Mondjuk most valóban legegyszerűbb a kozmetikus lenne. Gondolj bele, nagy pocakkal el se éred majd a kutyát! :-)))))
Lehet, hogy a vegaság genetika? Nekünk jöhet a mandarin, narancs, banán, alma, sütőtök, fű,de azért bármilyen husika, tejföl, joghurt, kefír, süti-ha kapna, csak ne natúr vagy vízzel áztatott táp legyen. Na az nem megy le. :)))
háááát, a maszkra még nem gondoltam... :)))) apája remekül tud vele birkózni, annál kevésbé fésüli - de sebaj, ez "az én dolgom" - lenne. majd kitalálok valamit. leginkább a kozmetikust szerintem :)
nemtom, a meggyes joghurtért odavan, meg a macisajtért. és imádja a nyers répát, azért ott rezeg a konyhapultnál - és a körtét. de a bánánt, almát nem eszi, és - na ez a vicces - kolbászka, párizsi se kell. vega kutya ez vazze :))))
Hát még milyen "cuki" volt a fater mikor látta, és a kutya állandóan elszaladt előle. :-))) Ez a növényke olyan mint egy vastag szirmú rózsa (mármint a rózsa virága), vagy mint valami salátafej...szóval az összes levelét lerágta, csak a középső maradt meg. Még jó, hogy onnan hozza az új leveleket. A kerti tó körül jelenleg nem bánt semmit, csak iszik a szökőkútból, de mindig talál virágot, amit el lehet csórni, akár gyökerestől és rágcsálni lehet. De mi vagyunk a hülyék, hogy oda tesszük, ahol eléri.
Szegény Artúr! Puszi a lábára! Igazán megérdemelte azt a joghurtot. Én eddig csak natúr joghurtot mertem adni a kutynak, mert egyszer hallottam hogy az eper meg a kókusz aromát miből készítik, és belegondoltam. Nem kellett volna. :) Lehet hogy én is megkóstoltatom vele a gyümölcsösöket is.
A kismamiság meg már csak ilyen. Esetleg apája is megfésülhetné, nem? VAgy használhatsz maszkot (ha artúr nem ijed meg :-) ), én azzal fésültem még Bonniet, mert allergiás vagyok rendesen, pedig majdnem mindig kint fésülködtünk....érdekes, Mexnél még nem volt gondom. Legalábbis allergiás jellegű nem. :-))))
háááát, azért már kicsit várom, hogy fegyelmezettebb legyen... :)))
egyébként tudja mit jelent a "nem" és az "ott maradsz" - csak időnként fogja el ez az önállóskodás.
elképesztő fazon egyébként, két napja egyenesen belegyalogolt a forró olajos lábosba (a lábas olyan helyen volt, ahová elvileg nem mehetett volna fel - na ő felment, jó hülyék vagyunk mi is) - háromlábon sírva rohangált, azátn bevágtuk a vízbe a hideg víz alá a mancsát - de hála égnek nagyobb volt a hiszti mint a sírás. olyan cuki volt. kirítta a meggyes joghurtját és lehiggadt. amikor hozta a játékát, már tudtuk, hogy minden oké :))
az volt az édes, hogy elvileg a párom az isten neki, amikor megilletődve üldögélt később a fenti nappaliban a kis felhúzott mancsával, mégis hozzám jött oda bújni, tisztára anyás lett, azt hittem megzabálom :))) jól esett, mert eddig én csak a rabszolga voltam, balázs volt a sztár :)) most elég szürke a szőre a "balesettől".
de sajna kicsit el vagyok maradva a fésüléssel, mert kicsit érzékeny lettem a szagára a pocaklakó miatt... ha jobb idő lesz, megpróbálom a kertben, hátha ott nem érzem annyira - mert sztem nagyon hullana a bébiszőre és csomósodik ettől. szal most épp kicsit csoffadt és én vagyok a tettes, de ha másképp nem megy, hívom a kozmetikust :)) (nagyon helyes lány, nem messze lakik és briardokat tenyészt :)
nagyon cuki lehetett a kerti tóból lopott virágokkal a kutyus, jót kacagtunk ezen :)))))))))
Asszem, egyébként, kezdjük Mexet betörni :) Tegnap kicsórta kétszer is az egyik vizinövényt a kerti tóból és kergetőzött velünk, mert nem akarta vissza adni. Apám jól elmarta a grabancát, erre megsértődött és elvonult a házába. Még a férjemnek sem mászott elő, pedig ő a félisten. :))) Ma meg, ha apám kiment az udvarba, tisztes távolságot tartott, mindíg kerülgette, olyan muris volt. De azért a játékra már vevő volt. És ha már nem piszkálhatja a virágokat, akkor a kis szökőkútból szökő vizet lefetyeli. Nagyon muris. :))) Majd megpróbálom lefotózni.
