézni ide. Nekem van 7mx31.5m fóliavázam ami alatt kéne valamit termelni a konyhára.

Tavaly csak fólia nélkül paprika paradicsom zeller cukkini volt benne, de igy nincs kihasználva igazán. Nem olcsó de mégis legalább egy részére

fogok felhuzni rá sátrat. Minden korábban terem meg alatta. Ha van ötletetek ezzel kapcsolatban, ígérem minden nap benézek, hátha felpörög

egy kicsit a topik.

Előzmény: Luca Ricci (29)
Luca Ricci Creative Commons License 2011.01.16 0 0 29

Szia!

Én bízom benne, hogy beindul.........

Mit szeretnétek a fóliába tenni  és mekkora lesz?

Előzmény: timarbea (28)
timarbea Creative Commons License 2011.01.15 0 0 28

Szia!

Én be-be nézek, de sokra nem mész velem :-) Idén lesz először saját fóliám. Tapasztalatom, és édesapám személyében segítségem van, mert a szüleim nagyban fóliáztak régebben. Jó lenne, ha beindulna itt a beszélgetés, mert kiváncsi vagyok én is mások tapasztaltaira.

Hajrá:-)

Előzmény: Luca Ricci (27)
Luca Ricci Creative Commons License 2011.01.14 0 0 27

Senki nem jár ide tényleg?

Luca Ricci Creative Commons License 2011.01.11 0 0 26

Föl-föl, hátha valaki észreveszi a fórumot és beindul..........

Luca Ricci Creative Commons License 2011.01.09 0 0 25

Sziasztok!

Látom ez egy elhagyott fórum, de hátha sikerül életet lehelni belé..........jó lenne.

Első alkalom lenne az idén amikor próbálkozunk a fóliával. Sikerült szereznem 7 m-es fóliaváz csöveket, így a 8,5 m-es fólia lenne a cél, a hossza még bizonytalan, jó lenne 10m.

Egyelőre ennyi, várom, hogy jön-e valaki aki tapasztalt a témában.:)

djkriss Creative Commons License 2009.08.27 0 0 24
Mostanában állítok egy sátrat és az lenne a kérdésem a tisztelt Nagyérdemű felé. hogy ha dughagymás ültetek alá (fűtetlen) akkor februárra elképzelhető-e már ujhagyma termés? Illetve ha retket vetek ugyanoda akkor mondjuk novemberre lenne már retek alatta ?
y*4 Creative Commons License 2009.06.07 0 0 23

Sziasztok!

Nekem nincs kertem, de nagy a teraszom, így az lenne a kérdésem, hogy egy-egy nagyobb tálba (mondjuk 1x1m) lehetne-e termeszteni spenótot, mángoldot, akármilyen levélzöldet, esetleg ilyen cserepes bokros epret? Csak délelőtt süt oda a nap. Előre is köszi, ha bárki bármilyen tanáccsal tud szolgálni!!

ogre43 Creative Commons License 2009.04.02 0 0 22
Hali.
Mezőgazdasági fólia terén az egyik legjobb hazai cég:

http://www.al-fol.try.hu
jihaad Creative Commons License 2008.12.26 0 0 21
Kár hogy nem tudok feltenni képeket,a nagy Mb miatt.Pedig van pár jó képem.
jihaad Creative Commons License 2008.12.26 0 0 20
Hello.Üdv mindenkit.Jó magam is kertészettel foglalkozom.
vekol Creative Commons License 2008.07.15 0 0 19

Üdv mindenkinek!

Mostanában szeretnék belevágni fóliasátras termesztésbe. A méretét még nem döntöttem el. Az biztos, hogy fűthető lesz. A fűtésbe bekapcsolok olyan alternativ energiát is mint a napenergia. Szeretek barkácsolni és ig elég komoly összegeket sporónék.

Jól jönnének különféle tanácsok, hogy mikor mit célszerű vetni bele, mert ehhez egyelőre nem igazán értek.

Üdv Norbi.

miksza63 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 18

Szia!

Én csak hobby szinten végzem a kertészkedést, a család ellátására és kikapcsolódás miatt.

Idén már ültettem a fóliába az alábbiakat.

Paradicsomok: lugas, fürtös, lila, jubileum, koktél.

Paprikák: fehérözön, kapia, gigant, greygo,  (édes) macskapiros, cserkó, tulipán, lila,kosszarvú, kapott chili (erős)

Zeller a futó paradicsomok közé.

Karósbab, kígyó uborka.

A sorok szélébe próbaképpen sárgarépa.

Elválasztónak 3-3 tő karfiol és brokkoli.

A zöldhagymáról, salátáról lemaradtam, mert még nem volt kész a fólia, (még most is ajtó hiányos, de már üzemel :)) ) így azok szabatérre kerültek.

Próbáltam a palántákat lehetőség szerint kintre és bentre is ültetni, hogy kiderüljön, hogy melyik hol érzi jól magát, hogy majd a jövő évi ütemezésnél ezt figyelembe tudjam venni.

Üdv:

Miksza

Előzmény: innsomnia (17)
innsomnia Creative Commons License 2008.05.21 0 0 17
Szia

Véleményem szerint a zöldhagyma és a korai zöldség valamint a zeller sokkal profitálóbb tud lenni már csak a munkaerőigény miatt is és a befefektetés valamint a haszon arányára nézve is.
Számolj a négyzetméterekkel az idővel az árakkal éa a befektetéssel valamint a munka menyiségével valamint nemutolsósorban a tudásigénnyel.
Előzmény: miksza63 (10)
Gox Creative Commons License 2008.02.17 0 0 16

Szia! Örülnék én is ha érdemben beindulna ez a téma.Nekem csak fütetlen fóliasátram van.

Üdv.:Ági

Előzmény: Kert-barát (13)
Kert-barát Creative Commons License 2008.02.15 0 0 15

Elsőként néhány kép az első fóliámról. Sajnos közeli kép nem készült róla. Mikor felállítottam úgy gondoltam, hogy jó beosztással mindennek jut hely benne.  Egy fóliás barátom már akkor megjósolta, hogy hamarosan nagyobbról fogok gondolkodni. Igaza is lett. Sok szép dolog megtermett benne, de sok hiányossága volt. Egyik fő gond az volt vele, hogy alacsony volt. A hőmérséklet nagyon hamar fölment benne. Paradicsomot csak a középső részen tudtam ültetni. A paprika oldalt is elfért, azt viszont nem tudtam mihez kötözni.

A képeken egy kicsit látszik a kertem is.

K-b

CBNora Creative Commons License 2008.02.15 0 0 14
Ilyen komoly rendszere viszont lehet, hogy nem sokunknak van. Nálunk pl. 70 m2 el se férne, vagyis csak a többi szintén fontos növény rovására.
A palántanevelő berendezésemmel nagyon elégedett vagyok, de kevésbé korszerű. Egy 15 W-os izzóval fűtött papírdoboz. Digitális szabályzás helyett van benne egy vastag réteg újságpapír, ami az egyenletesebb hőmérséklet eloszlást biztosítja. Ebben csíráznak a paprikák. A doboz tetején vannak a kevésbé melegigényes magok, amiknek a konyha azért hideg. A magok eleinte nem földben vannak, hanem nedves papírban, így nem foglalnak sok helyet.
Minden esetre szívesen megcsodáljuk a profi berendezésedet.
Előzmény: Kert-barát (13)
Kert-barát Creative Commons License 2008.02.15 0 0 13

Ismerem, és régóta olvasom az említett (és sok más) topicot. Viszont továbbra is úgy gondolom, hogy nekünk fóliásoknak szükségünk van egy specifikus oldalra. A fóliások alatt nem azokat értem, akik az erkélyládájukat folpackal borítják.