Nem fogjátok elhinni, ma megint találtam egy kullancsot Mexben. Ez most bele is harapott, és el is kezdte megszívni magát. Bár amikor kiszedtem, nem mozgott. Talán az Advantix kinyírta. Nem gyengén vagyok hisztérikus emiatt. ÁÁÁÁÁ Holnap megyek vele dokihoz mindenképp, oltásra, megvitatom vele, mi legyen. És szerintem tegnap még nem volt ott ez a kis dög, mert minden nap átnézem, tapizom.... egyenlőre még viháncol, rohangál, és sárgát pisil. :) Remélem így is marad.
artúr nem akarja leszedni a csattjait hála égnek, édespofa, mert nagyon jó természete van, borzasztóan... na mi a jó szó... ALKALMAZKODÓ - nem nyivákol semmiért, alkalmazkodik a helyzetekhez, nagyon cuki.
ellenben nagyon önálló és makacs. amikor kardigánékkal sétáltunk, nagyon szembeötlő volt a különbség: artúr simán elhúzott egy kutya után, kardigán nem ment amikor rászóltak - ugyanakkor mónikáék mesélték, hogy kardigán azóta ilyen bújós, amióta sajnos fertőzött kullancsa volt és majdnem belehalt a babesiaba... de hála égnek nem, mert tüneményes ő is :))))
Baloo tényleg nagyon szép, szerelem első látásra? :))) Csak nehogy Artúr féltékeny legyen! :)
Megnéztem a kullancstérképet én is, aszerint a mi környékünk kevésbbé fertőzött.... ahhoz képest egy séta alatt 13 dög.... Szerencsések vagytok, ha Artúr vérét nem szeretik! Ilyenről már én is hallottam, pl. bennem sose volt, ugyanakkor a többiek szedegették ki magukból a kullancsokat. Gondolom működhet ez az állatoknál is.
direkt megnéztünk egy kullancs térképet, diósd bp mellett van közvetlenül - nagyon veszélyeztetett környék. olyat viszont már hallottam, hogy van olyan állat, aki "nem kell nekik" - ennek kivételesen örülök!
baluról beteszek ide egy képet - én is általában úgy vagyok vele, hogy minden kutyát szépnek látok, főleg minden beardie-t, de ez a dög életben nagyon megfogott - lehet, hogy a rajzolata vagy az "arckifejezése" miatt, nemtom, de kábé szerelmes lettem bele. lehet, hogy ez a kémia? :)))) (bé azt mondta tutira valami híres díjnyertes dög lehetett fiatalabb korában - de mi NEM értünk hozzá)
Szerintem nálunk tuti nem választják külön a korosztályokat. Majd meglátjuk, mit szól hozzá, ha nem megy, akkor várunk egy kicsit, aztán újra megpróbáljuk.
Hát én is szeretem látni a tekintetét, a "szeme sem áll jól":), de egyenlőre a csatt mellett maradok, esetleg ha hosszabb lesz, hajgumival próbálkozom. Bonnienak néha befőttes gumival fogtam össze, hogy lásson, de az nagyon belegabalyodott két kobakvakarózás után.
Nekem is mindig advantix-ot adnak a patikában, ezek szerint jó lehet, ma még mindig találtam egy dögöt, megint a lábszőrében ( 13-nál tartunk), de ahogy megfogtam már szét is estek a lábai. (mármint a kullancsnak :-) )Még tuti, hogy aznap kipurcant, csak most került elő a nagy szőrből. Nagy szerencsétek van, ha nálatok ritkák a kullancsok!
Balu tényleg szép lehetett a valóságban is, bár én csak a képet láttam :) Az az igazság, hogy én nem tudok különbséget tenni, nekem mindegyik annnnnyira széééép! :)
szerintem mehet fél évesen - de az még kutya OVI :)
mi talán most tavasszal keresünk egy kutyasulit, meglátjuk mit szól hozzá.
én szívesen levágatnám neki elöl egy kicsit rövidebbre - eddig ez eszembe se jutott, csak most, hogy a garda tónál találkoztunk azzal a másik GYÖNYÖRŰ (hat éves) fekete-fehér bearded collie-val... neki le volt vágva rövidre elöl. nem tudom ettől-e (azért néha jólesik látni a TEKINTETÉT is) vagy egyszerűen csak olyan szépek voltak a színei - de ilyen szép kutyát még sosem láttam, a párommal teljesen el voltunk ájulva tőle. nem vagyok egy szakértő, de komolyan csak álltunk és néztünk tátott szájjal. ráadásul úgy hívták "balu" (bár lehet, hogy baloo) - és a párom is balázs :))
én artúrnak kevésbé macsós, ám annál könnyebben használható kis csatokkal tűzöm föl a haját - általában sima feketével vagy barnával - végülis mindegy, mert nemtom úgy csinálni, hogy ne legyen CSAJOS a végeredmény :)))))
mi advantix cseppet használunk, havonta egyszer cseppentjük. most vagy nincs kullancs a környéken vagy nem szeretik az ő vérét - de még SOHA egyet sem találtunk benne. és remélem ez így is marad.
Köszi, megnyugtattál. Valószínű, hogy túlzott elvárásaim vannak vele szemben. Kiderült, hogy van a városban kutyaiskola, elmegyek megnézni, de nem tudom, nem fiatal e még fél évesen a kutyasulihoz.... de előbb utóbb el fogunk járni vele, nem ússza meg. :)))
Lassan nekem is kell nézni valami pasis, mácsó csattot vagy valmit, mert már elég hosszú a haja. :) Most nekem sem lenne szívem levágni, olyan kis szép. De szegény Bonnienak már öregen mindegy volt, gondolom. :) Majd meglátom, mit szól a csathoz...
Ez a kutya-gyerek kérdés engem is érdekel, foglalkoztat, kiváncsi vagyok, mit fog szólni szőrtelen tesó/i-hoz :))))
Kullancs ellen ti mit használtok? Vasárnap séta után 11 kullancsot szedtem ki Mex szőréből, meg tegnap is találtam még egyet. Szerencsére a többség csak a szőrében volt, és nagyon úgy néztek ki, mint amik döglöttek már. Eddig csöppentettük a nyakát, de most azon gondolkodom, hogy mellé kapna egy kullancsírtó nyakörvet is....hát nem tom.
ne aggódj, artúr lassan egy éves lesz és ugyanezt csinálja! suliban még nem járt (tavasszal tervezzük), de tud ülni, feküdni, megvárni, ott maradni, stb. és épp amikor elájulnék milyen okos a kutyánk, fogja magát és elrohan 500 métert, mert ott egy kutya - és vége. egy icipicit csillapszik, érzem én, de az a baj, hogy 100%, hogy ő előbb veszi észre a kutyát és már húz is el, ez az egyetlen, ahol szinte meg sem hall - sajnos fegyelmezni is nehéz, mert mire én utolérem... bár a párom azt mondta nyugodtan toljuk le, nem hülye ő, pontosan tudja mit csinált rosszul. ezzel kapcsolatban volt itthon egy "kísérletünk" és azt kell mondanom tényleg tudja mit csinált rosszul később is.
köszi a választ a "hajával" kapcsolatban, most gyakrabban feltűzzük neki, a levágásra még nem vettem rá magam, egyelőre maradunk ennél.
limobaba, a kicsik nagyon nagyon cukik :))))
(néha úgy vennék még egy testvért artúrnak, de most egyelőre úgy néz ki, hogy szőrtelen kistestvére lesz :)))))) majd jövök a kutya-gyerek kérdéseimmel nemsokára :))))))
Köszönöm szépen, nagyon imádjuk ő a 3. gyerek a családba, habár én beardit szerettem volna. Ha van kedved és időd mutasd meg a többieknek is a kutyidat a netboard/ kutyaszövetség/ havanesse hobby oldalon, mindenki imádja a berdiket.
Sziasztok, jó rég jártam felétek, Limobaba nagyon szépek és édesek a picik!!! Mi is lassan tipegünk a tanulás létráján Bizsuval, persze legelőször azt tanulta meg hogyan kell az ágyra feljutni, majd egy héttel később hogy tud onnan lejönni, imád minden játékot(labdázást, bújócskázást, eldugok játékot megkeresi stb.) a férjem szemefénye lett, állandóan ölben cipeli:)))
Nem tudod véletlenül berdisek jönnek-e a miskolci kiállításra???
Sok puszi Milka, rég nem tettél fel képet a nagy legényről, pedig biztos sokat nőtt.