A zöldséghajtatás is konyhakerti dolog, de mégis egy kicsit más.

Szerb oldalakon nagyon profi topicok vannak, ahol nagybani termesztők tartják egymással a szakmai kapcsolatot. Ilyet magyarul még nem találtam.

Magamról elöljáróban annyit, hogy hobbiból 5 éve fóliázok. Kizárólag szórakozásból, saját részre próbálok profi módon kertészkedni. Egy kisebb, 25 m2-es fóliával kezdtem. Hamar kinőttem. Az ősszel állítotam fel egy 70m2-es profi berendezést. Most éppen 250 fej saláta nevelkedik bent, ez mellet zöldhagyma, retek, répa, zöldség, galambsaláta.

A másik büszkeségem egy profi palántanevelő berendezés. Abban éppen most kezd kelni a paprika. Melegvizes talajfűtés, légbefúvásos levegőfűtés, mindez digitális szabályzással... A bazsalikom 2 nap alatt kelt ki benne! Majd rakok fel róla képeket.

Szóval ilyesmiről szeretnék itt beszélgetni.

Üdv:

K-b

Előzmény: miksza63 (12)
miksza63 Creative Commons License 2008.02.15 0 0 12

Szia Kert-Barát!

Üdv közöttünk.

Hasonló szándékom volt nekem is, de az "öreg rókák" :))) azt javasolták, hogy használjam a Házi veteményes konyhakerti tanácsok topicot, mert könyebben meg lehet találni az összetartozó információkat. Ott minden a veteményessel kapcsolatos dolog van. Többek között olyan szakértők is vannak ott, akiknek van fóliájuk is.

Ha gondolod csatlakozz!

Előzmény: Kert-barát (11)
Kert-barát Creative Commons License 2008.02.15 0 0 11

Bizonyára többen vagyunk akik fóliás zöldségtermesztéssel foglalkozunk. Kár lenne kihasználatlanul hagynunk e fórumot. Ezért felhozom, és megpróbálom életben tartani ezt a topicot.

Várok mindenkit, akit érdekel a zöldséghajtatás.

KB

miksza63 Creative Commons License 2007.11.09 0 0 10
Van a kertben egy 4x8m2-es területem, ahol idén szabadtéri zöldségtemesztést végeztem. Úgy döntöttem, hogy jövőre ide fűtetlen fóliasátrat fogok állítani és abban fogok termeszteni. Én paprika, paradicsom, uborka  variációra gondoltam. Majd utána esetleg télire salátát. Van esetleg valami más javaslatotok?
Planiszféra Creative Commons License 2005.01.23 0 0 9
<a href="www.totalcar.hu.html" target="_blank">gyakorlok</a>
cugolo Creative Commons License 2004.12.28 0 0 8

Üdv!

Látom mostanában nem nagyon nézegetik ezt a topicot!

Engem érdekelnének a fátyolfóliáról szóló tapasztalatok, főleg burgonyatermesztéssel kapcsolatba!

Előre is köszönöm

Előzmény: hkati (2)
finlux Creative Commons License 2004.05.20 0 0 6
Érdemes uv stabil fóliát venni, 4-5 évig is kibírja jobb esetben. Ha télen se húzod le róla a fóliát, akkor érdemes strapabíró vázat csinálni, hogy a hó nehogy összenyomja. Minél nagyobb a légtere a fóliának, annál jobb, hidegben jobban szigetel, melegben könnyebben szellőzik. Nagyon korai termesztésnél esetleg belső (dupla) fóliát is lehet használni. Minél nagyobb szellőztető ajtók kellenek.
Nyáron lehet árnyékoni például rashel hálóval, vagy a fóliára permetezhető mésszel.
Meg még sok mindent tudnék írni, de most ennyi.
Előzmény: Hisuku (0)
Edel Creative Commons License 2004.04.15 0 0 5
BVŐSZ
Előzmény: Edel (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!